| | |
03.04.2011 00:00 -
3x blikne a nesviti. Bi-xenony
|
2382251
|
|
tír
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Ahojky vem Mám dotaz ohledně Bi-xenonových světel. Viml jsem si, e mě občas při jízdě 3x blikne leve světlo a pak přestane svítit úplně. Po nastartování zase svítí. Toto zablikaní je zcela náhodné a někdy to neudělá vůbec. Viml jsem si také, e první bliknutí nastane po otočení volantem do prava... (pravotočivá zatačka) jinak ne.
Podrobný popis: 1 bliknuti.. svetlomet zhasnuty asi 2 sekundy, poté se rone a svítí asi 2 sekundy. po té zasne asi na 2 sekundy zhasne a zase se rozne po 2 sekundach... pak zhasne natrvalo. Po vypnutí a nastartování svítí normálně.
Změnu barvy světla jsem nezaznamenal.
Děkuji za případnou radu.
Ahojky vem :-) Mám dotaz ohledně Bi-xenonových světel. Viml jsem si, e mě občas při jízdě 3x blikne leve světlo a pak přestane svítit úplně. Po nastartování zase svítí. Toto zablikaní je zcela náhodné a někdy to neudělá vůbec. Viml jsem si také, e první bliknutí nastane po otočení volantem do prava... (pravotočivá zatačka) jinak ne.
Podrobný popis: 1 bliknuti.. svetlomet zhasnuty asi 2 sekundy, poté se rone a svítí asi 2 sekundy. po té zasne asi na 2 sekundy zhasne a zase se rozne po 2 sekundach... pak zhasne natrvalo. Po vypnutí a nastartování svítí normálně.
Změnu barvy světla jsem nezaznamenal.
Děkuji za případnou radu.
|
|
03.04.2011 09:54 -
Re: 3x blikne a nesviti. Bi-xenony
|
2382258
|
|
Darja
|
|
|
Zkus prohodit výbojky, pak to můe být řj xenonů (6224 F9)
Zkus prohodit výbojky, pak to můe být řj xenonů (6224 F9)
|
|
22.08.2011 12:17 -
|
2408525
|
|
tír
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Po prohozeni stále blikala... tak jsem ji vymenil a nova uz neblika Zvlastni odchod vybojky.
Po prohozeni stále blikala... tak jsem ji vymenil a nova uz neblika :-) Zvlastni odchod vybojky.
|
|
22.08.2011 17:36 -
|
2408644
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
klasika, nic neobvykleho, řj moc neodchazí, pokud není mechanicky pokozená. No jo vybojky sice mají dlouhou ivostnost, ale taky odcházejí, kolem 3000-6000 hodin svícení. Změnu barvy nijak zvlá nepozná pokud nemá např. foto jak byla nová a jak teď při odchodu, přivykne si. A změnu prostě jen nespozoruje.
klasika, nic neobvykleho, řj moc neodchazí, pokud není mechanicky pokozená. No jo vybojky sice mají dlouhou ivostnost, ale taky odcházejí, kolem 3000-6000 hodin svícení. Změnu barvy nijak zvlá nepozná pokud nemá např. foto jak byla nová a jak teď při odchodu, přivykne si. A změnu prostě jen nespozoruje.
|
|
02.09.2013 22:06 -
|
2614923
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
niečo podobné sa stáva aj mne a tak isto s žavým svetlometom. Mám toti nastavené automatické rozsvecovanie svetiel a mám aktivovaný svetelný senzor a stáva sa mi, e keď natartujem, vetko svieti a ak vojdem napríklad do tunela a zapnú sa svetlá aj s osvetlením interiéru, tak mi občas žavý xenón nerozsvieti, alebo ho na chvížu rozsvieti a opä zhasne. Keďe mám auto niečo vye týdňa, tak ma to nepoteilo, ale skúsim vymeni výbojky a uvidím
niečo podobné sa stáva aj mne a tak isto s žavým svetlometom. Mám toti nastavené automatické rozsvecovanie svetiel a mám aktivovaný svetelný senzor a stáva sa mi, e keď natartujem, vetko svieti a ak vojdem napríklad do tunela a zapnú sa svetlá aj s osvetlením interiéru, tak mi občas žavý xenón nerozsvieti, alebo ho na chvížu rozsvieti a opä zhasne. Keďe mám auto niečo vye týdňa, tak ma to nepoteilo, ale skúsim vymeni výbojky a uvidím :)
|
|
03.09.2013 07:21 -
|
2615003
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Měl jsem stejné auto a stejné potíe. Dále se odcházející výbojka často pozná změny tónu barvy. Místo bílé a modré začně jít do červena. Doporučuji vyměnit obě, protoe jednak těko trefí přesný odstín svícení (kadý typ svítí jinak), jednak druhá odejde za chvíli.
Měl jsem stejné auto a stejné potíe. Dále se odcházející výbojka často pozná změny tónu barvy. Místo bílé a modré začně jít do červena. Doporučuji vyměnit obě, protoe jednak těko trefí přesný odstín svícení (kadý typ svítí jinak), jednak druhá odejde za chvíli.
|
|
01.11.2014 14:55 -
|
2747314
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Chtěl bych se zeptat. Protoe vím e výbojce časem klesá svítivost a v mým autě rv. 2010 jsou asi původní, zda by mělo smysl je vyměnit, popřípadě za jaké, asi ne made in China. Nebo počkat a originály doslouí? Dík J.C.
Chtěl bych se zeptat. Protoe vím e výbojce časem klesá svítivost a v mým autě rv. 2010 jsou asi původní, zda by mělo smysl je vyměnit, popřípadě za jaké, asi ne made in China. Nebo počkat a originály doslouí?:nevim Dík J.C.
|
|
01.11.2014 15:52 -
|
2747321
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já mám taky původní od 2007 a měnit je nehodlám, dokud si neřeknou. Svítí dobře.
