| | |
05.07.2018 10:46 -
roub na třmenu
|
3169136
|
|
maryzx10
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Zdravím Vás,potřeboval bych poradit.V servisu mi dali nový levý přední brzdový třmen,ale včera jsme vyjeli na prodlouený víkend,a začal se mi propadat brzdový pedál.Zjistil jsem,e uniká kapalina pod roubem na brzdovém třmenu.Hledal jsem na netu nějaký schema,abych zjistil,k čemu tam ten roub je,a jestli ho muu vyroubovat,a dát pod něj nějaký těsnění,ani bych něco pokazil.Díky za pomoc.Mára.
Zdravím Vás,potřeboval bych poradit.V servisu mi dali nový levý přední brzdový třmen,ale včera jsme vyjeli na prodlouený víkend,a začal se mi propadat brzdový pedál.Zjistil jsem,e uniká kapalina pod roubem na brzdovém třmenu.Hledal jsem na netu nějaký schema,abych zjistil,k čemu tam ten roub je,a jestli ho muu vyroubovat,a dát pod něj nějaký těsnění,ani bych něco pokazil.Díky za pomoc.Mára.
Přílohy: c5 trmen.jpg ( 184550b ) - |
|
05.07.2018 11:05 -
Re: roub na třmenu
|
3169142
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
To je sroub na zajisteni mechanismu na rucni brzdu. Je potreba specialni 5ti hrany orech. Zalezi jestli ho nekde tak narychlo sezenes.
To je sroub na zajisteni mechanismu na rucni brzdu. Je potreba specialni 5ti hrany orech. Zalezi jestli ho nekde tak narychlo sezenes.
|
|
05.07.2018 11:17 -
|
3169144
|
|
maryzx10
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Díky za rychlou odpověď. No to bude asi problém teď sehnat...A neví prosím Tě,jestli je pod tím roubem nějaký těsnění,nebo je ten roub kónický ? a kdy ho vyroubuju ven,neodjistí a nepohne se něco v tom třmenu?
Díky za rychlou odpověď. No to bude asi problém teď sehnat...A neví prosím Tě,jestli je pod tím roubem nějaký těsnění,nebo je ten roub kónický ? a kdy ho vyroubuju ven,neodjistí a nepohne se něco v tom třmenu?
|
|
05.07.2018 13:30 -
|
3169155
|
|
maryzx10
|
|
|
Tak jsem vyrobil ořech,ale po nasazení na roub,bez jakékoliv síly, hlava roubu upadla Je na něm vidět,e byl celý nalomený a drel za kousek materiálu.Zkouel jsem do tý hlavy vrtat,jak je ten roub tvrdý,(e bych případně navrtal ten roub v brzdiči a zkusil ho vytahovákem vytočit)....no nepochodil jsem.. Jak tedy vyndat ten zbytek roubu z brzdiče,máte někdo zkuenost?
Tak jsem vyrobil ořech,ale po nasazení na roub,bez jakékoliv síly, hlava roubu upadla :-( Je na něm vidět,e byl celý nalomený a drel za kousek materiálu.Zkouel jsem do tý hlavy vrtat,jak je ten roub tvrdý,(e bych případně navrtal ten roub v brzdiči a zkusil ho vytahovákem vytočit)....no nepochodil jsem.. Jak tedy vyndat ten zbytek roubu z brzdiče,máte někdo zkuenost?
|
|
05.07.2018 16:48 -
|
3169173
|
|
maryzx10
|
|
|
Tak u je venku Několikrát jsem nabrousil vrták,a nakonec se povedlo.Teď u jen sehnat jiný,nebo vyrobit z jiného se stejným závitem.
Tak u je venku :) Několikrát jsem nabrousil vrták,a nakonec se povedlo.Teď u jen sehnat jiný,nebo vyrobit z jiného se stejným závitem.
Přílohy: sroub.jpg ( 104449b ) - |
|
05.07.2018 19:46 -
|
3169196
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
maryzx10 napsal(a): Zdravím Vás,potřeboval bych poradit.V servisu mi dali nový levý přední brzdový třmen,ale včera jsme vyjeli na prodlouený víkend,a začal se mi propadat brzdový pedál.Zjistil jsem,e uniká kapalina pod roubem na brzdovém třmenu.Hledal jsem na netu nějaký schema,abych zjistil,k čemu tam ten roub je,a jestli ho muu vyroubovat,a dát pod něj nějaký těsnění,ani bych něco pokazil.Díky za pomoc.Mára.
Promiň ale dali ti to v servisu nové a ty si to opravuje ? A co záruka na nový díl ? Dali ti jeden, né oba dva ? To mi hlava nebere.
Promiň ale dali ti to v servisu nové a ty si to opravuje ? A co záruka na nový díl ? Dali ti jeden, né oba dva ? To mi hlava nebere.
|
|
05.07.2018 20:08 -
|
3169201
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Rio11 napsal(a): ... To mi hlava nebere.
To bude asi důvod, proč nikdo z odborníků neodpovídá.
e v servisu zprasili brzdy, to se dá pochopit, protoe vichni víme, e jsou tam často největí matláci. Ale e se do brzd hrabe někdo, kdo ani netuí, k čemu tam je který roub, to u stojí za ignoraci a je lepí se do toho nemíchat.
