| | |
22.02.2020 16:11 -
Re: Ovládání (funkce) klimatizace/topeni
|
3260463
|
|
bertin
|
Město: Lastomir, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Pozdravujem,
chem sa spytat ci sa uz niekto stretol s takym problemom. Mam citroen C5 X7. Na panely ovladania topenia a klimatizacie mi prestalo fungovat lave ovladanie. Ostalo seknute na 22 stupnov a nejde ho zmenit. Prave funguje bez problemov. Da sa to opravit alebo rovno zhanat nahradny panel. Dakujem
Pozdravujem,
chem sa spytat ci sa uz niekto stretol s takym problemom. Mam citroen C5 X7. Na panely ovladania topenia a klimatizacie mi prestalo fungovat lave ovladanie. Ostalo seknute na 22 stupnov a nejde ho zmenit. Prave funguje bez problemov. Da sa to opravit alebo rovno zhanat nahradny panel. Dakujem
Přílohy: 3000a99bb9b439587cd343debd9d41b9.jpg ( 24808b ) - |
|
22.02.2020 22:35 -
|
3260533
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Ahoj, zalezi co se tam stalo, pokud jen utrhli kontakty, tak oprava je snadna pokud mas a umis pracovat s mikro pajedlem.
Koukni na tento video navod.
.link.
Ahoj, zalezi co se tam stalo, pokud jen utrhli kontakty, tak oprava je snadna pokud mas a umis pracovat s mikro pajedlem.
Koukni na tento video navod. ;-)
https://m.youtube.com/watch?v=2S8B749dKog
|
|
23.02.2020 12:36 -
|
3260594
|
|
bertin
|
Město: Lastomir, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Dakujem za link bude napomocny. A s mikropajkov neni problem. Len som chcel vediet ci to je mechanicka zalezitost alebo to mohla zablokovat riadiaca jednotka.
Dakujem za link bude napomocny. A s mikropajkov neni problem. Len som chcel vediet ci to je mechanicka zalezitost alebo to mohla zablokovat riadiaca jednotka.
|
|
23.02.2020 13:15 -
|
3260605
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Pokud Ti nefunguje jen jedna strana, tak to budes mit upadle. Propajej rovnou obe strany jak to dela v tom videu, at to za chvili nevytahujes znovu skrz druhou stranu.
Pokud Ti nefunguje jen jedna strana, tak to budes mit upadle. Propajej rovnou obe strany jak to dela v tom videu, at to za chvili nevytahujes znovu skrz druhou stranu. :-))))
|
|
24.02.2020 20:37 -
|
3260884
|
|
bertin
|
|
|
Tak dnes som zasiel pre zaujimavost do citroena a tam ma "potesili" ze novy diel ten panel ovladania topenia a klimatizacie stoji 550eu a praca 100eu celkova cena 650eu. Po praci som prisiel domov a urobil presne podla navodu v tom videu a ono to funguje bez problemov. Este raz diki za ten link
Tak dnes som zasiel pre zaujimavost do citroena a tam ma "potesili" ze novy diel ten panel ovladania topenia a klimatizacie stoji 550eu a praca 100eu celkova cena 650eu. Po praci som prisiel domov a urobil presne podla navodu v tom videu a ono to funguje bez problemov. Este raz diki za ten link
|
|
19.07.2021 17:51 -
|
3316685
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Ahoj.
Mám problém s klimatizací u C5 r. v. 2003. Po nastartování se objevilo na displejích nastaveno 16 stupňů a ventilátor beel naplno. Kdy přestavím teplotu v celém rozsahu je cítit, e se teplota změní, ale ventilátor běí pořád naplno. Ostatní tlačítka také nereagují. Odpojení baterky nepomohlo, pojistky jsou v pořádku. Má někdo nějakou radu kde hledat dál. Dík za případné nápady. Jirka
Ahoj.
Mám problém s klimatizací u C5 r. v. 2003. Po nastartování se objevilo na displejích nastaveno 16 stupňů a ventilátor beel naplno. Kdy přestavím teplotu v celém rozsahu je cítit, e se teplota změní, ale ventilátor běí pořád naplno. Ostatní tlačítka také nereagují. Odpojení baterky nepomohlo, pojistky jsou v pořádku. Má někdo nějakou radu kde hledat dál. Dík za případné nápady. Jirka
|
|
21.07.2021 15:52 -
|
3316884
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Vyndal jsem kastlík a nael krabičku s výsečí ozubenýho kola. Kdy auto nastartuju tak to zareaguje ale pak to zůstane v krajní poloze a zpátky se to nevrací. Mohlo by to být tím
Vyndal jsem kastlík a nael krabičku s výsečí ozubenýho kola. Kdy auto nastartuju tak to zareaguje ale pak to zůstane v krajní poloze a zpátky se to nevrací. Mohlo by to být tím :nevim
|
|
02.08.2021 20:48 -
|
3317790
|
|
Jirka
|
|
|
)Tak to nakonec byl regulátor, jiný z vrakovitě. Take děkuji vem za rady. Jirka
)Tak to nakonec byl regulátor, jiný z vrakovitě. Take děkuji vem za rady.:-)))) Jirka
|
|
19.08.2021 18:56 -
|
3319381
|
|
Pagvelius
|
|
|
jumep napsal(a): Doplnim C5 1 a C5 2 (kde je ta funkcia vylepsena o snimac realnej vlhkosti (ktory byva velmi casto zly) a doladena):
Klimatizační zařízení má za cíl vytvořit uvnitř vozidla co nejpříjemnějí podmínky pro cestující.
