| | |
02.07.2019 21:49 -
Re: Sekundarni privod vzduchu
|
3228466
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak pokračování, nové vzduchové čerpadlo namontováno a po pár dnech o5 závada PO410, trvalá závada vhánění vzduchu do výfuku, nesprávná funkce .
Zjitil jsem, e se vůbec nespustí, pojistka v pořádku, tak jsem ho zkusil zapojit na chvilku přímo na baterku, okamitě se rozeběhlo, kabelá vypadá v pořádku, STK se blíí a já u nevím co a jak zkontrolovat, jestli neprojdu, zahrabu ho 2 metry pod zem a nechám několik desítek let uleet.
Kdyby někoho něco napadlo, budu vděčný za kadý nápad a radu, já u to vzdávám.
Tak pokračování, nové vzduchové čerpadlo namontováno a po pár dnech o5 závada PO410, trvalá závada vhánění vzduchu do výfuku, nesprávná funkce :-((((.
Zjitil jsem, e se vůbec nespustí, pojistka v pořádku, tak jsem ho zkusil zapojit na chvilku přímo na baterku, okamitě se rozeběhlo, kabelá vypadá v pořádku, STK se blíí a já u nevím co a jak zkontrolovat, jestli neprojdu, zahrabu ho 2 metry pod zem a nechám několik desítek let uleet.
Kdyby někoho něco napadlo, budu vděčný za kadý nápad a radu, já u to vzdávám.
|
|
02.07.2019 22:31 -
|
3228471
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
spustit diagnostikou jestli se rozbehne
promeril jsi kabelaz jen pipakem nebo pod zatezi,treba zarovky ? (cca 1A)
nejsem si ted uplne jistej jestli ho spina jednotka nebo BSM,spis BSM pres rele
zkusil bych dat zarovku primo na piny na kterych je ten ventilator..bezi vetsinou jen za studena,zarovka by mela svitit..pokud sviti a ventilator stale mlci je problem v kabelazi
spustit diagnostikou jestli se rozbehne
promeril jsi kabelaz jen pipakem nebo pod zatezi,treba zarovky ? (cca 1A)
nejsem si ted uplne jistej jestli ho spina jednotka nebo BSM,spis BSM pres rele
zkusil bych dat zarovku primo na piny na kterych je ten ventilator..bezi vetsinou jen za studena,zarovka by mela svitit..pokud sviti a ventilator stale mlci je problem v kabelazi
|
|
02.07.2019 22:43 -
|
3228477
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
BSM přes relé, relé je součástí BSM, jestli je patné, je na výměnu celé BSM.
Ta árovka mě nenapadla, odzkouím, dobrý nápad, díky.
Tady na severu není moc se na koho obrátit a zdejí servisy nic moc, tak to zkouím sám, ale znalosti schází.
BSM přes relé, relé je součástí BSM, jestli je patné, je na výměnu celé BSM.
Ta árovka mě nenapadla, odzkouím, dobrý nápad, díky. :palec
Tady na severu není moc se na koho obrátit a zdejí servisy nic moc, tak to zkouím sám, ale znalosti schází. :-d
|
|
03.07.2019 07:25 -
|
3228500
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja s tim BSM jsem to presne tak myslel...
k te zarovce ono pokud vodit je preruseni a misto nej jen jen zeleny prach (klidne 1-3cm) tak na propipnuti se tvari jako v poradku (pri teto metode merak meri do obvodu jen v radu nekolika mA) ale pri zatezi uz to prach neprenese ..ta zarovka je vyzkousena (pouzivam 21W)
kdyztak zavolej
ja s tim BSM jsem to presne tak myslel...
k te zarovce ono pokud vodit je preruseni a misto nej jen jen zeleny prach (klidne 1-3cm) tak na propipnuti se tvari jako v poradku (pri teto metode merak meri do obvodu jen v radu nekolika mA) ale pri zatezi uz to prach neprenese ;) ..ta zarovka je vyzkousena (pouzivam 21W)
kdyztak zavolej
|
|
03.07.2019 21:46 -
|
3228639
|
|
63zdenda
|
|
|
Dnes jsem měl 5 minut času se tomu věnovat ne jela ena na noční, rozpojil jsem konektor od vzduchového čerpadla, dal jsem na piny árovku 21W, nastartoval auto, které skoro 9 hodin stálo, tudí studené a árovka ani neblikla, tak si myslím, e bude v háji to relé, které je součástí BSM, to by znamenalo sehnat jiné BSM, nevím jaké a kde, zítra jdu na týden slouit, tak se tomu nemohu věnovat.
To čerpadlo jsme nikdy neslyeli hučet, akorát volala ena, e jí tam opět skočila závada, je ale zajímavé, e někdy ujede 100km a nic, pak ujede 10km, auto je u zahřáté a pak jí tam závada skočí, větinou kdy zastavuje a selápne spojku s brzdou, někdy při zařazení zpátečky.
