| | |
07.07.2019 12:24 -
Re: Únik paliva
|
3229078
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Ja tankujem v podstate vzdy do plna a asi este nikdy sa mi po rozsvieteni kontrolky podarilo natankovat viac nez dakych 65 litrov, skor okolo 62. A to mam vo zvyku tankovat este aj ten liter, ci dva, co tam vojde po prvom cvaknuti pistole.
Aby nebol zas flame, ze mi to po zohriati urobi problem, behom hodinky je z nadrze prec 6-7 litrov.
Nadrz pisu ze je 71 litrova, rezerva predpokladam 6 - 7 litrov (aj co sa tyka dojazdu).
Ja tankujem v podstate vzdy do plna a asi este nikdy sa mi po rozsvieteni kontrolky podarilo natankovat viac nez dakych 65 litrov, skor okolo 62. A to mam vo zvyku tankovat este aj ten liter, ci dva, co tam vojde po prvom cvaknuti pistole.
Aby nebol zas flame, ze mi to po zohriati urobi problem, behom hodinky je z nadrze prec 6-7 litrov.
Nadrz pisu ze je 71 litrova, rezerva predpokladam 6 - 7 litrov (aj co sa tyka dojazdu).
|
|
13.07.2019 21:54 -
|
3229834
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak jsem se a dnes dostal z nedostatku času k výměně o krouku pod převlečnou matkou plováku.
Staré bylo evidentně skříplé, proto kapalo i při 3/4 ropy v nádri, plovák sedí ní, ne je vrek nádre, tudí jestli je netěsnost, nezáleí kdo tankuje plnou a nebo 3/4, bo při tomto mnoství je po nadzvednutí plováku ropy stejně a k hrdlu.
A to jsem od plné nádre najezdil 400km, chytil regeneraci a dojezd mám jetě 960 km , asi to mám rozbitý.
Tak jsem se a dnes dostal z nedostatku času k výměně o krouku pod převlečnou matkou plováku.
Staré bylo evidentně skříplé, proto kapalo i při 3/4 ropy v nádri, plovák sedí ní, ne je vrek nádre, tudí jestli je netěsnost, nezáleí kdo tankuje plnou a nebo 3/4, bo při tomto mnoství je po nadzvednutí plováku ropy stejně a k hrdlu. :-d
A to jsem od plné nádre najezdil 400km, chytil regeneraci a dojezd mám jetě 960 km :-d, asi to mám rozbitý. :-))))
|
|
14.07.2019 21:39 -
|
3229930
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): Zajímavá teorie ohledně tankování a úniku . A kolik ti to vlastně ere(průměka) ? 5/100Km ?
Teorie to asi nebude, spí praxe, bo kdy se nachází těsnění ní ne je skutečná hladina, není logické, e to tím skříplím těsněním ( tudí netěsným ) kape?
K té spotřebě, ano, někdy jezdím pod 5l a někdy a pod 6l, záleí jestli mám na noze těké zimní boty, nebo lehké sandále, pak také záleí, jestli si honím ego s předjíděním babet a nebo BMW, faktorů je moc.
Teorie to asi nebude, spí praxe, bo kdy se nachází těsnění ní ne je skutečná hladina, není logické, e to tím skříplím těsněním ( tudí netěsným ) kape? :-)
K té spotřebě, ano, někdy jezdím pod 5l a někdy a pod 6l, záleí jestli mám na noze těké zimní boty, nebo lehké sandále, pak také záleí, jestli si honím ego s předjíděním babet a nebo BMW, faktorů je moc. :-)) :-d
|
|
15.07.2019 17:20 -
|
3230024
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Teorie to asi nebude, spí praxe, bo kdy se nachází těsnění ní ne je skutečná hladina, není logické, e to tím skříplím těsněním ( tudí netěsným ) kape?
K té spotřebě, ano, někdy jezdím pod 5l a někdy a pod 6l, záleí jestli mám na noze těké zimní boty, nebo lehké sandále, pak také záleí, jestli si honím ego s předjíděním babet a nebo BMW, faktorů je moc.
