| | |
13.04.2016 08:32 -
Re: Převodovka hučení
|
2940582
|
|
Mafa
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Tak to není OK. Olej vyměněn, převodovka utěsněna. Na výpusti ani v původním oleji ádné známky kovových pon nebo nějakého bordelu a olej nebyl ani černý (nechybělo ho ani 0,5L). Převodovka hučí dál a vypadá to, e bude načnuté nějaké loisko / loiska. U teď se děsím ceny za opravu .
To jruze: Komínek byl měněn taky a spojková sada tam je značky LUK, ale je na ní opravdu najeto jen 4000 km
Tak to není OK. Olej vyměněn, převodovka utěsněna. Na výpusti ani v původním oleji ádné známky kovových pon nebo nějakého bordelu a olej nebyl ani černý (nechybělo ho ani 0,5L). Převodovka hučí dál a vypadá to, e bude načnuté nějaké loisko / loiska. U teď se děsím ceny za opravu :-((((.
To jruze: Komínek byl měněn taky a spojková sada tam je značky LUK, ale je na ní opravdu najeto jen 4000 km :nevim
|
|
13.04.2016 09:08 -
|
2940592
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Na začátku Mafa psal "...co můe způsobovat hluk (takový vysoký tón - hučení) při zařazeném rychlostním stupni...Kdy selápnu spojku, hluk přestane...". To podle mě loisko náboje vylučuje.
Na začátku Mafa psal "...co můe způsobovat hluk (takový vysoký tón - hučení) při zařazeném rychlostním stupni...Kdy selápnu spojku, hluk přestane...". To podle mě loisko náboje vylučuje.
|
|
13.04.2016 10:07 -
|
2940597
|
|
Mafa
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
To jruze: Nebyla ani metalíza, ani kovové mapy ve vyputěném oleji a jak píe "TomasT", při selápnuté spojce je opravdu po hluku a v zatáčkách se hučení nijak nemění. Jen mi přijde, e to hučí s kadým převodovým stupněm jinak. Nejvíc snad na 4 a 5, 6 jsou zas o něco málo tií. 1, 2 není slyet vůbec, na 3 se to začíná ozývat. Jinak nevím, co taková oprava převodovky obnáí, popřípadě jaká je cena těch loisek, která by mohla hluk způsobovat. Máte někdo představu? Mechanik prý před měsícem měnil vechny loiska v převodovce fabie a majitele to prý stálo cca 6000,- se vím vudy .
To jruze: Nebyla ani metalíza, ani kovové mapy ve vyputěném oleji a jak píe "TomasT", při selápnuté spojce je opravdu po hluku a v zatáčkách se hučení nijak nemění. Jen mi přijde, e to hučí s kadým převodovým stupněm jinak. Nejvíc snad na 4 a 5, 6 jsou zas o něco málo tií. 1, 2 není slyet vůbec, na 3 se to začíná ozývat. Jinak nevím, co taková oprava převodovky obnáí, popřípadě jaká je cena těch loisek, která by mohla hluk způsobovat. Máte někdo představu? Mechanik prý před měsícem měnil vechny loiska v převodovce fabie a majitele to prý stálo cca 6000,- se vím vudy :-o.
|
|
13.04.2016 10:12 -
|
2940598
|
|
jumep
|
|
|
sada stoji podla nejakeho cisla prevodovky bud 173 alebo 215EUR
+ robota
sada stoji podla nejakeho cisla prevodovky bud 173 alebo 215EUR
+ robota
|
|
15.04.2016 19:53 -
|
2941533
|
|
Hortermann
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Mám totoný problém - pískání/hučení mezi 70-85 km/h, zvlátní je, e jen při zabraném plynu, kdy z něj sundám nohu, zvuk ustane...
Mám totoný problém - pískání/hučení mezi 70-85 km/h, zvlátní je, e jen při zabraném plynu, kdy z něj sundám nohu, zvuk ustane...
|
|
02.08.2016 12:40 -
|
2977467
|
|
Mafa
|
|
|
Take dnes jsem si byl v servisu pro auto. V převodovce vyměněny komplet vechny loiska opět za originální a světe div se ... problém přetrvává. Skoro mi to připadá, jako zbytečně vyhozených 15k. V čem dalím teda můe být původ tohoto zvuku, kdy to nejsou kola a není to převodovka?
Take dnes jsem si byl v servisu pro auto. V převodovce vyměněny komplet vechny loiska opět za originální a světe div se ... problém přetrvává. Skoro mi to připadá, jako zbytečně vyhozených 15k. V čem dalím teda můe být původ tohoto zvuku, kdy to nejsou kola a není to převodovka? :nevim
|
|
02.08.2016 13:14 -
|
2977468
|
|
jruze
|
|
|
Po dovolené koncem srpna mne to čeká na jedné X7 tak jestli příjdu na to co to způsobuje dám vědět. Tak jen doufám e to není vlastnost těchto některých X7.