Dnes jsem měl 5 minut času se tomu věnovat ne jela ena na noční, rozpojil jsem konektor od vzduchového čerpadla, dal jsem na piny árovku 21W, nastartoval auto, které skoro 9 hodin stálo, tudí studené a árovka ani neblikla, tak si myslím, e bude v háji to relé, které je součástí BSM, to by znamenalo sehnat jiné BSM, nevím jaké a kde, zítra jdu na týden slouit, tak se tomu nemohu věnovat. :-((((
To čerpadlo jsme nikdy neslyeli hučet, akorát volala ena, e jí tam opět skočila závada, je ale zajímavé, e někdy ujede 100km a nic, pak ujede 10km, auto je u zahřáté a pak jí tam závada skočí, větinou kdy zastavuje a selápne spojku s brzdou, někdy při zařazení zpátečky. :nevim
|
|
03.07.2019 22:08 -
|
3228642
|
|
autodiag
|
|
|
jsme si nerozumeli
zarovku na kabelaz u BSm,ventilator zustava pripojen
jsme si nerozumeli :D
zarovku na kabelaz u BSm,ventilator zustava pripojen :)
|
|
03.07.2019 22:14 -
|
3228643
|
|
63zdenda
|
|
|
Já jsem to věděl, e dělám vechno dobře.
Tak a za týden, znova budu hledat, které piny to jsou , díky, moná pak cinknu.
Já jsem to věděl, e dělám vechno dobře. :-))))
Tak a za týden, znova budu hledat, které piny to jsou :-d, díky, moná pak cinknu. ;-)
|
|
13.07.2019 22:28 -
|
3229835
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak jsem natáhl nové dráty z konektorů u ventilátoru a BSM, 3 dny s tím ena jezdí a nic se nespustilo, ráno, v poledne ani večer, čekám kdy tam zase skočí závada, tím si ověřím, e v kabelái to není a budu shánět jiné BSM ohledně relé , zatím jenom vím, e je tam siemens.
Tak jsem natáhl nové dráty z konektorů u ventilátoru a BSM, 3 dny s tím ena jezdí a nic se nespustilo, ráno, v poledne ani večer, čekám kdy tam zase skočí závada, tím si ověřím, e v kabelái to není a budu shánět jiné BSM ohledně relé :nevim, zatím jenom vím, e je tam siemens.
|
|
14.07.2019 16:44 -
|
3229902
|
|
jumep
|
|
|
konfiguracia toho vetraku je myslim v bsi
konfiguracia toho vetraku je myslim v bsi
|
|
14.07.2019 22:14 -
|
3229932
|
|
63zdenda
|
|
|
Já to neumím najít, hlavně to chci rozchodit, kdy u jsem investoval do nového ventilátoru a stále to nechodí, vyměnil jsem i kabel od BSM k ventilátoru a kostru, pokud tam závada zase skočí, pak u to bude asi jenom relé ( součást BSM ), nebo ne?
Mám tam, snad ji nikdo neměnil a patří tam BSM-B4 Siemens 964349870-00, pokud se někomu válí v dílně, dejte prosim vědět, podívám se jetě po inzerátech na nettu, díky.
Já to neumím najít, hlavně to chci rozchodit, kdy u jsem investoval do nového ventilátoru a stále to nechodí, vyměnil jsem i kabel od BSM k ventilátoru a kostru, pokud tam závada zase skočí, pak u to bude asi jenom relé ( součást BSM ), nebo ne?
Mám tam, snad ji nikdo neměnil a patří tam BSM-B4 Siemens 964349870-00, pokud se někomu válí v dílně, dejte prosim vědět, podívám se jetě po inzerátech na nettu, díky.
|
|
16.07.2019 19:09 -
|
3230192
|
|
63zdenda
|
|
|
jumep napsal(a): konfiguracia toho vetraku je myslim v bsi
Měl jsi pravdu, opravdu jsem to nael v bsi v konfiguraci.
Je tam, e vzduchové čerpadlo není, proč tam ale skáče chyba vhánění vzduchu do fýfuku mi je záhadou.
Dalí věc je, kdy to v konfiguraci opravím e tam je a to chci, tak to po mě chce potvrdit 5ti místním kódem, ádný nemám, tak to nemohu potvrdit, poradí někdo jak z toho ven?
Za případné rady, třeba i formou SZ moc děkuju.
Měl jsi pravdu, opravdu jsem to nael v bsi v konfiguraci. :palec
Je tam, e vzduchové čerpadlo není, proč tam ale skáče chyba vhánění vzduchu do fýfuku mi je záhadou. :nevim
Dalí věc je, kdy to v konfiguraci opravím e tam je a to chci, tak to po mě chce potvrdit 5ti místním kódem, ádný nemám, tak to nemohu potvrdit, poradí někdo jak z toho ven?
