| | |
09.04.2018 08:09 -
Re: Z auta se stala modla, ikona, nepostradatelná věc ???
|
3147025
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No jak kde. U některých nákupních center mám dojem, e jsme národ invalidů. Míst namalováno spousta a nikdo tam (správně) nestojí.
Kdysi jsem bydlel na sídliti v Praze Petrovicích. V ulici se parkovalo patně a začala se mnoit stání pro invalidy. Pak si asi někdo stěoval a najednou to zmizelo. e by ti invalidi byli v Lurdech a uzdravili se.
No a jeden příklad jsem měl doma. Moje manelka si nechala udělat vyhrazené stání tím, e auto přihlásila na její invalidní matku, která u tisíc let neřídila.
No jak kde. U některých nákupních center mám dojem, e jsme národ invalidů. Míst namalováno spousta a nikdo tam (správně) nestojí.
Kdysi jsem bydlel na sídliti v Praze Petrovicích. V ulici se parkovalo patně a začala se mnoit stání pro invalidy. Pak si asi někdo stěoval a najednou to zmizelo. e by ti invalidi byli v Lurdech a uzdravili se.
No a jeden příklad jsem měl doma. Moje manelka si nechala udělat vyhrazené stání tím, e auto přihlásila na její invalidní matku, která u tisíc let neřídila.
|
|
09.04.2018 08:27 -
|
3147028
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
e mají lidi značku vozíčkář na někoho, kdo třeba 10 roků ani v autě neseděl je běné. Hrozně se to zneuívá,mělo by se to víc kontrolovat!
e mají lidi značku vozíčkář na někoho, kdo třeba 10 roků ani v autě neseděl je běné. Hrozně se to zneuívá,mělo by se to víc kontrolovat!
|
|
09.04.2018 13:18 -
|
3147099
|
|
krocan
|
Město: Fryčovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 216 |
|
|
Přece není podstatné na koho je auto napsáno, ani jestli má auto za oknem ceduličku. Důleité, je aby v automobilu byl přítomen majitel povolení s přísluným průkazem ZTP, ZTP/P. Moná je kontrol málo, ale není nutná přehnaná (buzerace).
Přece není podstatné na koho je auto napsáno, ani jestli má auto za oknem ceduličku. Důleité, je aby v automobilu byl přítomen majitel povolení s přísluným průkazem ZTP, ZTP/P. Moná je kontrol málo, ale není nutná přehnaná (buzerace).
|
|
09.04.2018 13:29 -
|
3147103
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
krocan napsal(a): Přece není podstatné na koho je auto napsáno, ani jestli má auto za oknem ceduličku. Důleité, je aby v automobilu byl přítomen majitel povolení s přísluným průkazem ZTP, ZTP/P. Moná je kontrol málo, ale není nutná přehnaná (buzerace).
Ano, má pravdu ! Ale vímej si a bude na parkoviti, kdo větinou jezdí s auty, které mají kartičku vozíčkář. Schválně kolik vozíčkářů uvidí
Ano, má pravdu ! Ale vímej si a bude na parkoviti, kdo větinou jezdí s auty, které mají kartičku vozíčkář. Schválně kolik vozíčkářů uvidí ;-)
|
|
09.04.2018 13:40 -
|
3147104
|
|
krocan
|
Město: Fryčovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 216 |
|
|
Myslím, e jsi moc zaměřený na slovo vozíčkář. Je to jenom symbol, vyjadřující zdravotní postiení. Přečti si podmínky pro vydání tohoto průkazů. Nárok mají postiení se srdečními vadami, s amputací DK a dalí. Těce zdravotně postiení nejsou jen upoutáni na vozíček.
Myslím, e jsi moc zaměřený na slovo vozíčkář. Je to jenom symbol, vyjadřující zdravotní postiení. Přečti si podmínky pro vydání tohoto průkazů. Nárok mají postiení se srdečními vadami, s amputací DK a dalí. Těce zdravotně postiení nejsou jen upoutáni na vozíček.
|
|
09.04.2018 14:02 -
|
3147109
|
|
artsvec
|
|
|
krocan napsal(a): Myslím, e jsi moc zaměřený na slovo vozíčkář. Je to jenom symbol, vyjadřující zdravotní postiení. Přečti si podmínky pro vydání tohoto průkazů. Nárok mají postiení se srdečními vadami, s amputací DK a dalí. Těce zdravotně postiení nejsou jen upoutáni na vozíček.
