| | |
23.02.2017 22:27 -
Mobilní telefony - tipy&triky
|
3043773
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Prosím zdejí vědce moderních technologií o radu.
Dcera za mnou přila s tím e si hrála s mobilem a něco změnila. Neví co a kde.
Jde o to, e teď na ploe (jak hlavní,tak v menu s aplikacemi) nelze posouvat,přemisovat,mazat ikony.
Dále zmizeli některé funkce domovských tlačítek - jako třeba kdy se podrelo to prostřední tak naskočil Google,kdy to pravé na uzavírání aplikací naskočilo různé nastavení.
Teď je to jakoby ve zamčené . U víc jak hodinu koukám do nastavení toho telefonu a nikde nic nemůu najít.
Kdy dám zámek obrazovky tak to je něco jiného - uzamčení přístupu k telefonu. Tohle je asi nějaký zámek ikon a tlačítek nastavení. Dříve kdy se poloil prst na ikonu ,dala se posouvat kamkoliv a nebo odsunout do koe. Teď to nelze,nic se neděje. Respektive děje ale a kdy ten prst se na té ikoně ,nebo tlačítku drí víc jak 10 vteřin , pak se to chová jako dřív. Napadá vás něco ???
Nevíte někdo co je to a kde se to nastavuje ? Myslel jsem si e mám telefony v malíku ale tohle mě fakt dostalo.
Jinak je to Android 6
Prosím zdejí vědce moderních technologií o radu.
Dcera za mnou přila s tím e si hrála s mobilem a něco změnila. Neví co a kde.
Jde o to, e teď na ploe (jak hlavní,tak v menu s aplikacemi) nelze posouvat,přemisovat,mazat ikony.
Dále zmizeli některé funkce domovských tlačítek - jako třeba kdy se podrelo to prostřední tak naskočil Google,kdy to pravé na uzavírání aplikací naskočilo různé nastavení.
Teď je to jakoby ve zamčené . U víc jak hodinu koukám do nastavení toho telefonu a nikde nic nemůu najít.
Kdy dám zámek obrazovky tak to je něco jiného - uzamčení přístupu k telefonu. Tohle je asi nějaký zámek ikon a tlačítek nastavení. Dříve kdy se poloil prst na ikonu ,dala se posouvat kamkoliv a nebo odsunout do koe. Teď to nelze,nic se neděje. Respektive děje ale a kdy ten prst se na té ikoně ,nebo tlačítku drí víc jak 10 vteřin , pak se to chová jako dřív. Napadá vás něco ???
Nevíte někdo co je to a kde se to nastavuje ? Myslel jsem si e mám telefony v malíku ale tohle mě fakt dostalo.
Jinak je to Android 6
|
|
23.02.2017 22:51 -
Re: Mobilní telefony - tipy&triky
|
3043784
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
To bych tipnul na zapnutej kid mod nebo něco takovýho .. Kadej telefon to má pojmenovaný jinak, něco jako host, kid, customer mod atp..
To bych tipnul na zapnutej kid mod nebo něco takovýho .. ;) Kadej telefon to má pojmenovaný jinak, něco jako host, kid, customer mod atp.. ;)
|
|
23.02.2017 22:54 -
|
3043785
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Neviem aky to je telefon, ale myslim, ze nieco podobne som mal v mobile od Lenovo, no v nastaveniach to islo vypnut
Skus pozriet na nieco ako rodicovska kontrola, rodicovsky zamok, rezim pre deti a podobne
Ale v prvom rade skontrolovat - nastavenia - pouzivatelia - Vy (Owner) . Ci nahodou nepridala pouzivatela.
Ono, tie postupy, nazvy, preklady a umiestnenia nastaveni sa casto lisia, vyrobcovia mobilov maju svoje nadstavby, svoje prekladyy, svoje funkcie
Ale este je moznost FR
A taka blbost, skusili ste zariadenie vypnut a zapnut? Ale to skor funguje na oknach
Neviem aky to je telefon, ale myslim, ze nieco podobne som mal v mobile od Lenovo, no v nastaveniach to islo vypnut
Skus pozriet na nieco ako rodicovska kontrola, rodicovsky zamok, rezim pre deti a podobne
Ale v prvom rade skontrolovat - nastavenia - pouzivatelia - Vy (Owner) . Ci nahodou nepridala pouzivatela.
