| | |
27.09.2020 18:29 -
Re: Problém s řazením - manuální převodovka
|
3284801
|
|
jruze
|
|
|
Pokud to chodí úplně lehce tak bych spí řekl e mu buď prasklo lanko a nebo vypadla pojistka zajitění bovdenu. (kloubk5 moc neodchází , to byla výsada xsara piccaso a jednalo se o táhla né lanka) ale není nic jednoduího ne se podívat.
Pokud to chodí úplně lehce tak bych spí řekl e mu buď prasklo lanko a nebo vypadla pojistka zajitění bovdenu. (kloubk5 moc neodchází , to byla výsada xsara piccaso a jednalo se o táhla né lanka):nevim ale není nic jednoduího ne se podívat.
|
|
10.10.2020 18:33 -
|
3285879
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Ferro napsal(a): Zdravím vás kolegové C5kaři a ádám o radu.
Jedná se o závadu na C5, co mám v profilu. Při přeřazování z trojky na dvojku něco luplo pod autem a nejde řadit, trvale je zařazena dvojka. Řadicí páka je volně pohyblivá ve směru předo-zadním, do boku nelze ani při selápnutém pedálu spojky. Domů jsem dojel na dvojku, ale vůbec netuím v čem závada. ádám o typy na závadu, potřebné ND a budu rád i za info o jejich cenách a rady, komu to svěřit, protoe sám si to neudělám a nikam daleko s tím nedojedu.
Za vechny relevantní info předem děkuji.
Jak jsem slíbil, tak podávám info o opravě:
Velmi záhy jsem zjistil, e na opravu před barákem nestačím a musel jsem na dvojku doskákat do Budějic. Nejhorí bylo najít někoho, kdo by to udělal v dohledné době. Bohuel lidé znalí a schopní, kteří jetě chtějí a umějí něco rukama, ubývají a zbylí mají práce na měsíce dopředu. Viz zdejí machři. Nakonec jsem jednoho udolal a on provedl opravu. Konstatuji, e nejlepí oko na příčinu závady měl Jarda Růe. Skutečně bylo prasklé lanko. Mechanik sehnal z vrakovitě jiné a celkem jsem zaplatil 2.500. Zase jezdím a najednou si uvědomuji, e dřívějí patné řazení jedničky a dvojky nebylo spojkou, ani opotřebením sinchronu, ale načatým lankem, které muselo jednou prasknout. Jetě e mne to nepotkalo někde v zahraničí, nebo v metelici uprostřed noci mimo ciivilizaci. Nebo nedej Boe tu mojí kdekoli a kdykoli!!!
Vem Vám děkuji za rady a snahu pomoci.
Jak jsem slíbil, tak podávám info o opravě:
Velmi záhy jsem zjistil, e na opravu před barákem nestačím a musel jsem na dvojku doskákat do Budějic. Nejhorí bylo najít někoho, kdo by to udělal v dohledné době. Bohuel lidé znalí a schopní, kteří jetě chtějí a umějí něco rukama, ubývají a zbylí mají práce na měsíce dopředu. Viz zdejí machři. Nakonec jsem jednoho udolal a on provedl opravu. Konstatuji, e nejlepí oko na příčinu závady měl Jarda Růe. Skutečně bylo prasklé lanko. Mechanik sehnal z vrakovitě jiné a celkem jsem zaplatil 2.500. Zase jezdím a najednou si uvědomuji, e dřívějí patné řazení jedničky a dvojky nebylo spojkou, ani opotřebením sinchronu, ale načatým lankem, které muselo jednou prasknout. Jetě e mne to nepotkalo někde v zahraničí, nebo v metelici uprostřed noci mimo ciivilizaci. :-)))) Nebo nedej Boe tu mojí kdekoli a kdykoli!!! :-))
Vem Vám děkuji za rady a snahu pomoci.:palec:palec:palec
|
|
11.10.2020 10:11 -
|
3285970
|
|
jruze
|
|
|
Ferro napsal(a): Jak jsem slíbil, tak podávám info o opravě:
Velmi záhy jsem zjistil, e na opravu před barákem nestačím a musel jsem na dvojku doskákat do Budějic. Nejhorí bylo najít někoho, kdo by to udělal v dohledné době. Bohuel lidé znalí a schopní, kteří jetě chtějí a umějí něco rukama, ubývají a zbylí mají práce na měsíce dopředu. Viz zdejí machři. Nakonec jsem jednoho udolal a on provedl opravu. Konstatuji, e nejlepí oko na příčinu závady měl Jarda Růe. Skutečně bylo prasklé lanko. Mechanik sehnal z vrakovitě jiné a celkem jsem zaplatil 2.500. Zase jezdím a najednou si uvědomuji, e dřívějí patné řazení jedničky a dvojky nebylo spojkou, ani opotřebením sinchronu, ale načatým lankem, které muselo jednou prasknout. Jetě e mne to nepotkalo někde v zahraničí, nebo v metelici uprostřed noci mimo ciivilizaci. Nebo nedej Boe tu mojí kdekoli a kdykoli!!!
Vem Vám děkuji za rady a snahu pomoci.