Zdendo po závit je v nádri jetě 50L a to tam tak 5L zůstalo (to kdy pán natankoval a po hrdlo a postavil to na stření parkovitě - prostřelilo mu to zpětnej ventil) a jednou mi přijel na výměnu O krouku - také natankoval po hrdlo ale benzínu = také tam zústalo 50L (ale to sm si vykoupal dílnu páč mi to zapoměl říct) pokud počítám 3/4 tak je po plovák 50L(a jezdím s 3.0HDI také za 6L
Zdendo po závit je v nádri jetě 50L a to tam tak 5L zůstalo (to kdy pán natankoval a po hrdlo a postavil to na stření parkovitě - prostřelilo mu to zpětnej ventil) a jednou mi přijel na výměnu O krouku - také natankoval po hrdlo ale benzínu = také tam zústalo 50L (ale to sm si vykoupal dílnu páč mi to zapoměl říct) pokud počítám 3/4 tak je po plovák 50L;-)(a jezdím s 3.0HDI také za 6L:-)
|
|
15.07.2019 21:42 -
|
3230056
|
|
63zdenda
|
|
|
jruze napsal(a): Zdendo po závit je v nádri jetě 50L a to tam tak 5L zůstalo (to kdy pán natankoval a po hrdlo a postavil to na stření parkovitě - prostřelilo mu to zpětnej ventil) a jednou mi přijel na výměnu O krouku - také natankoval po hrdlo ale benzínu = také tam zústalo 50L (ale to sm si vykoupal dílnu páč mi to zapoměl říct) pokud počítám 3/4 tak je po plovák 50L (a jezdím s 3.0HDI také za 6L
Jaroui, moc jsem o tom nepřemýlel, bo jak jsem psal, najeto od plné nádre 400km, 3 dny auto stálo na jednom místě a po těch 3 dnech začalo kapat, byla to pro mě záhada, proč to začlo kapat a po 3 dnech a ne hned.
Ten o krouek byl skříplý na 3 místech, jestli jsem ten nový osadil dobře poznám aý zase naplním nádr a po okraj, ne vypne pistole.
Jetě e to nebyl benzín, kalu to udělala po 2 dnech kapání hezkou a hned u auta máme kuřácké sezení, tam trávim dost času týdenní sluby.
Jaroui, moc jsem o tom nepřemýlel, bo jak jsem psal, najeto od plné nádre 400km, 3 dny auto stálo na jednom místě a po těch 3 dnech začalo kapat, byla to pro mě záhada, proč to začlo kapat a po 3 dnech a ne hned.
Ten o krouek byl skříplý na 3 místech, jestli jsem ten nový osadil dobře poznám aý zase naplním nádr a po okraj, ne vypne pistole.
Jetě e to nebyl benzín, kalu to udělala po 2 dnech kapání hezkou a hned u auta máme kuřácké sezení, tam trávim dost času týdenní sluby. :-d
|
|
16.07.2019 07:44 -
|
3230083
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Jaroui, moc jsem o tom nepřemýlel, bo jak jsem psal, najeto od plné nádre 400km, 3 dny auto stálo na jednom místě a po těch 3 dnech začalo kapat, byla to pro mě záhada, proč to začlo kapat a po 3 dnech a ne hned.
Jetě e to nebyl benzín, kalu to udělala po 2 dnech kapání hezkou a hned u auta máme kuřácké sezení, tam trávim dost času týdenní sluby.
Kdy natankuje studenou naftu a nechá to na sluníčku můe v nádri vzniknout tlak - můe to téct jak těsněním tak odvzduněním(přepadem do hrdla) mimoto ,,plouchá" za jízdy i kdy je hladina ní = take debata o ho... - je to tak nebotakpotřeba udělat - starí tam nedá je nabobtnalá - i nová se tam dává dost blbě
Kdy natankuje studenou naftu a nechá to na sluníčku můe v nádri vzniknout tlak - můe to téct jak těsněním tak odvzduněním(přepadem do hrdla) mimoto ,,plouchá" za jízdy i kdy je hladina ní = take debata o ho... - je to tak nebotakpotřeba udělat - starí tam nedá je nabobtnalá - i nová se tam dává dost blbě :palec
|
|
| |
|
|