| | |
26.07.2017 10:45 -
Bouchání od přední nápravy / C5 III
|
3085009
|
|
freedom
|
Město: Staré Hodějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Ahoj vichni, prosím o radu v souvislosti s "boucháním" přední nápravy. Kdy prudce zabrzdím a pak prudce přidám, tak se od levého předního kola ozve bouchnutí. Taky to dělá při plném rejdu do leva a najetí např na vyvýené parkovitě. Po přečtení vláken v diskusi jsem usoudil, e to bude zřejmě nějaký silentblok na rameni ale...Mám C5 III a ne vichni se shodují zda vyměnit jen silentblok, nebo rovnou celé rameno. Auto má najeto 145 000 km a nevím jakou variantu zvolit, zda to udělám sám - větinou to tak je, nebo servisům moc nevěřím, nebo to dát raději do servisu? To bouchání je čím dál tím víc zřetelné, take to chci řeit co nejdříve.
Prosím o vae rady a názory.
Děkuji moc.
Ahoj vichni, prosím o radu v souvislosti s "boucháním" přední nápravy. Kdy prudce zabrzdím a pak prudce přidám, tak se od levého předního kola ozve bouchnutí. Taky to dělá při plném rejdu do leva a najetí např na vyvýené parkovitě. Po přečtení vláken v diskusi jsem usoudil, e to bude zřejmě nějaký silentblok na rameni ale...Mám C5 III a ne vichni se shodují zda vyměnit jen silentblok, nebo rovnou celé rameno. Auto má najeto 145 000 km a nevím jakou variantu zvolit, zda to udělám sám - větinou to tak je, nebo servisům moc nevěřím, nebo to dát raději do servisu? To bouchání je čím dál tím víc zřetelné, take to chci řeit co nejdříve.
Prosím o vae rady a názory.
Děkuji moc.
|
|
06.02.2020 01:53 -
Re: Bouchání od přední nápravy / C5 III
|
3257646
|
|
ivanivan
|
|
|
Na předním tlumiči nahoře je gumové uloení a zjistil jsem, e se drolí a auto klepe. Jde to koupit samostatně, nebo je to součást tlumiče?
C5 X7 2,0hdi 120kW r.v. 2014
Na předním tlumiči nahoře je gumové uloení a zjistil jsem, e se drolí a auto klepe. Jde to koupit samostatně, nebo je to součást tlumiče?
C5 X7 2,0hdi 120kW r.v. 2014
Přílohy: P_20200205_220854.jpg ( 3725628b ) - Screenshot_20200205-220734346.jpg ( 173371b ) - |
|
06.02.2020 09:41 -
|
3257707
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Je to součástí pístnice
Je to součástí pístnice
|
|
06.02.2020 19:02 -
|
3257797
|
|
ivanivan
|
|
|
Toho jsem se obával. Trochu jsem doufal, e u někdo vymyslel nějakou levnějí náhradu.
Toho jsem se obával. Trochu jsem doufal, e u někdo vymyslel nějakou levnějí náhradu.
|
|
07.02.2020 10:28 -
|
3257835
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Zrovna řeím stejný problém s boucháním od nápravy. Projevuje se stejně jako tobě. Včera jsem měl auto na zvedáku a spodní podpěra těhlice (taková ta tří ramená placka s loiskem) je po smrti a také zadní silentblok ramene to u vzdal. Kdy u to budu rozdělávat, tak zrovna vyměním i kulový čep.
Zrovna řeím stejný problém s boucháním od nápravy. Projevuje se stejně jako tobě. Včera jsem měl auto na zvedáku a spodní podpěra těhlice (taková ta tří ramená placka s loiskem) je po smrti a také zadní silentblok ramene to u vzdal. Kdy u to budu rozdělávat, tak zrovna vyměním i kulový čep.
|
|
08.02.2020 22:17 -
|
3258165
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Nedávno jsem dělal na levé straně loisko a prozřetelně jsem si objednal jak podpěru, tak i kulák...nevracel jsem nic...oba díly měly to nejlepí za sebou. Docela mě ale zaráí ten silent na rameni. Měnil jsem je tak rok a půl zpátky a u je po něm. A ze zkuenosti se vyhýbám levným značkám dílů...dávám buď Meyle HD nebo Lemfo.