No nerad se vnucuji a nebo přebírám zákazníky , ale do Veselí nad Lunicí to nemá daleko a moná tu to lanko i mám. No jak se říká ,,líná huba holé netěstí"
No nerad se vnucuji a nebo přebírám zákazníky , ale do Veselí nad Lunicí to nemá daleko a moná tu to lanko i mám. No jak se říká ,,líná huba holé netěstí";-)
|
|
11.10.2020 14:04 -
|
3285998
|
|
jirka0077
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Coo prasklé lanko, jak je to moný. Vdi ten drát má snad 4mm v průměru.
Coo prasklé lanko, jak je to moný. Vdi ten drát má snad 4mm v průměru.
|
|
21.10.2020 11:53 -
|
3287464
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Zdravím Jardu Růu a díky za nabídku: "No nerad se vnucuji a nebo přebírám zákazníky , ale do Veselí nad Lunicí to nemá daleko a moná tu to lanko i mám. No jak se říká ,,líná huba holé netěstí".
Vono to není ani o líné hubě (viz: ... "a rady, komu to svěřit, protoe sám si to neudělám a nikam daleko s tím nedojedu."), ale o tom, e svou "nabídku" jsi dával a ex post a na dvojku se do Veselí fakt nepohrnu. koda, e jsi nenapsal hned, e za mnou dojede a před barákem to sfouknem, nebo e to naloíme na Tvůj vlek a dovezem do Veselí, kde to hravě zmákne.
Njn, u jsem chytřejí a vím, e Ti mám napsat soukromou zprávu a dohodnem se napřímo. Tak třeba přítě.
Zdravím Jardu Růu a díky za nabídku: "No nerad se vnucuji a nebo přebírám zákazníky , ale do Veselí nad Lunicí to nemá daleko a moná tu to lanko i mám. No jak se říká ,,líná huba holé netěstí".
Vono to není ani o líné hubě (viz: ... "a rady, komu to svěřit, protoe sám si to neudělám a nikam daleko s tím nedojedu."), ale o tom, e svou "nabídku" jsi dával a ex post a na dvojku se do Veselí fakt nepohrnu. koda, e jsi nenapsal hned, e za mnou dojede a před barákem to sfouknem, nebo e to naloíme na Tvůj vlek a dovezem do Veselí, kde to hravě zmákne.
Njn, u jsem chytřejí a vím, e Ti mám napsat soukromou zprávu a dohodnem se napřímo. Tak třeba přítě. ;-)
|
|
21.10.2020 19:27 -
|
3287497
|
|
jruze
|
|
|
Ferro napsal(a): Zdravím Jardu Růu a díky za nabídku: "No nerad se vnucuji a nebo přebírám zákazníky , ale do Veselí nad Lunicí to nemá daleko a moná tu to lanko i mám. No jak se říká ,,líná huba holé netěstí".
Njn, u jsem chytřejí a vím, e Ti mám napsat soukromou zprávu a dohodnem se napřímo. Tak třeba přítě.
No tak snad přítě a nemusel bys na dvojku - myslm e by na toto měla fungovat i asistenčka z poviného ručení = je to přece závada a do jisté míry nepojízdné auto
No tak snad přítě a nemusel bys na dvojku - myslm e by na toto měla fungovat i asistenčka z poviného ručení = je to přece závada a do jisté míry nepojízdné auto;-)
|
|
22.10.2020 14:26 -
|
3287608
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Ahoj.
Za studena před prvním rozjetí jde blbě zařadit 1,2,R.
3,4,5,6 jde krásně.
Jinými slovy jde blbě zařadit ve, při čem je třeba zatáhnout řadičkou doleva. Po rozjetí a ujetí pár metrů ji v pohodě.
Viděl bych to na vytahané lanko v bowdenu. Je tam někde mechanizmus, kde by se dalo lanko dotáhnout? Tak jako třeba u brzd/přehazovačky kola. Nebo třeba i dříve lanko plynového pedálu nebo spojkového pedálu (mechanické s lankem).
Nedokonalost na C5 X7 2.2HDi 125kw.
Díky.
Ahoj.
Za studena před prvním rozjetí jde blbě zařadit 1,2,R.
3,4,5,6 jde krásně.
Jinými slovy jde blbě zařadit ve, při čem je třeba zatáhnout řadičkou doleva. Po rozjetí a ujetí pár metrů ji v pohodě.
Viděl bych to na vytahané lanko v bowdenu. Je tam někde mechanizmus, kde by se dalo lanko dotáhnout? Tak jako třeba u brzd/přehazovačky kola. Nebo třeba i dříve lanko plynového pedálu nebo spojkového pedálu (mechanické s lankem).
Nedokonalost na C5 X7 2.2HDi 125kw.
Díky. :palec
|
|
22.10.2020 20:36 -
|
3287743
|
|
.45acp
|
|
|
Něco podobného pozoruju taky v chladnějím počasí. Nejde mi po nastartování za studena zařadit 1 a R, 2 jsem nezkouel. Ani jsem se nepokouel řadit násilím. Ale úplně stačí, kdy s řadící pákou hnu dopředu a dozadu (zařadím 3 a 4), pak u 1 a R zařadím lehce. Ale je u to "veterán" - 18 let.
Něco podobného pozoruju taky v chladnějím počasí. Nejde mi po nastartování za studena zařadit 1 a R, 2 jsem nezkouel. Ani jsem se nepokouel řadit násilím. Ale úplně stačí, kdy s řadící pákou hnu dopředu a dozadu (zařadím 3 a 4), pak u 1 a R zařadím lehce. Ale je u to "veterán" - 18 let.
|
|
| |
|
|