To já vím, ale věř, e po 28 letech co jsem na vozíku dovedu odhadnout, kdo má onu průkazku nejspí jen na oko.
To já vím, ale věř, e po 28 letech co jsem na vozíku dovedu odhadnout, kdo má onu průkazku nejspí jen na oko.
|
|
09.04.2018 14:07 -
|
3147112
|
|
artsvec
|
|
|
Příklad z praxe: kdy mi nai vezou do lázní v Karviné jedeme bez dálniční známky, kdy se vrací domů beze mě kartičku schovají a koupí dálniční známku.
Příklad z praxe: kdy mi nai vezou do lázní v Karviné jedeme bez dálniční známky, kdy se vrací domů beze mě kartičku schovají a koupí dálniční známku.
|
|
09.04.2018 15:04 -
|
3147124
|
|
krocan
|
|
|
jruze. Jardo, ty ertuje. Samozřejmě přeprava zdravotně postieného zahrnuje vechny jeho aktivity(lékař, kino, divadlo, sportovní aktivity), nemusí být v autě, ale při pouití a kontrole se musí prokázat průkazem,
jruze. Jardo, ty ertuje. Samozřejmě přeprava zdravotně postieného zahrnuje vechny jeho aktivity(lékař, kino, divadlo, sportovní aktivity), nemusí být v autě, ale při pouití a kontrole se musí prokázat průkazem,:-)
|
|
10.04.2018 21:12 -
|
3147809
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Mikra napsal(a): Jo, jsou. Bohuel. Naučili jsme je to. ádná výchova k úctě, ke skromnosti, k vděčnosti. Pořád je jen chválíme a podporujeme, nic si nemusí zaslouit, za nic je netrestáme. Mluvím o mladých, dětech, kolácích, učních a studentech. Bojíme se, aby se neurazili, nebo aby jsme jim nepodlomili sebevědomí. Bez toho dnes dospělí neuspějou. Nemusí umět logicky myslet, stačí kdy umí hledat na netu, wikipedii, v kalkulačce... Je děs číst výplody mládee na FB. Četina pláče, zdravý rozum nechápe. Je to jiný svět, ne byl za naich mladých let. Sice nám tenkrát taky předhazovali vzory z první republiky, cpali nás do tanečních a na diskotéku nám nutili kravaty, ale vedle toho nás učili i pracovat a přemýlet. Na vojně nás zlomili a naučili nás trpět a zapřít se. Naučili nás váit si maličkostí a práce druhých. To se dnes nenosí. Dnes se práce druhých jen ocení dle poptávky/nabídky a jetě je třeba dle obecných zvyklostí s tím vyjebat a nebo to zneuít. Já jsem si na první auto musel vydělat a přilo a po rodině. Dnení mláde dostává auta jako my jsme dostávali fusekle pod stromeček. Je to nutnost, vdy on by ten ná mladej neměl jak jet do koly, nebo by se mu ostatní smáli, holky by ho nechtěly bez auta. Táto, musíme se o něj postarat, nebo se neoení... Bodejď by si takovej mlaďas pod sebe dával ručník, kdy doma to po něm uklízí maminka. Mě by táta přetáhl po zádech něčím bolavým, kdybych se takhle choval. Táta toho borce bez ručníku by na tebe přivolal právníka za obtěování.
Co do mladý hlavy rve od malička, to se mu stane samozřejmostí a pak se podle toho dokáe i chovat. Někdy.