Po dovolené koncem srpna mne to čeká na jedné X7 tak jestli příjdu na to co to způsobuje dám vědět. Tak jen doufám e to není vlastnost těchto některých X7.
|
|
02.08.2016 14:22 -
|
2977480
|
|
Mafa
|
|
|
Váně je to nejvíc slyet, kdy není motor v plném záběru, spí na vyích převodových stupních a v otáčkách kolem 1750 ot./min. Je jetě nějaké místo, odkud by hluk mohl jít?
Váně je to nejvíc slyet, kdy není motor v plném záběru, spí na vyích převodových stupních a v otáčkách kolem 1750 ot./min. Je jetě nějaké místo, odkud by hluk mohl jít?
|
|
05.08.2016 18:38 -
|
2978974
|
|
Mafa
|
|
|
Nevibruje, ani nepatrně. Začal jsem se na ten zvuk zaměřovat a zjistil jsem, e to takhle hučí v rychlosti od 70 do 100 km/h a nezáleí při tom na zařazeném rychlostním stupni. Čili hučí to stejným tónem a jedu 70km/h na trojku při 3000 ot. nebo 70 km/h na pětku při 1750 ot. Předpokládám teda, e to bude někde dál za převodovkou.
Nevibruje, ani nepatrně. Začal jsem se na ten zvuk zaměřovat a zjistil jsem, e to takhle hučí v rychlosti od 70 do 100 km/h a nezáleí při tom na zařazeném rychlostním stupni. Čili hučí to stejným tónem a jedu 70km/h na trojku při 3000 ot. nebo 70 km/h na pětku při 1750 ot. Předpokládám teda, e to bude někde dál za převodovkou.
|
|
10.08.2016 22:02 -
|
2981225
|
|
dzakobo
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Mám dotaz, nějaký progress v řeení problému? Mám s tím problém u od koupě... teď mám přejednanou jinou převodovku a nechce se mi zbytečně vyhazovat, kdy to třeba nepomůe... Já jsem olej v převodovce měnil a bohuel ádná změna....
Díky
Mám dotaz, nějaký progress v řeení problému? Mám s tím problém u od koupě... teď mám přejednanou jinou převodovku a nechce se mi zbytečně vyhazovat, kdy to třeba nepomůe... Já jsem olej v převodovce měnil a bohuel ádná změna....
Díky
|
|
05.07.2020 23:04 -
|
3276036
|
|
ifan118
|
Město: Banska Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Ahojte,
Nezistil niemto cim moze byt sposobovany popisany hluk v predchadzajucich prispevkoch? Mam uz dlhodobo rovnaky problem a neviem co este skusit. Ale prejavuje sa to uplne ako bolo opisane v predchadzajucich prispevkoch. Piskot ako keby od prevodovky od 70 do 100 nezalezi na akom stupni a po vytlaceni spojky prestane. Zacina ma to dost stvat kedze na mojich trasach dost casto chodim spomenutymi rychlostami a ten zvuk kazi dojem z auta a jazdy. Vypada to ako choroba konkretne kusov s 140hp HDI a 6st manualom tak snat uz niekto s pritomny h guru s tym mal skusenosti. Dakujem velmi pekne vopred.
Ahojte,
Nezistil niemto cim moze byt sposobovany popisany hluk v predchadzajucich prispevkoch? Mam uz dlhodobo rovnaky problem a neviem co este skusit. Ale prejavuje sa to uplne ako bolo opisane v predchadzajucich prispevkoch. Piskot ako keby od prevodovky od 70 do 100 nezalezi na akom stupni a po vytlaceni spojky prestane. Zacina ma to dost stvat kedze na mojich trasach dost casto chodim spomenutymi rychlostami a ten zvuk kazi dojem z auta a jazdy. Vypada to ako choroba konkretne kusov s 140hp HDI a 6st manualom tak snat uz niekto s pritomny h guru s tym mal skusenosti. Dakujem velmi pekne vopred.
|
|
08.07.2020 17:09 -
|
3276499
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Podle četnosti výskytu to vypadá jako "vlastnost". Nepatrně jsem to začal pozorovat asi 2 rok od nového vozu. Více je to slyet v létě při vyích teplotách. V zimě je to o poznání lepí. Mohla by to dělat i vůle v soukolí v převodovce. Pokud to někdo rozlouskne a přijde tomu na kloub, byl bych také moc vděčný. U mě to docela ...
Podle četnosti výskytu to vypadá jako "vlastnost". Nepatrně jsem to začal pozorovat asi 2 rok od nového vozu. Více je to slyet v létě při vyích teplotách. V zimě je to o poznání lepí. Mohla by to dělat i vůle v soukolí v převodovce. Pokud to někdo rozlouskne a přijde tomu na kloub, byl bych také moc vděčný. U mě to docela ... :-(
|
|
| |
|
|