Nedávno jsem dělal na levé straně loisko a prozřetelně jsem si objednal jak podpěru, tak i kulák...nevracel jsem nic...oba díly měly to nejlepí za sebou. Docela mě ale zaráí ten silent na rameni. Měnil jsem je tak rok a půl zpátky a u je po něm. A ze zkuenosti se vyhýbám levným značkám dílů...dávám buď Meyle HD nebo Lemfo.
|
|
08.02.2020 23:45 -
|
3258193
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Myák napsal(a): Nedávno jsem dělal na levé straně loisko a prozřetelně jsem si objednal jak podpěru, tak i kulák...nevracel jsem nic...oba díly měly to nejlepí za sebou. Docela mě ale zaráí ten silent na rameni. Měnil jsem je tak rok a půl zpátky a u je po něm. A ze zkuenosti se vyhýbám levným značkám dílů...dávám buď Meyle HD nebo Lemfo.
Kdy jsem měl C5 II, měnil se spodní čep ramene Lemfo a vydrel přez půl roku , dal se znovu Lemfo a ten pak vydrel, je to kus od kusu, ani značka někdy nepomůe.
Kdy jsem měl C5 II, měnil se spodní čep ramene Lemfo a vydrel přez půl roku :-o, dal se znovu Lemfo a ten pak vydrel, je to kus od kusu, ani značka někdy nepomůe. ;-)
|
|
21.09.2022 08:46 -
|
3347515
|
|
vjpt1
|
Město: Veleín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdar citroenáři,
mám podobný problém na C5 III X7 2.0.HDI, r.v. 2010 s ocelovou nápravnicí a hydraktivem. Při brdění to bouchne jak kdyby uvolněnej brzdovej třmen (není). Je mi jasný, e jsou v háji zadní silentbloky spodních ramen (ty v té hliníkové kostce), ale nikde jsem zde na fóru nenael postup demontáe ramen. Proto se na vás obracím s prosbou o radu.
rouby v hliníkové kostce zřejmě utrhnu, ale co roub na středním silentbloku ramena? Musí dolů i poloosa nebo se to tam nějak vejde a roub půjde vyndat. Není na to nějaký fígl např. auto zvednout, podloit povolit nápravnici apod. nevím...Předem děkuji za postřehy, kdo ji rameno vyndával.
Zdar citroenáři,
mám podobný problém na C5 III X7 2.0.HDI, r.v. 2010 s ocelovou nápravnicí a hydraktivem. Při brdění to bouchne jak kdyby uvolněnej brzdovej třmen (není). Je mi jasný, e jsou v háji zadní silentbloky spodních ramen (ty v té hliníkové kostce), ale nikde jsem zde na fóru nenael postup demontáe ramen. Proto se na vás obracím s prosbou o radu.
rouby v hliníkové kostce zřejmě utrhnu, ale co roub na středním silentbloku ramena? Musí dolů i poloosa nebo se to tam nějak vejde a roub půjde vyndat. Není na to nějaký fígl např. auto zvednout, podloit povolit nápravnici apod. nevím...Předem děkuji za postřehy, kdo ji rameno vyndával.
|
|
19.02.2023 23:21 -
|
3356560
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravím, jde nějak poznat jestli je přední kloub s loziskem KO i bez toho abych to rozebral. Děkuji
Zdravím, jde nějak poznat jestli je přední kloub s loziskem KO i bez toho abych to rozebral. Děkuji
|
|
12.05.2023 00:53 -
|
3360947
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Tak zadni silentbloky ramene po cca 7 letech provozu zas vytlucene. Spodni lozisko tehlice jsem daval ted uz treti za 10 let. Nechal jsem ted vymenit ale uplne cely spodek - vsechny 3 silentbloky na rameni a na tehlici spodek i vrch. Jako V dilech to bylo lehce pres 4, takze na pohodu. Musim rict, ze ten rozdil v tichu pri prejezdu nerovnosti je fakt brutalni. Co se ale stalo, ze to rozhodilo vysku predku, protoze ty prostredni silenbloky po vymene posadily to rameno v tom cepu o trosku vys - nebyly tak stlacene a rameno nebylo uplne spadne dolu . Stacilo si pak ale pohrat a pozohyvat ty drzaky tahel na rameni a srovnal jsem to. Doporucuju to fakt vymenit vsechno, pokud to auto uz ma neco najeto, je to rozdil. Mechanik sice rikal, ze ty spodni i vrchni na tehlici byly jeste v poradku, ale chtel jsem to nechat vymenit vsechno. Pouzil jsem neco Meyle, neco TRW. Jak rika Jarda, tak i mechanik mi rikal, ze nejvic odchazi ty zadni a spodni lozisko na tehlici.
