| | |
20.09.2018 09:05 -
Re: Řemenice na klice
|
3181014
|
|
PiCko
|
Město: Santovka, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahojte, potreboval by som poradi. Vymenil som starú (dvojhmotnú) remenicu na kžuke za novú (jednohmotnú). Jednohmotnú som tam dával preto, e podža VIN čísla aj podža dátumu výroby tam patrí.
Po výmene sa objavilo jemné vibrovanie, ktoré sa zosilní keď točím volantom na mieste (keď sa auto nepohybuje). Keď auto jazdí a točí sa volantom nepociujem zvýené vibrácie.
Po prečítaní tejto diskusie som sa rozhodol vymeni aj volnobeku na alternátore. Dal som tam túto: .link.
Po výmene volnobeky sa zdalo by vetko v poriadku, ale asi po 30km, počas parkovania sa vibrácie objavili opä.
Viete mi prosím poradi v čom môe by problém.
Ďakujem za vetky rady
Ahojte, potreboval by som poradi. Vymenil som starú (dvojhmotnú) remenicu na kžuke za novú (jednohmotnú). Jednohmotnú som tam dával preto, e podža VIN čísla aj podža dátumu výroby tam patrí.
Po výmene sa objavilo jemné vibrovanie, ktoré sa zosilní keď točím volantom na mieste (keď sa auto nepohybuje). Keď auto jazdí a točí sa volantom nepociujem zvýené vibrácie.
Po prečítaní tejto diskusie som sa rozhodol vymeni aj volnobeku na alternátore. Dal som tam túto: https://www.autokelly.sk/Product/IN-535006210/2983658/39849642;39850140;158965;159014;159552;35133666;34873979;34515440
Po výmene volnobeky sa zdalo by vetko v poriadku, ale asi po 30km, počas parkovania sa vibrácie objavili opä.
Ďakujem za vetky rady :-)
|
|
20.09.2018 13:48 -
|
3181073
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Je docela moné, e kdy tam někdo dříve měnil spojku tak tam dal jednohmotu spojku a proto dal drákovou řemenici na gumě ... teď se to selo oboje neodpruené a má problém ... je to jen moje úvaha ... jestli si tu volnoběku kupoval v Kely tak si ji zaplatil dvakrát .link.
Je docela moné, e kdy tam někdo dříve měnil spojku tak tam dal jednohmotu spojku a proto dal drákovou řemenici na gumě ... teď se to selo oboje neodpruené a má problém ... je to jen moje úvaha ... jestli si tu volnoběku kupoval v Kely tak si ji zaplatil dvakrát https://mlparts.cz/predstihova-spojka-ina-535006210
|
|
20.09.2018 21:19 -
|
3181157
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
PiCko napsal(a): Ahojte, potreboval by som poradi. Vymenil som starú (dvojhmotnú) remenicu na kžuke za novú (jednohmotnú). Jednohmotnú som tam dával preto, e podža VIN čísla aj podža dátumu výroby tam patrí.
Po prečítaní tejto diskusie som sa rozhodol vymeni aj volnobeku na alternátore. Dal som tam túto: .link.
Ďakujem za vetky rady
Myslis dvojhmotu jako remenici s gumou, ze jo. V tom pripade tam dej opet tu z gumou (dvouhmotu) a bude po problemu. A pochybuji, ze remenice pro tvuj motor ma byt pevna, tedy bez gumy.
Myslis dvojhmotu jako remenici s gumou, ze jo. V tom pripade tam dej opet tu z gumou (dvouhmotu) a bude po problemu. A pochybuji, ze remenice pro tvuj motor ma byt pevna, tedy bez gumy.
