26.03.2022 16:07 -
Re: Přední pístnice / C5 I/II
|
3336654
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Napadá mě, jestli není povolená v horní opoře, sice je tam přes kuel, ale přeci jen...
Ale zdá se mi, e při tom propérování moc netlumí. e se pohybuje docela rychle... Ale to můe být videem...
Na uloení jsem koukal, nevidím nikde ádnou vůli. Kdy ale chytnu v nejvyí poloze pístnici a rozhoupu přes ni auto, cítím v rukou to cvakání. Jak kdyby to lo ale od spodku a středu pístnice, nikoliv shora.
Teď je otázkou, zda do 17 let starýho auta dávat nové pístnice a koule, nebo to risknout a na těch maximálně pár let tam zkusit dát nějaké jeté, nebo jestli se dělá nějaký repas.
Na uloení jsem koukal, nevidím nikde ádnou vůli. Kdy ale chytnu v nejvyí poloze pístnici a rozhoupu přes ni auto, cítím v rukou to cvakání. Jak kdyby to lo ale od spodku a středu pístnice, nikoliv shora.
Teď je otázkou, zda do 17 let starýho auta dávat nové pístnice a koule, nebo to risknout a na těch maximálně pár let tam zkusit dát nějaké jeté, nebo jestli se dělá nějaký repas.
|
|
31.07.2022 18:13 -
Re: Přední pístnice / C5 I/II
|
3344786
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Jarduk napsal(a): Pánové, neslyel někdo někdy od předního kola tohle? .link. Na videu jen houpu autem ze strany na stranu. Při jízdě to dělá taky při přesunu váhy, klidně na krásné silnici. Z auta to zní jako takové duté klechtání kovu na kov.
Začalo to na podzim, pak jsem nechal od jruze zkontrolovat a udělat podvozek (uloení motoru, táhla řízení, snad i tyčku, u přesně nevim co vechno), ale tohle klepání tam zůstalo. Kdy houpu v horní poloze, necvaká to. Téměř se zdá, e čím větí zima, tím méně to cvaká a naopak. Auto se normálně zvedá, pruí, ale ta levá strana se mi zdá trochu tvrdí, na brzdách se jakoby auto zhoupne trochu nakřivo. Proto mi to přijde jako cvakání od pístnice. Jene výe je psáno "piestnice klepat nebudu, nema tam moc co".
Je to "kost" spojovací tyč na torzce
;-);-);-)
Je to "kost" spojovací tyč na torzce :-d ;-)
|
|
| |