| | |
27.06.2016 21:58 -
Nestartuje - imobilizér?
|
2966954
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Zdravím kolegové!
Zakládám nové vlákno, protoe řeení svého problému jsem nikde nenael.
Čistil jsem interier auta a měl putěný rádio a zapnutý klíček. A zadařilo se mi vytlouct baterku na doraz. Baterku jsem vyměnil za jinou s prodlevou od vybití asi 3 hod. A nenastartoval!! Po 10ti pokusech, kdy startér točil jako blázen, skočilo do Economi modu, ve zhaslo a konec. Nabyl jsem původní aku a připojil. Vyčkal přes noc a poté se pokouel nastartovat. Zasunul klíček, počkal 1/2 min a otočil na start. A zase startér točí, ale motor nenaskočí. Budíky + kontrolky + zvuky jsou OK, čerpadlo natlačí a vypne - prostě normál. A na to nastartování! Dálkové chodí, auto bliká, zrcátka se sklápí, ve OK. Jen občas (nepravidelně) je na přístrojovce trvale rozsvícen symbol motoru (ostatní pozhasínají, tenhle nepřeruovaně svítí). Na dispelji počítače se mimo hláky: "Economi mod aktiv" nic dalího nezobrazuje. Pojistky zkontrolovány, stejně jako kostry a svorky na baterce, ve OK. Jsem bezradný a tak jen doufám, e máte někdo dobrou radu jak se z toho vysekat.
Zdravím kolegové!
Čistil jsem interier auta a měl putěný rádio a zapnutý klíček. A zadařilo se mi vytlouct baterku na doraz. Baterku jsem vyměnil za jinou s prodlevou od vybití asi 3 hod. A nenastartoval!! Po 10ti pokusech, kdy startér točil jako blázen, skočilo do Economi modu, ve zhaslo a konec. Nabyl jsem původní aku a připojil. Vyčkal přes noc a poté se pokouel nastartovat. Zasunul klíček, počkal 1/2 min a otočil na start. A zase startér točí, ale motor nenaskočí. Budíky + kontrolky + zvuky jsou OK, čerpadlo natlačí a vypne - prostě normál. A na to nastartování! Dálkové chodí, auto bliká, zrcátka se sklápí, ve OK. Jen občas (nepravidelně) je na přístrojovce trvale rozsvícen symbol motoru (ostatní pozhasínají, tenhle nepřeruovaně svítí). Na dispelji počítače se mimo hláky: "Economi mod aktiv" nic dalího nezobrazuje. Pojistky zkontrolovány, stejně jako kostry a svorky na baterce, ve OK. Jsem bezradný:-((((:-( a tak jen doufám, e máte někdo dobrou radu jak se z toho vysekat.
|
|
27.06.2016 22:07 -
Re: Nestartuje - imobilizér?
|
2966957
|
|
jumep
|
|
|
bez diag tazko povedat
ak ti ide zamykanie, tak by mal byt immo odblokovany
bez diag tazko povedat
|
|
27.06.2016 22:11 -
|
2966959
|
|
jruze
|
|
|
Ferro napsal(a): Zdravím kolegové!
Čistil jsem interier auta a měl putěný rádio a zapnutý klíček. A zadařilo se mi vytlouct baterku na doraz. Baterku jsem vyměnil za jinou s prodlevou od vybití asi 3 hod. A nenastartoval!! Po 10ti pokusech, kdy startér točil jako blázen, skočilo do Economi modu, ve zhaslo a konec. Nabyl jsem původní aku a připojil. Vyčkal přes noc a poté se pokouel nastartovat. Zasunul klíček, počkal 1/2 min a otočil na start. A zase startér točí, ale motor nenaskočí. Budíky + kontrolky + zvuky jsou OK, čerpadlo natlačí a vypne - prostě normál. A na to nastartování! Dálkové chodí, auto bliká, zrcátka se sklápí, ve OK. Jen občas (nepravidelně) je na přístrojovce trvale rozsvícen symbol motoru (ostatní pozhasínají, tenhle nepřeruovaně svítí). Na dispelji počítače se mimo hláky: "Economi mod aktiv" nic dalího nezobrazuje. Pojistky zkontrolovány, stejně jako kostry a svorky na baterce, ve OK. Jsem bezradný a tak jen doufám, e máte někdo dobrou radu jak se z toho vysekat.
