| | |
19.08.2020 11:25 -
Re: Výměna kulového čepu
|
3280601
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
kutnohorak napsal(a): Vypadá to , e v D. Jestli chápu dobře mají lepí ceny ne v CZ. Moje Otázka ale zmizela v diskuzi. Nemám nechat změřit koule? patné by určitě měli vliv na ivotnost čepů.
patné koule mají samozřejmě vliv na ivotnost veho mechanického - dostává to pak mnohem větí rány (odpruená i neodpruená část auta). Ale něco mi říká, e bys poznal, kdybys měl patné koule
Jinak co se těch čepů týče, tak bohuel nemohu sdělit info za hromadu čepů, ale vzhledem k tomu, e si vedu pečlivě deníček, tak mohu hodit do placu alespoň následující info:
C5 I 2.0HDi na pneu 195/65/15:
06.03.2011 při 156800km oba Febi
17.10.2017 při 232000km pravý Lemforder
16.12.2018 při 263050km levý Lemforder (tento jetě nebyl třeba, ale měl jsem to rozdělané a válel se mi doma...)
Take zkuenost s Febi, e první byl třeba vyměnit po 75tkm a druhý nebyl třeba, ale makal 106tkm a moná by makal dále.
Lemforder zatím jeden 52tkm a druhý 21tkm a oba jsou OK.
Vzhledem k tomu, e za ta léta se kvalita mohla hýbat vemi směry, tak těko říci, jaké by to bylo nyní. Ale třeba ty Febi jsem kupoval na dost levném eshopu, který byl hojně pomlouván, e prodává velijaké přebaly a místo značky dostane čínský/polský unt atd.... No, pokud tomu tak bylo, tak ten unt drel hodně dobře.
patné koule mají samozřejmě vliv na ivotnost veho mechanického - dostává to pak mnohem větí rány (odpruená i neodpruená část auta). Ale něco mi říká, e bys poznal, kdybys měl patné koule :-))
Jinak co se těch čepů týče, tak bohuel nemohu sdělit info za hromadu čepů, ale vzhledem k tomu, e si vedu pečlivě deníček, tak mohu hodit do placu alespoň následující info:
C5 I 2.0HDi na pneu 195/65/15:
06.03.2011 při 156800km oba Febi
17.10.2017 při 232000km pravý Lemforder
16.12.2018 při 263050km levý Lemforder (tento jetě nebyl třeba, ale měl jsem to rozdělané a válel se mi doma...)
Take zkuenost s Febi, e první byl třeba vyměnit po 75tkm a druhý nebyl třeba, ale makal 106tkm a moná by makal dále.
Lemforder zatím jeden 52tkm a druhý 21tkm a oba jsou OK.
Vzhledem k tomu, e za ta léta se kvalita mohla hýbat vemi směry, tak těko říci, jaké by to bylo nyní. Ale třeba ty Febi jsem kupoval na dost levném eshopu, který byl hojně pomlouván, e prodává velijaké přebaly a místo značky dostane čínský/polský unt atd.... No, pokud tomu tak bylo, tak ten unt drel hodně dobře. :)
|
|
19.08.2020 11:51 -
|
3280602
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Nepozoruji ani drncani ani poskakování. Aspoň mi přijde. Na XA jsem to poznal. Tady jsou prý, koule jine. Prý mají dvě membrány.
Nepozoruji ani drncani ani poskakování. Aspoň mi přijde. Na XA jsem to poznal. Tady jsou prý, koule jine. Prý mají dvě membrány.
|
|
20.08.2020 07:06 -
|
3280777
|
|
Sena
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 92 |
|
|
Kupoval jsem LEMFORDERa minulý týden v APM .... cena cca 600 Kč .... tak posílám foto jak vypadá pro zajímavost. Jestli někdo něco pozná , odkud je , jestli je to přebal a pod.
Kupoval jsem LEMFORDERa minulý týden v APM .... cena cca 600 Kč .... tak posílám foto jak vypadá pro zajímavost. Jestli někdo něco pozná , odkud je , jestli je to přebal a pod.
Přílohy: 20200818_155719.jpg ( 2056784b ) - krabička 20200818_155757.jpg ( 3098433b ) - komplet balení 20200818_155852.jpg ( 2678468b ) - kulák spodek 20200818_155913.jpg ( 2414340b ) - kulák prachovky |
|
20.08.2020 12:49 -
|
3280837
|
|
jumep
|
|
|
toto uz je ten nafigu lemforder a ked ho tam das, bude trcat dlhy zavit a manzetu prehne dnu a casom roztrhne
toto uz je ten nafigu lemforder a ked ho tam das, bude trcat dlhy zavit a manzetu prehne dnu a casom roztrhne
|
|
21.08.2020 09:26 -
|
3280936
|
|
jumep
|
|
|
tak asi tych 20 co boli z roznych zdrojov atd bolo samy fejk a nic ine sa tu nepredava ... alebo vsetci su blazni len ty si lietadlo ...
tak asi tych 20 co boli z roznych zdrojov atd bolo samy fejk a nic ine sa tu nepredava ... alebo vsetci su blazni len ty si lietadlo ...
|
|
21.08.2020 10:27 -
|
3280942
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): tak asi tych 20 co boli z roznych zdrojov atd bolo samy fejk a nic ine sa tu nepredava ... alebo vsetci su blazni len ty si lietadlo ...
