| | |
21.09.2017 20:39 -
Zvýená spotřeba
|
3096609
|
|
Kocurstvo
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahoj, dal jsem svoji 2.2 HDi (rok 2012) do autorizáku na výměnu rozvodů s pumpou, oleje v automatu a pístnic hydrauliky. Celá sranda mě vyla na 42000, ale v pořádku, jsou to originál díly a to jsem chtěl. Při předávání mi servisák (Červená Hospoda u Třebíče - byl jsem tam poprvé) řekl, e mám KO FAP a ukazoval to na protokolu z diagnostiky. Mám najeto 250tis a říkal, e to je tak limit. Hned mi samozřejmě hystericky doporučoval, e mi objedná nový FAP za 30000. Na co jsem mu říkal, e je to teda brutál palba (zvlá kdy srovnám s jinými modely) a nejdřív posonduju renovaci, nebo něco podobného. Po odjezdu jsem si viml, e mám nějakou nezvykle velkou spotřebu. Zresetoval jsem počítadlo a vyjel zbytek nádre. Průměrná spotřeba 7,5. Říkám si, je to moná tím, e jsem měl v nádri vervu a aditivum na čitění palivovky. Teď jsem natankoval na zkouku na MOLce 30 litrů a spotřeba následující: lempl jízda mimo obec 6,3l, dálnice 125km/h 7,5l. Předtím to bylo dlouhodobě 5.2 mimo obec a 6.2 na dálnicích. A to jsem jezdil agresivněji a rychleji, ne teď, po tom servisu. Ptám se, je moné, e by mi to nějak zmrvili naschvál? Kdy jsem tam toti volal, e se mi nezdá ta spotřeba, tak říkal, e to je jasné, e to bude tím zaneseným FAPem, e regeneruje dle diagnostiky kadých 200km. Vechno bych věřil, ale předtím jsem měl spotřebu o litr a půl mení... Tak nějak borcům od aut nevěřím a mám podezření, e tam něco namapovali tak, abych měl velkou spotřebu a vyřeil to výměnou FAPu (borec zřejmě vycítil, e jsem tu třicku ochoten a schopen dát). Prosím o nějaké názory a zkuenosti. Díky
Ahoj, dal jsem svoji 2.2 HDi (rok 2012) do autorizáku na výměnu rozvodů s pumpou, oleje v automatu a pístnic hydrauliky. Celá sranda mě vyla na 42000, ale v pořádku, jsou to originál díly a to jsem chtěl. Při předávání mi servisák (Červená Hospoda u Třebíče - byl jsem tam poprvé) řekl, e mám KO FAP a ukazoval to na protokolu z diagnostiky. Mám najeto 250tis a říkal, e to je tak limit. Hned mi samozřejmě hystericky doporučoval, e mi objedná nový FAP za 30000. Na co jsem mu říkal, e je to teda brutál palba (zvlá kdy srovnám s jinými modely) a nejdřív posonduju renovaci, nebo něco podobného. Po odjezdu jsem si viml, e mám nějakou nezvykle velkou spotřebu. Zresetoval jsem počítadlo a vyjel zbytek nádre. Průměrná spotřeba 7,5. Říkám si, je to moná tím, e jsem měl v nádri vervu a aditivum na čitění palivovky. Teď jsem natankoval na zkouku na MOLce 30 litrů a spotřeba následující: lempl jízda mimo obec 6,3l, dálnice 125km/h 7,5l. Předtím to bylo dlouhodobě 5.2 mimo obec a 6.2 na dálnicích. A to jsem jezdil agresivněji a rychleji, ne teď, po tom servisu. Ptám se, je moné, e by mi to nějak zmrvili naschvál? Kdy jsem tam toti volal, e se mi nezdá ta spotřeba, tak říkal, e to je jasné, e to bude tím zaneseným FAPem, e regeneruje dle diagnostiky kadých 200km. Vechno bych věřil, ale předtím jsem měl spotřebu o litr a půl mení... Tak nějak borcům od aut nevěřím a mám podezření, e tam něco namapovali tak, abych měl velkou spotřebu a vyřeil to výměnou FAPu (borec zřejmě vycítil, e jsem tu třicku ochoten a schopen dát). Prosím o nějaké názory a zkuenosti. Díky
|
|
21.09.2017 21:05 -
Re: Zvýená spotřeba
|
3096617
|
|
jruze
|
|
|
