| | |
21.01.2017 20:54 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.2HDi
|
3030375
|
|
valec
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 53 |
|
|
cerpadlo po otoceni klucika bzuci co by asi malo ist
cerpadlo po otoceni klucika bzuci co by asi malo ist
|
|
17.09.2017 20:53 -
|
3095615
|
|
Stanly
|
Město: Rudník, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Ahoj vem. Pročetl jsem diskusi, ale odpověď na potí s moji 5kou nenael. Mohl by mi někdo poradit, kde hledat potí. Auto nemohu za tepla nastartovat. Studené starty OK, ale jakmile je motor teplý startér točí ale motor nenaskočí. Musím počkat a vystydne na havící teplotu, pak opět bez potíí. Tato závada nenastala okamitě, ale teplé starty se postupně zhorovaly. Před pár měsíci startoval skvěle. Momentálně po výměně oleje, vech filtrů a je nová baterie. Vyčitěny spoje ke startéru, i samotný startér (uhlíky ji nic moc), spoje s kostrou. Jetě poznámka. Nastartovat jde přes startovací kabely z jiného vozidla. Trochu si myslím, e je to startér. Najeto má 253000 km. Jezdím na vervu nebo efektu. Jinak po nastartování chod motoru bez potíí, plynulý a sviný. Auto jede perfektně. Díky vem předem za rady a náměty k řeení.
Ahoj vem. Pročetl jsem diskusi, ale odpověď na potí s moji 5kou nenael. Mohl by mi někdo poradit, kde hledat potí. Auto nemohu za tepla nastartovat. Studené starty OK, ale jakmile je motor teplý startér točí ale motor nenaskočí. Musím počkat a vystydne na havící teplotu, pak opět bez potíí. Tato závada nenastala okamitě, ale teplé starty se postupně zhorovaly. Před pár měsíci startoval skvěle. Momentálně po výměně oleje, vech filtrů a je nová baterie. Vyčitěny spoje ke startéru, i samotný startér (uhlíky ji nic moc), spoje s kostrou. Jetě poznámka. Nastartovat jde přes startovací kabely z jiného vozidla. Trochu si myslím, e je to startér. Najeto má 253000 km. Jezdím na vervu nebo efektu. Jinak po nastartování chod motoru bez potíí, plynulý a sviný. Auto jede perfektně. Díky vem předem za rady a náměty k řeení.
|
|
17.09.2017 21:10 -
|
3095623
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vymen starter ..pod EGR dost trpi a neni ani dramaticky drahy
vymen starter ..pod EGR dost trpi a neni ani dramaticky drahy
|
|
17.09.2017 22:41 -
|
3095654
|
|
Stanly
|
Město: Rudník, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 94 |
|
|
EGR je ji také vyměněn i s turbem na cca 238000 km. Mrknu na startér, protoe nevím jaký mám přesně koupit.
Hledal jsem nějaký na můj typ C5, ale některé se lií v počtu zubů na pastorku. Mám posit, e mám Valeo s 11 zuby ale na 100% to nevím. Díky za radu.
EGR je ji také vyměněn i s turbem na cca 238000 km. Mrknu na startér, protoe nevím jaký mám přesně koupit.
Hledal jsem nějaký na můj typ C5, ale některé se lií v počtu zubů na pastorku. Mám posit, e mám Valeo s 11 zuby ale na 100% to nevím. Díky za radu.
|
|
22.09.2017 17:22 -
|
3096722
|
|
jruze
|
|
|
Tenhle také nestartoval - je troku nemocnej údajně ho nepřetočil,potkanej není.Podle mne vyskočily klínky z ventilu a to se v podstatě můe stát jen při přetočení nebo zadření ventilu(zadřený ventil jsem za jízdy neviděl)
Tenhle také nestartoval - je troku nemocnej:-) údajně ho nepřetočil,potkanej není.Podle mne vyskočily klínky z ventilu a to se v podstatě můe stát jen při přetočení nebo zadření ventilu(zadřený ventil jsem za jízdy neviděl):nevim
Přílohy: 22092017729.jpg ( 974356b ) - 22092017731.jpg ( 1113373b ) - 22092017732.jpg ( 744252b ) - |
|
22.09.2017 18:41 -
|
3096759
|
|
Stanly
|
|
|
S takovýmto zadřením ventilů motor snad nemůe vůbec fungovat. Jetě jsem hovořil s jedním odborníkem. Ten tvrdí, e startérem to být nemůe, pokud normálně s motorem točí. No po neděli zajedu na diagnostiku, prý by to mohlo být nějaké čidlo. Momentálně se startování zlepilo, ale jezdím tak 20km trasy, i kdy chytne a třeba na 6-8 otočení. Naposledy mě nechal na benzince za Prahou, kdy jsem jel z Německa, a musel vypnout motor, jinak jsem raději 700 km jel bez vypínání motoru při zastávkách, protoe jsem měl potíe při cestě tam. A na závadu přijdu, napíu. Zatím díky za příspěvky.