Děkuji za reakci a tvůj příspěvek. moc hezké, souhlasím. Mladí jsou trochu problém, vidím to u uchazečů ze koly. Akorát marně přemýlím, kdo tak rychle vycvičil ty důchodce, ijící větinu ivota v totalitě, kdy si dnes v 75 letech kupují nové káry za více ne půl mega (vůbec ádná závist, kadému to přeju) a pak prudí, času mají ze vech nejméně, chtějí vechno hned, nejlépe zadarmo, aby pak s autem najeli 1500km za rok. Snaíme se ve vem ulehčit, ale kadý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Netáhnu do servisu paní 67 let ze 65 km vzdálené vesnice, aby mi podepsala rozíření zakázky o dalí po demontái zjitěné vadné díly a tudí navýení ceny. Spoléhám na její slovo v telefonu. Pak paní přijede za 3 dny s dcerenkou v mini sukýnce, na 20 cm tekličkách a dcerenka spustí : rozhodli jsme se, e auto se ji opravovat nebude, prodáme ho a take jestli jste něco opravili nad rámec původní zakázky, je to vá problém ... Ale Jitu, já jsem to tady s pánem tak domluvila a tak to platí. Mámo, mlč, dnes je jiná doba, dnes se to řeí jinak, prostě nezaplatíme ani korunu navíc. Ale Jitu,,,, mámo mlč !!! Poučení ??? je nějaké ???? Pán přijde se závadou 3 měsíce starého auta, vyskakuje, nedokáe pochopit e je to jen stroj, e podle zákona máme na reklamaci nějakou lhůtu a samozřejmě nemáme za několik stovek milionů vechny díly skladem. Zákon mu dává oporu v tom, e mu přísluí vechny účelně vynaloené náklady v souvislostí s reklamací. kdo to zaplatí ?? Dovozce s velkou bídou nějakou almunu za práci, pokud to vůbec celé nezamítne (bohuel nic nelze předschválit) Záruční oprava nebo reklamace televize běně trvá zákonných 30 dnů, jedná se o nesrovnatelný produkt jak z hlediska pořizovací ceny, tak obvykle komplikovanosti závady - přesto zákazník nevyskakuje, e chce zapůjčit bezplatně jinou TV po dobu opravy. Asi jsem moc stará kola, kdy jsem měl auto v servisu, jezdil jsem MHD, autobusem, vlakem a ani mne nenapadlo, e by to mělo být nějak jinak.
Děkuji za reakci a tvůj příspěvek. moc hezké, souhlasím. Mladí jsou trochu problém, vidím to u uchazečů ze koly. Akorát marně přemýlím, kdo tak rychle vycvičil ty důchodce, ijící větinu ivota v totalitě, kdy si dnes v 75 letech kupují nové káry za více ne půl mega (vůbec ádná závist, kadému to přeju) a pak prudí, času mají ze vech nejméně, chtějí vechno hned, nejlépe zadarmo, aby pak s autem najeli 1500km za rok. Snaíme se ve vem ulehčit, ale kadý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Netáhnu do servisu paní 67 let ze 65 km vzdálené vesnice, aby mi podepsala rozíření zakázky o dalí po demontái zjitěné vadné díly a tudí navýení ceny. Spoléhám na její slovo v telefonu. Pak paní přijede za 3 dny s dcerenkou v mini sukýnce, na 20 cm tekličkách a dcerenka spustí : rozhodli jsme se, e auto se ji opravovat nebude, prodáme ho a take jestli jste něco opravili nad rámec původní zakázky, je to vá problém ... Ale Jitu, já jsem to tady s pánem tak domluvila a tak to platí. Mámo, mlč, dnes je jiná doba, dnes se to řeí jinak, prostě nezaplatíme ani korunu navíc. Ale Jitu,,,, mámo mlč !!! Poučení ??? je nějaké ???? Pán přijde se závadou 3 měsíce starého auta, vyskakuje, nedokáe pochopit e je to jen stroj, e podle zákona máme na reklamaci nějakou lhůtu a samozřejmě nemáme za několik stovek milionů vechny díly skladem. Zákon mu dává oporu v tom, e mu přísluí vechny účelně vynaloené náklady v souvislostí s reklamací. kdo to zaplatí ?? Dovozce s velkou bídou nějakou almunu za práci, pokud to vůbec celé nezamítne (bohuel nic nelze předschválit) Záruční oprava nebo reklamace televize běně trvá zákonných 30 dnů, jedná se o nesrovnatelný produkt jak z hlediska pořizovací ceny, tak obvykle komplikovanosti závady - přesto zákazník nevyskakuje, e chce zapůjčit bezplatně jinou TV po dobu opravy. Asi jsem moc stará kola, kdy jsem měl auto v servisu, jezdil jsem MHD, autobusem, vlakem a ani mne nenapadlo, e by to mělo být nějak jinak.