Kocurstvo napsal(a): Ahoj, dal jsem svoji 2.2 HDi (rok 2012) do autorizáku na výměnu rozvodů s pumpou, oleje v automatu a pístnic hydrauliky. Celá sranda mě vyla na 42000, ale v pořádku, jsou to originál díly a to jsem chtěl. Při předávání mi servisák (Červená Hospoda u Třebíče - byl jsem tam poprvé) řekl, e mám KO FAP a ukazoval to na protokolu z diagnostiky. Mám najeto 250tis a říkal, e to je tak limit. Hned mi samozřejmě hystericky doporučoval, e mi objedná nový FAP za 30000. Na co jsem mu říkal, e je to teda brutál palba (zvlá kdy srovnám s jinými modely) a nejdřív posonduju renovaci, nebo něco podobného. Po odjezdu jsem si viml, e mám nějakou nezvykle velkou spotřebu. Zresetoval jsem počítadlo a vyjel zbytek nádre. Průměrná spotřeba 7,5. Říkám si, je to moná tím, e jsem měl v nádri vervu a aditivum na čitění palivovky. Teď jsem natankoval na zkouku na MOLce 30 litrů a spotřeba následující: lempl jízda mimo obec 6,3l, dálnice 125km/h 7,5l. Předtím to bylo dlouhodobě 5.2 mimo obec a 6.2 na dálnicích. A to jsem jezdil agresivněji a rychleji, ne teď, po tom servisu. Ptám se, je moné, e by mi to nějak zmrvili naschvál? Kdy jsem tam toti volal, e se mi nezdá ta spotřeba, tak říkal, e to je jasné, e to bude tím zaneseným FAPem, e regeneruje dle diagnostiky kadých 200km. Vechno bych věřil, ale předtím jsem měl spotřebu o litr a půl mení... Tak nějak borcům od aut nevěřím a mám podezření, e tam něco namapovali tak, abych měl velkou spotřebu a vyřeil to výměnou FAPu (borec zřejmě vycítil, e jsem tu třicku ochoten a schopen dát). Prosím o nějaké názory a zkuenosti. Díky
Na rozvodech je určitá tolerance v nastavení - mohlo by to být v tom. Já si posunul klínek o kousek také - motor je tvrdí , bere o něco navíc ne předtím ale má lepí zátah(byl to pokus který splnil účel)
Na rozvodech je určitá tolerance v nastavení - mohlo by to být v tom. Já si posunul klínek o kousek také - motor je tvrdí , bere o něco navíc ne předtím ale má lepí zátah(byl to pokus který splnil účel):nevim
|
|
21.09.2017 21:16 -
|
3096618
|
|
Kocurstvo
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 9 |
|
|
A ta spotřeba je takhle cajk? Auto mám jen od půlky srpna. Před servisem jsem najel jen dvě nádre. Sranda je, e mi v servisu říkal, e ty rozvody tam byly asi původní (najeto 250 poctivých).
Jo a jetě jedna věc. Před tím autorizákem jsem byl v obyč servisu na výměnu olejů a filtrů a tam říkali, e zkoueli FAP a prý je v dost dobrém stavu, e je naprosto cajk. No a dva dny nato mi v Citroenu řeknou, e je FAP KO... to je jak u blbých
A ta spotřeba je takhle cajk? Auto mám jen od půlky srpna. Před servisem jsem najel jen dvě nádre. Sranda je, e mi v servisu říkal, e ty rozvody tam byly asi původní (najeto 250 poctivých).
Jo a jetě jedna věc. Před tím autorizákem jsem byl v obyč servisu na výměnu olejů a filtrů a tam říkali, e zkoueli FAP a prý je v dost dobrém stavu, e je naprosto cajk. No a dva dny nato mi v Citroenu řeknou, e je FAP KO... to je jak u blbých
|
|
21.09.2017 21:44 -
|
3096628
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Kocurstvo napsal(a): A ta spotřeba je takhle cajk? Auto mám jen od půlky srpna. Před servisem jsem najel jen dvě nádre. Sranda je, e mi v servisu říkal, e ty rozvody tam byly asi původní (najeto 250 poctivých).
pri 250tkm ten fap asi bude naozaj KO, ved kolko by mal vydrzat?