Hmmm tak to asi norma výrobků je blbost a u nás v česku je norma u vás to zřejm neni nutnost dodrovat - dej sem foto k porovnání těch ,,labích-uích kolnusů = mení kolnus=zeslabená pevnost= neodpovídá normě = alovatelné. To si výrobce vezme na triko?(norma pevnosti výrobku a pevnosti by ti jako odborníkovi měla něco říkat) Jaký pokuty(postihy) by asi za to byly? Vechny výrobky prochází kontrolou (rozměrově určitě - kvalitou ?? tam je rozdílná cena za výrobek = to je odůvodnitelné) A nebo bu mohli být na jiný typ vozu(nevím jestli nebyly třeba xantia,CX,XM třeba náhodou o něco slabí i kdy jsem i na těchto vozech vyměnil desítky-stovky čepů ale to u je dávno. třeba řemenice C5I na 2.2HDI a 2.0HDI na jednom skladu rozílná cena i rozměr a na pohled stejná) Asi ,,jinej kraj jinej mrav"
Hmmm tak to asi norma výrobků je blbost a u nás v česku je norma u vás to zřejm neni nutnost dodrovat - dej sem foto k porovnání těch ,,labích-uích kolnusů :-d = mení kolnus=zeslabená pevnost= neodpovídá normě = alovatelné.;-) To si výrobce vezme na triko?(norma pevnosti výrobku a pevnosti by ti jako odborníkovi měla něco říkat) Jaký pokuty(postihy) by asi za to byly? Vechny výrobky prochází kontrolou (rozměrově určitě - kvalitou ?? tam je rozdílná cena za výrobek = to je odůvodnitelné) A nebo bu mohli být na jiný typ vozu(nevím jestli nebyly třeba xantia,CX,XM třeba náhodou o něco slabí i kdy jsem i na těchto vozech vyměnil desítky-stovky čepů ale to u je dávno. třeba řemenice C5I na 2.2HDI a 2.0HDI na jednom skladu rozílná cena i rozměr a na pohled stejná;-)) Asi ,,jinej kraj jinej mrav"
|
|
18.07.2021 19:57 -
|
3316648
|
|
simpy
|
Město: Horní Kruty, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
jumep napsal(a): uplne jednoducho, namontujem stahovak, zatiahnem ho a potom po tom par krat podla potreby uderim po ramene ked je to napruzene
stahovak tento: .link.
pri niektorych by som rad podakoval tym idiotom co kuzel zatiahnu tak ze nejde vyrazit
Ahoj lidi,
Dnes jsem se pustil do demontáe s tím, ze nechám přelisovat lozisko, bo u není slyet ani rádio a zůstal jsem viset na nevyraeném spodním čepu ramene - ani za boha. Vdy po patřičném poklepání palicemi proti sobě kadý čep vyskočil jak po másle a ted ani omylem. Stahovák jsme za ty roky nikdy nepotřeboval.
odkazy na stahováky u nefungují, muete mi pls někdo nafotit nebo dát odkaz na stahovák, který pasuje na spodní čep ramene?
Díky moc
Ahoj lidi,
Dnes jsem se pustil do demontáe s tím, ze nechám přelisovat lozisko, bo u není slyet ani rádio a zůstal jsem viset na nevyraeném spodním čepu ramene - ani za boha. Vdy po patřičném poklepání palicemi proti sobě kadý čep vyskočil jak po másle a ted ani omylem. Stahovák jsme za ty roky nikdy nepotřeboval.
odkazy na stahováky u nefungují, muete mi pls někdo nafotit nebo dát odkaz na stahovák, který pasuje na spodní čep ramene?
Díky moc
|
|
19.07.2021 07:02 -
|
3316664
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Co to zkusit ohřát plamenem.
Co to zkusit ohřát plamenem.
|
|
19.07.2021 08:52 -
|
3316671
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Ja mam tento. Nahrival bych jen pokud bych menil i kulovy cep, jinak ne. Spis nastrikat necim at to tam trochu vyvzlina a pak prastit proti sobe.
.link.
.link.