|
|
12.04.2018 06:41 -
|
3148203
|
|
jruze
|
|
|
No dnení národ a na né mnoho vyjímek (a to bývají větinou tací kteří pracují sice v jiných oborech , ale se stejnými zkuenostmi) - ti to pochopí, je tokovej e snad absolvovali kolu ve které je učili jen jak vydupat se slubami a lidmi co je poskytují = doslova a do písmene ,,ná zákazník ná pán"(to je dobře zneuitelné heslo) = ty jsi můj sluha a já tvůj pán = ,,buď rád e jsem ti nějakou práci vůbec dal a e ti za ní něco dám bohuel se toto nějak moc rozmáhá - nikoho nezajímají okolnosti které se odehrávají v zákulisí poskytovatelů slueb a to e třeba dnes to funguje u dodavatelů tak e 50% dílů jsou unty ale hned a na zn. díly čeká třeba týden (a to mi auto mezitím odjede s náhradním řeením abych alespoň dodrel termín) to nikoho nezajímá, to e xx zákazníků přijede do servisu s nějakou závadou a spoléhá na to e na pravej důvod jeho návtěvy nepříjde(nesouvisející závada) a při vyzvednutí z opravy okamitě odhalí závadu která při předání do servisu ,,nebyl" a reklamují ,někteří netuí e novějí auta mají deníky závad ve kterých je historie včetně Km kdy se objevila atd.. ale té závady si a do předávání auta do opravy nikdy nevimli, nebyli tam atd.. - je to takovej zvlátní svět, zvlátní doba (moná je to chudobou, nebo jen vyčůraností ). (občas je mi z toho smutno) a to není jen servisní .
No dnení národ a na né mnoho vyjímek (a to bývají větinou tací kteří pracují sice v jiných oborech , ale se stejnými zkuenostmi) - ti to pochopí, je tokovej e snad absolvovali kolu ve které je učili jen jak vydupat se slubami a lidmi co je poskytují = doslova a do písmene ,,ná zákazník ná pán"(to je dobře zneuitelné heslo) = ty jsi můj sluha a já tvůj pán = ,,buď rád e jsem ti nějakou práci vůbec dal a e ti za ní něco dám ;-) bohuel se toto nějak moc rozmáhá - nikoho nezajímají okolnosti které se odehrávají v zákulisí poskytovatelů slueb a to e třeba dnes to funguje u dodavatelů tak e 50% dílů jsou unty ale hned a na zn. díly čeká třeba týden (a to mi auto mezitím odjede s náhradním řeením abych alespoň dodrel termín) to nikoho nezajímá, to e xx zákazníků přijede do servisu s nějakou závadou a spoléhá na to e na pravej důvod jeho návtěvy nepříjde(nesouvisející závada) a při vyzvednutí z opravy okamitě odhalí závadu která při předání do servisu ,,nebyl" a reklamují ,někteří netuí e novějí auta mají deníky závad ve kterých je historie včetně Km kdy se objevila atd.. ale té závady si a do předávání auta do opravy nikdy nevimli, nebyli tam atd.. - je to takovej zvlátní svět, zvlátní doba (moná je to chudobou, nebo jen vyčůraností :nevim). (občas je mi z toho smutno) a to není jen servisní .
|
|
12.04.2018 10:45 -
|
3148232
|
|
sumi
|
Město: Přezletice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 83 |
|
|
Snad kadá generace lamentuje e to dříve bylo lepí. Jene svět se mění. Mě se to taky moc nelíbí (asi věkem), ale s tím se toho moc nenadělá. ije se čím dál rychleji, větina mladých jsou manageři atd. (nic proti tomu, taky jsou potřeba) a netuí e ve se nedá dopředu odhadnout (cena, čas). Ale i oni (větinou) časem dospějí ve styku s realitou. Kdo z nás si v mládí nemyslel e změní svět a proč to ti "staří" dělají tak blbě U někoho se ta "chytrost" bohuel časem transformuje na vychcanost. Koloběh ivota který změní nejpozději vyhasnutí slunce...