Tyt podmínky jsou ovlivňovány následujícími faktory :
Teplota v kabině
Relativní vlhkost vzduchu
Rychlost proudění vzduchu
Čistota vzduchu
---
C5 1 a 2 skratka je principialne zavysle na vnutornom cidle teploty
Z vonkajsieho cidla urci ci je potrebne pustat kompresor klimatizacie a urcuje ci bude chciet kurit, alebo chladit. Vnutorne cidlo snima teplotu kabiny (vid. rozdiel u X7 kde tuto teplotu odhaduje) a podla poziadavky vodica nastavuje smer a teplotu ktoru ma dosiahnut v kabine. K tomu vsetkemu sa pridava snimac slnecneho ziarenia a na zaklade nastaveni vhana vzduch do kabiny. Teplotu v kabine si stale sleduje snimacom a ked dosiahne nastavenu tak upravuje znova intenzitu, smer a teplotu z vyduchov (preto v lete je to najvyraznejsie, spusta v rozohriatej kabine ventilator naplno a postupne ubera, v zime to nepusta z dovodu ze teplota vo vyparniku je nizka a tiez sa postupne zohrieva, preto az neskor fuka vacsou intenzitou - ked by bola voda v motore zohriata a radiator zahreje vyparnik a v kabine bude zima, rychlost ventilatora by sa spravala rovnako ako v lete pri chladeni). V X7 je cela tato zavislost na vnutornom teplomeri prepocitana do teoretickej funkcie, staci si otvorit okna v aute a to auto na rozdiel od C5 1 a 2 neprikuri, lebo o zmene teploty v kabine to netusi.
Jak velký problém pro klimatizaci je nefunkční snímač vlhkosti? Kdyby mi to nevyjeli na diagnostice, tak ani o něm nevím. Kdy pustím klimatizaci, mám vdy skvěle odmlená okna.
A snímače slunečního záření? Ty jsou kde umístěné? (Před displejem je snímač oslnění.)
EDIT: Jetě - nevíte prosím, co u toho snímače tak často odchází? Jestli by se to nedalo jen nějak opravit.
Jak velký problém pro klimatizaci je nefunkční snímač vlhkosti? Kdyby mi to nevyjeli na diagnostice, tak ani o něm nevím. Kdy pustím klimatizaci, mám vdy skvěle odmlená okna.
A snímače slunečního záření? Ty jsou kde umístěné? (Před displejem je snímač oslnění.)
EDIT: Jetě - nevíte prosím, co u toho snímače tak často odchází? Jestli by se to nedalo jen nějak opravit.
Přílohy: IMG_20210731_094005.jpg ( 2564986b ) - stav snímačů |
|
13.12.2021 16:17 -
|
3329312
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pagvelius napsal(a): Jak velký problém pro klimatizaci je nefunkční snímač vlhkosti? Kdyby mi to nevyjeli na diagnostice, tak ani o něm nevím. Kdy pustím klimatizaci, mám vdy skvěle odmlená okna.
Úplně problém to není, jen ti nebude automaticky odmlovat okna, kdy stoupne v interiéru vlhkost. Nicméně ono to stejně moc nefunguje, vzhledem k tomu, kde ta sonda vlhkosti je umístěná... Občas stačí vzít vysavač, vyndat jí a vyčistit ten prach, kterej tam natahá ten ventilátorek, ale ne vdy to pomůe.
A snímač slunečního svitu je na palubce taková ta boulička uprostřed pod oknem za kapličkou displaye...
Úplně problém to není, jen ti nebude automaticky odmlovat okna, kdy stoupne v interiéru vlhkost. Nicméně ono to stejně moc nefunguje, vzhledem k tomu, kde ta sonda vlhkosti je umístěná... Občas stačí vzít vysavač, vyndat jí a vyčistit ten prach, kterej tam natahá ten ventilátorek, ale ne vdy to pomůe.
A snímač slunečního svitu je na palubce taková ta boulička uprostřed pod oknem za kapličkou displaye...
|
|
13.12.2021 20:19 -
|
3329325
|
|
Pagvelius
|
|
|
Díky za odpověď. Snímač jsem u 2× zkusil vyndat a očistit. Teď po posledním čitění nevím, jestli se něco změnilo. Ale jestli to tak nevadí, tak se asi o to víc starat nebudu. (Budu teď spí řeit drátky v husích krcích k občas nehrajícím repro.)
Díky za odpověď. Snímač jsem u 2× zkusil vyndat a očistit. Teď po posledním čitění nevím, jestli se něco změnilo. Ale jestli to tak nevadí, tak se asi o to víc starat nebudu. (Budu teď spí řeit drátky v husích krcích k občas nehrajícím repro.)
|
|
| |
|
|