| | |
29.06.2016 08:14 -
Re: Volna predni naprava.
|
2967732
|
|
jruze
|
|
|
Alethine napsal(a): No dobrá, vechno krásný a nějaký závěr, který by mi pomohl v řeení problému nebo který by mě nasměroval v pátrání? Nenahrávala jsem sem ty protokoly a nesnaím se to tu řeit, abych se dozvěděla, e nevím, v jakém stavu jsou těhlice. To vím, e to nevím a netajím se tím. Ale myslela jsem, e by se mezi vámi mohl nacházet někdo, kdo to z těch protokolů třeba vyčte...?
Nechci radit tak aby někdo utrácel peníza a moná zbytečně ale - chcete si auto nechat delí dobu? = udělejte ty z.ramena (kdy jsou dobře udělané vydrí sto a víc = jistota do konce ivota auta a vyloučení monosti e to způsobuje tento problém) a podle výsledku.Těhlic je spousta - jsou stejné C5I , II. ,čep se dá přehodit a i tak nestojí raketu , řízení ?? já kdy je na něm problém řeím starím a nemám problém. Jetě mne napadla taková blbost - zkontrolujte dotaení volantovky k řízení u jsem se setkal s tím e byla málo uteená a auto se chovalo podobně
Nechci radit tak aby někdo utrácel peníza a moná zbytečně ale - chcete si auto nechat delí dobu? = udělejte ty z.ramena (kdy jsou dobře udělané vydrí sto a víc = jistota do konce ivota auta a vyloučení monosti e to způsobuje tento problém) a podle výsledku.Těhlic je spousta - jsou stejné C5I , II. ,čep se dá přehodit a i tak nestojí raketu , řízení ?? já kdy je na něm problém řeím starím a nemám problém. Jetě mne napadla taková blbost - zkontrolujte dotaení volantovky k řízení u jsem se setkal s tím e byla málo uteená a auto se chovalo podobně:nevim;-)
;-)
|
|
29.06.2016 09:51 -
|
2967784
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
souhlasil bych s jruze
jeste me napadla takova mene pravdepodobna vec ,jestli se ti nepridiraji axialni loziska
jinak z techto protokolu nevyctes vubec nic,uz jen proto ze jsou neuplne a podle me neudelali tu geometrii celo,v podstate jen sbihavost a tam jim sedela nebo ji doladili na rizeni
ono bez auta takhle po netu,pri takove zavade je jako o tom debatovat nekde v hospode...
souhlasil bych s jruze
jeste me napadla takova mene pravdepodobna vec ,jestli se ti nepridiraji axialni loziska
jinak z techto protokolu nevyctes vubec nic,uz jen proto ze jsou neuplne a podle me neudelali tu geometrii celo,v podstate jen sbihavost a tam jim sedela nebo ji doladili na rizeni
ono bez auta takhle po netu,pri takove zavade je jako o tom debatovat nekde v hospode...
|
|
30.06.2016 11:45 -
|
2968321
|
|
Alethine
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 21 |
|
|
autodiag napsal(a): ...
...
Tak jsem se teď dozvěděla, e ten záklon příklon prý měřili (poslední dva protokoly z Autocentra)... Víte, co mi ty ílené hodnoty říkají? Já mám představu, ale radi se zeptám, jsou tu na to odbornějí lidé
Tak jsem se teď dozvěděla, e ten záklon příklon prý měřili (poslední dva protokoly z Autocentra)... Víte, co mi ty ílené hodnoty říkají? Já mám představu, ale radi se zeptám, jsou tu na to odbornějí lidé :-)
Přílohy: scan16062314440.pdf ( 147490b ) - (prozatím) poslední geometrie |
|
30.06.2016 11:57 -
|
2968330
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
na protokolu by melo byt jaka je predepsana hodnota jaka je hodnota pred a po geometrii aby bylo jasne videt jak to ma byt ,jak to vypadalo a jak to vypada...
