| |  |
05.07.2018 10:46 -
Šroub na třmenu
|
3169136
|
|
maryzx10
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 5 |
|

|
Zdravím Vás,potřeboval bych poradit.V servisu mi dali nový levý přední brzdový třmen,ale včera jsme vyjeli na prodloužený víkend,a začal se mi propadat brzdový pedál.Zjistil jsem,že uniká kapalina pod šroubem na brzdovém třmenu.Hledal jsem na netu nějaký schema,abych zjistil,k čemu tam ten šroub je,a jestli ho mužu vyšroubovat,a dát pod něj nějaký těsnění,aniž bych něco pokazil.Díky za pomoc.Mára.
Zdravím Vás,potřeboval bych poradit.V servisu mi dali nový levý přední brzdový třmen,ale včera jsme vyjeli na prodloužený víkend,a začal se mi propadat brzdový pedál.Zjistil jsem,že uniká kapalina pod šroubem na brzdovém třmenu.Hledal jsem na netu nějaký schema,abych zjistil,k čemu tam ten šroub je,a jestli ho mužu vyšroubovat,a dát pod něj nějaký těsnění,aniž bych něco pokazil.Díky za pomoc.Mára.
Přílohy: c5 trmen.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 184550b ) - Staženo:71x. |
|
05.07.2018 11:05 -
Re: Šroub na třmenu
|
3169142
|
|
Luki_C5
|
Město: Holešov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|

|
To je sroub na zajisteni mechanismu na rucni brzdu. Je potreba specialni 5ti hrany orech. Zalezi jestli ho nekde tak narychlo sezenes.
To je sroub na zajisteni mechanismu na rucni brzdu. Je potreba specialni 5ti hrany orech. Zalezi jestli ho nekde tak narychlo sezenes.
|
|
05.07.2018 11:17 -
|
3169144
|
|
maryzx10
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 5 |
|

|
Díky za rychlou odpověď. No to bude asi problém teď sehnat...A nevíš prosím Tě,jestli je pod tím šroubem nějaký těsnění,nebo je ten šroub kónický ? a když ho vyšroubuju ven,neodjistí a nepohne se něco v tom třmenu?
Díky za rychlou odpověď. No to bude asi problém teď sehnat...A nevíš prosím Tě,jestli je pod tím šroubem nějaký těsnění,nebo je ten šroub kónický ? a když ho vyšroubuju ven,neodjistí a nepohne se něco v tom třmenu?
|
|
05.07.2018 13:30 -
|
3169155
|
|
maryzx10
|
|

|
Tak jsem vyrobil ořech,ale po nasazení na šroub,bez jakékoliv síly, hlava šroubu upadla Je na něm vidět,že byl celý nalomený a držel za kousek materiálu.Zkoušel jsem do tý hlavy vrtat,jak je ten šroub tvrdý,(že bych případně navrtal ten šroub v brzdiči a zkusil ho vytahovákem vytočit)....no nepochodil jsem.. Jak tedy vyndat ten zbytek šroubu z brzdiče,máte někdo zkušenost?
Tak jsem vyrobil ořech,ale po nasazení na šroub,bez jakékoliv síly, hlava šroubu upadla :-( Je na něm vidět,že byl celý nalomený a držel za kousek materiálu.Zkoušel jsem do tý hlavy vrtat,jak je ten šroub tvrdý,(že bych případně navrtal ten šroub v brzdiči a zkusil ho vytahovákem vytočit)....no nepochodil jsem.. Jak tedy vyndat ten zbytek šroubu z brzdiče,máte někdo zkušenost?
|
|
05.07.2018 16:48 -
|
3169173
|
|
maryzx10
|
|

|
Tak už je venku Několikrát jsem nabrousil vrták,a nakonec se povedlo.Teď už jen sehnat jiný,nebo vyrobit z jiného se stejným závitem.
Tak už je venku :) Několikrát jsem nabrousil vrták,a nakonec se povedlo.Teď už jen sehnat jiný,nebo vyrobit z jiného se stejným závitem.
Přílohy: sroub.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 104449b ) - Staženo:60x. |
|
05.07.2018 19:46 -
|
3169196
|
|
Rio11
|
Město: Domažlice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 579 |
|

|
maryzx10 napsal(a): Zdravím Vás,potřeboval bych poradit.V servisu mi dali nový levý přední brzdový třmen,ale včera jsme vyjeli na prodloužený víkend,a začal se mi propadat brzdový pedál.Zjistil jsem,že uniká kapalina pod šroubem na brzdovém třmenu.Hledal jsem na netu nějaký schema,abych zjistil,k čemu tam ten šroub je,a jestli ho mužu vyšroubovat,a dát pod něj nějaký těsnění,aniž bych něco pokazil.Díky za pomoc.Mára.
Promiň ale dali ti to v servisu nové a ty si to opravuješ ? A co záruka na nový díl ? Dali ti jeden, né oba dva ? To mi hlava nebere.
Promiň ale dali ti to v servisu nové a ty si to opravuješ ? A co záruka na nový díl ? Dali ti jeden, né oba dva ? To mi hlava nebere.
|
|
05.07.2018 20:08 -
|
3169201
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|

