| | |
13.06.2018 09:24 -
Re: Jak odvzdunit systém odpruení?
|
3163736
|
|
Jinec
|
|
|
Děkuji moc jruze, vyzkouím .
Děkuji moc jruze, vyzkouím .:palec
|
|
13.06.2018 10:18 -
|
3163738
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Jinec napsal(a): po bouračce jsem auto dal dokupy doplnil kapalinu, zadní část auta se mi zvedl ale předek mi stále leí uplně dole.
Jinec napsal(a): Ahoj,
nevím jak myslí přední korektor, přední pístnice je v pohodě dolo k utrení kola ohnuté rameno poloosa vytrena a oředná náprava nabořena motor běí a běel. Dolo právě k utření ve spoji hydrauliky pod podběhem a vytekla kapalina.
Čerpadlo jede furt- nezvedá předek.
Jeliko byla nabořená náprava a to dost destruktivně - rameno, poloosa, utrené kolo .... tak to asi odnesla i pístnice,- mue být uvnitř rozbitá... ta drí geometriii nápravy a i kolo ... Pokud ale čerpadlo stále běí, zadek to zvedne a předek nezvedá, přikláněl bych se k pokozené pístnici, která propoutí takovým způsobem, e to nestačí zvednout. oahej pístnice jestli nebude ta jedna teplejí ne druhá - kdy je teplejí - protíká jak průtokáč... a nebo odpoj hadičku přepadu za pístnicí na karoserii u podběhu na té bourané straně. jestli od tam při běhučerpadla poteče hooodně kapaliny, je to ta pístnice.
To co píe Rue bych řekl e ti to nepomůe, podle mě ti poradil blbost, proto e čerpadlo je zaplavené kdy zvedá zadek -nemá problém s přísunem kapaliny a nacpe ji vude kam je potřeba ... i na předek ... to můj názor
Jeliko byla nabořená náprava a to dost destruktivně - rameno, poloosa, utrené kolo .... tak to asi odnesla i pístnice,- mue být uvnitř rozbitá... ta drí geometriii nápravy a i kolo ... Pokud ale čerpadlo stále běí, zadek to zvedne a předek nezvedá, přikláněl bych se k pokozené pístnici, která propoutí takovým způsobem, e to nestačí zvednout. oahej pístnice jestli nebude ta jedna teplejí ne druhá - kdy je teplejí - protíká jak průtokáč... a nebo odpoj hadičku přepadu za pístnicí na karoserii u podběhu na té bourané straně. jestli od tam při běhučerpadla poteče hooodně kapaliny, je to ta pístnice.
To co píe Rue bych řekl e ti to nepomůe, podle mě ti poradil blbost, proto e čerpadlo je zaplavené kdy zvedá zadek -nemá problém s přísunem kapaliny a nacpe ji vude kam je potřeba ... i na předek ... to můj názor;-)
|
|
13.06.2018 15:03 -
|
3163755
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Jeliko byla nabořená náprava a to dost destruktivně - rameno, poloosa, utrené kolo .... tak to asi odnesla i pístnice,- mue být uvnitř rozbitá... ta drí geometriii nápravy a i kolo ... Pokud ale čerpadlo stále běí, zadek to zvedne a předek nezvedá, přikláněl bych se k pokozené pístnici, která propoutí takovým způsobem, e to nestačí zvednout. oahej pístnice jestli nebude ta jedna teplejí ne druhá - kdy je teplejí - protíká jak průtokáč... a nebo odpoj hadičku přepadu za pístnicí na karoserii u podběhu na té bourané straně. jestli od tam při běhučerpadla poteče hooodně kapaliny, je to ta pístnice.
To co píe Rue bych řekl e ti to nepomůe, podle mě ti poradil blbost, proto e čerpadlo je zaplavené kdy zvedá zadek -nemá problém s přísunem kapaliny a nacpe ji vude kam je potřeba ... i na předek ... to můj názor
Po výměně BHI jsem toto takto řeil dostkrát - zůstane tam (můe zůstat) bublina vzduchu která nepustí LDS do čerpadla (do části pro předek) - větinou si vystačím testem v diag ale u jsem to musel řeit i povolením trubky pro předek a nebo přetlakem v nádobce. Nechme se překvapit co to bude . - doufám e oznámí co . (a netvrdím e mám pravdu - jen ze skueností které mám)
Po výměně BHI jsem toto takto řeil dostkrát - zůstane tam (můe zůstat) bublina vzduchu která nepustí LDS do čerpadla (do části pro předek) - větinou si vystačím testem v diag ale u jsem to musel řeit i povolením trubky pro předek a nebo přetlakem v nádobce.;-) Nechme se překvapit co to bude . - doufám e oznámí co . (a netvrdím e mám pravdu - jen ze skueností které mám)
|
|
13.06.2018 16:29 -
|
3163768
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
jruze napsal(a): Po výměně BHI jsem toto takto řeil dostkrát - zůstane tam (můe zůstat) bublina vzduchu která nepustí LDS do čerpadla (do části pro předek) - větinou si vystačím testem v diag ale u jsem to musel řeit i povolením trubky pro předek a nebo přetlakem v nádobce. Nechme se překvapit co to bude . - doufám e oznámí co . (a netvrdím e mám pravdu - jen ze skueností které mám) Se vedle jak ta jedle. Čerpadlo má jeden sací vstup a pak to tlačí přes jeden tlakový ventil do tlakové komory kde je membrána s dusíkem ( jako centrálni koule) Z této tlakové komory si berou tlak ventilky pro zvedání přední i zadní, není to nikde rozdělené, je to společná tlaková komora. Pokud tedy mu to zvedá zadek, tak mu to LDS saje normálně a je tato tlaková komora natlačená tlakem od čerpadla. Tak e tlaková LDS je dostupná pro zadek i předek ... Prostě jen otevře ventiekl a tlak z komory se pustí tam či tam, nikde není rozdělení pro předek a pro zadek, to je a ty tlakové ventilky ovládané cívkama...a to je výstup ze společné tlakové části BHI.