Snad kadá generace lamentuje e to dříve bylo lepí. Jene svět se mění. Mě se to taky moc nelíbí (asi věkem), ale s tím se toho moc nenadělá. ije se čím dál rychleji, větina mladých jsou manageři atd. (nic proti tomu, taky jsou potřeba) a netuí e ve se nedá dopředu odhadnout (cena, čas). Ale i oni (větinou) časem dospějí ve styku s realitou. Kdo z nás si v mládí nemyslel e změní svět a proč to ti "staří" dělají tak blbě ;) U někoho se ta "chytrost" bohuel časem transformuje na vychcanost. Koloběh ivota který změní nejpozději vyhasnutí slunce...
|
|
12.04.2018 17:46 -
|
3148322
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
xantia.hd napsal(a): Záruční oprava nebo reklamace televize běně trvá zákonných 30 dnů, jedná se o nesrovnatelný produkt jak z hlediska pořizovací ceny, tak obvykle komplikovanosti závady - přesto zákazník nevyskakuje, e chce zapůjčit bezplatně jinou TV po dobu opravy. Asi jsem moc stará kola, kdy jsem měl auto v servisu, jezdil jsem MHD, autobusem, vlakem a ani mne nenapadlo, e by to mělo být nějak jinak.
S ostatním souhlas, ale televize a auto je přece těce neporovnatelný..
S ostatním souhlas, ale televize a auto je přece těce neporovnatelný.. ;-)
|
|
12.04.2018 20:00 -
|
3148369
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Není to jenom u aut, lidi jsou fakt schopní chtít i tu náhradní tv...
U jednoho zákazníka odeel ve stroji (stroj v ceně tv) stykač. Byl omylem na jiné napětí, odzkouení a vechno vydrel, a jak byl u něho sepnutý delí dobu, tak shořel. Zákazník mi volal odpoledne ve 3 hodiny, a oznámil mi, e jestli nebude mít nový stykač zítra v 8h u sebe na stole, tak odstupuje od smlouvy... Odstoupili jsme
Prý mu uteče keft a kdesi cosi. Tak mu říkám, kdyby mně lo o významný keft, tak snad si vybavení nekoupím den předem... Prý proč ne, to je normální přece. Foák na dovolenou si taky koupí před dovolenou a kdy přestane fungovat, tak bude chtít náhradní. Takový člověk je schopný chtít jetě odkodnění, kdy mu auto neopraví na termín, e si kvůli tomu musel posunout dovolenou, nebo bude chtít proplatit půjčení auta na 14 dní (na dobu dovolené...).
Není to jenom u aut, lidi jsou fakt schopní chtít i tu náhradní tv...
U jednoho zákazníka odeel ve stroji (stroj v ceně tv) stykač. Byl omylem na jiné napětí, odzkouení a vechno vydrel, a jak byl u něho sepnutý delí dobu, tak shořel. Zákazník mi volal odpoledne ve 3 hodiny, a oznámil mi, e jestli nebude mít nový stykač zítra v 8h u sebe na stole, tak odstupuje od smlouvy... Odstoupili jsme:)
Prý mu uteče keft a kdesi cosi. Tak mu říkám, kdyby mně lo o významný keft, tak snad si vybavení nekoupím den předem... Prý proč ne, to je normální přece. Foák na dovolenou si taky koupí před dovolenou a kdy přestane fungovat, tak bude chtít náhradní. Takový člověk je schopný chtít jetě odkodnění, kdy mu auto neopraví na termín, e si kvůli tomu musel posunout dovolenou, nebo bude chtít proplatit půjčení auta na 14 dní (na dobu dovolené...).
|
|
13.04.2018 21:44 -
|
3148995
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Není to jenom u aut, lidi jsou fakt schopní chtít i tu náhradní tv...
