| | |
06.02.2009 22:34 -
spojkové válečky
|
387076
|
|
Hardy
|
Město: Zálezlice 25, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj citroňácký lidičky, u své C5 jsem vyměnil spojkovou sadu a po zpětné demontái jsem nasadil spojkový válec,který zůstal připojený k tlak.trubce a pedál sopky byl pouze v jedné třetině výky. Chtěl jsem ho odvzdunit,ale ouha ! Nenasál kapalinu z nádobky. Po děsné montái nového válečku u pedálu se začala druhý den ztrácet kapalina.Vyměnil jsem pro sichr i spodní tlačný válec. Kdý jsem ho opět chtělm odvzdunit opakovala se opět ta samá historie s tím, e do válce nela kapalina. Rozebral jsem na zahradě půlku auta,abych se k němu dostal. Válec opět je nefunkční. Ve značkovém servisu Citroen City Praha mě bylo řečeno,abych dával do brzdové nadobky také jen LDS kapalinu. Byla tam i před výměnou sojkového setu a fungovalo to. TeĄ´D u jsem z toho magor,protoe nechápu proč odejde váleček po 4 dnech. Jsetli jste to ji někdo dělal,tak víte co je to za horor se k němu dostat. Máte-li někdo nějakou zkuenost,prosím poraďte. Hardy.
Ahoj citroňácký lidičky, u své C5 jsem vyměnil spojkovou sadu a po zpětné demontái jsem nasadil spojkový válec,který zůstal připojený k tlak.trubce a pedál sopky byl pouze v jedné třetině výky. Chtěl jsem ho odvzdunit,ale ouha ! Nenasál kapalinu z nádobky. Po děsné montái nového válečku u pedálu se začala druhý den ztrácet kapalina.Vyměnil jsem pro sichr i spodní tlačný válec. Kdý jsem ho opět chtělm odvzdunit opakovala se opět ta samá historie s tím, e do válce nela kapalina. Rozebral jsem na zahradě půlku auta,abych se k němu dostal. Válec opět je nefunkční. Ve značkovém servisu Citroen City Praha mě bylo řečeno,abych dával do brzdové nadobky také jen LDS kapalinu. Byla tam i před výměnou sojkového setu a fungovalo to. TeĄ´D u jsem z toho magor,protoe nechápu proč odejde váleček po 4 dnech. Jsetli jste to ji někdo dělal,tak víte co je to za horor se k němu dostat. Máte-li někdo nějakou zkuenost,prosím poraďte. Hardy.:nevim
|
|
07.02.2009 14:59 -
Re: spojkové válečky
|
387080
|
|
jumep
|
|
|
to ze valcek nenasaje kapalinu je dost bezne - sposobuje to tlak vzduchu v nom, su na to 3 sposoby ako to obist, mozno ma tu niekto ukamenuje, ale takto to proste funguje:
1. naliat don kapalinu este ked je vonku
2. odpojit trubku a nechat kvapalinu cezen pretiect aspon ciastocne, potom by sa uz mohol chytit
3. vyrobit si odvzdusnovaciu sadu; tj. tlak vzduchu (samozrejme len nejakych 0.5baru musi stacit) pripojit na flasku s kvapalinou zo spodu flasky mat navlecenu hacidcku a napojenu na upravene vicko nadrzky na kvapalinu (obnasa zohnat si vycko alebo spravit nieco co bude tesne drzat). nadrzka by mala byt pred zapojenim plna a vlastne ten tlak nuti kapalinu tiect systemom a tym to aj odvzdusni zaroven, tymto dokazes odvzdusnit brzdy sam bez slapania, resp. spojku
co sa tyka otazky preco odide valcek, nepozeral som ako je robena spojka, cize neviem, ale taka otazka, je to origo citroen valcek alebo druhovyroba? ak druhovyroba, zalezi na tom ake gumicky tam su a ci ich nerozoziera kvapalina.
Kade ti unika kvapalina si nasiel?
to ze valcek nenasaje kapalinu je dost bezne - sposobuje to tlak vzduchu v nom, su na to 3 sposoby ako to obist, mozno ma tu niekto ukamenuje, ale takto to proste funguje:
1. naliat don kapalinu este ked je vonku
2. odpojit trubku a nechat kvapalinu cezen pretiect aspon ciastocne, potom by sa uz mohol chytit
3. vyrobit si odvzdusnovaciu sadu; tj. tlak vzduchu (samozrejme len nejakych 0.5baru musi stacit) pripojit na flasku s kvapalinou zo spodu flasky mat navlecenu hacidcku a napojenu na upravene vicko nadrzky na kvapalinu (obnasa zohnat si vycko alebo spravit nieco co bude tesne drzat). nadrzka by mala byt pred zapojenim plna a vlastne ten tlak nuti kapalinu tiect systemom a tym to aj odvzdusni zaroven, tymto dokazes odvzdusnit brzdy sam bez slapania, resp. spojku
co sa tyka otazky preco odide valcek, nepozeral som ako je robena spojka, cize neviem, ale taka otazka, je to origo citroen valcek alebo druhovyroba? ak druhovyroba, zalezi na tom ake gumicky tam su a ci ich nerozoziera kvapalina.