Stále vycházím z jeho sdělení, e " zadek se zvedá předek ne" nepletu do toho ádné dojmy, pojmy ani průjmy
tady má obrázek od svého "obdivovatele" del42sa .link. aby si viděl, e to tak je ...
Se vedle jak ta jedle. Čerpadlo má jeden sací vstup a pak to tlačí přes jeden tlakový ventil do tlakové komory kde je membrána s dusíkem ( jako centrálni koule) Z této tlakové komory si berou tlak ventilky pro zvedání přední i zadní, není to nikde rozdělené, je to společná tlaková komora. Pokud tedy mu to zvedá zadek, tak mu to LDS saje normálně a je tato tlaková komora natlačená tlakem od čerpadla. Tak e tlaková LDS je dostupná pro zadek i předek ... Prostě jen otevře ventiekl a tlak z komory se pustí tam či tam, nikde není rozdělení pro předek a pro zadek, to je a ty tlakové ventilky ovládané cívkama...a to je výstup ze společné tlakové části BHI.;-)
Stále vycházím z jeho sdělení, e " zadek se zvedá předek ne" nepletu do toho ádné dojmy, pojmy ani průjmy :-P
tady má obrázek od svého "obdivovatele" del42sa :-D http://del42sa.rajce.idnes.cz/Citroen_C5_BHI/#BHI_schema.jpg aby si viděl, e to tak je ...
|
|
13.06.2018 21:26 -
|
3163808
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
hehe, pri citani fora som zistil ze okruh ludi co tomu fakt rozumie je dost maly. neni divu ze to zarezali v PSA. vedeli to asi vo fabrike a potom vybrani fachmani.bezny servis to fakt len kazil a menil. najlepsia je prva prehliadka v autorizaku. auto dame do dolnej polohy a sup dolejeme slaby litrik LDS lebo neni po sitko....
ach
hehe, pri citani fora som zistil ze okruh ludi co tomu fakt rozumie je dost maly. neni divu ze to zarezali v PSA. vedeli to asi vo fabrike a potom vybrani fachmani.bezny servis to fakt len kazil a menil. najlepsia je prva prehliadka v autorizaku. auto dame do dolnej polohy a sup dolejeme slaby litrik LDS lebo neni po sitko....
ach :-((((
|
|
14.06.2018 04:26 -
|
3163874
|
|
Jinec
|
|
|
Ahoj,
take vyřeeno. Stačilo lidově trochu síly kdy jsem dal do pístnice trochu síly a hned se chytla. domnívám se,e tam byl vzduch jak zde bylo řečeno. Děkuji vem za moné tipy.
Jirka
Ahoj,
take vyřeeno. Stačilo lidově trochu síly kdy jsem dal do pístnice trochu síly a hned se chytla.:) domnívám se,e tam byl vzduch jak zde bylo řečeno. Děkuji vem za moné tipy.
Jirka
|
|
14.06.2018 07:40 -
|
3163935
|
|
PATaMAT
|
|
|
Jinec napsal(a): Ahoj,
take vyřeeno. Stačilo lidově trochu síly kdy jsem dal do pístnice trochu síly a hned se chytla. domnívám se,e tam byl vzduch jak zde bylo řečeno. Děkuji vem za moné tipy.
Jirka Můe to trochu rozvést, co je to " trochu síly do pístnice" Nebyla třeba kouslá uvnitř po te havárce? Není třeba ohnutá?
Můe to trochu rozvést, co je to " trochu síly do pístnice" Nebyla třeba kouslá uvnitř po te havárce? Není třeba ohnutá?
|
|
14.06.2018 08:09 -
|
3163936
|
|
Jinec
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Můe to trochu rozvést, co je to " trochu síly do pístnice" Nebyla třeba kouslá uvnitř po te havárce? Není třeba ohnutá?