No mohl ti tou slabou baterkou spadnout soft - jinak kdyby to byl imo tak ti to napíe.Diag a podívat se co to hlásí nebo ukáe
No mohl ti tou slabou baterkou spadnout soft - jinak kdyby to byl imo tak ti to napíe.Diag a podívat se co to hlásí nebo ukáe;-)
|
|
27.06.2016 22:26 -
|
2966983
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jumep napsal(a): bez diag tazko povedat
DO a immo dve rozdilne veci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ferro napsal(a): ..Zasunul klíček, počkal 1/2 min a otočil na start...
odpoj batejku...po chvilce ji pripoj,otevri dvere,dej klid do pdruhe polohy zapalovani a cekej cca minutu az 2 dokuj neprojde safe time a neprobehne synchro..pak startuj...
pokud by nenabehl sw pravdepodobne by se roztocil ventilator,svitila by kontrolka motoru a abs..pokud bude sw ok bude slyset jak bzuci klapka resp si s ni zahejbe..to same egr...
odpoj batejku...po chvilce ji pripoj,otevri dvere,dej klid do pdruhe polohy zapalovani a cekej cca minutu az 2 dokuj neprojde safe time a neprobehne synchro..pak startuj...
pokud by nenabehl sw pravdepodobne by se roztocil ventilator,svitila by kontrolka motoru a abs..pokud bude sw ok bude slyset jak bzuci klapka resp si s ni zahejbe..to same egr...
|
|
27.06.2016 22:46 -
Re: C5 II 2,0i 16V Nestartuje - imobilizér?
|
2966994
|
|
jumep
|
|
|
DO zacne fungovat zhruba za rovnaky cas ako sa deaktivuje safe time po pripojeni baterky - nehovorim nic o tom ze su to rovnake systemi - len info co je pre toho cloveka relevantne
DO zacne fungovat zhruba za rovnaky cas ako sa deaktivuje safe time po pripojeni baterky - nehovorim nic o tom ze su to rovnake systemi - len info co je pre toho cloveka relevantne
|
|
27.06.2016 22:49 -
|
2966995
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pro DO je safe ukradeny..ale pokud mel klicek ve vyple poloze a hned startoval immo se nedeaktivuje..
pro DO je safe ukradeny..ale pokud mel klicek ve vyple poloze a hned startoval immo se nedeaktivuje..
|
|
28.06.2016 07:12 -
|
2967088
|
|
Ferro
|
|
|
autodiag napsal(a): odpoj batejku...po chvilce ji pripoj,otevri dvere,dej klid do pdruhe polohy zapalovani a cekej cca minutu az 2 dokuj neprojde safe time a neprobehne synchro..pak startuj...
Pánové, tak jsem učinil dle návodu výe a pořád bez nastartování. Auto se chová úplně normálně. Dorovná vejku, dveře svítí, blikne, po zasunutí a pootočení klíčkem budíky i displeje naskočí, proběhne autotest, kontrolky zhasnou, čerpadlo natlakuje benzín a vypne, při čekání je slyet cca 40 sekund mírné "bzučení"z motorového prostoru, po třetím pokusu o start hláka Economi mod activ - prostě nenacházím rozdíl oproti stavu před kosmetikou intereru.
Jetě doplním info k monému počátku a příčině závady. Jak jsem čistil interiér, tak jsem také několikrát přeběhl hadrem přes středový panel s ovladači a určitě jsem je aktivoval, protoe jsem neměl baterku odpojenou. Asi jsem touhle "odbornou" manipulací tu elektroniku řádně zblbnul a moná jetě něco horího.
Uvědomuji si, e jsem debil, tohle mi prostě nedocvaklo.
A jetě mne napadá, jestli by to třeba nemohla dělat provihlá zapalovací cívka. Netuím, zda a jakým způsobem by auto o takové závadě informovalo.
Pánové, tak jsem učinil dle návodu výe a pořád bez nastartování. Auto se chová úplně normálně. Dorovná vejku, dveře svítí, blikne, po zasunutí a pootočení klíčkem budíky i displeje naskočí, proběhne autotest, kontrolky zhasnou, čerpadlo natlakuje benzín a vypne, při čekání je slyet cca 40 sekund mírné "bzučení"z motorového prostoru, po třetím pokusu o start hláka Economi mod activ - prostě nenacházím rozdíl oproti stavu před kosmetikou intereru.
Jetě doplním info k monému počátku a příčině závady. Jak jsem čistil interiér, tak jsem také několikrát přeběhl hadrem přes středový panel s ovladači a určitě jsem je aktivoval, protoe jsem neměl baterku odpojenou. Asi jsem touhle "odbornou" manipulací tu elektroniku řádně zblbnul a moná jetě něco horího.
Uvědomuji si, e jsem debil, tohle mi prostě nedocvaklo.
