| | |
02.02.2014 13:13 -
chyba anti-rollback system faulty
|
2664075
|
|
LukaCZ
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravím Vás, prosím o radu, na autě se mi rozsvitila kontrolka Service a {P}, auto nezatahuje automaticky brzdu pri vypnuti motoru, nefunguje hill asistent. Setkali jste se nekdo s touto chybou?
Zdravím Vás, prosím o radu, na autě se mi rozsvitila kontrolka Service a {P}, auto nezatahuje automaticky brzdu pri vypnuti motoru, nefunguje hill asistent. Setkali jste se nekdo s touto chybou?
|
|
02.02.2014 13:35 -
Re: chyba anti-rollback system faulty
|
2664089
|
|
LukaCZ
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
aha, takze navsteva servisu. Nebo se dá něco vyzkouet doma v garái?
aha, takze navsteva servisu. Nebo se dá něco vyzkouet doma v garái?
|
|
02.02.2014 18:17 -
|
2664158
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jezdí ke mě C4 pikaču(náprava sice jiná,ale ručka stejnej princip) a u dvakrát jsem tam řeil tuhle hláku. Pokadý měl lano ručky tak divně zkroucený a vyskočený z úchytů. Snad na to byla kdysi i technická akce. Pomohla a výměna postieného lana...
Jezdí ke mě C4 pikaču(náprava sice jiná,ale ručka stejnej princip) a u dvakrát jsem tam řeil tuhle hláku. Pokadý měl lano ručky tak divně zkroucený a vyskočený z úchytů. Snad na to byla kdysi i technická akce. Pomohla a výměna postieného lana...
|
|
02.02.2014 19:43 -
|
2664223
|
|
LukaCZ
|
|
|
dnes na vecer jsem se byl projet a najednou zadny problem (mam podezreni jestli to nedelá slabí autobaterie), zitra ji dam dobít. tak snad se to uz neukaze.Mimochodem tato chyba mi naskocila kdyz jsem vcera odjizdel z mycky.
dnes na vecer jsem se byl projet a najednou zadny problem (mam podezreni jestli to nedelá slabí autobaterie), zitra ji dam dobít. tak snad se to uz neukaze.Mimochodem tato chyba mi naskocila kdyz jsem vcera odjizdel z mycky.
|
|
02.02.2014 21:42 -
|
2664276
|
|
LukaCZ
|
|
|
jo jo dopřál jsem autu kompletně celé mytí tj. i spodku. To je kontakt nechráněný vůči vodě?
jo jo dopřál jsem autu kompletně celé mytí tj. i spodku. To je kontakt nechráněný vůči vodě?
|
|
02.02.2014 22:07 -
|
2664290
|
|
Hanz 397
|
|
|
Je,ale to mytí je tlakový a ten tekr to prostě neudrel. Teda tekr v lepím případě... Kadopádně bych pod to asi vlezl (na zvedáku) a preventivně ho prostříkal kontaktolem
Je,ale to mytí je tlakový a ten tekr to prostě neudrel. Teda tekr v lepím případě... Kadopádně bych pod to asi vlezl (na zvedáku) a preventivně ho prostříkal kontaktolem ;-)
|
|
15.06.2015 11:22 -
|
2831284
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
LukaCZ: jak to dopadlo? Musel si s tím do servisu nebo to pak u neblblo? Mně se to dnes také stalo, při prvním nastartování jen chyba automatické ruční brzdy, tak jsem odbrzdil manuálně. Dojel jsem nakoupit a po dalím nastartování u nebylo auto zabrděno automatickou ruční brzdou a chybu to furt hlásilo. Navíc se k tomu přidala dalí chyba, a to anti-rollback system faulty. Auto jsem nemyl, ale včera u nás dost prelo, tak jestli to třeba nemá souvislost...
LukaCZ: jak to dopadlo? Musel si s tím do servisu nebo to pak u neblblo? Mně se to dnes také stalo, při prvním nastartování jen chyba automatické ruční brzdy, tak jsem odbrzdil manuálně. Dojel jsem nakoupit a po dalím nastartování u nebylo auto zabrděno automatickou ruční brzdou a chybu to furt hlásilo. Navíc se k tomu přidala dalí chyba, a to anti-rollback system faulty. Auto jsem nemyl, ale včera u nás dost prelo, tak jestli to třeba nemá souvislost...
|
|
21.03.2023 16:49 -
Anti-rollback system faulty, Parking brake faulty
|
3358446
|
|
Janmusil10
|
Město: Borovany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Abych se s C5 nenudil, připravila mi dalí práci. Začalo to dělat 1x týdně kdy stačilo motor chcípnout a znovu nastartovat a byl klid. Teď u to dělá po kadým nastartování. Vyhodí to Anti-rollback system faulty, Parking brake faulty a auto se samo neodbrzdí. Na "ruku" funguje normálně. Take to neni nic co by mi bránilo provozu, ale chtěl bych to vyřeit Řeil u někdo? Na forum jsem nael, e by to měl dělat servomotůrek? Já osobně mam podezření, e mi blbne BSM jednotka, nemohla by to dělat ona?