|
|
20.09.2018 21:24 -
|
3181160
|
|
jumep
|
|
|
DO OPR 09337 je tam klasicka dvojhmota a potom tam pisu remenica s tlmicom, to je ako sa uz pouziva doteraz, pevna, spojena gumou
aku mas pruzinu v sponovacej kladke a ako si napol remen? (tu treba excentrom nastavit sponovaciu kladku)
DO OPR 09337 je tam klasicka dvojhmota a potom tam pisu remenica s tlmicom, to je ako sa uz pouziva doteraz, pevna, spojena gumou
aku mas pruzinu v sponovacej kladke a ako si napol remen? (tu treba excentrom nastavit sponovaciu kladku)
|
|
20.09.2018 21:24 -
|
3181161
|
|
PiCko
|
|
|
Ďakujem za postreh. Avak si myslím, e v tomto to nebude, lebo spojku som menil a mám tam dvojhmotnú. Dnes poobede boli vibrácie slabie, no pre zmenu sa objavilo pískanie (asi remeňa). Premýžam či nevymeni aj napínaciu kladku, mono by to pomohlo.
Dieli kupujem cez kamaráta. Tá stránka bola len na ukáku volnobeky ktorú som pouil.
PS: Ďakujem za dobrú web stránku
Ďakujem za postreh. Avak si myslím, e v tomto to nebude, lebo spojku som menil a mám tam dvojhmotnú. Dnes poobede boli vibrácie slabie, no pre zmenu sa objavilo pískanie (asi remeňa). Premýžam či nevymeni aj napínaciu kladku, mono by to pomohlo.
Dieli kupujem cez kamaráta. Tá stránka bola len na ukáku volnobeky ktorú som pouil.
PS: Ďakujem za dobrú web stránku :palec
|
|
20.09.2018 21:34 -
|
3181169
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
No jak pises, vybrace nejsou kvuli spojce ale remenici bez gumy.
Proc si menil remenici? Cvakala/klepala?
No jak pises, vybrace nejsou kvuli spojce ale remenici bez gumy.
Proc si menil remenici? Cvakala/klepala?
|
|
20.09.2018 21:37 -
|
3181172
|
|
PiCko
|
|
|
janys, aj táto monos ma napadla, a určite ju vyuijem ak iné nepomôe.
jumep, moje OPR je 09467. Zajtra určite skontrolujem napnutie remeňa. Ďakujem
janys, aj táto monos ma napadla, a určite ju vyuijem ak iné nepomôe. ;-)
jumep, moje OPR je 09467. Zajtra určite skontrolujem napnutie remeňa. Ďakujem :)
|
|
20.09.2018 21:40 -
|
3181173
|
|
PiCko
|
|
|
janys: Remenica u vydávala cyklické cvakanie
janys: Remenica u vydávala cyklické cvakanie
|
|
20.09.2018 22:59 -
|
3181205
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Jestli ti pískal řemen, je málo napnutej a to taky pak můe více skákat a třepat ...
Jestli ti pískal řemen, je málo napnutej a to taky pak můe více skákat a třepat ...
|
|
30.09.2018 15:49 -
|
3182698
|
|
PiCko
|
|
|
Môj problém s pískaním za studeného motora a s vibráciami pri státí a točení volantu za teplého motora sa vyrieil. Pomohlo nastavenie sponovacej(napínacej) klady excentrom, tak ako písal jumep a zároveň som vymenil drákový remeň, hoci ten starí ete vyzeral dobre . Ete raz ďakujem za rady.
Môj problém s pískaním za studeného motora a s vibráciami pri státí a točení volantu za teplého motora sa vyrieil. Pomohlo nastavenie sponovacej(napínacej) klady excentrom, tak ako písal jumep a zároveň som vymenil drákový remeň, hoci ten starí ete vyzeral dobre :-d . Ete raz ďakujem za rady. :palec
|
|
08.12.2018 16:29 -
Řemenice na klice
|
3195544
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Ahoj, potřebuji pomoct, C5 II 2004 2.0HDi řemen který tahá alternátor, manelce sjel starý řemen, který sjel opotřebováním, potřebuji nahodit nový, aby si s tím odjela ale nikde jsem nenael obrázek, jak ho proplést kladkami. Nemáte někde obrázek?