a spotreba - neviem ja jazdim dialnice za 5.8-6.2 ale Hdi 140. ty mas 204 koni, tak by som sa divil keby si mal rovnaku spotrebu ako ja. aj ked 7.5 je uz dost . myslim ze autorizak ma na tom filtri velky prd marzu. ich zivia skor poistne udalosti . aj ked nedavno zas pisali ze PSA ma najlacnesie FAPy...
pri 250tkm ten fap asi bude naozaj KO, ved kolko by mal vydrzat?
a spotreba - neviem ja jazdim dialnice za 5.8-6.2 ale Hdi 140. ty mas 204 koni, tak by som sa divil keby si mal rovnaku spotrebu ako ja. aj ked 7.5 je uz dost . myslim ze autorizak ma na tom filtri velky prd marzu. ich zivia skor poistne udalosti . aj ked nedavno zas pisali ze PSA ma najlacnesie FAPy...
|
|
21.09.2017 21:55 -
|
3096632
|
|
Kocurstvo
|
|
|
No, právě, a před servisem byla při 140ce spotřeba na dálnici jen něco málo přes 6. Teď při 125km/h 7,5...
No, právě, a před servisem byla při 140ce spotřeba na dálnici jen něco málo přes 6. Teď při 125km/h 7,5...
|
|
21.09.2017 22:31 -
|
3096634
|
|
jumep
|
|
|
otazka je co premazali a nastavili ked to mali na diagnostike a tiez ako su tie rozvody spravene
rovnako na to moze mat vplyv ten olej v automate / reset nejakych hodnot
otazka je co premazali a nastavili ked to mali na diagnostike a tiez ako su tie rozvody spravene
|
|
21.09.2017 23:59 -
|
3096643
|
|
Kocurstvo
|
|
|
jumep napsal(a): otazka je co premazali a nastavili ked to mali na diagnostike a tiez ako su tie rozvody spravene
Jo, to on říkal, e tam nastavili nový olej a ta převodovka si sama přestavila řazení atd...
Jo, to on říkal, e tam nastavili nový olej a ta převodovka si sama přestavila řazení atd...
|
|
14.06.2018 15:40 -
zvyena spotřeba
|
3164161
|
|
PYTEL
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý den jsem tady nový a potřeboval bych poradit na moji C5 se zvýila spotřeba ze 7l na 9l jinak jede dobře, palivový filtr je vyměněny .Děkuji
Dobrý den jsem tady nový a potřeboval bych poradit na moji C5 se zvýila spotřeba ze 7l na 9l jinak jede dobře, palivový filtr je vyměněny .Děkuji
|
|
14.06.2018 23:05 -
Re: zvyena spotřeba
|
3164545
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
To se mi stalo jednou po natankování nafty u no name pumpy.
To se mi stalo jednou po natankování nafty u no name pumpy.
|
|
15.06.2018 09:05 -
|
3164599
|
|
PYTEL
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
u jsem tankoval hodně a pořád to neklesá ,jezdí to normálně ale ta spotřeba ,
u jsem tankoval hodně a pořád to neklesá ,jezdí to normálně ale ta spotřeba ,
|
|
17.06.2018 13:22 -
|
3165081
|
|
tankista
|
Město: Hlubočky 3, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 88 |
|
|
To ti ukazuje aktuálně,nebo jsi mazal údaje?Kdy si mau po naplnění nádre "denní kilometry" tak mi to ukazuje spotřebu kolem 14l ale časem to klesá dolu a na optimální 5,8l.Ale můe to být jak psal Myák i naftou.Musí otestovat víc benzinek a nebrat tu nejlevnějí Pokud i nadále zůstávala taková spotřeba tak to můe být více faktorů-podhutěné pneu,ucpaný některý filtr,přidřené turbo,přibrdující brzdy,loiska v kolech atd.
To ti ukazuje aktuálně,nebo jsi mazal údaje?Kdy si mau po naplnění nádre "denní kilometry" tak mi to ukazuje spotřebu kolem 14l ale časem to klesá dolu a na optimální 5,8l.Ale můe to být jak psal Myák i naftou.Musí otestovat víc benzinek a nebrat tu nejlevnějí ;-)Pokud i nadále zůstávala taková spotřeba tak to můe být více faktorů-podhutěné pneu,ucpaný některý filtr,přidřené turbo,přibrdující brzdy,loiska v kolech atd.
|
|
| |
|
|