na protokolu by melo byt jaka je predepsana hodnota jaka je hodnota pred a po geometrii aby bylo jasne videt jak to ma byt ,jak to vypadalo a jak to vypada...
|
|
06.07.2016 21:57 -
|
2971040
|
|
Alethine
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Loiska jsem nezkouela, není třeba. Nemusíte mi psát milion věcí, kde můe být problém, stačí někdy třeba odpovídat na konkrétní otázky. Já taky nemám na čele jitrnici
Pátý protokol z geo doma, máme hotovo, jezdí to jak má a výměna stabilizaček včera vyřeila i výku čumáku a u jsem zase astná a spokojená majitelka CéPět!
Loiska jsem nezkouela, není třeba. Nemusíte mi psát milion věcí, kde můe být problém, stačí někdy třeba odpovídat na konkrétní otázky. Já taky nemám na čele jitrnici :-))))
Pátý protokol z geo doma, máme hotovo, jezdí to jak má a výměna stabilizaček včera vyřeila i výku čumáku a u jsem zase astná a spokojená majitelka CéPět! :-))
|
|
11.07.2017 08:39 -
|
3081081
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Po přečtení XY vláken k poloose si nejsem úplně jist zda jsem na správné adrese, ale zkusím poádat vás znalce o radu, jak na to a co s tím.
Měnil, jsem tyčky stabilizátoru a také silentbloky jeho uloení. Levá strana docela v pohodě, na pravo neskutečný opruz, protoe objímka(drák) uloení silentu stabilizátoru se mi nedařilo dát z5. Místa je tam jako v hodinkách a vidět dohromady není nic. Nakonec mi nezbylo ne uvolnit oba silenty spodního ramene, to vytočit a pak jsem konečně uspěl. Ve jsem smontoval do původní podoby a jel odzkouet. No a tady se projevil PROBLÉM.
Po ujetí 1 km se začalo od PP kola ozývat rytmické klepání závislé na otáčkách kola, které zesilovalo. Po zabrdění a opětném rozjezdu bylo silnějí a sílilo. Při jízdě v "tahu" ustávalo, při odlehčení se opět ozývalo. V přímém směru bylo velmi tliumené, ale do zatáčky (P/L) i v "tahu" cvakalo jako blázen a o strach s tím jet. Tak tak jsem se doplazil k baráku. Auto jinak jede plynule, bez cukání a normálně reaguje na plyn.
No a teď mám dilema co s tím je a potřebuji vai radu a typ jak na to. Do té doby, ne jsem uvolnil rameno, tak bez problému. Myslím, e při "verglování" s ramenem jsem mohl povytáhnout poloosu z tisícihranu v převodovce a k nějaké mezní poloze, ze které se mohlo jetě jízdou a změnou rytmu zatíení povysunout ven a do té cvakací polohy. Jen mne mate, e tam není nějaké zajitění, které by tuhle eventualitu vyloučilo. Máte někdo nápad co s tím, jak se z toho vysekat?? Díky za jakoukoli dobrou radu.
Po přečtení XY vláken k poloose si nejsem úplně jist zda jsem na správné adrese, ale zkusím poádat vás znalce o radu, jak na to a co s tím.
Měnil, jsem tyčky stabilizátoru a také silentbloky jeho uloení. Levá strana docela v pohodě, na pravo neskutečný opruz, protoe objímka(drák) uloení silentu stabilizátoru se mi nedařilo dát z5. Místa je tam jako v hodinkách a vidět dohromady není nic. Nakonec mi nezbylo ne uvolnit oba silenty spodního ramene, to vytočit a pak jsem konečně uspěl. Ve jsem smontoval do původní podoby a jel odzkouet. No a tady se projevil PROBLÉM.
Po ujetí 1 km se začalo od PP kola ozývat rytmické klepání závislé na otáčkách kola, které zesilovalo. Po zabrdění a opětném rozjezdu bylo silnějí a sílilo. Při jízdě v "tahu" ustávalo, při odlehčení se opět ozývalo. V přímém směru bylo velmi tliumené, ale do zatáčky (P/L) i v "tahu" cvakalo jako blázen a o strach s tím jet. Tak tak jsem se doplazil k baráku. Auto jinak jede plynule, bez cukání a normálně reaguje na plyn.