Na diagnostiku se dostanu a přítí týden, tak zatim se snaim hledat a vim, na co se připravit
Abych se s C5 nenudil, připravila mi dalí práci. Začalo to dělat 1x týdně kdy stačilo motor chcípnout a znovu nastartovat a byl klid. Teď u to dělá po kadým nastartování. Vyhodí to Anti-rollback system faulty, Parking brake faulty a auto se samo neodbrzdí. Na "ruku" funguje normálně. Take to neni nic co by mi bránilo provozu, ale chtěl bych to vyřeit :-d Řeil u někdo? Na forum jsem nael, e by to měl dělat servomotůrek? Já osobně mam podezření, e mi blbne BSM jednotka, nemohla by to dělat ona?
Na diagnostiku se dostanu a přítí týden, tak zatim se snaim hledat a vim, na co se připravit :-)
|
|
22.03.2023 07:03 -
Re: Anti-rollback system faulty, Parking brake faulty
|
3358471
|
|
jruze
|
|
|
Janmusil10 napsal(a): Abych se s C5 nenudil, připravila mi dalí práci. Začalo to dělat 1x týdně kdy stačilo motor chcípnout a znovu nastartovat a byl klid. Teď u to dělá po kadým nastartování. Vyhodí to Anti-rollback system faulty, Parking brake faulty a auto se samo neodbrzdí. Na "ruku" funguje normálně. Take to neni nic co by mi bránilo provozu, ale chtěl bych to vyřeit Řeil u někdo? Na forum jsem nael, e by to měl dělat servomotůrek? Já osobně mam podezření, e mi blbne BSM jednotka, nemohla by to dělat ona?
Na diagnostiku se dostanu a přítí týden, tak zatim se snaim hledat a vim, na co se připravit
Má v menu ,, vypnout automaticke zabďování - jestli ano vypni 😉 a řeit můe později ( a se neposere ručka úplně )
Má v menu ,, vypnout automaticke zabďování - jestli ano vypni 😉 a řeit můe později ( a se neposere ručka úplně )
|
|
28.03.2023 21:50 -
|
3358889
|
|
Janmusil10
|
Město: Borovany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Tak diagnostika neřekla nic, prý tam ádná závada ohledně parkovací brzdy není. Tak asi půjdu metodu pokus omyl
Zkusili jsme udělat kalibraci, mysleli jsme, e to závadu vyřeilo, protoe to asi 15 minut fungovalo, nicméně potom to hodilo zase servis a zas znovu.
Tak diagnostika neřekla nic, prý tam ádná závada ohledně parkovací brzdy není. Tak asi půjdu metodu pokus omyl :nevim
Zkusili jsme udělat kalibraci, mysleli jsme, e to závadu vyřeilo, protoe to asi 15 minut fungovalo, nicméně potom to hodilo zase servis a zas znovu.
|
|
09.04.2023 18:31 -
|
3359465
|
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Řeil jsem to samé X7 2010, byl patný snímač spínače spojkového pedálu. Straný název, ale takhle se to jmenuje. Stojí asi 1.300 v Citroenu, kdy nezvládne vyměnit sám tak práce dalích asi 2.500 Kč. V podstatě auto neví v jaké poloze je spojka a odmítá některé operace provádět Taky bych subjektivně řekl e po výměně jelo auto o kus líp, má teď ten správný výkon.
Řeil jsem to samé X7 2010, byl patný snímač spínače spojkového pedálu. Straný název, ale takhle se to jmenuje. Stojí asi 1.300 v Citroenu, kdy nezvládne vyměnit sám tak práce dalích asi 2.500 Kč. V podstatě auto neví v jaké poloze je spojka a odmítá některé operace provádět :-d Taky bych subjektivně řekl e po výměně jelo auto o kus líp, má teď ten správný výkon.
|
|
09.04.2023 20:47 -
|
3359477
|
|
jumep
|
|
|