| | |
12.02.2019 17:45 -
Výrobní vada nadrky adblue
|
3207210
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Díky Miklasovi mám info o výrobní vadě nádrky na adblue. Vlivem patného odvzdunění vzniká podtlak a časem odejde dávkovací čerpadlo adblue. Máte někdo o tom nějaké info? Řeil to Citroen, jak tomu předejít?
Pokud to dobře chápu tak motory bluehdi mají dávkovaní elois + adblue.
Díky Miklasovi mám info o výrobní vadě nádrky na adblue. Vlivem patného odvzdunění vzniká podtlak a časem odejde dávkovací čerpadlo adblue. Máte někdo o tom nějaké info? Řeil to Citroen, jak tomu předejít?
Pokud to dobře chápu tak motory bluehdi mají dávkovaní elois + adblue.
|
|
13.02.2019 09:08 -
Re: Výrobní vada nadrky adblue
|
3207248
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Ano, známá věc. Citroen/Peugeot udělal pouze svolávačku na víčko nádrky, kde dávají víčko s ventilkem. Pokud nádobka odejde jde to za majitelem, ale existuje monost kulance s výrobcem, e Ti nádobku dají /je nová verze nádobky která by měla mít lépe vyřeené odvzduňování/ a Ty zaplatí pouze práci+diagnostiku. Jetě se dá zkusit nádobka přeprogramovat, ale větinou to nepomáhá... a ano blueHDi má adblue+aditiva pro FAP, krom nové 1,5bHDi kde je FAP u bez aditiv.
Ano, známá věc. Citroen/Peugeot udělal pouze svolávačku na víčko nádrky, kde dávají víčko s ventilkem. Pokud nádobka odejde jde to za majitelem, ale existuje monost kulance s výrobcem, e Ti nádobku dají /je nová verze nádobky která by měla mít lépe vyřeené odvzduňování/ a Ty zaplatí pouze práci+diagnostiku. Jetě se dá zkusit nádobka přeprogramovat, ale větinou to nepomáhá... :palec a ano blueHDi má adblue+aditiva pro FAP, krom nové 1,5bHDi kde je FAP u bez aditiv.
|
|
13.02.2019 12:33 -
|
3207272
|
|
marton
|
|
|
caute
je o tom niekde viac napisane? je to vseobecne akekolvek AdBlue alebo sa to tyka konkretnych modelov / motorov / typov nadrzi ?
caute
je o tom niekde viac napisane? je to vseobecne akekolvek AdBlue alebo sa to tyka konkretnych modelov / motorov / typov nadrzi ?
|
|
18.02.2020 12:48 -
|
3259537
|
|
gogol
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdravím,
mohu potvrdit výrobní vadu nádrky. Odela po 2,5 letech provozu. Dnes jsem auto odevzdal do servisu a budou jí měnit za novou. Cena za nádrku je cca 25.000 Kč+ práce. Říkali mi, e je to běná věc, e ta nádrka odejde a musí se měnit za novou. Uvidím, jak se k tomu postaví Citroen.
Zdravím,
mohu potvrdit výrobní vadu nádrky. Odela po 2,5 letech provozu. Dnes jsem auto odevzdal do servisu a budou jí měnit za novou. Cena za nádrku je cca 25.000 Kč+ práce. Říkali mi, e je to běná věc, e ta nádrka odejde a musí se měnit za novou. Uvidím, jak se k tomu postaví Citroen.
|
|
19.02.2020 22:46 -
|
3259916
|
|
ivanivan
|
|
|
Ahoj. Měnili mi taky nádr adblue, a platil jsem jen práci (viz Dawe). Tuím, e do 4 let a 150000km nádr zaplatí Citroen. Tak nějak mi to vysvětlili. A nová nádr prý vydrí.
Ahoj. Měnili mi taky nádr adblue, a platil jsem jen práci (viz Dawe). Tuím, e do 4 let a 150000km nádr zaplatí Citroen. Tak nějak mi to vysvětlili. A nová nádr prý vydrí.
|
|
21.02.2020 09:21 -
|
3260195
|
|
Dawe
|
|
|
5let nebo 150tisKm platí pro nádr, aby se nemusela platit. Bohuel ne vdy je na kulanci nárok, na novějí u to bohuel neplatí, viz. nádr z C4ky z roku 2017 kde se musela koupit.
5let nebo 150tisKm platí pro nádr, aby se nemusela platit. Bohuel ne vdy je na kulanci nárok, na novějí u to bohuel neplatí, viz. nádr z C4ky z roku 2017 kde se musela koupit.
Přílohy: Nádr AdBlue.jpg ( 166879b ) - C4 B7 1,6blueHDi |
|
21.02.2020 09:23 -
|
3260197
|
|
Dawe
|
|
|
marton napsal(a): caute
Týká se to vech AdBlue motorů skrz celý koncern PSA, bohuel kulance jde vyuít pouze na starí typy nádrí, vdy se zjiuje podle VIN.
Týká se to vech AdBlue motorů skrz celý koncern PSA, bohuel kulance jde vyuít pouze na starí typy nádrí, vdy se zjiuje podle VIN.
|
|
21.02.2020 15:45 -
|
3260316
|
|
gogol
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdravim, dnes jsem auto vyzvedl s vyměněnou nadrzkou a musel jsem ji zaplatit. Citroen přispěl cca 8.000 Kč.
Celou ji uhradit odmítl s tím, ze můj typ nadrzky není v programu bezplatné vymeny. Prý splňuje kvalitativní normy Citroenu a proto vydrela a 2,5 roku.
Zdravim, dnes jsem auto vyzvedl s vyměněnou nadrzkou a musel jsem ji zaplatit. Citroen přispěl cca 8.000 Kč.
Celou ji uhradit odmítl s tím, ze můj typ nadrzky není v programu bezplatné vymeny. Prý splňuje kvalitativní normy Citroenu a proto vydrela a 2,5 roku.:-))))
|
|
09.08.2022 12:51 -
|
3345371
|
|
Melrin
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
čau, taky patřím do klubu UREA nádrí A to ji předchozí majitel měnil v záruce, take má to nové víčko a vydrela odhadem 1,5 roku Snaím se to opravit, bude to určitě jen nějaká kravina
čau, taky patřím do klubu UREA nádrí :-d A to ji předchozí majitel měnil v záruce, take má to nové víčko a vydrela odhadem 1,5 roku :-)) Snaím se to opravit, bude to určitě jen nějaká kravina ;-)
|
|
| |
|
|