| | |
09.05.2014 19:32 -
Přední přepady / C5 I
|
2694428
|
|
jubileus
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Dobrý den, zjistil jsem při demontái nárazníku(abych namontoval denní svícení), e je v pravém blatníku mastná hadička . Vede od pístnice a mizí nahoře pod plasty. Před tím je jetě nastrčená na trubičce průměru 5mm, která má asi 1cm před koncem mírný krouek- aby asi hadička nesjíděla. V tom místě zesílení je vidět mírná prasklinka.
Hadici jsem otřel, omotal místo páskou a dal přes to hadicovou svorku. Ale budu muset OPRAVIT!!!
Ptal jsem se známého v Citroenu a říká přijeď -opravíme. Cena jedné hadičky asi 1900kč, za obě 5000.
Vím, není to a tak závratná cena ale přesto, asi budu muset stejně řeit časem dalí opravy HYDROsystému. Těch hadic je tam víc. A s jakým tlakem asi pracují by mě taky zajímalo.
A konečně moje prosba, jestli to u někdo řeil, jestli ji jde někde sehnat a za kolik -případně nadstavit a znovu připojit.
HLAVNĚ mě vak zajímá, jak bezpečně ODTLAKOVAT HYDROSYSTÉM C5 I BREAK a znovu zprovoznit. Prostě si to opravit doma. Případně na co si dát pozor, abych něco zbytečně nepokazil.
Na fóru jsem toho u přečetl mnoho ale nemohu narazit zrovna na tohle.
Zjistil jsem, e jde odtlakovat přes diagnostiku-to znamená , e potom i kdy auto stojí na kolech, dá se hadička montovat-nevím, proto prosím o radu. Odtlakoval bych raději manuálně--C5 I Break.
Jetě mě zajímá jestli jde jednodue -bez diagnostiky vypnout automatické rozsvícení světel.(zapojuji denní svícení).
Moc děkuji za Vae reakce.
Dobrý den, zjistil jsem při demontái nárazníku(abych namontoval denní svícení), e je v pravém blatníku mastná hadička . Vede od pístnice a mizí nahoře pod plasty. Před tím je jetě nastrčená na trubičce průměru 5mm, která má asi 1cm před koncem mírný krouek- aby asi hadička nesjíděla. V tom místě zesílení je vidět mírná prasklinka.
Hadici jsem otřel, omotal místo páskou a dal přes to hadicovou svorku. Ale budu muset OPRAVIT!!!
Ptal jsem se známého v Citroenu a říká přijeď -opravíme. Cena jedné hadičky asi 1900kč, za obě 5000.
Vím, není to a tak závratná cena ale přesto, asi budu muset stejně řeit časem dalí opravy HYDROsystému. Těch hadic je tam víc. A s jakým tlakem asi pracují by mě taky zajímalo.
A konečně moje prosba, jestli to u někdo řeil, jestli ji jde někde sehnat a za kolik -případně nadstavit a znovu připojit.
HLAVNĚ mě vak zajímá, jak bezpečně ODTLAKOVAT HYDROSYSTÉM C5 I BREAK a znovu zprovoznit. Prostě si to opravit doma. Případně na co si dát pozor, abych něco zbytečně nepokazil.
Na fóru jsem toho u přečetl mnoho ale nemohu narazit zrovna na tohle.
Zjistil jsem, e jde odtlakovat přes diagnostiku-to znamená , e potom i kdy auto stojí na kolech, dá se hadička montovat-nevím, proto prosím o radu. Odtlakoval bych raději manuálně--C5 I Break.
Jetě mě zajímá jestli jde jednodue -bez diagnostiky vypnout automatické rozsvícení světel.(zapojuji denní svícení).
Moc děkuji za Vae reakce.:-)
|
|
09.05.2014 20:06 -
Re: Přední přepady / C5 I
|
2694429
|
|
Henry
|
|
|
Rada první: Nikdy nejezdi do značkovýho servisu.
Rada druhá: Podívej se do C.C.C.A. a najdi nejbliího "spřáteleného" servismana.
Rada třetí: Tady na fóru číst, číst, číst.
P.S. V Brně a okolí existuje servisman s nickem "PaM" a pro něho je to otázka jedné kávy a cigárka.
Ne ji vypije a vykouří má opraveno.
Rada první: Nikdy nejezdi do značkovýho servisu.
Rada druhá: Podívej se do C.C.C.A. a najdi nejbliího "spřáteleného" servismana.
Rada třetí: Tady na fóru číst, číst, číst.