U jednoho zákazníka odeel ve stroji (stroj v ceně tv) stykač. Byl omylem na jiné napětí, odzkouení a vechno vydrel, a jak byl u něho sepnutý delí dobu, tak shořel. Zákazník mi volal odpoledne ve 3 hodiny, a oznámil mi, e jestli nebude mít nový stykač zítra v 8h u sebe na stole, tak odstupuje od smlouvy... Odstoupili jsme
Nevím, náhradní věci, odkodnění, myslím, e na to ze zákona není nárok. Nechci to nijak rozvádět, to by kadý podnikatelský subjekt asi musel zaměstnávat jednoho právníka. Jen jetě zmíním jednu věc, kterou mi řekla kamarádka pracující v supermarketu a která mne dostala ... supermarket umoňuje vracet zboí do 14 dnů na tzv. "chybný výběr". Jediná podmínka je zboí v původním obalu, nepokozené, viditelně neopotřebené. nikdy by mne nenapadlo nakoupit vánoční či velikonoční dekorace, pak je po vánocích vrátit, "koupit" si na vánoce DVD přehrávač nebo TV a pak opět vrátit, po dovolené vrátit fotoaparát... A takového zboí je spousta, myslím, e u e-shopů budou také znát, kde jetě navíc musí vracet i potovné. U se bojím, a bude mít monost zákazník vrátit zcela bez sankce auto po 14-ti dnech na patný výběr A bohuel toto se týká i zboí, tedy i ND, kdy zákazník učinil objednávku mimo provozovnu, tel, mailem a má monost tedy zboí bez udání důvodu vrátit do 14-ti dnů.
Nevím, náhradní věci, odkodnění, myslím, e na to ze zákona není nárok. Nechci to nijak rozvádět, to by kadý podnikatelský subjekt asi musel zaměstnávat jednoho právníka. Jen jetě zmíním jednu věc, kterou mi řekla kamarádka pracující v supermarketu a která mne dostala ... supermarket umoňuje vracet zboí do 14 dnů na tzv. "chybný výběr". Jediná podmínka je zboí v původním obalu, nepokozené, viditelně neopotřebené. nikdy by mne nenapadlo nakoupit vánoční či velikonoční dekorace, pak je po vánocích vrátit, "koupit" si na vánoce DVD přehrávač nebo TV a pak opět vrátit, po dovolené vrátit fotoaparát... A takového zboí je spousta, myslím, e u e-shopů budou také znát, kde jetě navíc musí vracet i potovné. U se bojím, a bude mít monost zákazník vrátit zcela bez sankce auto po 14-ti dnech na patný výběr :-)))):-)))) A bohuel toto se týká i zboí, tedy i ND, kdy zákazník učinil objednávku mimo provozovnu, tel, mailem a má monost tedy zboí bez udání důvodu vrátit do 14-ti dnů.
|
|
13.04.2018 22:44 -
|
3149020
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
S tím vracením zboí je to jetě zábavnějí - nejenom e se vrací potovné k zákazníkovi, ale i potovné (náklady), které měl zákazník s vrácením zboí. A jeliko jsme v EU, tak po celé EU. Tzn. Polák (Slovák...) si u tebe objedná foák, potovné do ciziny bude tak 500, po dovolené ti ho vrátí a ty mu musí zaplatit jak 500 za potu k němu, tak 500 za potu zpátky. Zákazník má právo...
Dalí perlička je, e prodej se řídí právem podle země kupujícího Tzn. pokud v tom Polsku budou mít v zákoně 5 letou záruku, tak mu musí ručit 5 let, stejně tak tam můou mít monost vrátit zboí do měsíce, tak ho musí vzít zpátky do měsíce
Dobrá je i ta objednávka mimo provozovnu. Tam záleí čistě na té objednávce. Kdy ti zákazník pole email, e objednává ten a ten foák a vyzvedne si ho osobně, tak i kdy si ho u tebe osobně vyzvedne, vyzkouí, ty mu ho předvede, vechno ok, tak pořád má právo ho do 14 dní vrátit. Kdy si ten foák koupí v klasickém elektru, kde mu ho ani nevybalí, tak tam naopak právo na vyzkouení a na vrácení nemá
Natěstí s tím vracením nemám patné zkuenosti, lidi větinou chápou, e vracet jakékoliv potovné je blbost... e jedna věc je zákonné právo a jedna věc je morální právo. Take natěstí i kdy zákonné právo je úplně zvrácené, lidi se řídí spí tím morálním.