Ja mam tento. Nahrival bych jen pokud bych menil i kulovy cep, jinak ne. Spis nastrikat necim at to tam trochu vyvzlina a pak prastit proti sobe.
https://www.uni-max.cz/produkty/autotechnika/stahovaky/stahovaky-kulovych-cepu/nuzkove/stahovak-kulovych-cepu-typ-s2
https://www.autokelly.cz/Product/GV-ST1516A/8469633?utm_campaign=VVPLA+-+PLA&utm_medium=cpc&utm_source=google&/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=vvpla-pla-(google-nakupy)-roas&utm_term=vse&gclid=EAIaIQobChMI_7y3zMXu8QIVDeN3Ch0B6Qf9EAQYCCABEgKr5vD_BwE
|
|
19.07.2021 10:19 -
|
3316673
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
dělám to asi 20 let takovým a vdy se to povedlo
.link.
dělám to asi 20 let takovým a vdy se to povedlo
https://oleje-pema.cz/zbozi/stahovak-na-kulove-cepy-yato-yt-06122_297301
|
|
19.07.2021 22:05 -
|
3316693
|
|
vapnov
|
|
|
.link.
já mám tenhle, a na spodní čep C5 I je tak tak na hranici max roztaení, ale stačí. Jednou jsem na něm dokonce řihnul ty pevnostní rouby a tělo bez problémů vydelo, čep v rameni ovem taky. Tak jsem čep přeříznul flexou aby rameno bylo volné, rameno ven a a po navrtání el vyrazit i pidi kladívkem. Samo, e celý čep potom nový. Na jeho povolení mám majzlík cca 60cm s vybrouenou drákou aby se nesesmeknul a pěkně celou plochou sednul, odjistím ho zezadu a pratím ve směru na povolení 10kg palicí, pro utaení obráceně vybrouenou dráku. Jen je dobré si s tím povolením vyhrát jetě před vyraením z ramene aby nevyběhla poloosa.
https://oleje-pema.cz/zbozi/yato-stahovak-kulovych-cepu-rizeni-265mm_207126
já mám tenhle, a na spodní čep C5 I je tak tak na hranici max roztaení, ale stačí. Jednou jsem na něm dokonce řihnul ty pevnostní rouby a tělo bez problémů vydelo, čep v rameni ovem taky. Tak jsem čep přeříznul flexou aby rameno bylo volné, rameno ven a a po navrtání el vyrazit i pidi kladívkem. Samo, e celý čep potom nový. Na jeho povolení mám majzlík cca 60cm s vybrouenou drákou aby se nesesmeknul a pěkně celou plochou sednul, odjistím ho zezadu a pratím ve směru na povolení 10kg palicí, pro utaení obráceně vybrouenou dráku. Jen je dobré si s tím povolením vyhrát jetě před vyraením z ramene aby nevyběhla poloosa.
|
|
20.07.2021 11:48 -
|
3316744
|
|
jruze
|
|
|
já si vystačím vdy s kladivem a na vytočení z těhlice mám klíč origo se tyřmi výstupky do čepu a na klíč na poloosy - vzduch 10.at rázovej utahovák a jde vdy ( pokud ho někdo nezajistí COčkem co u sem tu měl několikrát a i tak blbě e jsem se nemohl dostat na odbrouení - to je potom legrace ) A to e ho spousta pitomců dává na záviák nebo i na silikon aby se jim nepovolil to je také vtipné.
já si vystačím vdy s kladivem a na vytočení z těhlice mám klíč origo se tyřmi výstupky do čepu a na klíč na poloosy - vzduch 10.at rázovej utahovák a jde vdy ( pokud ho někdo nezajistí COčkem co u sem tu měl několikrát a i tak blbě e jsem se nemohl dostat na odbrouení - to je potom legrace ;-) ) A to e ho spousta pitomců dává na záviák nebo i na silikon aby se jim nepovolil to je také vtipné.
|
|
09.08.2021 21:17 -
|
3318565
|
|
simpy
|
Město: Horní Kruty, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Diky moc u je venku.
Pak u to lo samo. Nakonec el novy i spodní čep a kdy se to uvolnilo, tak i nové silenbloky. Kdy to bylo na autě, tak to nevypadalo ale přední byl KO. Největí vopruz je oddělat ty hadice na zadnim silentbloku.
Ted mne čeká geometrie a snad budu zase chvíli v pohode plachtit
Diky moc u je venku.:palec
Pak u to lo samo. Nakonec el novy i spodní čep a kdy se to uvolnilo, tak i nové silenbloky. Kdy to bylo na autě, tak to nevypadalo ale přední byl KO. Největí vopruz je oddělat ty hadice na zadnim silentbloku.
Ted mne čeká geometrie a snad budu zase chvíli v pohode plachtit :-)
|
|
| |
|
|