Ono, tie postupy, nazvy, preklady a umiestnenia nastaveni sa casto lisia, vyrobcovia mobilov maju svoje nadstavby, svoje prekladyy, svoje funkcie
Ale este je moznost FR :-d:-d:-d
A taka blbost, skusili ste zariadenie vypnut a zapnut? :-d Ale to skor funguje na oknach
|
|
23.02.2017 22:57 -
|
3043788
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Nojo, jene nic takového nikde nevidím.
Pod čím by jsi to hledal? Zabezpečení?
Já pořád hledal, displej, zobrazení .
Vlastně jsem u prolezl ve a nic.
No jetě to jdu zkusit ale u mi jdou oči ejdrem.
PS : a to mám stejný telefon jako dcera.
Stejně jsem v pasti. To mě fakt dostalo.
Nojo, jene nic takového nikde nevidím.
Pod čím by jsi to hledal? Zabezpečení?
Já pořád hledal, displej, zobrazení .
Vlastně jsem u prolezl ve a nic.
No jetě to jdu zkusit ale u mi jdou oči ejdrem.
PS : a to mám stejný telefon jako dcera.
Stejně jsem v pasti. To mě fakt dostalo.
|
|
23.02.2017 23:00 -
|
3043792
|
|
jumep
|
|
|
vies ako to inak pises?
mam auto a nejde mi nastartovat, co s tym?
uved aspon aky vyrobca
vies ako to inak pises?
mam auto a nejde mi nastartovat, co s tym?
uved aspon aky vyrobca
|
|
23.02.2017 23:16 -
|
3043801
|
|
HELLMUT
|
|
|
Nepsal jsem výrobce nebo jsem předpokládal e LG tady má málo kdo
Napsal jsem Android 6 to mi přilo důleitějí
Take mobil je LG Xscreen,startuje, převodovka automatická světla svítí, stěrače stírají.
Jen ty ikony nejdou posouvat.
A pořád nemůu najít to nastavení
Nepsal jsem výrobce nebo jsem předpokládal e LG tady má málo kdo :-d
Napsal jsem Android 6 to mi přilo důleitějí :-d
Take mobil je LG Xscreen,startuje, převodovka automatická světla svítí, stěrače stírají.
Jen ty ikony nejdou posouvat.
A pořád nemůu najít to nastavení
|
|
23.02.2017 23:16 -
|
3043802
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Ved ma C5 II
Ma to v popise
Ved ma C5 II :-d
Ma to v popise :-))))
|
|
23.02.2017 23:20 -
|
3043805
|
|
HELLMUT
|
|
|
Hoi mám to !!!!!
Ale teda vůbec nevím jak to mohla dokázat,jak to nala.
Vůbec nevím pod čím a kde to je.
Dal jsem nastavení a do lupy vyhledávání napsal rod
A najednou se objevilo něco co před tím nikde vidět nebylo.
Tam bylo prodleva dotyku, ona dala vlastní a nějaké ílené xxx vteřin
To jsem blázen koukám kolik věcí jetě nevím a co ve se v tom telefonu můe najít.
Tuto poloku jsem nikdy předtím neviděl, takových tam můe být spoustu...
Take je to v Usnadnění- motorika.- rozpoznávání
Hoi mám to !!!!!:palec
Ale teda vůbec nevím jak to mohla dokázat,jak to nala.
Vůbec nevím pod čím a kde to je.
Dal jsem nastavení a do lupy vyhledávání napsal rod
A najednou se objevilo něco co před tím nikde vidět nebylo.
Tam bylo prodleva dotyku, ona dala vlastní a nějaké ílené xxx vteřin:-o
To jsem blázen koukám kolik věcí jetě nevím a co ve se v tom telefonu můe najít.
Tuto poloku jsem nikdy předtím neviděl, takových tam můe být spoustu...
Take je to v Usnadnění- motorika.- rozpoznávání
|
|
25.02.2017 23:40 -
|
3044421
|
|
Hanz 397
|
|
|
Teď si představ,jak jsem čuměl já,kdy si moje enská prohlíela můj novej telefon a já pak chtěl něco vyfotit a kdy jsem zapnul foák,tak to po mě chtělo milion nastavení,kterým jsem absolutně nerozuměl,ne mě nechal udělat fotku,jako z mýho kdysi oblíbenýho,ale dnes u prehistorickýho Siemense S65...(dělal fáááákt mizerný fotky i na tu dobu).