Ahoj, potřebuji pomoct, C5 II 2004 2.0HDi řemen který tahá alternátor, manelce sjel starý řemen, který sjel opotřebováním, potřebuji nahodit nový, aby si s tím odjela ale nikde jsem nenael obrázek, jak ho proplést kladkami. Nemáte někde obrázek?
|
|
08.12.2018 19:52 -
|
3195590
|
|
PATaMAT
|
|
|
Blodmen napsal(a): Ahoj, potřebuji pomoct, C5 II 2004 2.0HDi řemen který tahá alternátor, manelce sjel starý řemen, který sjel opotřebováním, potřebuji nahodit nový, aby si s tím odjela ale nikde jsem nenael obrázek, jak ho proplést kladkami. Nemáte někde obrázek?
přes kladky ploché záda, na řemenici drráky a vtaený řemen mezi kola alternátoru a čerpadla servo na excentrickou kladku napínací ... pokud je to RHZ, pokud RHR tak je to snad jednoduché ...
přes kladky ploché záda, na řemenici drráky a vtaený řemen mezi kola alternátoru a čerpadla servo na excentrickou kladku napínací ... pokud je to RHZ, pokud RHR tak je to snad jednoduché ...
Přílohy: remen_rhr.jpg ( 716627b ) - remen_rhz.jpg ( 268113b ) - |
|
16.07.2019 20:42 -
|
3230223
|
|
vaek007
|
Město: Mistřice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Prosím nemáte někdo foto otvoru pro tyčku pro aretaci motoru při výměně řemenice na klikovém hřídeli? Motor typ RHZ. Pokud jsem to někde v diskuzi přehlédl, tak se předem omlouvám. Nebo, kde se přesně nachází. Zda sundat kryt motoru atd. Děkuji
Prosím nemáte někdo foto otvoru pro tyčku pro aretaci motoru při výměně řemenice na klikovém hřídeli? Motor typ RHZ. Pokud jsem to někde v diskuzi přehlédl, tak se předem omlouvám. Nebo, kde se přesně nachází. Zda sundat kryt motoru atd. Děkuji
|
|
16.07.2019 20:58 -
|
3230234
|
|
PATaMAT
|
|
|
vaek007 napsal(a): Prosím nemáte někdo foto otvoru pro tyčku pro aretaci motoru při výměně řemenice na klikovém hřídeli? Motor typ RHZ. Pokud jsem to někde v diskuzi přehlédl, tak se předem omlouvám. Nebo, kde se přesně nachází. Zda sundat kryt motoru atd. Děkuji Pokud vím, nic takového není. Drákovaná řemenice na klice RHZ ádnou aretační díru nemá, jen je přitaena zalepeným roubem...
Povolí se to rázovým utahovákem-povolovákem... kdy to nemá, namontuj do kotouče rouby od kol, zakvaltuj 1 nebo zpátečku, zabrzdi ručku, vraz do kotouče roubovák a opři o třmen ... pak to povolí dlouhou pákou.
Pokud vím, nic takového není. Drákovaná řemenice na klice RHZ ádnou aretační díru nemá, jen je přitaena zalepeným roubem...
Povolí se to rázovým utahovákem-povolovákem... kdy to nemá, namontuj do kotouče rouby od kol, zakvaltuj 1 nebo zpátečku, zabrzdi ručku, vraz do kotouče roubovák a opři o třmen ... pak to povolí dlouhou pákou.
|
|
16.07.2019 21:49 -
|
3230264
|
|
jumep
|
|
|
oficialne je na to taky zubok co sa uchyti pod srob
da sa to aj srobovakom spravit ked ma kto pomoct
oficialne je na to taky zubok co sa uchyti pod srob
da sa to aj srobovakom spravit ked ma kto pomoct
|
|
16.07.2019 22:43 -
|
3230279
|
|
vaek007
|
Město: Mistřice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
PATaMAT napsal(a): Pokud vím, nic takového není. Drákovaná řemenice na klice RHZ ádnou aretační díru nemá, jen je přitaena zalepeným roubem...
Povolí se to rázovým utahovákem-povolovákem... kdy to nemá, namontuj do kotouče rouby od kol, zakvaltuj 1 nebo zpátečku, zabrzdi ručku, a vraz do kotouče roubovák a opři o třmen ... pak to povolí dlouhou pákou.
Moc děkuji za pomoc.
Moc děkuji za pomoc.
|
|
| |
|
|