| | |
12.09.2014 22:13 -
Nejde otevřít přední kapota / C5 III
|
2732354
|
|
webnex
|
Město: Luhačovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Zdravím chtěl bych poradit.Dneska jsem chtěl otevřít přední kapotu a páčku na odjitění kapoty jsem tlačil opačným směrem a najednou se něco uvolnilo a nejde otevřít přední kapota.Můete mi poradit co s tím?Díky
Zdravím chtěl bych poradit.Dneska jsem chtěl otevřít přední kapotu a páčku na odjitění kapoty jsem tlačil opačným směrem a najednou se něco uvolnilo a nejde otevřít přední kapota.Můete mi poradit co s tím?Díky
|
|
20.09.2014 09:12 -
Re: Nejde otevřít přední kapota / C5 III
|
2734203
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Me se u jednoho auta stalo ze mi vypadlo lanko z toho dorazu co je na krytu narazniku, mno u C5 III je to celkem problem. Zvrchu se nedoTo lanko vyadlo protoze z tama vypadl zajistovaci plisek co drzi lanko v tom plastu. Slo to ale docela jsem se zapotil.
Me se u jednoho auta stalo ze mi vypadlo lanko z toho dorazu co je na krytu narazniku, mno u C5 III je to celkem problem. Zvrchu se nedoTo lanko vyadlo protoze z tama vypadl zajistovaci plisek co drzi lanko v tom plastu. Slo to ale docela jsem se zapotil.
|
|
17.07.2016 18:23 -
|
2973667
|
|
biaxy
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Dá se ovládací lanko s páčkou koupit jen v Citroenu, nebo existuje náhrada?
Dá se ovládací lanko s páčkou koupit jen v Citroenu, nebo existuje náhrada?
|
|
17.07.2016 19:24 -
|
2973671
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Mazej do Citroenu 7937 R0 a cena 444,- není co řeit.
Mazej do Citroenu :-) 7937 R0 a cena 444,- není co řeit. :palec
|
|
03.03.2018 14:50 -
Re: 3D tisk
|
3136640
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
No, ja taktiez zlomena packa. Nanytoval som tam nieco podobne z hliniku. Chcel som to v Citroene vymenit za origo, no technik sa len pousmial, ze zbytocne, ze takto to vydrzi asi dlhsie. Aj tak mi minule to zmrzlo a nesla kapota otvorit. Budem musiet na to pozriet a nieco vymysliet, ako zabranit vnikaniu vody do toho lanka.
Inak, tento rok mi uz 3x primrzli ostreky (kapalina bola OK, celne sklo ostrekovalo) svetiel,to ma stve tiez.
Mozno by pomohlo taketonieco .link.
No, ja taktiez zlomena packa. Nanytoval som tam nieco podobne z hliniku. Chcel som to v Citroene vymenit za origo, no technik sa len pousmial, ze zbytocne, ze takto to vydrzi asi dlhsie. Aj tak mi minule to zmrzlo a nesla kapota otvorit. Budem musiet na to pozriet a nieco vymysliet, ako zabranit vnikaniu vody do toho lanka.
Inak, tento rok mi uz 3x primrzli ostreky (kapalina bola OK, celne sklo ostrekovalo) svetiel,to ma stve tiez.
Mozno by pomohlo taketonieco http://www.bikedream.cz/product/brzdy-mechanicke/bowdeny_-lanka_-koncovky/tesnici-gumicka-alligator-ly-hpr01-/1531
|
|
03.03.2018 21:57 -
|
3136762
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Resil jsem to taky viz. .link.
a vytisknul jsem si novou packu. Problem je, ze lanko bylo plne vody, takze zamrzlo. Vytahnul jsem ho, prostriknul kontaktolem, nechal vykapat, pak prolil olejem az teklo z druhe strany a dal zpet.
Resil jsem to taky viz. http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze-o-c5/3136750-re-3d-tisk/#last
a vytisknul jsem si novou packu. Problem je, ze lanko bylo plne vody, takze zamrzlo. Vytahnul jsem ho, prostriknul kontaktolem, nechal vykapat, pak prolil olejem az teklo z druhe strany a dal zpet.
|
|
04.03.2018 11:33 -
|
3136836
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ono hlavně to mají blbě řeené, měl jsem ho také zamrzlé, u Lukiho jsem tam musel dostat ruku a odjistit ho, po rozmrznutí jsme vyfoukaly vzduchem celkem dost vody, od té doby klid, no a co je lepí, vyfoukaná voda a lanko v suchu, nebo promazat a čím teda, kdy promae, stejně se tam dostane voda, nějaký ten prach také, aby se to pak neutemovalo jako lanovody ruční brzdy u C5 II, také aby něco nenaleptalo tu buírku, není opravdu lepí to nechat suché a kdy zamrzne, dát lanko do tepla a znovu vyfoukat, nové lanko je promazané, nebo také suché.