S tím vracením zboí je to jetě zábavnějí - nejenom e se vrací potovné k zákazníkovi, ale i potovné (náklady), které měl zákazník s vrácením zboí. A jeliko jsme v EU, tak po celé EU. Tzn. Polák (Slovák...) si u tebe objedná foák, potovné do ciziny bude tak 500, po dovolené ti ho vrátí a ty mu musí zaplatit jak 500 za potu k němu, tak 500 za potu zpátky. Zákazník má právo...
Dalí perlička je, e prodej se řídí právem podle země kupujícího:) Tzn. pokud v tom Polsku budou mít v zákoně 5 letou záruku, tak mu musí ručit 5 let, stejně tak tam můou mít monost vrátit zboí do měsíce, tak ho musí vzít zpátky do měsíce:)
Dobrá je i ta objednávka mimo provozovnu. Tam záleí čistě na té objednávce. Kdy ti zákazník pole email, e objednává ten a ten foák a vyzvedne si ho osobně, tak i kdy si ho u tebe osobně vyzvedne, vyzkouí, ty mu ho předvede, vechno ok, tak pořád má právo ho do 14 dní vrátit. Kdy si ten foák koupí v klasickém elektru, kde mu ho ani nevybalí, tak tam naopak právo na vyzkouení a na vrácení nemá:)
Natěstí s tím vracením nemám patné zkuenosti, lidi větinou chápou, e vracet jakékoliv potovné je blbost... e jedna věc je zákonné právo a jedna věc je morální právo. Take natěstí i kdy zákonné právo je úplně zvrácené, lidi se řídí spí tím morálním.
|
|
13.04.2018 23:35 -
|
3149048
|
|
jruze
|
|
|
xantia.hd napsal(a): Nevím, náhradní věci, odkodnění, myslím, e na to ze zákona není nárok. Nechci to nijak rozvádět, to by kadý podnikatelský subjekt asi musel zaměstnávat jednoho právníka. Jen jetě zmíním jednu věc, kterou mi řekla kamarádka pracující v supermarketu a která mne dostala ... supermarket umoňuje vracet zboí do 14 dnů na tzv. "chybný výběr". Jediná podmínka je zboí v původním obalu, nepokozené, viditelně neopotřebené. nikdy by mne nenapadlo nakoupit vánoční či velikonoční dekorace, pak je po vánocích vrátit, "koupit" si na vánoce DVD přehrávač nebo TV a pak opět vrátit, po dovolené vrátit fotoaparát... A takového zboí je spousta, myslím, e u e-shopů budou také znát, kde jetě navíc musí vracet i potovné. U se bojím, a bude mít monost zákazník vrátit zcela bez sankce auto po 14-ti dnech na patný výběr A bohuel toto se týká i zboí, tedy i ND, kdy zákazník učinil objednávku mimo provozovnu, tel, mailem a má monost tedy zboí bez udání důvodu vrátit do 14-ti dnů.
Zajeď si do Alzy - stačí ti kapitál na pořízení a potom můe vracet a měnit za aktuáně potřebné zboí co bude krátkobobě potřebovat - bude potřebovat třeba ofotit a zkopírovat něco tak si ,,půjčí" kopírku,tiskárnu, potom to bude pořebovat zalaminovat atd... a pořád dokola a a tě to omrzí tak si to nechá od nich pojistit a buď s tím křápne o zem , nebo se to ztratí , oni ti vrátí peníze a a si na to zvykne pojede někam do servisu (třeba) a to co jsi si tak hezky vyzkouel jinde začne praktikovat vude - takovej je dnes bohuel svět ale běda kdyby někdo to samé chtel pratikovat v opačném případě .