|
Rio11 napsal(a): ... To mi hlava nebere.
To bude asi důvod, proč nikdo z odborníků neodpovídá.
Že v servisu zprasili brzdy, to se dá pochopit, protože všichni víme, že jsou tam často největší matláci. Ale že se do brzd hrabe někdo, kdo ani netuší, k čemu tam je který šroub, to už stojí za ignoraci a je lepší se do toho nemíchat.
Jediná rada na takovouhle závadu může být, aby si to nechal opravit u odborníka. Není to sice věda, český kutil si dokáže hravě poradit i s americkým raketoplánem, ale brzdy jsou brzdy. I když je to jenom šroub.
To bude asi důvod, proč nikdo z odborníků neodpovídá.
Že v servisu zprasili brzdy, to se dá pochopit, protože všichni víme, že jsou tam často největší matláci. Ale že se do brzd hrabe někdo, kdo ani netuší, k čemu tam je který šroub, to už stojí za ignoraci a je lepší se do toho nemíchat.
Jediná rada na takovouhle závadu může být, aby si to nechal opravit u odborníka. Není to sice věda, český kutil si dokáže hravě poradit i s americkým raketoplánem, ale brzdy jsou brzdy. I když je to jenom šroub. :-((((
|
|
05.07.2018 21:10 -
|
3169213
|
|
jumep
|
|

|
srob je tam len lepeny, je pevnostny a ma este aj specialny spic
toto si mal reklamovat a nie opravovat
cize si mozes zohnat srob materialu 10.9 - nechat do neho spravit zapich a este musi byt presnej dlzky
srob je tam len lepeny, je pevnostny a ma este aj specialny spic
toto si mal reklamovat a nie opravovat
cize si mozes zohnat srob materialu 10.9 - nechat do neho spravit zapich a este musi byt presnej dlzky
|
|
05.07.2018 21:35 -
|
3169217
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|

|
Já bych nejdříve zavolal místním servisákům, jestly nemají celej třmen, nejblíž máš asi Radonice ( Prágl ), pokud máš více času, určitě bych to řešil repasem, rozhodně bych neexperimentoval nějakou náhražkou šroubu, je specifický, jak píše Petr.
Já bych nejdříve zavolal místním servisákům, jestly nemají celej třmen, nejblíž máš asi Radonice ( Prágl ), pokud máš více času, určitě bych to řešil repasem, rozhodně bych neexperimentoval nějakou náhražkou šroubu, je specifický, jak píše Petr. ;-)
|
|
05.07.2018 21:39 -
|
3169220
|
|
jumep
|
|

|
co chces repasovat: " mi dali nový levý přední brzdový třmen"
aj na fotke to je vidiet ze je to fabricky repas - to bolo cele na reklamaciu, takto mu uz nikto neuzna nic
co chces repasovat: " mi dali nový levý přední brzdový třmen"
aj na fotke to je vidiet ze je to fabricky repas - to bolo cele na reklamaciu, takto mu uz nikto neuzna nic
|
|
05.07.2018 21:45 -
|
3169222
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|

|
Koupit repas, jak píšeš, bolo to na reklamaciu, ale když už to rozdělal, reklamovat to půjde asi těžko, myslím s tím odvrtáváním, proto bych sehnal ten repas, ty se prodávají běžně.
Koupit repas, jak píšeš, bolo to na reklamaciu, ale když už to rozdělal, reklamovat to půjde asi těžko, myslím s tím odvrtáváním, proto bych sehnal ten repas, ty se prodávají běžně.
|
|
05.07.2018 21:50 -
|
3169225
|
|
jumep
|
|

|
on aj toto bol fabricky repas, ale je to uplne normalne, mal som tu uz taky co tiekol spod packy rucnej a mal zahrdzaveli odvzdusnovak - hlavne ze bol pozinkovany
on aj toto bol fabricky repas, ale je to uplne normalne, mal som tu uz taky co tiekol spod packy rucnej a mal zahrdzaveli odvzdusnovak - hlavne ze bol pozinkovany
|
|
05.07.2018 22:52 -
|
3169234
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1303 |
|

|
Ten šroub drží jen na pozici vnitřek mechanizmu... vezme pevnostní šroub, na konci to bruskou zabrousí cca na ten válcovej kolík, upraví délku podle starého a našroubuje to tam ... nic se nestane, jen to bude fungovat jak má ...
Ten šroub drží jen na pozici vnitřek mechanizmu... vezme pevnostní šroub, na konci to bruskou zabrousí cca na ten válcovej kolík, upraví délku podle starého a našroubuje to tam ... nic se nestane, jen to bude fungovat jak má ...
|
|
05.07.2018 23:08 -
|
3169237
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|

|
Ještě utěsnit, aby to zas neteklo.
Jak jsem psal, není to věda, ale to není ani upečení bábovky. Jenže tohle, když se to nepovede, může skončit hůř než jen v odpaďáku.
Ještě utěsnit, aby to zas neteklo.
Jak jsem psal, není to věda, ale to není ani upečení bábovky. Jenže tohle, když se to nepovede, může skončit hůř než jen v odpaďáku.
|
|
05.07.2018 23:13 -
|
3169239
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1303 |
|

|
origo je to těsněné jen kov na kov, žádné vložené těsnění tam není. A co se stane, když se to nepovede ... zase poteče to - uvidíš to ... a co dál ???
Teklo to proto že byl nalomený šroub ..
origo je to těsněné jen kov na kov, žádné vložené těsnění tam není. A co se stane, když se to nepovede ... zase poteče to - uvidíš to ... a co dál ???
Teklo to proto že byl nalomený šroub ..
|
|
05.07.2018 23:21 -
|
3169246
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Skrutku mam doma. Vlastne aj cely strmen... Mozem poslat postou... Staci napisat sukromnu spravu
Skrutku mam doma. Vlastne aj cely strmen... Mozem poslat postou... Staci napisat sukromnu spravu
|
|
| |
|
|