| | |
19.12.2010 17:58 -
Lepení nárazníku
|
2366406
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Má někdo zkuenost s lepením nárazníku? Ducnul jsem na mlhovku, a ty plasty, které jsou součástí nárazníku a drí mlhovku pod její mříkou, mám popraskané (bude se vrkslat). Samotná lakovaná část nárazníku je naprasklá asi jenom 3 cm, neni to vidět, ale taky by to chtělo slepit. Ví někdo jak na to nebo kde to nechat opravit?
Jo, a kdyby někdo měl jako ND mlhovku a pravou mříku mlhovky (senzor netřeba) na C5 II, tak taky beru.. (dal jsem do inzerce).
Má někdo zkuenost s lepením nárazníku? Ducnul jsem na mlhovku, a ty plasty, které jsou součástí nárazníku a drí mlhovku pod její mříkou, mám popraskané (bude se vrkslat). Samotná lakovaná část nárazníku je naprasklá asi jenom 3 cm, neni to vidět, ale taky by to chtělo slepit. Ví někdo jak na to nebo kde to nechat opravit?
Jo, a kdyby někdo měl jako ND mlhovku a pravou mříku mlhovky (senzor netřeba) na C5 II, tak taky beru.. (dal jsem do inzerce).
|
|
19.12.2010 18:02 -
Re: Lepení nárazníku
|
2366409
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
budto nejak podlepit polyuretanem, nebo necim podobnym, anebo to nechat opravit u nejakych opravaru plastu....
budto nejak podlepit polyuretanem, nebo necim podobnym, anebo to nechat opravit u nejakych opravaru plastu....
|
|
19.12.2010 18:42 -
|
2366417
|
|
jumep
|
|
|
sam asi plast nezvaris a ty co to robia to spravia urcite lepsie ako nejako pobastlit ...
co sa tyka tych mriezok tie sa daju kupit aj v citroene bez celeho naraznika
sam asi plast nezvaris a ty co to robia to spravia urcite lepsie ako nejako pobastlit ...
co sa tyka tych mriezok tie sa daju kupit aj v citroene bez celeho naraznika :)
|
|
20.12.2010 10:52 -
|
2366467
|
|
jruze
|
|
|
Obyčejnou pájkou (pistolovou) - ze strany co není vidět natavovat po kouskách jeden bod vedle druhého a potom uhladit(pokud je tam místo tak přesto třeba tavnou pistolí jetě přidat materiál) Já jetě přes tu praslinu do ní zatavím kousky drátků aby se to zpevnilo. Pokud je to plast který se taví- některé nejdou!!!(C5I nárazník jde)
Obyčejnou pájkou (pistolovou) - ze strany co není vidět natavovat po kouskách jeden bod vedle druhého a potom uhladit(pokud je tam místo tak přesto třeba tavnou pistolí jetě přidat materiál) Já jetě přes tu praslinu do ní zatavím kousky drátků aby se to zpevnilo.;-) Pokud je to plast který se taví- některé nejdou!!!(C5I nárazník jde)
|
|
20.12.2010 18:14 -
|
2366491
|
|
Mamlas
|
|
|
Kdyz jsem opravoval naraznik na Xantii tak jsem pres tu prasklinu zevnitr dal sitovou kovovou mrizku (ta co je treba do masky), kterou jsem na ohnem poradne ohral a vtlacil ji do plastu. Pak uz to dal nemuze praskat a hlavne ta prasklina drzi pekne pohromade. Zvenku pak jen prebrousit, preliznout tmelem a muzes do laku.
Kdyz jsem opravoval naraznik na Xantii tak jsem pres tu prasklinu zevnitr dal sitovou kovovou mrizku (ta co je treba do masky), kterou jsem na ohnem poradne ohral a vtlacil ji do plastu. Pak uz to dal nemuze praskat a hlavne ta prasklina drzi pekne pohromade. Zvenku pak jen prebrousit, preliznout tmelem a muzes do laku.
|
|
12.09.2013 13:41 -
|
2617108
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Natěstí to nemám prasklé, ale mám po minulém majiteli na spodku předního spojleru hlubí vrypy. Kdybych to mirgloval, tak bych zbytečně ztenčil větí plochu.
Take dotaz - máte někdo nějaké dobré (nebo naopak patné, abych se vyhnul) zkuenosti s nějakým tmelem na plasty? Četl jsem, e jde i normální karosářský, ale speciální na plasty je lepí. Potřebuju jen nějaké balení v tubě - prostě pár gramů. ádné plechovky, nechci laminovat kajak.
Natěstí to nemám prasklé, ale mám po minulém majiteli na spodku předního spojleru hlubí vrypy. Kdybych to mirgloval, tak bych zbytečně ztenčil větí plochu.