Tak zadni silentbloky ramene po cca 7 letech provozu zas vytlucene. Spodni lozisko tehlice jsem daval ted uz treti za 10 let. Nechal jsem ted vymenit ale uplne cely spodek - vsechny 3 silentbloky na rameni a na tehlici spodek i vrch. Jako V dilech to bylo lehce pres 4, takze na pohodu. Musim rict, ze ten rozdil v tichu pri prejezdu nerovnosti je fakt brutalni. Co se ale stalo, ze to rozhodilo vysku predku, protoze ty prostredni silenbloky po vymene posadily to rameno v tom cepu o trosku vys - nebyly tak stlacene a rameno nebylo uplne spadne dolu:) . Stacilo si pak ale pohrat a pozohyvat ty drzaky tahel na rameni a srovnal jsem to. Doporucuju to fakt vymenit vsechno, pokud to auto uz ma neco najeto, je to rozdil. Mechanik sice rikal, ze ty spodni i vrchni na tehlici byly jeste v poradku, ale chtel jsem to nechat vymenit vsechno. Pouzil jsem neco Meyle, neco TRW. Jak rika Jarda, tak i mechanik mi rikal, ze nejvic odchazi ty zadni a spodni lozisko na tehlici.
|
|
13.05.2023 10:15 -
|
3361037
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Chce to brat dobre znacky, ja je tam mam 5 let a zatim jsou jeste dobre. Daval jsem tam Lemforder. Zrovna tak spodni loziska tehlice, original co jsem z toho sundal byly SKF.
Chce to brat dobre znacky, ja je tam mam 5 let a zatim jsou jeste dobre. Daval jsem tam Lemforder. Zrovna tak spodni loziska tehlice, original co jsem z toho sundal byly SKF.
|
|
15.05.2023 17:26 -
|
3361142
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
tak uz dosli problemy aj na mna - 2.0hdi, 150tkm, 10 rokov
pravy predok nepruzi, neda sa stlacit, lavy trocha sa da, auto tvrde jak jak rebrinak, zadok sa da pekne prepruzit,
co teraz [toto mi presne Peter este v zime predpovedal, ze prvy odide predok a coskoro .....]? staci ist do tych 2 guli ? ci aj tu stredovu vpredu? a tie gule su uz iba tie jednomembranove , originaly uz neexistuju ? s tym ma citros fakt nastval, sak keby aj tie origo nahrady dali 10 rokov, tak neni co riesit. ale mam pocit ze tieto neorigo party uz stoja za nic
tak uz dosli problemy aj na mna - 2.0hdi, 150tkm, 10 rokov
pravy predok nepruzi, neda sa stlacit, lavy trocha sa da, auto tvrde jak jak rebrinak, zadok sa da pekne prepruzit,
co teraz [toto mi presne Peter este v zime predpovedal, ze prvy odide predok a coskoro .....]? staci ist do tych 2 guli ? ci aj tu stredovu vpredu? a tie gule su uz iba tie jednomembranove , originaly uz neexistuju ? s tym ma citros fakt nastval, sak keby aj tie origo nahrady dali 10 rokov, tak neni co riesit. ale mam pocit ze tieto neorigo party uz stoja za nic
|
|
15.05.2023 19:17 -
|
3361148
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Dal jsem v zime ty neoriginalni, a treba za 3-4 roky je zajedu doplnit k PatMat do Brna. Co se tyce pruzeni, tak funguji krasne. Meril mi ty stare origo koule a ze 7 kouli byly v podstate vsechny kolem 85-90% tlaku, jedna uplne kaput skoro a jedna mela tak 2/3. Vymenil jsem to vsecko radsi, nez experimentovat. Kdyz ti to ale zmeri, tak teoreticky dokazes vymenit jen ty, ktere jsou spatne no. Taky mi PatMat rikal, ze ty origo pokud jsou jen o par baru trosku horsi jeste je muze dotlakovat, ale ty spatne se musi vymenit. Originaly se koupit uz nejake 2-3roky nedaji. V Citroenu ti daji pokud bys tam jel taky jen druhovyrobu. Nevidel bych to jako zasadni problem, pokud tu bude porad nekdo, kdo to doplni.
Dal jsem v zime ty neoriginalni, a treba za 3-4 roky je zajedu doplnit k PatMat do Brna. Co se tyce pruzeni, tak funguji krasne. Meril mi ty stare origo koule a ze 7 kouli byly v podstate vsechny kolem 85-90% tlaku, jedna uplne kaput skoro a jedna mela tak 2/3. Vymenil jsem to vsecko radsi, nez experimentovat. Kdyz ti to ale zmeri, tak teoreticky dokazes vymenit jen ty, ktere jsou spatne no. Taky mi PatMat rikal, ze ty origo pokud jsou jen o par baru trosku horsi jeste je muze dotlakovat, ale ty spatne se musi vymenit. Originaly se koupit uz nejake 2-3roky nedaji. V Citroenu ti daji pokud bys tam jel taky jen druhovyrobu. Nevidel bych to jako zasadni problem, pokud tu bude porad nekdo, kdo to doplni.
|
|
| |
|
|