Nebyla, osobně si myslím, e byla jen zaseklá a pul roku se s autem po havarce nehýbalo. tak moná proto. Polenem pobouchal jednu stranu a druhou .. stále běelo čerpadlo. Myslím si, e kdybych to natlakoval nadobku efekt bude stejný.
Nebyla, osobně si myslím, e byla jen zaseklá a pul roku se s autem po havarce nehýbalo. tak moná proto. Polenem pobouchal jednu stranu a druhou .. stále běelo čerpadlo. Myslím si, e kdybych to natlakoval nadobku efekt bude stejný.
|
|
14.06.2018 12:23 -
|
3164008
|
|
PATaMAT
|
|
|
Já si stále myslím, e má ohnutou pístnici. Ona se umí vejknout dole na tom pláti - obalu jak je to v těhlici - a podle toho jak to měl zničený .... nemusí být ohlej píst, ale obal. A proč mu to po pobouchání začlo zvedat, no proto e to bylo kousnutý na pístnici a ty údery tomu pomohly se uvolnit ... ádnej vzduch s tím neměl nic společnýho. Geometrie by něco ukázala, ale kdy to měl celý zbořený, kdoví jak to bude teď. Odklon a záklon by to mohl ukázat rozdíl v P a L straně ...
V čerpadle je přetlakovej ventil, tak e kdy to nemůe nikam natlačit - zaseklý pístnice - tlačí to do vratky v čerpadle ...
Já si stále myslím, e má ohnutou pístnici. Ona se umí vejknout dole na tom pláti - obalu jak je to v těhlici - a podle toho jak to měl zničený .... nemusí být ohlej píst, ale obal. A proč mu to po pobouchání začlo zvedat, no proto e to bylo kousnutý na pístnici a ty údery tomu pomohly se uvolnit ... ádnej vzduch s tím neměl nic společnýho. Geometrie by něco ukázala, ale kdy to měl celý zbořený, kdoví jak to bude teď. Odklon a záklon by to mohl ukázat rozdíl v P a L straně ...
V čerpadle je přetlakovej ventil, tak e kdy to nemůe nikam natlačit - zaseklý pístnice - tlačí to do vratky v čerpadle ...
|
|
14.06.2018 16:11 -
|
3164214
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tohle bych narovinu uz vzhledem k cene neopravoval ...minimalne bych tomu auto uz neveril
tohle bych narovinu uz vzhledem k cene neopravoval :( ...minimalne bych tomu auto uz neveril
|
|
28.01.2019 20:08 -
|
3204515
|
|
MartinP.
|
|
|
zdravim,potrebuju od vas velikost ovzdusnovaciho sroubu regulatoru zadniho podvozkuH3+,uz tady nekdo psal ze to je M10x1 velikost kolem 15mm,ale nikde jsem takovy rozmer nenasel,nemenil ho nekdo uz?v citroenu nabizi pouze cely regulator za 11000kc,potrebuju ten sroub,diky za odpovedi
zdravim,potrebuju od vas velikost ovzdusnovaciho sroubu regulatoru zadniho podvozkuH3+,uz tady nekdo psal ze to je M10x1 velikost kolem 15mm,ale nikde jsem takovy rozmer nenasel;-),nemenil ho nekdo uz?v citroenu nabizi pouze cely regulator za 11000kc,potrebuju ten sroub,diky za odpovedi
|
|
28.01.2019 22:20 -
|
3204652
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
To hladas taketo nieco?
.link.
To hladas taketo nieco?
https://www.megalevnepneu.cz/index.php?detail_mp=316.32.43
|
|
28.01.2019 23:03 -
|
3204672
|
|
MartinP.
|
|
|
to by mozna slo,jen vypada trochu jinak,daval jste ho tam?
to by mozna slo,jen vypada trochu jinak,daval jste ho tam?
|
|
29.01.2019 00:01 -
|
3204676
|
|
PATaMAT
|
|
|
třeba tento .link.
bude tam spolehlivě fungovat i tento: .link.
třeba tento https://www.bekas.cz/detail-zbozi/odvzd-sroub-m10x1-10131
bude tam spolehlivě fungovat i tento: https://www.bekas.cz/detail-zbozi/odvzd-sroub-m10x1-10130
|
|
29.01.2019 12:20 -
|
3204795
|
|
MartinP.
|
|
|
diky
diky;-)
|
|
29.01.2019 13:18 -
|
3204802
|
|
PATaMAT
|
|
|
Samozřejmě koupí to v kdejakým autokeftě ...je to na kodifku ... .link.
Samozřejmě koupí to v kdejakým autokeftě ...je to na kodifku ... https://www.automotokonicek.cz/sroub-odvzdusnovaci-10x1-kratky-favorit-felicia-oe--6u0615273--115595540/
|
|
| |
|
|