A jetě mne napadá, jestli by to třeba nemohla dělat provihlá zapalovací cívka. Netuím, zda a jakým způsobem by auto o takové závadě informovalo.
|
|
28.06.2016 07:55 -
|
2967102
|
|
jruze
|
|
|
Z 99% by se nic vytlučenou baterkou a prodlevou před pripojením jiné nemělo nic stát.Tak zbývá monost e jsi tím co jsi dělal něco odpojil-přeruil to e by něco z elektroniky zústalo v nějaké poloze a pokodilo seje také mizivé , ale asi ne se pokouet to vyřeit nějakými radami od PC by bylo namístě to píchnout na diag a ta by asi měla někam navézt - bez toho to asi nemá smysl.(já jsem několikrát nechal připojený kabel od diag a i zaplej klíček,zastartoval do hodně slabé aku a nebyl problém - to e se něco stalo je blbá náhoda a přijít na to ?? buď jsi někde ,,zavadil" o kablíky nebo spadla ECU : take projdi místa kde jsi trachal jestli je to tam OK a nebo to rovnou připoj na diagnostiku,ale jak psal autodiag = dobrou aku-nech to aby se ve načetlo a zkus.
Z 99% by se nic vytlučenou baterkou a prodlevou před pripojením jiné nemělo nic stát.Tak zbývá monost e jsi tím co jsi dělal něco odpojil-přeruil to e by něco z elektroniky zústalo v nějaké poloze a pokodilo seje také mizivé , ale asi ne se pokouet to vyřeit nějakými radami od PC by bylo namístě to píchnout na diag a ta by asi měla někam navézt - bez toho to asi nemá smysl.(já jsem několikrát nechal připojený kabel od diag a i zaplej klíček,zastartoval do hodně slabé aku a nebyl problém - to e se něco stalo je blbá náhoda a přijít na to ?? buď jsi někde ,,zavadil" o kablíky nebo spadla ECU : take projdi místa kde jsi trachal jestli je to tam OK a nebo to rovnou připoj na diagnostiku,ale jak psal autodiag = dobrou aku-nech to aby se ve načetlo a zkus.:nevim
|
|
29.06.2016 07:28 -
|
2967686
|
|
Ferro
|
|
|
Zdravím kolegové a děkuji za podnětné rady. Autíčko u zase vrčí a jezdí, tak jen pro úplnost zde uvádím kde byla chyba a způsob řeení.
Po realizaci vech moných způsobů uvedených v tomto i jiných vláknech mi logicky nezbylo ne kontaktovat autolektrikáře s diagnostikou. Ten prvý, který přijel měl nějakou universální diagnostiku, která mu nedovolilia přechod k úpravě konfigurací, tak mi dal kontakt na kluka, co dělá speciálně Paouty s Citrony a ten u to vyřeil.
Problémy byly 3: (Jsem jen uivatel a ne opravář, tak mne nekamenujte, jestli jsem popsal něco technicky blbě.) Rozházená konfigurace motoru v počítači, přeruení komunikace BSI s počítačem a nespárované klíče s BSI. Hrál si s tím 2 hoďky, auto rozchodil, oba klíče nakonfiguroval, odtlakoval hydru a já odsál 0,3l nadbytečné LDS a za tisícovku, co si řekl, jsem moc spokojen.
Důleité je mít origo Citroen kartu s konfiguračním PINem!! Bez něj bychom byli v kopru.
Jetě jednou vem děkuji a přeji, aby se jim podobná závada obloukem vyhnula. Já měl těstí, e jsem poměrně rychle kontaktoval znalého odborníka, který mi pomohl. Kdy si představím to martirium spojené se zdejím citreonservisem a pálku, kterou by si řekli, tak mne výe popsaný průběh a výsledek naprosto uspokojuje.
Zdravím kolegové a děkuji za podnětné rady. Autíčko u zase vrčí a jezdí, tak jen pro úplnost zde uvádím kde byla chyba a způsob řeení.
Po realizaci vech moných způsobů uvedených v tomto i jiných vláknech mi logicky nezbylo ne kontaktovat autolektrikáře s diagnostikou. Ten prvý, který přijel měl nějakou universální diagnostiku, která mu nedovolilia přechod k úpravě konfigurací, tak mi dal kontakt na kluka, co dělá speciálně Paouty s Citrony a ten u to vyřeil.
Problémy byly 3: (Jsem jen uivatel a ne opravář, tak mne nekamenujte, jestli jsem popsal něco technicky blbě.) Rozházená konfigurace motoru v počítači, přeruení komunikace BSI s počítačem a nespárované klíče s BSI. Hrál si s tím 2 hoďky, auto rozchodil, oba klíče nakonfiguroval, odtlakoval hydru a já odsál 0,3l nadbytečné LDS a za tisícovku, co si řekl, jsem moc spokojen. :palec:-))
Důleité je mít origo Citroen kartu s konfiguračním PINem!! Bez něj bychom byli v kopru.