Ono hlavně to mají blbě řeené, měl jsem ho také zamrzlé, u Lukiho jsem tam musel dostat ruku a odjistit ho, po rozmrznutí jsme vyfoukaly vzduchem celkem dost vody, od té doby klid, no a co je lepí, vyfoukaná voda a lanko v suchu, nebo promazat a čím teda, kdy promae, stejně se tam dostane voda, nějaký ten prach také, aby se to pak neutemovalo jako lanovody ruční brzdy u C5 II, také aby něco nenaleptalo tu buírku, není opravdu lepí to nechat suché a kdy zamrzne, dát lanko do tepla a znovu vyfoukat, nové lanko je promazané, nebo také suché. :nevim
|
|
29.11.2018 21:23 -
|
3193945
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak konečně včera jsem překonal lenost a dokopal se k tomu, abych vyřeil otvírání přední kapoty na stálo, v hlavě jsem to nosil dost dlouho.
Vycvaknul jsem plastovou příchytku ze zajiovacího zobáčku, je tam 6tka díra, vzal 5tku nerezovou kulatinu, vyřízl očkem závit, proměřil a naohýbal, nejdříve jsem to dával z pohledu proti motoru na levou stranu, tam to nefunguje jak má, ohyb je moc vysoko a zabouchnutím kapoty mačká na tu kulatinu a kapota zůstává mírně odjitěná, na to pozor, mohla by se za jízdy odjistit a bylo by zle.
Dal jsem to na pravou stranu a ve funguje jak má.
Po několikerém odzkouení jetě samosmovačka a montá, staré lanko jsem tam zatím nechal viset, kdybych ho vyndal, u bych ho nikdy nenael.
Tak konečně včera jsem překonal lenost a dokopal se k tomu, abych vyřeil otvírání přední kapoty na stálo, v hlavě jsem to nosil dost dlouho. :-d
Vycvaknul jsem plastovou příchytku ze zajiovacího zobáčku, je tam 6tka díra, vzal 5tku nerezovou kulatinu, vyřízl očkem závit, proměřil a naohýbal, nejdříve jsem to dával z pohledu proti motoru na levou stranu, tam to nefunguje jak má, ohyb je moc vysoko a zabouchnutím kapoty mačká na tu kulatinu a kapota zůstává mírně odjitěná, na to pozor, mohla by se za jízdy odjistit a bylo by zle. ;-)
Dal jsem to na pravou stranu a ve funguje jak má.
Po několikerém odzkouení jetě samosmovačka a montá, staré lanko jsem tam zatím nechal viset, kdybych ho vyndal, u bych ho nikdy nenael. :-d
Přílohy: IMG_20181129_115415_BURST001_COVER.jpg ( 1426157b ) - IMG_20181129_115445_BURST001_COVER.jpg ( 1033858b ) - |
|
04.02.2019 16:16 -
|
3205986
|
|
risomas
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Pripajam sa do klubu. Musel som zene vysvetlovat co ma robit lebo ja som tam ruku nebol chopny strcit aby som tam zahakol lanko. Zatial tam mam len ocelove lanko v buzirke priamo na hacik a rucne ho musim zatiahnut. ale hodil by som tam hlinikovy profil miesto toho plastoveho a novy bowden kevlarovy + nerez lanko to by snad nemalo tak zatuhnut ked to nebude hrdzaviet.
Pripajam sa do klubu. Musel som zene vysvetlovat co ma robit lebo ja som tam ruku nebol chopny strcit aby som tam zahakol lanko. Zatial tam mam len ocelove lanko v buzirke priamo na hacik a rucne ho musim zatiahnut. ale hodil by som tam hlinikovy profil miesto toho plastoveho a novy bowden kevlarovy + nerez lanko to by snad nemalo tak zatuhnut ked to nebude hrdzaviet.
|
|
04.02.2019 16:51 -
|
3206004
|
|
jumep
|
|
|
auto ma 10 rokov, ma vyznam vymyslat nieco take ked to lanko stoji 15E?
auto ma 10 rokov, ma vyznam vymyslat nieco take ked to lanko stoji 15E?
|
|
04.02.2019 19:29 -
|
3206067
|
|
risomas
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 72 |
|
|
neviem ci ma vyznam vymislat ked to vydrzi 10r tak co sa tyka penazi asi nema
neviem ci ma vyznam vymislat ked to vydrzi 10r tak co sa tyka penazi asi nema
|
|
05.02.2019 13:11 -
|
3206209
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Nevydrzi 10 rokov, ja som s tym mal problemy takmer od zaciatku. Nejak ma to netrapi pri beznych dnoch, kapotu zas tak casto neotvaram, avsak ak snezi, mraz a idem 2000 kilometrov, tak doplnit zmes do ostrikovacov je takmer nemozne. A ze si tie ostrikovace na svetla potiahnu svoje
Nevydrzi 10 rokov, ja som s tym mal problemy takmer od zaciatku. Nejak ma to netrapi pri beznych dnoch, kapotu zas tak casto neotvaram, avsak ak snezi, mraz a idem 2000 kilometrov, tak doplnit zmes do ostrikovacov je takmer nemozne. A ze si tie ostrikovace na svetla potiahnu svoje
|
|
| |
|
|