10.06.2018 20:37 -
Re: Nefunkční přední stěrače
|
3163248
|
|
pavel1978
|
|
|
Pro info....
Stěrače vyřeeny, vadna rídici jednotka v Levem motoru stěrače
Pro info....
Stěrače vyřeeny, vadna rídici jednotka v Levem motoru stěrače
|
|
10.12.2018 16:03 -
|
3195844
|
|
Wengi
|
|
|
Zdravím vospolok.
Mal som podobnú poruchu, nebudem teda zaklada nové vlákno.
Symptóny poruchy: samovožné a náhodné spustenie sa stieračov po zapnutí kžúčika, alebo natartovaní. Počet "kmitov" takisto náhodný - jeden, dva niekedy hneď do parkovacej polohy, niekedy po chvíli . Stalo sa , e sa spustili aj po vypnutí kžúča, ale len do doby kým sa uspali počítače.
Na páčku reagovali korektne, fungovali na dve rychlosti, reagovali aj na hustotu daďa skrátením intervalu.
Diagnostika (Diagbox): test akčných členov z BSI - reagovalo to korektne. Z BSM cez test akčných členov : chyba komunikácie.
Denník závad z diagnostiky: nestále sa opakujúce chyby komikácie cez LIN.
Viac som okolo toho nechodil. Zohnal som starie z C6, oba namontoval (baterka odpojená) a zatiaž je to ok.
Otázka pre skúsenejích: dajú sa vymontované motočeky nejako otestova mimo auta ?
Po prejdení Citroeňáckých fór som čakal, e budú zatopené, ale nič- pootvoril som kryt riadiacej jednotky na žavom motorčeka a vyzerá ako keby práve ziiel z linky.
Zdravím vospolok.
Mal som podobnú poruchu, nebudem teda zaklada nové vlákno.
Symptóny poruchy: samovožné a náhodné spustenie sa stieračov po zapnutí kžúčika, alebo natartovaní. Počet "kmitov" takisto náhodný - jeden, dva niekedy hneď do parkovacej polohy, niekedy po chvíli . Stalo sa , e sa spustili aj po vypnutí kžúča, ale len do doby kým sa uspali počítače.
Na páčku reagovali korektne, fungovali na dve rychlosti, reagovali aj na hustotu daďa skrátením intervalu.
Diagnostika (Diagbox): test akčných členov z BSI - reagovalo to korektne. Z BSM cez test akčných členov : chyba komunikácie.
Denník závad z diagnostiky: nestále sa opakujúce chyby komikácie cez LIN.
Viac som okolo toho nechodil. Zohnal som starie z C6, oba namontoval (baterka odpojená) a zatiaž je to ok.
Otázka pre skúsenejích: dajú sa vymontované motočeky nejako otestova mimo auta ?
Po prejdení Citroeňáckých fór som čakal, e budú zatopené, ale nič- pootvoril som kryt riadiacej jednotky na žavom motorčeka a vyzerá ako keby práve ziiel z linky.
|
|
06.05.2023 16:03 -
|
3360610
|
|
tankista
|
Město: Hlubočky 3, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Zdravím.Mám tu malý tip pro někoho komu by se stalo co mně e vám přestane fungovat jeden anebo oba stěrače.Je potřeba sundat ramínka steračů,celé to odkrytovat( těsnící gumy a plast u čelního okna) motorek je uloený v kapse a drí 3 roubky,pak u jen odpojit konektor.Jak je ta hřídelka tak ze zadní strany je plastový kryt na 3 torxech pod ním je mechanizmus co bude totálně zasranej.Chce to jen pořádně vyčistit,namazat a zase sloit(pozor na těsnení pod hřídelkou)Jetě dovětek pokud vytáhnete jedne motorek tak druhý stěrač automaticky nefunguje Jinak za hodinku i s montáí není co dělat
Zdravím.Mám tu malý tip pro někoho komu by se stalo co mně e vám přestane fungovat jeden anebo oba stěrače.Je potřeba sundat ramínka steračů,celé to odkrytovat( těsnící gumy a plast u čelního okna) motorek je uloený v kapse a drí 3 roubky,pak u jen odpojit konektor.Jak je ta hřídelka tak ze zadní strany je plastový kryt na 3 torxech pod ním je mechanizmus co bude totálně zasranej.Chce to jen pořádně vyčistit,namazat a zase sloit(pozor na těsnení pod hřídelkou)Jetě dovětek pokud vytáhnete jedne motorek tak druhý stěrač automaticky nefunguje :-p Jinak za hodinku i s montáí není co dělat ;-)
|
|
| |