Jetě jednou vem děkuji a přeji, aby se jim podobná závada obloukem vyhnula. Já měl těstí, e jsem poměrně rychle kontaktoval znalého odborníka, který mi pomohl. Kdy si představím to martirium spojené se zdejím citreonservisem a pálku, kterou by si řekli, tak mne výe popsaný průběh a výsledek naprosto uspokojuje. :-))
|
|
29.06.2016 09:46 -
|
2967783
|
|
autodiag
|
|
|
takze je to tak ze sis zavadu zpusobil sam a to startovanim s vymlacenou baterii...
stava se to casto ne tak ale u citroenu
To Jumep : ja ti rikal ze dalka a immo jsou zcela rozdilne na sobe nezavisle veci...
takze je to tak ze sis zavadu zpusobil sam a to startovanim s vymlacenou baterii...
stava se to casto ne tak ale u citroenu
To Jumep : ja ti rikal ze dalka a immo jsou zcela rozdilne na sobe nezavisle veci...
|
|
30.11.2016 10:37 -
imobilliser
|
3016497
|
|
bodmens
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Nemůu nastartovat vyhazuje se imobilliser nevíte někdo co s tim?
Nemůu nastartovat vyhazuje se imobilliser nevíte někdo co s tim?
|
|
30.11.2016 13:48 -
|
3016515
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
bodmens napsal(a): Nemůu nastartovat vyhazuje se imobilliser nevíte někdo co s tim?
Ahoj.
Bylo by vhodne prinejmensim napsat, i jake auto se jedna, v idealnim pripade si vyplnit profil (auto apod.), aby ti vybec nekdo mohl poradit.
O tom ze ve slusne spolecnosti lidi alespon pozdravi a ze jsi zalozil zbytecne novou diskuzi, ackoliv zde jiz existuje, asi nebudu ani hovorit ...
Tak vitej na strankach a doufam ze najdes co hledas.
Ahoj.
Bylo by vhodne prinejmensim napsat, i jake auto se jedna, v idealnim pripade si vyplnit profil (auto apod.), aby ti vybec nekdo mohl poradit.
O tom ze ve slusne spolecnosti lidi alespon pozdravi a ze jsi zalozil zbytecne novou diskuzi, ackoliv zde jiz existuje, asi nebudu ani hovorit ...
Tak vitej na strankach a doufam ze najdes co hledas.
|
|
03.07.2017 22:04 -
|
3079799
|
|
pavel1978
|
|
|
Zdravím,tchyně má C1 2l hdi 2003 kombi. Řeím problém nejde nastartovat chyba imobilizér dnes pomohlo vytáhnout pojistku c20 u řidiče a je to na chvilku ok? Nevíte někdo jak určit chybul? Díky Pavel
Zdravím,tchyně má C1 2l hdi 2003 kombi. Řeím problém nejde nastartovat chyba imobilizér dnes pomohlo vytáhnout pojistku c20 u řidiče a je to na chvilku ok? Nevíte někdo jak určit chybul? Díky Pavel
|
|
04.07.2017 08:16 -
|
3079842
|
|
autodiag
|
|
|
budes muset to zkusin nastartovat a zajet na diagnostiku nebo sehnat nekoho kdo k tobe s ni prijede...
budes muset to zkusin nastartovat a zajet na diagnostiku nebo sehnat nekoho kdo k tobe s ni prijede...
|
|
04.07.2017 09:43 -
|
3079885
|
|
pavel1978
|
|
|
Nejhorí je ze to auto po vytáhnout pojistky dva dny jede...
Nejhorí je ze to auto po vytáhnout pojistky dva dny jede...
|
|
04.07.2017 17:03 -
|
3079973
|
|
ricardo
|
Město: elezný Brod, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader | Počet příspěvků: 50 |
|
|
Měl jsem probém s imobilizerem a řeil jsem ho dlouho. Nakonec jsem musel nechat vyměnit comm (nevím jestli je to správně) pod volantem. Mě to v zimě jezdilo a v létě, kdy bylo v autě teplo tak nestartoval.
Měl jsem probém s imobilizerem a řeil jsem ho dlouho. Nakonec jsem musel nechat vyměnit comm (nevím jestli je to správně) pod volantem. Mě to v zimě jezdilo a v létě, kdy bylo v autě teplo tak nestartoval.
|
|
| |
|
|