| | |
15.03.2019 15:16 -
spojkový pedál na podlaze
|
3211827
|
|
Tommyk
|
|
|
Zdravím, při jízdě do práce (C5tka I DC, manuál 6-ti stupeň, 2.2 HDi) se mi dnes při selápnutí spojkového pedálu ozvala rána "buch" a pedál zůstal leet na podlaze. Take jsem auto zastavil u cesty. Nahoru el pedál vytáhnout opravdu hodně ztuha a dolů selápnout taky pořádně ztuha. Několikrát jsem si takhle naposiloval nohu na pedálu "selápnout a vytáhnout" a pedál jde dolů přehnaně lehce a nahoru také lehce. Kámo mě odtáhl, dolil jsem do nádrky brzdovku, byla těsně nad hranicí minima, ale nevím jak se odvzduňuje spojka. Kdyby mi někdo dal návod, poehnal bych mu. Někde pod air boxem by to mělo asi být na spojkovém válci, ale otázkou je, zda to je tím, nebo nějakým mechanismem v pedálu. Prosím o radu, děkuji za pochopení.
Zdravím, při jízdě do práce (C5tka I DC, manuál 6-ti stupeň, 2.2 HDi) se mi dnes při selápnutí spojkového pedálu ozvala rána "buch" a pedál zůstal leet na podlaze. Take jsem auto zastavil u cesty. Nahoru el pedál vytáhnout opravdu hodně ztuha a dolů selápnout taky pořádně ztuha. Několikrát jsem si takhle naposiloval nohu na pedálu "selápnout a vytáhnout" a pedál jde dolů přehnaně lehce a nahoru také lehce. Kámo mě odtáhl, dolil jsem do nádrky brzdovku, byla těsně nad hranicí minima, ale nevím jak se odvzduňuje spojka. Kdyby mi někdo dal návod, poehnal bych mu. Někde pod air boxem by to mělo asi být na spojkovém válci, ale otázkou je, zda to je tím, nebo nějakým mechanismem v pedálu. Prosím o radu, děkuji za pochopení.:-(
|
|
15.03.2019 18:48 -
Re: spojkový pedál na podlaze
|
3211849
|
|
jumep
|
|
|
v prvom rade asi odstranit pricinu - spojka
a potom v druhom rade skontrolovat spojkovy valec ktory si asi pretlacil
v prvom rade asi odstranit pricinu - spojka
a potom v druhom rade skontrolovat spojkovy valec ktory si asi pretlacil
|
|
15.03.2019 20:15 -
|
3211869
|
|
Tommyk
|
|
|
Děkuji za radu jumep, spojkou to snad nebude, tu jsem toti nechal měnit v září 2018. Ten spojkový válec myslí vyměnit nebo odvzdunit?
Děkuji za radu jumep, spojkou to snad nebude, tu jsem toti nechal měnit v září 2018. Ten spojkový válec myslí vyměnit nebo odvzdunit?
|
|
15.03.2019 20:18 -
|
3211870
|
|
jumep
|
|
|
z nicoho nic by to neslo tazko, cize odvzdusnit je to posledne
jedine zeby ti padol dole a siel lahko hore, vtedy by to mohlo byt zavdusnene, ale niekde to tece
z nicoho nic by to neslo tazko, cize odvzdusnit je to posledne
jedine zeby ti padol dole a siel lahko hore, vtedy by to mohlo byt zavdusnene, ale niekde to tece
|
|
15.03.2019 20:56 -
|
3211882
|
|
Tommyk
|
|
|
Dobře jumep, ale jak zjistím kde?
Dobře jumep, ale jak zjistím kde?
|
|
15.03.2019 21:06 -
|
3211884
|
|
jumep
|
|
|
no na internete tazko, treba si lahnut k pedalom, pozret valec pod posilovacom brzd (spojkovy) a samotny na spojke a ako som uz hovoril, spojku skontrolovat
no na internete tazko, treba si lahnut k pedalom, pozret valec pod posilovacom brzd (spojkovy) a samotny na spojke a ako som uz hovoril, spojku skontrolovat
|
|
15.03.2019 22:09 -
|
3211890
|
|
jruze
|
|
|
Spojkovej váleček je z motorové části pod posilovačem - od pedálů uvidí jen tyčku, na válečku u spojkového loiska toho moc táké neuvidí - stává se e praskne vidlička, viděl jsem i povyjetou tyč co drí vidličku.