S takovýmto zadřením ventilů motor snad nemůe vůbec fungovat. Jetě jsem hovořil s jedním odborníkem. Ten tvrdí, e startérem to být nemůe, pokud normálně s motorem točí. No po neděli zajedu na diagnostiku, prý by to mohlo být nějaké čidlo. Momentálně se startování zlepilo, ale jezdím tak 20km trasy, i kdy chytne a třeba na 6-8 otočení. Naposledy mě nechal na benzince za Prahou, kdy jsem jel z Německa, a musel vypnout motor, jinak jsem raději 700 km jel bez vypínání motoru při zastávkách, protoe jsem měl potíe při cestě tam. A na závadu přijdu, napíu. Zatím díky za příspěvky.
|
|
23.09.2017 09:40 -
|
3096863
|
|
DOUFAK
|
|
|
Stanly napsal(a): EGR je ji také vyměněn i s turbem na cca 238000 km. Mrknu na startér, protoe nevím jaký mám přesně koupit.
Podle Tvého VIN kodu Ti to řeknou někde v nějakém Citroenu. A ten startér bych já opravdu vyměnil....
Podle Tvého VIN kodu Ti to řeknou někde v nějakém Citroenu. A ten startér bych já opravdu vyměnil....
|
|
23.09.2017 10:12 -
|
3096872
|
|
Stanly
|
|
|
Dobře. Vlítnu na tu diagnostiku, stejně potřebuji nějaké hláky vymazat. Vyzkouím ten startér. Stejně má uhlíky u velmi krátké, jak jsem při čitění zjistil a jezdím hodně i krátké trasy, tak e několikrát denně natáčím, tak tím určitě nic nezkazím. Rozhodl jsem se jej pro jistotu vymontovat a vím naprosto přesně jaký tam je. Je to práce na 30 minut. Po opravě dám vědět.......
Dobře. Vlítnu na tu diagnostiku, stejně potřebuji nějaké hláky vymazat. Vyzkouím ten startér. Stejně má uhlíky u velmi krátké, jak jsem při čitění zjistil a jezdím hodně i krátké trasy, tak e několikrát denně natáčím, tak tím určitě nic nezkazím. Rozhodl jsem se jej pro jistotu vymontovat a vím naprosto přesně jaký tam je. Je to práce na 30 minut. Po opravě dám vědět.......
|
|
23.09.2017 11:17 -
|
3096891
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
uz jsem zazil auto ktere tocilo ale nechytlo a na palubovce se odehravala obrovska diskoteka..pricina? starter
jsou minimalne dva zakladni priklady proc kdyz sice starter toci tak auto nechytne:
1.toci malo (typicky pod cca 250) a jednotka nepisti vstrikovani
2.toci ale odber ma takovy ze i s dobrou baterkou klesne napeti pod 8v a to se pak deji veci
tak pozdravuj odbornika
uz jsem zazil auto ktere tocilo ale nechytlo a na palubovce se odehravala obrovska diskoteka..pricina? starter
jsou minimalne dva zakladni priklady proc kdyz sice starter toci tak auto nechytne:
1.toci malo (typicky pod cca 250) a jednotka nepisti vstrikovani
2.toci ale odber ma takovy ze i s dobrou baterkou klesne napeti pod 8v a to se pak deji veci
tak pozdravuj odbornika:palec
|
|
23.09.2017 12:56 -
|
3096916
|
|
jruze
|
|
|
Také jsem teď řeil nestartující RHR - sice točil hodně pomalu a ze starteru lítali jiskry ale chytit to nechtělo - jinej starter a na otočku
Také jsem teď řeil nestartující RHR - sice točil hodně pomalu a ze starteru lítali jiskry ale chytit to nechtělo - jinej starter a na otočku;-)
|
|
23.09.2017 16:51 -
|
3096959
|
|
Stanly
|
|
|
Děkuji za rady. Moc si toho cením. Odborníka.... moná jsem to s tím výrazem přehnal, ale jde o člověka, který prodává díly na Citroeny, a asi si naivně myslím, e to je člověk, který tomu rozumí a dokáe poradit, ale pokud to bude startér, určitě mu to dám serat. Ptal jsem se na startér a díly, a on mi řekl, e to v ádném případě nebude startérem, pokud točí motorem. Nicméně, kdy jsem měřil napětí při startování před čitěním startéru, tak na nové baterii padalo na asi 10V. Po vyčitění se zvýilo na cca 11.5V. Ale jak jsem psal. Uhlíky jsou ji dost opotřebeny a tak se také přikláním k tomu startéru. Zatím zdravím.....