No a teď mám dilema co s tím je a potřebuji vai radu a typ jak na to. Do té doby, ne jsem uvolnil rameno, tak bez problému. Myslím, e při "verglování" s ramenem jsem mohl povytáhnout poloosu z tisícihranu v převodovce a k nějaké mezní poloze, ze které se mohlo jetě jízdou a změnou rytmu zatíení povysunout ven a do té cvakací polohy. Jen mne mate, e tam není nějaké zajitění, které by tuhle eventualitu vyloučilo. Máte někdo nápad co s tím, jak se z toho vysekat?? :nevim Díky za jakoukoli dobrou radu.
|
|
11.07.2017 09:04 -
|
3081089
|
|
jruze
|
|
|
Myslím, e při "verglování" s ramenem jsem mohl povytáhnout poloosu z tisícihranu v převodovce a k nějaké mezní poloze, ze které se mohlo jetě jízdou a změnou rytmu zatíení povysunout ven a do té cvakací polohy. Jen mne mate, e tam není nějaké zajitění, které by tuhle eventualitu vyloučilo. Máte někdo nápad co s tím, jak se z toho vysekat?? Díky za jakoukoli dobrou radu.
Dvě rady nedělej něco co neumí a druhá ?? zřejmě se jedná o pravou stranu a vytáhl jsi si vnitřní kloub a vypadl ti ,,kámen" (jedna koule z trianglu) no a jestli mám pravdu tak si sháněj novou poloosu protoe je předpoklad e se to tam troku rozsekalo (no fakt jsi asi uetřil - tohle fórum je dobré e tu jsou rady,návody a pomoc - no neplatí to vdy jako +)
Myslím, e při "verglování" s ramenem jsem mohl povytáhnout poloosu z tisícihranu v převodovce a k nějaké mezní poloze, ze které se mohlo jetě jízdou a změnou rytmu zatíení povysunout ven a do té cvakací polohy. Jen mne mate, e tam není nějaké zajitění, které by tuhle eventualitu vyloučilo. Máte někdo nápad co s tím, jak se z toho vysekat?? :nevim Díky za jakoukoli dobrou radu.
Dvě rady nedělej něco co neumí a druhá ?? zřejmě se jedná o pravou stranu a vytáhl jsi si vnitřní kloub a vypadl ti ,,kámen" (jedna koule z trianglu) no a jestli mám pravdu tak si sháněj novou poloosu protoe je předpoklad e se to tam troku rozsekalo ;-) (no fakt jsi asi uetřil - tohle fórum je dobré e tu jsou rady,návody a pomoc - no neplatí to vdy jako +);-)
|
|
11.07.2017 14:09 -
|
3081236
|
|
Ferro
|
|
|
jruze napsal(a): Dvě rady nedělej něco co neumí a druhá ?? zřejmě se jedná o pravou stranu a vytáhl jsi si vnitřní kloub a vypadl ti ,,kámen" (jedna koule z trianglu) no a jestli mám pravdu tak si sháněj novou poloosu protoe je předpoklad e se to tam troku rozsekalo (no fakt jsi asi uetřil - tohle fórum je dobré e tu jsou rady,návody a pomoc - no neplatí to vdy jako +)
Díky za názor.
Nechci polemizovat na téma zda jsem uetřil, či e nemám dělat co neumím (kdyby to měla být universální pravda, tak by se lidstvo nikdy nikam neposunulo ). Spí by mi pomohl návod, jak zjistit, zda jsem skutečně "uetřil" a má pravdu s tou poloosou, nebo zda se jedná o doma řeitelný problém a jak jej vyřeit. S autem nikam nemohu, tak by to znamenalo odtah a dle zjitění před "operací" čekání min 3 týdny, protoe tady jsou dovolené (asi jako v Práglu a okolí).