Take dotaz - máte někdo nějaké dobré (nebo naopak patné, abych se vyhnul) zkuenosti s nějakým tmelem na plasty? Četl jsem, e jde i normální karosářský, ale speciální na plasty je lepí. Potřebuju jen nějaké balení v tubě - prostě pár gramů. ádné plechovky, nechci laminovat kajak.
|
|
12.09.2013 19:22 -
|
2617426
|
|
ivanivan
|
|
|
Co tavnou pistoli a přebytek odříznout. A nebo se tolik neohýbat
Co tavnou pistoli a přebytek odříznout. A nebo se tolik neohýbat :-))))
|
|
12.09.2013 19:43 -
|
2617427
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No jasně - kdo na to nečumí a neví o tom, tak to nevidí nebo to vypadá jako stříkanec píny. Ale kdy jsem si u koupil sprej... Navíc to mám nové, tak opečovávám, po nějaké době si na to ani nevzpomenu, stačí přečkat zimu a za rok se budu divit, co mám v uplíku za sprej
A nebo jak píe - odříznout (nejlépe celý spoiler)...
No jasně - kdo na to nečumí a neví o tom, tak to nevidí nebo to vypadá jako stříkanec píny. Ale kdy jsem si u koupil sprej... Navíc to mám nové, tak opečovávám, po nějaké době si na to ani nevzpomenu, stačí přečkat zimu a za rok se budu divit, co mám v uplíku za sprej :-)
A nebo jak píe - odříznout (nejlépe celý spoiler)...
|
|
12.09.2013 20:30 -
|
2617447
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Tmel na plastikové modely... Je to malinká tuba. Ale moná to bude stát stejně jako velká pixla karosářkého...
Tmel na plastikové modely... Je to malinká tuba. Ale moná to bude stát stejně jako velká pixla karosářkého...:-(
|
|
21.10.2020 10:40 -
|
3287455
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Nemáte tip na někoho, kdo umí dobře opravit nárazník v Praze?
Nějakej bídák mi to očesal zaparkovaný. Drobné odřeniny v klidu, ale udělal tam asi 2 cm díru (příloha).
Mám to pojitěný, take rozpočet mě zas tak netve, ale přemýlím, jestli je fakt potřeba měnit celej nárazník a lakovat ho, nebo jestli někdo umí opravit a nalakovat jen tu díru.
Co si o tom myslíte?
Případně máte tip na někoho, kdo to umí v Praze?
Tak nějak bych to rád nechal dát do stavu podobnému původnímu
Nemáte tip na někoho, kdo umí dobře opravit nárazník v Praze?
Nějakej bídák mi to očesal zaparkovaný. Drobné odřeniny v klidu, ale udělal tam asi 2 cm díru (příloha).
Mám to pojitěný, take rozpočet mě zas tak netve, ale přemýlím, jestli je fakt potřeba měnit celej nárazník a lakovat ho, nebo jestli někdo umí opravit a nalakovat jen tu díru.
Co si o tom myslíte?
Tak nějak bych to rád nechal dát do stavu podobnému původnímu:)
Přílohy: DSC_0257.JPG ( 743698b ) - |
|
21.10.2020 12:20 -
|
3287467
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Ahoj,
Něco podobného se mi přihodilo, kdy ten za mnou před semaforem nedobrzdil a picnul mne. Díra (prasklina) uprostřed ve svislém směru délky cca 5 cm. Tak jsme to sepsali do formuláře a říkám dej mi 2 tisíce a já si to necháám spravit. e ne, tak jsem jel do servisu, ten to vyřídil s pojiovnou a celková cena byla nějakých 19.000,-. Výměna nárazníku, lakování, bez náhradního vozidla.
Jinak já bych to nelepil, ale sehnal někoho, kdo svařuje plasty. Tady v Č.B. to dělá excelentně p. Tobolík a zajistí i přelakování a montá, take komplexní sluba za rozumné peníze. Tohle budou umět i v Praze, jen hledat na netu.
Ahoj,
Něco podobného se mi přihodilo, kdy ten za mnou před semaforem nedobrzdil a picnul mne. Díra (prasklina) uprostřed ve svislém směru délky cca 5 cm. Tak jsme to sepsali do formuláře a říkám dej mi 2 tisíce a já si to necháám spravit. e ne, tak jsem jel do servisu, ten to vyřídil s pojiovnou a celková cena byla nějakých 19.000,-. Výměna nárazníku, lakování, bez náhradního vozidla.
Jinak já bych to nelepil, ale sehnal někoho, kdo svařuje plasty. Tady v Č.B. to dělá excelentně p. Tobolík a zajistí i přelakování a montá, take komplexní sluba za rozumné peníze. Tohle budou umět i v Praze, jen hledat na netu.
|
|
21.10.2020 17:37 -
|
3287483
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
myneur napsal(a): Nemáte tip na někoho, kdo umí dobře opravit nárazník v Praze?
Co si o tom myslíte?
Tak nějak bych to rád nechal dát do stavu podobnému původnímu
Kdysi jsem nechával opravovat plasty v Modřanech, jak byla Orionka, u paní Kociánové. Nevím jestli jetě funguje, ale mám na ní telefon, tak se můe zkusit zeptat, tel: 775973928.
Kdysi jsem nechával opravovat plasty v Modřanech, jak byla Orionka, u paní Kociánové. Nevím jestli jetě funguje, ale mám na ní telefon, tak se můe zkusit zeptat, tel: 775973928.
|
|
| |
|
|