Jediná rada na takovouhle závadu můe být, aby si to nechal opravit u odborníka. Není to sice věda, český kutil si dokáe hravě poradit i s americkým raketoplánem, ale brzdy jsou brzdy. I kdy je to jenom roub.
To bude asi důvod, proč nikdo z odborníků neodpovídá.
e v servisu zprasili brzdy, to se dá pochopit, protoe vichni víme, e jsou tam často největí matláci. Ale e se do brzd hrabe někdo, kdo ani netuí, k čemu tam je který roub, to u stojí za ignoraci a je lepí se do toho nemíchat.
Jediná rada na takovouhle závadu můe být, aby si to nechal opravit u odborníka. Není to sice věda, český kutil si dokáe hravě poradit i s americkým raketoplánem, ale brzdy jsou brzdy. I kdy je to jenom roub. :-((((
|
|
05.07.2018 21:10 -
|
3169213
|
|
jumep
|
|
|
srob je tam len lepeny, je pevnostny a ma este aj specialny spic
toto si mal reklamovat a nie opravovat
cize si mozes zohnat srob materialu 10.9 - nechat do neho spravit zapich a este musi byt presnej dlzky
srob je tam len lepeny, je pevnostny a ma este aj specialny spic
toto si mal reklamovat a nie opravovat
cize si mozes zohnat srob materialu 10.9 - nechat do neho spravit zapich a este musi byt presnej dlzky
|
|
05.07.2018 21:35 -
|
3169217
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já bych nejdříve zavolal místním servisákům, jestly nemají celej třmen, nejblí má asi Radonice ( Prágl ), pokud má více času, určitě bych to řeil repasem, rozhodně bych neexperimentoval nějakou náhrakou roubu, je specifický, jak píe Petr.
Já bych nejdříve zavolal místním servisákům, jestly nemají celej třmen, nejblí má asi Radonice ( Prágl ), pokud má více času, určitě bych to řeil repasem, rozhodně bych neexperimentoval nějakou náhrakou roubu, je specifický, jak píe Petr. ;-)
|
|
05.07.2018 21:39 -
|
3169220
|
|
jumep
|
|
|
co chces repasovat: " mi dali nový levý přední brzdový třmen"
aj na fotke to je vidiet ze je to fabricky repas - to bolo cele na reklamaciu, takto mu uz nikto neuzna nic
co chces repasovat: " mi dali nový levý přední brzdový třmen"
aj na fotke to je vidiet ze je to fabricky repas - to bolo cele na reklamaciu, takto mu uz nikto neuzna nic
|
|
05.07.2018 21:45 -
|
3169222
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Koupit repas, jak píe, bolo to na reklamaciu, ale kdy u to rozdělal, reklamovat to půjde asi těko, myslím s tím odvrtáváním, proto bych sehnal ten repas, ty se prodávají běně.
Koupit repas, jak píe, bolo to na reklamaciu, ale kdy u to rozdělal, reklamovat to půjde asi těko, myslím s tím odvrtáváním, proto bych sehnal ten repas, ty se prodávají běně.
|
|
05.07.2018 21:50 -
|
3169225
|
|
jumep
|
|
|
on aj toto bol fabricky repas, ale je to uplne normalne, mal som tu uz taky co tiekol spod packy rucnej a mal zahrdzaveli odvzdusnovak - hlavne ze bol pozinkovany
on aj toto bol fabricky repas, ale je to uplne normalne, mal som tu uz taky co tiekol spod packy rucnej a mal zahrdzaveli odvzdusnovak - hlavne ze bol pozinkovany
|
|
05.07.2018 22:52 -
|
3169234
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Ten roub drí jen na pozici vnitřek mechanizmu... vezme pevnostní roub, na konci to bruskou zabrousí cca na ten válcovej kolík, upraví délku podle starého a naroubuje to tam ... nic se nestane, jen to bude fungovat jak má ...
Ten roub drí jen na pozici vnitřek mechanizmu... vezme pevnostní roub, na konci to bruskou zabrousí cca na ten válcovej kolík, upraví délku podle starého a naroubuje to tam ... nic se nestane, jen to bude fungovat jak má ...
|
|
05.07.2018 23:08 -
|
3169237
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jetě utěsnit, aby to zas neteklo.
Jak jsem psal, není to věda, ale to není ani upečení bábovky. Jene tohle, kdy se to nepovede, můe skončit hůř ne jen v odpaďáku.
Jetě utěsnit, aby to zas neteklo.
Jak jsem psal, není to věda, ale to není ani upečení bábovky. Jene tohle, kdy se to nepovede, můe skončit hůř ne jen v odpaďáku.
|
|
05.07.2018 23:13 -
|
3169239
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
origo je to těsněné jen kov na kov, ádné vloené těsnění tam není. A co se stane, kdy se to nepovede ... zase poteče to - uvidí to ... a co dál ???
Teklo to proto e byl nalomený roub ..
origo je to těsněné jen kov na kov, ádné vloené těsnění tam není. A co se stane, kdy se to nepovede ... zase poteče to - uvidí to ... a co dál ???
Teklo to proto e byl nalomený roub ..
|
|
05.07.2018 23:21 -
|
3169246
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Skrutku mam doma. Vlastne aj cely strmen... Mozem poslat postou... Staci napisat sukromnu spravu
Skrutku mam doma. Vlastne aj cely strmen... Mozem poslat postou... Staci napisat sukromnu spravu
|
|
| |
|
|