Díky za názor. :palec
Nechci polemizovat na téma zda jsem uetřil, či e nemám dělat co neumím (kdyby to měla být universální pravda, tak by se lidstvo nikdy nikam neposunulo :-d). Spí by mi pomohl návod, jak zjistit, zda jsem skutečně "uetřil" a má pravdu s tou poloosou, nebo zda se jedná o doma řeitelný problém a jak jej vyřeit. S autem nikam nemohu, tak by to znamenalo odtah a dle zjitění před "operací" čekání min 3 týdny, protoe tady jsou dovolené (asi jako v Práglu a okolí).
|
|
11.07.2017 15:33 -
|
3081251
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jestli je to pravá poloosa, ta na straně spolujezdce, tak tu z převodovky vytáhnout nemůe, protoe je dělená. Take je to jak píe Jarda. Povytáhl jsi ji z trianglu. Moná je to rozsekaný a moná to půjde zachránit. To musí vyzkouet. Sundat z trianglu manetu, prohlídnout stav a pokusit se to zasadit z5. Nelehký úkol pro toho, kdo to jetě nedělal a navíc s nejistým výsledkem. Spí to bude rozbitý a kdy ne, bude to načatý a odejde to za krátko. Asi bych koupil novou poloosu a rovnou ji vyměnil. Já jsem si ji taky jednou povytáhl a laboroval jsem s tím celý den s Jardou na telefonu, ne se mi to podařilo dát z5. Ale já s tím nejezdil, jen to stálo na jámě a při výměně kuláku jsem si s tím cuknul. A za rok jsem ji měnil za novou. Moná dokonce dřív.
Jestli je to pravá poloosa, ta na straně spolujezdce, tak tu z převodovky vytáhnout nemůe, protoe je dělená. Take je to jak píe Jarda. Povytáhl jsi ji z trianglu. Moná je to rozsekaný a moná to půjde zachránit. To musí vyzkouet. Sundat z trianglu manetu, prohlídnout stav a pokusit se to zasadit z5. Nelehký úkol pro toho, kdo to jetě nedělal a navíc s nejistým výsledkem. Spí to bude rozbitý a kdy ne, bude to načatý a odejde to za krátko. Asi bych koupil novou poloosu a rovnou ji vyměnil. Já jsem si ji taky jednou povytáhl a laboroval jsem s tím celý den s Jardou na telefonu, ne se mi to podařilo dát z5. Ale já s tím nejezdil, jen to stálo na jámě a při výměně kuláku jsem si s tím cuknul. A za rok jsem ji měnil za novou. Moná dokonce dřív.
|
|
11.07.2017 18:45 -
|
3081293
|
|
Ferro
|
|
|
To Mikra - díky, u mi to dává smysl a jakousi představu.
To J.Růe - je mi jasný, e jsem v problému. Jene to nebyl pokus - omyl, ani snaha uetřit a někomu nedat vydělat, ale nutnost dokončit rozdělanou práci. Neznaje konstrukci polosy a úskalí s ní spojená jsem to podcenil a pustil se do kroků, které jsem činiti neměl. U vím a sypu si hlavu popelem.
Tak mě nezatracuj! Po edesátce u to lepí nebude, protoe starýho psa novým kouskům nenaučí.
Váení Cépěáci,
nemáte někdo monost sem hodit rozkres PRAVÉ poloosy a jejího uloení, popř. dílenský popis demontáe??
Současně zdvořile ádám o sdělení citroen kódu ND na pravou poloosu pro vozidlo C5 - RCRFJ, 12/2004, motor 2,0 16v(EV10A) 103 kW, VIN:VF7RCRFJC76645041. Poptával jsem a ceny se mi zdají na nové ND a příli nízké, tak jestli mi nenapsali "omylem" levou stranu. Máte někdo s prodejcem a uvedenými výrobci nějakou zkuenost (doporučení). Pro názornost zasílám jejich nabídku:
"Zasílám cenu za poloosu, ceny jsou s DPH, dopravné nad 1.000.- Kč máme zdarma.