Já mám taky původní od 2007 a měnit je nehodlám, dokud si neřeknou. Svítí dobře.
|
|
01.11.2014 18:39 -
|
2747384
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
nejde o rok vyroby ale o to kolko hodin maju odsluzene.....a v jakych podmienkach auto jazdilo mesto/dialnica/leto [myslim jak boli chladene - pocet startov vybojky atd...
aj starty vysokotlakych vybojok skracuju zivotnost
nejde o rok vyroby ale o to kolko hodin maju odsluzene.....a v jakych podmienkach auto jazdilo mesto/dialnica/leto [myslim jak boli chladene - pocet startov vybojky atd...
aj starty vysokotlakych vybojok skracuju zivotnost
|
|
01.11.2014 19:15 -
|
2747418
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Chlazení u bixenonů asi nebude na pořadu dne, kdy je to celý uzavřený jetě v tý optice. Tomu je asi jedno, jak fouká okolo auta. Starty moná ivotnost zkracují, to nevím, ale od data výroby auta je nastaveno denní svícení, to je teda po kadým nastartování se rozsvítí a svítí celý den, najeto to má 138.000 km a ani jedna se zatím netváří, e by měla umřít. Kolik u vyměnili ostatní halogenek a nakoupili různých denních náhrad, to by skoro stálo za srovnání. Kdysi tady někdo z odborníků řekl, e kdy má bixenony, nech je klidně svítit a neře denní náhraky, e ty výbojky to hravě vydrí. U mě se to myslím potvrdilo. Neřeím a a jednou odejdou, koupím nový s lehkým srdcem, e jsem uetřil. I kdy jsou dost drahý, tak se vyplatí.
Chlazení u bixenonů asi nebude na pořadu dne, kdy je to celý uzavřený jetě v tý optice. Tomu je asi jedno, jak fouká okolo auta. Starty moná ivotnost zkracují, to nevím, ale od data výroby auta je nastaveno denní svícení, to je teda po kadým nastartování se rozsvítí a svítí celý den, najeto to má 138.000 km a ani jedna se zatím netváří, e by měla umřít. Kolik u vyměnili ostatní halogenek a nakoupili různých denních náhrad, to by skoro stálo za srovnání. Kdysi tady někdo z odborníků řekl, e kdy má bixenony, nech je klidně svítit a neře denní náhraky, e ty výbojky to hravě vydrí. U mě se to myslím potvrdilo. Neřeím a a jednou odejdou, koupím nový s lehkým srdcem, e jsem uetřil. I kdy jsou dost drahý, tak se vyplatí.
|
|
01.11.2014 19:55 -
|
2747425
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Mikra napsal(a): Chlazení u bixenonů asi nebude na pořadu dne, kdy je to celý uzavřený jetě v tý optice. Tomu je asi jedno, jak fouká okolo auta. Starty moná ivotnost zkracují, to nevím, ale od data výroby auta je nastaveno denní svícení, to je teda po kadým nastartování se rozsvítí a svítí celý den, najeto to má 138.000 km a ani jedna se zatím netváří, e by měla umřít. Kolik u vyměnili ostatní halogenek a nakoupili různých denních náhrad, to by skoro stálo za srovnání. Kdysi tady někdo z odborníků řekl, e kdy má bixenony, nech je klidně svítit a neře denní náhraky, e ty výbojky to hravě vydrí. U mě se to myslím potvrdilo. Neřeím a a jednou odejdou, koupím nový s lehkým srdcem, e jsem uetřil. I kdy jsou dost drahý, tak se vyplatí.
ocakavana teoreticka zivotnost je 3000hodin, neviem ci sa da z auto vycitat kolko hodin bezal motor [teda tvoje denne svietenie] , potom by si vedel kde priblizne si.
cez den svietim z LED, tak ocakavam ze vybojky preziju auto
ocakavana teoreticka zivotnost je 3000hodin, neviem ci sa da z auto vycitat kolko hodin bezal motor [teda tvoje denne svietenie] , potom by si vedel kde priblizne si.
cez den svietim z LED, tak ocakavam ze vybojky preziju auto
|
|
01.11.2014 20:00 -
|
2747426
|
|
Mikra
|
|
|
138.000 km při průměrný rychlosti 50 km/h. To je 2760 hodin.
138.000 km při průměrný rychlosti 50 km/h. To je 2760 hodin. :-d
|
|
01.11.2014 20:11 -
|
2747431
|
|
Mikra
|
|
|
No jo, ale já mám jetě starou poctivou kovářskou práci.
No jo, ale já mám jetě starou poctivou kovářskou práci. :-))))
|
|
01.11.2014 22:38 -
|
2747490
|
|
jumep
|
|
|
ja som teraz menil na C6
a bol som mile prekvapeny, su tam D2S
tiez tam asi boli origo
ja som teraz menil na C6
a bol som mile prekvapeny, su tam D2S :)
tiez tam asi boli origo
|
|
06.02.2020 07:48 -
|
3257675
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Zdravím
Poradí někdo jak poznám vadnou vybojku. Nebo startér ? P.Světlo blikne a nenaskočí. ádná chybová hlaka na palubě . Vybojka má Cca 100000 km. Světlomety cca 230000km. ádná růová barva výbojky nebyla.
Zdravím
Poradí někdo jak poznám vadnou vybojku. Nebo startér ? P.Světlo blikne a nenaskočí. ádná chybová hlaka na palubě . Vybojka má Cca 100000 km. Světlomety cca 230000km. ádná růová barva výbojky nebyla.
|
|
| |
|
|