A stejně tvá rada ,,zkontrolovat spojku" je to co bude muset udělat tak nebo tak a to znamená shodit převodovku. Jedině e by se mu rozpadlo uloení pedálu - to by se ale asi měl zmínit o tom e pohyb pedálu má vůli do strany atd.. o tom se nezmínil. ale není mi jasné proč by jinak měl jít pedál ztuha nahoru - to by nasvědčovalo uloení pedálu.
Jinak psaní o ničem to si musí zkontrolovat sám - nebo online záběry kamerou ?
Spojkovej váleček je z motorové části pod posilovačem - od pedálů uvidí jen tyčku, na válečku u spojkového loiska toho moc táké neuvidí - stává se e praskne vidlička, viděl jsem i povyjetou tyč co drí vidličku.
A stejně tvá rada ,,zkontrolovat spojku" je to co bude muset udělat tak nebo tak a to znamená shodit převodovku. Jedině e by se mu rozpadlo uloení pedálu - to by se ale asi měl zmínit o tom e pohyb pedálu má vůli do strany atd.. o tom se nezmínil. ale není mi jasné proč by jinak měl jít pedál ztuha nahoru - to by nasvědčovalo uloení pedálu.
Jinak psaní o ničem to si musí zkontrolovat sám - nebo online záběry kamerou ?;-)
|
|
16.03.2019 11:12 -
|
3211921
|
|
Tommyk
|
|
|
Děkuju jruze za tvoje znalosti, myslím, e si na to přiel 😲 pedál má opravdu pěknou vůli do levé strany. Take vyměnit uloení pedálu. Existuje nějaký návod někde? 😲 Jde to vyměnit i bez demontáe palubky? Děkuju za rady 🙂
Děkuju jruze za tvoje znalosti, myslím, e si na to přiel 😲 pedál má opravdu pěknou vůli do levé strany. Take vyměnit uloení pedálu. Existuje nějaký návod někde? 😲 Jde to vyměnit i bez demontáe palubky? Děkuju za rady 🙂
|
|
17.03.2019 15:16 -
|
3212038
|
|
Tommyk
|
|
|
Jetě poprosim nějaký návod jak se dostat k hlavnímu spojkovému válci? Dík předem za rady
Jetě poprosim nějaký návod jak se dostat k hlavnímu spojkovému válci? Dík předem za rady :-)
|
|
18.03.2019 12:54 -
|
3212178
|
|
Tommyk
|
|
|
Je to toti hlavní spojkový válec, rozmontoval jsem toho dost, dokonce i posilovač musím uvolnit, abych se tam lépe dostal.
Je to toti hlavní spojkový válec, rozmontoval jsem toho dost, dokonce i posilovač musím uvolnit, abych se tam lépe dostal. :-p
|
|
27.06.2020 15:56 -
|
3275160
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Zdar Chlapci a Chlapi,
rozpadlo se mi asi uloení spojkového pedálu - pohybuje se cca 2cm vlevo a vpravo a je to nepříjemné. Poradíte mi, prosím, jak spojkový pedál vyměnit a na co si dát pozor?
Děkuji za rady a Vá čas.
Václav
Zdar Chlapci a Chlapi,
rozpadlo se mi asi uloení spojkového pedálu - pohybuje se cca 2cm vlevo a vpravo a je to nepříjemné. Poradíte mi, prosím, jak spojkový pedál vyměnit a na co si dát pozor?
Děkuji za rady a Vá čas.
Václav
|
|
28.06.2020 12:32 -
|
3275216
|
|
jumep
|
|
|
su tam take puzdra, moc dobre to rozobrat nejde, lepsie je zohnat a vymenit celu pedalovu skupinu (pride mi to teda jednoduchsie)
su tam take puzdra, moc dobre to rozobrat nejde, lepsie je zohnat a vymenit celu pedalovu skupinu (pride mi to teda jednoduchsie)
|
|
| |
|
|