PROTECHNIK...........................................2.600.-
EURODRIVESHAFST.................................2.350.-
GRESA.....................................................2.550.-
--
S pozdravem
Vlastimil Mazurek
S2-Group"
To Mikra - díky, u mi to dává smysl a jakousi představu.
To J.Růe - je mi jasný, e jsem v problému. Jene to nebyl pokus - omyl, ani snaha uetřit a někomu nedat vydělat, ale nutnost dokončit rozdělanou práci. Neznaje konstrukci polosy a úskalí s ní spojená jsem to podcenil a pustil se do kroků, které jsem činiti neměl. U vím a sypu si hlavu popelem.
Tak mě nezatracuj! Po edesátce u to lepí nebude, protoe starýho psa novým kouskům nenaučí. :-))))
Váení Cépěáci,
nemáte někdo monost sem hodit rozkres PRAVÉ poloosy a jejího uloení, popř. dílenský popis demontáe??
Současně zdvořile ádám o sdělení citroen kódu ND na pravou poloosu pro vozidlo C5 - RCRFJ, 12/2004, motor 2,0 16v(EV10A) 103 kW, VIN:VF7RCRFJC76645041. Poptával jsem a ceny se mi zdají na nové ND a příli nízké, tak jestli mi nenapsali "omylem" levou stranu. Máte někdo s prodejcem a uvedenými výrobci nějakou zkuenost (doporučení). Pro názornost zasílám jejich nabídku:
"Zasílám cenu za poloosu, ceny jsou s DPH, dopravné nad 1.000.- Kč máme zdarma.
PROTECHNIK...........................................2.600.-
EURODRIVESHAFST.................................2.350.-
GRESA.....................................................2.550.-
--
S pozdravem
Vlastimil Mazurek
S2-Group"
|
|
11.07.2017 19:48 -
|
3081297
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Dílenský popis demontáe nemám, obrázek a ceny ti dávám do přílohy.
Lacinějí díly na e-shopech můou být shity a nebo repasy, osobně bych si to nekoupil. Navíc je potřeba koupit jetě simering do převodovky a trochu oleje na dolití, případně vyměnit ten olej vechen. Doporučuju ti dát to někomu, kdo to u dělal. Jsou tam drobnosti, který bez rady asi nedá, nebo se s nima bude trápit. A já u si je ani přesně nepamatuju, protoe jsem sklerotik. U jsem psal, e jsem měl na uchu jruze, nebo jumepa, abych při tom vzteky někoho nezabil.
Dílenský popis demontáe nemám, obrázek a ceny ti dávám do přílohy.
Lacinějí díly na e-shopech můou být shity a nebo repasy, osobně bych si to nekoupil. Navíc je potřeba koupit jetě simering do převodovky a trochu oleje na dolití, případně vyměnit ten olej vechen. Doporučuju ti dát to někomu, kdo to u dělal. Jsou tam drobnosti, který bez rady asi nedá, nebo se s nima bude trápit. A já u si je ani přesně nepamatuju, protoe jsem sklerotik. U jsem psal, e jsem měl na uchu jruze, nebo jumepa, abych při tom vzteky někoho nezabil. :-d
Přílohy: poloosa.jpg ( 132549b ) - cena poloosy.jpg ( 22160b ) - |
|
11.07.2017 23:51 -
|
3081374
|
|
jruze
|
|
|
Bude to repas a neznám je - ceny jsou dost nízké ale můou být reálné - kvalitu neznám. SPIDAN je o něco draí.
Napřed schoď manetu od vnitřního kloubu a podívej se co jsi té poloose provedl a jak dopadla.
Bude to repas a neznám je - ceny jsou dost nízké ale můou být reálné - kvalitu neznám. SPIDAN je o něco draí.
Napřed schoď manetu od vnitřního kloubu a podívej se co jsi té poloose provedl a jak dopadla.;-)
|
|
| |
|
|