No mně odeel kompresor-koupil jsem jiný - nenapadlo mne si odskouet regulátor tlaku - nael jsem na netu co potřebuji- objednal(stylem pane potřebuji to a to ale nevím přesně jak se to jmenuje - potřebuji aby to dělalo toto ... - pán vymyslel čím a jak nehradit protoe díl dlouhodobě nedostupný), proto jsem poděkoval a zaplatil. odelo mne ovládání vrat do dílny (je to v záruce) - zavolal - po půl dnu tu byl mimo soutě technik - neměl potřebný díl , domluvili jsme se jestli by mi nevadilo kdyby přijel pozdě večer po práci - přijel,přivezl díl,opravil a také dostal zaplaceno jako by nebylo v záruce (dostal zaplaceno za rychlost ,ochotu a jeho volnej čas)= to je můj přístup k problémům ne čekat dobu vyřízení záruky a jestli výrobce uzná-neuzná
Zajeď si do Alzy - stačí ti kapitál na pořízení a potom můe vracet a měnit za aktuáně potřebné zboí co bude krátkobobě potřebovat;-) - bude potřebovat třeba ofotit a zkopírovat něco tak si ,,půjčí" kopírku,tiskárnu, potom to bude pořebovat zalaminovat atd... a pořád dokola a a tě to omrzí tak si to nechá od nich pojistit a buď s tím křápne o zem , nebo se to ztratí , oni ti vrátí peníze a a si na to zvykne pojede někam do servisu (třeba) a to co jsi si tak hezky vyzkouel jinde začne praktikovat vude - takovej je dnes bohuel svět ale běda kdyby někdo to samé chtel pratikovat v opačném případě .
No mně odeel kompresor-koupil jsem jiný - nenapadlo mne si odskouet regulátor tlaku - nael jsem na netu co potřebuji- objednal(stylem pane potřebuji to a to ale nevím přesně jak se to jmenuje - potřebuji aby to dělalo toto ... - pán vymyslel čím a jak nehradit protoe díl dlouhodobě nedostupný), proto jsem poděkoval a zaplatil. odelo mne ovládání vrat do dílny (je to v záruce) - zavolal - po půl dnu tu byl mimo soutě technik - neměl potřebný díl , domluvili jsme se jestli by mi nevadilo kdyby přijel pozdě večer po práci - přijel,přivezl díl,opravil a také dostal zaplaceno jako by nebylo v záruce (dostal zaplaceno za rychlost ,ochotu a jeho volnej čas)= to je můj přístup k problémům ne čekat dobu vyřízení záruky a jestli výrobce uzná-neuzná:nevim
|
|
16.04.2018 14:23 -
|
3150064
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
autodiag napsal(a): v cem ? podle me je to vystihujici....
ale musim rict ze bohuzel i v tomto oboru jso lide a lide...v dobach boomu GSM jsem vlastnil servis telefonu...nekdy se deli neuveritelny veci kdyz telefon nemohl byt hotovy hned..
ted mi prijde ze lide jsou ve vymluvach proc auto nutne ale fakt nutne potrebuji cim dal dokonalejsi...
Tak krom jiných třeba cena a nutnost provozuschopnosti..
Kdy se u nás v práci někomu rozbije sluební telefon, dostane novej, protoe to stojí prd a jsou zásoby.
Kdy se nám rozbije sanitka, tak dostaneme náhradní ne se opraví..
Pokud se bavíme o morálním právu - pokud se automobilka (třeba Hjundaj) kasá, jak jsou nejlepí, měly by náhradní auta k záručním opravám dávat automaticky. Ty dalí, které se zas kasají, e jsou draí ne ostatní, protoe jsou kvalitnějí, prémiový atd, to samý...
Dal jsem svůj telefon na záruční opravu a byl mi nabídnut náhradní. Ale ten jsem nepotřeboval, protoe jsem si koupil jinej, auto bych si jiný nekoupil. Nabízí se klasická půjčovna, ale to je zas krapet něco jinýho (a dost draího)..
jruze napsal(a): (dostal zaplaceno za rychlost ,ochotu a jeho volnej čas)= to je můj přístup k problémům ne čekat dobu vyřízení záruky a jestli výrobce uzná-neuzná
To je přístup pěknej, ale ne kadej si ho můe dovolit a nezbyde mu ne čekat..
To je přístup pěknej, ale ne kadej si ho můe dovolit a nezbyde mu ne čekat.. ;-)
|
|
| |
|
|