Za případné rady, třeba i formou SZ moc děkuju. ;-)
|
|
16.07.2019 22:06 -
|
3230272
|
|
63zdenda
|
|
|
Moc děkuju, zítra se na to podívám, není mi ale jasný, kdy je to v BSM vyplé, proč ta chyba tam skáče, ale snad u to potom bude chodit jak má, díky.
Moc děkuju, zítra se na to podívám, není mi ale jasný, kdy je to v BSM vyplé, proč ta chyba tam skáče, ale snad u to potom bude chodit jak má, díky. :palec
|
|
17.07.2019 19:05 -
|
3230378
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak abych to uzavřel, dnes opraveno v BSI, potvrzeno kódem a ve chodí jak má.
Ale bez pomoci autodiaga za snahu pomoc při odhalení závady, jruze za nabídku návtěvy jeho servisu a zveřejnění kódu pro opravu v BSI, a dalím pár dobrým lidem za jejich snahu pomoci formou SZ, bez nich bych to nedal, jim moc děkuju.
Jsem rád, e tu má pár lidí snahu pomoc a nedávají mi najevo a se v ničem nehrabu, kdy nevím co a jak, smekám.
Tak abych to uzavřel, dnes opraveno v BSI, potvrzeno kódem a ve chodí jak má. :-)
Ale bez pomoci autodiaga za snahu pomoc při odhalení závady, jruze za nabídku návtěvy jeho servisu a zveřejnění kódu pro opravu v BSI, a dalím pár dobrým lidem za jejich snahu pomoci formou SZ, bez nich bych to nedal, jim moc děkuju. :palec
Jsem rád, e tu má pár lidí snahu pomoc a nedávají mi najevo a se v ničem nehrabu, kdy nevím co a jak, smekám. :palec
|
|
14.11.2019 14:47 -
|
3247681
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak závada vhánění vzduchu do výfuku přez léto skákala hodně často, při studeném motoru je vdy kompresor slyet, závada skočí po 10-15km, kdy je motor u zahřátý, teď kdy se ochladilo, závada nějak neskáče, nemůe na to mít vliv topení-klimatizace?
Kadopádně závada v kompresoru není, i kdy lexie píe.
Pomalu se pro enu začínám rozhlíet po C5 II 1.6 - 2.0 Hdi, akorát moc toho nenajezdí, 10km tam, 10km z5, jednou měsíčně 50-100km, tak mám strach, e to nafáčku moc svěčit nebude.
Tak závada vhánění vzduchu do výfuku přez léto skákala hodně často, při studeném motoru je vdy kompresor slyet, závada skočí po 10-15km, kdy je motor u zahřátý, teď kdy se ochladilo, závada nějak neskáče, nemůe na to mít vliv topení-klimatizace? :nevim
Kadopádně závada v kompresoru není, i kdy lexie píe.
Pomalu se pro enu začínám rozhlíet po C5 II 1.6 - 2.0 Hdi, akorát moc toho nenajezdí, 10km tam, 10km z5, jednou měsíčně 50-100km, tak mám strach, e to nafáčku moc svěčit nebude. :nevim
|
|
15.11.2019 17:13 -
|
3247754
|
|
jumep
|
|
|
este mozno teplotne cidlo sania, co ukazuje
este mozno teplotne cidlo sania, co ukazuje
|
|
15.11.2019 21:50 -
|
3247813
|
|
63zdenda
|
|
|
Myslí to na klapce, to si u nepamatuju, ale díky, nápad to je, auto jezdí dobře i s tou chybou, skáče tam při teplém motoru, kdy ten kompresor neběí, jenom sama nikdy nezmizí, musím jí vymazat lexii, pak je pokoj, auto jezdí stejně s chybou, jako bez ní, vdy mi připadá, jako by byla chyba někde v kabelái, něco zablbne, skočí tam chyba vhánění vzduchu do výfuku, rozsvítí se kontrolka motoru, antipolution, v lexii to je, ale auto jede pořád stejně, tak tam u není, ale sama se nesmae, je to divný.
Myslí to na klapce, to si u nepamatuju, ale díky, nápad to je, auto jezdí dobře i s tou chybou, skáče tam při teplém motoru, kdy ten kompresor neběí, jenom sama nikdy nezmizí, musím jí vymazat lexii, pak je pokoj, auto jezdí stejně s chybou, jako bez ní, vdy mi připadá, jako by byla chyba někde v kabelái, něco zablbne, skočí tam chyba vhánění vzduchu do výfuku, rozsvítí se kontrolka motoru, antipolution, v lexii to je, ale auto jede pořád stejně, tak tam u není, ale sama se nesmae, je to divný. :nevim
|
|
| |
|
|