P.S. V Brně a okolí existuje servisman s nickem "PaM" a pro něho je to otázka jedné kávy a cigárka.:-))))
Ne ji vypije a vykouří má opraveno.
|
|
09.05.2014 20:37 -
|
2694432
|
|
jumep
|
|
|
o prepadovych hadickach je tu toho popisaneho dost
a ked uz tak neviem co ti ponukal, lebo je sice draha, ale zasa sa vojde do 1000czk
a bezne sa to da vyrisit tak ze ju odrezes v tom prasknutom mieste a nasunes ... ked je kratka tak ju rozrezes v polovicke a nadpojis (ak teda nechces kupovat novu)
o prepadovych hadickach je tu toho popisaneho dost
a ked uz tak neviem co ti ponukal, lebo je sice draha, ale zasa sa vojde do 1000czk
a bezne sa to da vyrisit tak ze ju odrezes v tom prasknutom mieste a nasunes ... ked je kratka tak ju rozrezes v polovicke a nadpojis (ak teda nechces kupovat novu)
|
|
10.05.2014 07:08 -
|
2694466
|
|
Klima8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Zdravím, mě ulítla za nasunutím úplně hledal jsem nael jsem jen na francouzkém fóru to samé v tom samém místě jak frantíkovy tak mě stačilo sundat zbytek a nasunout je to cca o +1,5cm zkrácení do max polohy vyjet můe a má pořád rezervu... Tlak tam není ádný je to jen drobný přepad spí to plive trubka jde pak po oknem, tam vechny přepady do jednoho a ten zvrchu do nádobky LDS. .
Odtlakovat proč? pro výměnu a odvzdunění jsou vzadu u koulí rouby viz manuály v pdf zde na fóru a spousta diskuzí.
světla klíček do první polohy (nebo druhé ? ) a dlouze dret páčku blinkru (zamačkávat k volantu jak kdy listuje palubákem na druhé páčce) pak se ozve gong a je to
a hledat se vyplácí
Zdravím, mě ulítla za nasunutím úplně hledal jsem nael jsem jen na francouzkém fóru to samé v tom samém místě jak frantíkovy tak mě stačilo sundat zbytek a nasunout je to cca o +1,5cm zkrácení do max polohy vyjet můe a má pořád rezervu... Tlak tam není ádný je to jen drobný přepad spí to plive :-d trubka jde pak po oknem, tam vechny přepady do jednoho a ten zvrchu do nádobky LDS. :palec.
Odtlakovat proč? pro výměnu a odvzdunění jsou vzadu u koulí rouby viz manuály v pdf zde na fóru a spousta diskuzí.
světla klíček do první polohy (nebo druhé ? :nevim ) a dlouze dret páčku blinkru (zamačkávat k volantu jak kdy listuje palubákem na druhé páčce) pak se ozve gong a je to :palec
a hledat se vyplácí
|
|
10.05.2014 10:24 -
|
2694477
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Jubileus, nevím, co ti teda známí z Citroenu nakecal, ale jak říká Jumep, ta hadice přepadu se vejde do 1000Kč a to s přehledem. Stojí v citroenu 595Kč (meteriál). A pokud nepohrdne tím, e to koupí jinde ne v citroenu, tak tady ji má za 250Kč .link.
To doplnění k Jumepovi - pokud bys volil monost nových hadiček (tedy tu nejdraí monost).
Jubileus, nevím, co ti teda známí z Citroenu nakecal, ale jak říká Jumep, ta hadice přepadu se vejde do 1000Kč a to s přehledem. Stojí v citroenu 595Kč (meteriál). A pokud nepohrdne tím, e to koupí jinde ne v citroenu, tak tady ji má za 250Kč http://www.autodilyhulin.cz/citroen-peugeot/2833-prepadova-hadice-predni-pistnice-citroen-xantiaxmc5-95050399.html
To doplnění k Jumepovi - pokud bys volil monost nových hadiček (tedy tu nejdraí monost).
|
|
10.05.2014 20:22 -
|
2694628
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
.link.
http://citroxa.rajce.idnes.cz/nastenka/#prepad.jpg
;-)
|
|
12.05.2014 13:07 -
|
2695188
|
|
jubileus
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Díky moc, váím si Vaí pomoci.
Hadičky jsem zkrátil a přes kovovou trubičku 5 mm od brzd napojil palivovou 5 mm.
Stahnul svorkami a je to.
Děkuji za tipy na koupi nových.
Jetě mám naprasklou hadici 11,3 tuím od čerpdla dolů ( za sponou), la by poháhnout a zkrátit. Ale jak odtlakovat. Stačí vytáhnout nahoru, podloit a vypnout baterku, nebo je to odtlakování jinak. Pokadé to doporučuje někdo jinak. díky moc
Díky moc, váím si Vaí pomoci.
Hadičky jsem zkrátil a přes kovovou trubičku 5 mm od brzd napojil palivovou 5 mm.
Stahnul svorkami a je to.
Děkuji za tipy na koupi nových.