Kade ti unika kvapalina si nasiel?
|
|
22.03.2013 15:42 -
|
2559761
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Ahoj. Protoe mi zřejmě zavzduňuje spojka, následkem čeho potom patně vystavuje ,tak bych se chtěl zeptat těch co to u dělali, jestli si dát na něco speciálního bacha. Nael jsem na netu opravné sady těsnění jak hlavní válec u pedálu, tak i ten pomocný na převodovce. Ptám se zkuenějích: bývají tam patné jen ta těsnění, nebo radi koupit celý válec nový. Zas to není taková poloka, tak bych koupil asi oba. Díky
Ahoj. Protoe mi zřejmě zavzduňuje spojka, následkem čeho potom patně vystavuje ,tak bych se chtěl zeptat těch co to u dělali, jestli si dát na něco speciálního bacha. Nael jsem na netu opravné sady těsnění jak hlavní válec u pedálu, tak i ten pomocný na převodovce. Ptám se zkuenějích: bývají tam patné jen ta těsnění, nebo radi koupit celý válec nový. Zas to není taková poloka, tak bych koupil asi oba. Díky
|
|
10.06.2014 08:06 -
|
2704579
|
|
Pipos
|
Město: Praha, Auto: P406 2,2 HDI | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Zdravím. Nepodařilo se někomu z Vás pomocný spojkový válec rozebrat na výměnu manety která se prodává v opravné sadě? Rozebere se to vyndáním té velké plastové pojistky (taková jakoby ségrovka) ? Nějak se mi to nedaří a nechci na to jít silou. Nebo je na to jiný postup ? Zajímá mne zda to u někdo rozebíral. Díky
Zdravím. Nepodařilo se někomu z Vás pomocný spojkový válec rozebrat na výměnu manety která se prodává v opravné sadě? Rozebere se to vyndáním té velké plastové pojistky (taková jakoby ségrovka) ? Nějak se mi to nedaří a nechci na to jít silou. Nebo je na to jiný postup ? Zajímá mne zda to u někdo rozebíral. Díky
|
|
10.06.2014 13:56 -
|
2704646
|
|
Pipos
|
|
|
Dík. Já to zkusim jetě jednou rozebrat (potřeboval jsem s autem odjet tak jsem to nedodělal a vrátil zpátky). Kdy se mi to nepodaří tak koupim celé prasátko. Natuty tam bude jen ooupaná gumička.
Dík. Já to zkusim jetě jednou rozebrat (potřeboval jsem s autem odjet tak jsem to nedodělal a vrátil zpátky). Kdy se mi to nepodaří tak koupim celé prasátko. Natuty tam bude jen ooupaná gumička.
|
|
02.07.2014 17:33 -
|
2711990
|
|
Pipos
|
|
|
Podařilo se mi váleček opravit. Třeba to někomu pomůe jak to opravit. Je ze dvou dílů: plastový obal a vloený válec ve kterém je klasicky pístek s těsnící manetou. Válec je hliníkový a zalitý v plastu. Válec je v obalu utěsněn O-kroukem a zajitěn plastovou pojistkou (jakoby ségrovka). Při rozebrání je nutno vyndat pojistku a vypáčit nějak ven ten plastový válec z obalu. Trochu to drí, je to tam s přesahem. Já musel nakonec chytit plastový pístek do svěráku a tahem oba díly od sebe oddělit. Vyměnil jsem jak manetu tak O-krouek. O-krouek byl patný viz foto a tudy mi tekla kapalina. U s tím jezdím cca měsíc a kapalina z něj neteče.
Podařilo se mi váleček opravit. Třeba to někomu pomůe jak to opravit. Je ze dvou dílů: plastový obal a vloený válec ve kterém je klasicky pístek s těsnící manetou. Válec je hliníkový a zalitý v plastu. Válec je v obalu utěsněn O-kroukem a zajitěn plastovou pojistkou (jakoby ségrovka). Při rozebrání je nutno vyndat pojistku a vypáčit nějak ven ten plastový válec z obalu. Trochu to drí, je to tam s přesahem. Já musel nakonec chytit plastový pístek do svěráku a tahem oba díly od sebe oddělit. Vyměnil jsem jak manetu tak O-krouek. O-krouek byl patný viz foto a tudy mi tekla kapalina. U s tím jezdím cca měsíc a kapalina z něj neteče.
Přílohy: Valecek.jpg ( 274404b ) - krouzek.jpg ( 270218b ) - |
|
20.09.2014 11:44 -
|
2734240
|
|
mipe
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Ahoj, mám prosbu. Teď jsem dělal spojku na benzinové C5 a nejsem si jistý jestli je pomocný spojkový válečk přiroubovaný směrem od převodovky, tak jsem ho dal a nebo od motoru. Prosím radu, nebo foto díky
Ahoj, mám prosbu. Teď jsem dělal spojku na benzinové C5 a nejsem si jistý jestli je pomocný spojkový válečk přiroubovaný směrem od převodovky, tak jsem ho dal a nebo od motoru. Prosím radu, nebo foto díky :nevim
|
|
20.09.2014 19:18 -
|
2734281
|
|
jumep
|
|
|
chcem videt ako sa da dat od motoru a ako to moze fungovat, troska rozmyslania do toho
chcem videt ako sa da dat od motoru a ako to moze fungovat, troska rozmyslania do toho
|
|
22.09.2014 10:58 -
|
2735408
|
|
mipe
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Asi jsem se patně vyjádřil. Váleček se dá přiroubovat před i za drák, závit je v dráku, jediné co se změní je delka vysunutí válečku.
Asi jsem se patně vyjádřil. Váleček se dá přiroubovat před i za drák, závit je v dráku, jediné co se změní je delka vysunutí válečku.
|
|
24.03.2018 10:37 -
|
3142363
|
|
autocross
|
Město: Bystřice , Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 82 |
|
|
A jak se vlastně ten váleček u pedálu mění? Kudy a co vechno se musí vyndat?
A jak se vlastně ten váleček u pedálu mění? Kudy a co vechno se musí vyndat?
|
|
| |
|
|