Děkuji za rady. Moc si toho cením. Odborníka.... moná jsem to s tím výrazem přehnal, ale jde o člověka, který prodává díly na Citroeny, a asi si naivně myslím, e to je člověk, který tomu rozumí a dokáe poradit, ale pokud to bude startér, určitě mu to dám serat. Ptal jsem se na startér a díly, a on mi řekl, e to v ádném případě nebude startérem, pokud točí motorem. Nicméně, kdy jsem měřil napětí při startování před čitěním startéru, tak na nové baterii padalo na asi 10V. Po vyčitění se zvýilo na cca 11.5V. Ale jak jsem psal. Uhlíky jsou ji dost opotřebeny a tak se také přikláním k tomu startéru. Zatím zdravím.....;-)
|
|
23.09.2017 17:36 -
|
3096969
|
|
jruze
|
|
|
Stanly napsal(a): Děkuji za rady. Moc si toho cením. Odborníka.... moná jsem to s tím výrazem přehnal, ale jde o člověka, který prodává díly na Citroeny, a asi si naivně myslím, e to je člověk, který tomu rozumí a dokáe poradit, ale pokud to bude startér, určitě mu to dám serat. Ptal jsem se na startér a díly, a on mi řekl, e to v ádném případě nebude startérem, pokud točí motorem. Nicméně, kdy jsem měřil napětí při startování před čitěním startéru, tak na nové baterii padalo na asi 10V. Po vyčitění se zvýilo na cca 11.5V. Ale jak jsem psal. Uhlíky jsou ji dost opotřebeny a tak se také přikláním k tomu startéru. Zatím zdravím.....
I těch deset můe být málo. 11,5 také dovede nadělat paseku ale mělo by stačit.
I těch deset můe být málo.;-) 11,5 také dovede nadělat paseku ale mělo by stačit.
|
|
08.10.2017 19:48 -
|
3100348
|
|
Stanly
|
|
|
Ahoj vem. Tak se po nějaké době ozývám, jak jsem slíbil. Na diagnostiku se mi nepodařilo dostat. V citroen servisu se jim to nehodilo, prý toho mají moc. Nicméně jsem nechal z repasovat startér. Vyměněn celý prstenec s uhlíky a nová spínací cívka. Ta původní byla ji před cca 4 lety opravována. Oprava stála 3200,-. Díly originál Bosch. Zatím startuje dobře, ale uvidíme po nějakém čase, jak to bude startovat. Opět napíu. Jetě jednou děkuji vem za rady a příspěvky.
Ahoj vem. Tak se po nějaké době ozývám, jak jsem slíbil. Na diagnostiku se mi nepodařilo dostat. V citroen servisu se jim to nehodilo, prý toho mají moc. Nicméně jsem nechal z repasovat startér. Vyměněn celý prstenec s uhlíky a nová spínací cívka. Ta původní byla ji před cca 4 lety opravována. Oprava stála 3200,-. Díly originál Bosch. Zatím startuje dobře, ale uvidíme po nějakém čase, jak to bude startovat. Opět napíu. Jetě jednou děkuji vem za rady a příspěvky.
|
|
08.10.2017 19:50 -
|
3100349
|
|
jumep
|
|
|
a namontoval si ho tam dobre? vela ludi to nasadi zle ten vodiaci kolik (necha ho v prevodovke, ale ten patri na starter)
a namontoval si ho tam dobre? vela ludi to nasadi zle ten vodiaci kolik (necha ho v prevodovke, ale ten patri na starter)
|
|
09.10.2017 16:50 -
|
3100540
|
|
Stanly
|
|
|
Otázkou jsi mě trochu zaskočil. ádného vodícího kolíku, ani otvoru ve startéru jsem si neviml a startér jsem měl vymontován několikrát. Běně jsem ho namontoval, vsadil do příruby a přirouboval. Takto by snad měl sedět bez problémů. Ve roubech prakticky ádnou vůli nemá.
Otázkou jsi mě trochu zaskočil. ádného vodícího kolíku, ani otvoru ve startéru jsem si neviml a startér jsem měl vymontován několikrát. Běně jsem ho namontoval, vsadil do příruby a přirouboval. Takto by snad měl sedět bez problémů. Ve roubech prakticky ádnou vůli nemá.
|
|
09.10.2017 18:24 -
|
3100572
|
|
Stanly
|
|
|
To mi je jasný. Vím co má na mysli. Neviml jsem si ádné díry ve startéru pro ten kolík, kromě tří závitů pro rouby. Schválně a pro jistotu se na to zítra podívám.
To mi je jasný. Vím co má na mysli. Neviml jsem si ádné díry ve startéru pro ten kolík, kromě tří závitů pro rouby. Schválně a pro jistotu se na to zítra podívám. :-)
|
|
| |
|
|