Jetě mám naprasklou hadici 11,3 tuím od čerpdla dolů ( za sponou), la by poháhnout a zkrátit. Ale jak odtlakovat. Stačí vytáhnout nahoru, podloit a vypnout baterku, nebo je to odtlakování jinak. Pokadé to doporučuje někdo jinak. díky moc:-o
|
|
12.05.2014 16:55 -
|
2695257
|
|
jumep
|
|
|
ak odpojist tu hadicu, vytecie ti cela lds
rovnako tam tlak neni, kazdopadne pouzita lds by sa nemala liat s5 do systemu ale vymenit
ak odpojist tu hadicu, vytecie ti cela lds
rovnako tam tlak neni, kazdopadne pouzita lds by sa nemala liat s5 do systemu ale vymenit
|
|
13.09.2016 09:26 -
|
2993709
|
|
SWalker
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Chci se zeptat, budu menit hadicky prepadu, komplet nove (uz neni kam zkracovat a nechci to bastlit nejakym rozrezavanim v pulce ) - je tam neco, na co si dat pozor? Zejmena mi jde o tu gumovou "kostku" na konci. Diky
Chci se zeptat, budu menit hadicky prepadu, komplet nove (uz neni kam zkracovat :-d a nechci to bastlit nejakym rozrezavanim v pulce ) - je tam neco, na co si dat pozor? Zejmena mi jde o tu gumovou "kostku" na konci. Diky :-)
|
|
13.09.2016 14:59 -
|
2993751
|
|
jumep
|
|
|
len ked budes pasku nacvakavat (kup si novu) tak aby si to mal dobre nastavene na tej dierke
len ked budes pasku nacvakavat (kup si novu) tak aby si to mal dobre nastavene na tej dierke
|
|
13.09.2016 15:03 -
|
2993753
|
|
SWalker
|
|
|
Budu brát novou tady .link. , je to i s tou gumou na konci..
Budu brát novou tady http://autodilyhulin.cz/798-manzeta-zadni-pistnice-citroen-c5.html , je to i s tou gumou na konci..
|
|
13.09.2016 15:04 -
|
2993754
|
|
jumep
|
|
|
ja ich kupujem priamo v citroene, ale v podstate je to jedno
a ocisti to poriadne skor ako to zhodis dole
ja ich kupujem priamo v citroene, ale v podstate je to jedno
a ocisti to poriadne skor ako to zhodis dole
|
|
13.09.2016 15:07 -
|
2993756
|
|
SWalker
|
|
|
Jasne, diky moc
Jasne, diky moc :-)
|
|
12.08.2022 13:12 -
|
3345504
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Páni, jeliko jsem pod autem dnes nael mastný flek jak prase a zjistil, e hadička přepadu je kompletně urvana, zatím jsem ji jen zkrátil a znova nasadil.
Jeliko staré odkazy u nefungují, raději chci jen ověřit, zda se jedná o tenhle náhradní díl .link.
Díky
Páni, jeliko jsem pod autem dnes nael mastný flek jak prase a zjistil, e hadička přepadu je kompletně urvana, zatím jsem ji jen zkrátil a znova nasadil.
Jeliko staré odkazy u nefungují, raději chci jen ověřit, zda se jedná o tenhle náhradní díl https://www.citroeny.eu/podvozek-a-rizeni-1625/prepadova-hadice-predni-pistince-citroen-c5-xm-a-xantia-95050399-96127591.html
Díky
|
|
13.08.2022 00:30 -
|
3345510
|
|
jruze
|
|
|
Jarduk napsal(a): Páni, jeliko jsem pod autem dnes nael mastný flek jak prase a zjistil, e hadička přepadu je kompletně urvana, zatím jsem ji jen zkrátil a znova nasadil.
Jeliko staré odkazy u nefungují, raději chci jen ověřit, zda se jedná o tenhle náhradní díl .link.
Díky
Ano
Ano
|
|
29.08.2022 11:15 -
|
3346213
|
|
Romiiik87
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Rád bych poděkoval za rady výe
Chtěl bych se jetě zeptat na doplňující otázku.
Hadici jsem při výměně kol nael urvanou, podběhy byl dost "oblity"".Hadici jsem nasadil zpátky a rád bych se zeptal, zda není potřeba doplnit hydraulickou kapalinu, nebo je to prostě jen přepad a nic se neděje?
Děkuji.
Rád bych poděkoval za rady výe :-)
Hadici jsem při výměně kol nael urvanou, podběhy byl dost "oblity"".Hadici jsem nasadil zpátky a rád bych se zeptal, zda není potřeba doplnit hydraulickou kapalinu, nebo je to prostě jen přepad a nic se neděje?
Děkuji.
|
|
29.08.2022 18:05 -
|
3346237
|
|
jruze
|
|
|
Romiiik87 napsal(a): Rád bych poděkoval za rady výe
Děkuji.
Odtlakovat a dolít na dno koíčku nádobky - je otázka jak dlouho to teklo a kolik vyteklo 🤔 odtlakovat by se to mělo přes diagnostiku
Odtlakovat a dolít na dno koíčku nádobky - je otázka jak dlouho to teklo a kolik vyteklo 🤔 odtlakovat by se to mělo přes diagnostiku
|
|
| |
|
|