Asi po půl hodině zkoumání,pátrání a nadávání jsem zjistil,e je ten foák v módu pro profesionály a jedním posunutím prstu a jedním kliknutím se to dá přepnout pro nás blbce
Teď si představ,jak jsem čuměl já,kdy si moje enská prohlíela můj novej telefon a já pak chtěl něco vyfotit a kdy jsem zapnul foák,tak to po mě chtělo milion nastavení,kterým jsem absolutně nerozuměl,ne mě nechal udělat fotku,jako z mýho kdysi oblíbenýho,ale dnes u prehistorickýho Siemense S65...(dělal fáááákt mizerný fotky i na tu dobu).
Asi po půl hodině zkoumání,pátrání a nadávání jsem zjistil,e je ten foák v módu pro profesionály a jedním posunutím prstu a jedním kliknutím se to dá přepnout pro nás blbce :-d
|
|
26.02.2017 08:20 -
|
3044443
|
|
HELLMUT
|
|
|
Já měl M65 - odolná verze. Fotky si u nepamatuju...
Kdy u jsme v tomto telefonním tématu , máte někdo typ jak nejlépe lepit ochrané sklo ?
U dcery se mi to povedlo krásně na první pokus. Jene ona má bílý podklad.
Já mám černý a u jsem zničil 3 skla...
První za 300,- mi vadilo e jeden růek u výkusu na reprák se dokonale nepřilepil,bylo to pod tím rohem edé ne černé, prostě bublina.
Tak dlouho jsem to hladil a to prasklo.
Druhý sklo za 300.- od jiného výrobce stejný problém ( dcera to má moná taky ale jak je podklad bílý není to vidět- vypadá to dokonale)
Včera mi přili 3 skla po 70 Kč . Jedno prasklo při transportu a zbylé dvě jsem zase zničil. Tentokrát to byl opět ten růek a ke vemu jetě celý spodek nepřilnul. Vzteky jsem to rozlamal. U jsem vyhodil tisícovku za skla a nemám ádné...
Asi budu muset dojít někam a mi to přilepí, jene nevím kam kdy to kupuju na netu. To LG zas není tak rozířené aby to měli v kadém Tescu...
Já měl M65 - odolná verze. Fotky si u nepamatuju...
Kdy u jsme v tomto telefonním tématu , máte někdo typ jak nejlépe lepit ochrané sklo ?
U dcery se mi to povedlo krásně na první pokus. Jene ona má bílý podklad.
Já mám černý a u jsem zničil 3 skla...:-((((
První za 300,- mi vadilo e jeden růek u výkusu na reprák se dokonale nepřilepil,bylo to pod tím rohem edé ne černé, prostě bublina.
Tak dlouho jsem to hladil a to prasklo.
Druhý sklo za 300.- od jiného výrobce stejný problém ( dcera to má moná taky ale jak je podklad bílý není to vidět- vypadá to dokonale)
Včera mi přili 3 skla po 70 Kč . Jedno prasklo při transportu a zbylé dvě jsem zase zničil. Tentokrát to byl opět ten růek a ke vemu jetě celý spodek nepřilnul. Vzteky jsem to rozlamal. U jsem vyhodil tisícovku za skla a nemám ádné...
Asi budu muset dojít někam a mi to přilepí, jene nevím kam kdy to kupuju na netu. To LG zas není tak rozířené aby to měli v kadém Tescu...
|
|
26.02.2017 10:00 -
|
3044458
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ja se k tobe pridam aby jsi nebyl tak osamocenej ja mam LG G4
sklo je trosku problem...lepena plocha musi byt opravdu velmi dobre odmastena
zalezi i na kvalite/vyrobci skla resp na lepidle a ani to stejne neni zaruka uspechu ktery je 50 na 50
ja si radeji kpupil pouzdro ktere podle me LCD ochrani lip nez to sklo
stejne pri sebelip nalepenem skle se zacne po nejakem case odlepovat
no ja se k tobe pridam aby jsi nebyl tak osamocenej :) ja mam LG G4
sklo je trosku problem...lepena plocha musi byt opravdu velmi dobre odmastena
zalezi i na kvalite/vyrobci skla resp na lepidle a ani to stejne neni zaruka uspechu ktery je 50 na 50 :)
ja si radeji kpupil pouzdro ktere podle me LCD ochrani lip nez to sklo
stejne pri sebelip nalepenem skle se zacne po nejakem case odlepovat :(
|
|
26.02.2017 12:04 -
|
3044502
|
|
HELLMUT
|
|
|
To bude ono, já kdy kupoval to první sklo pro dceru jsem se ptal jaký je rozdíl ve skle za 100 a 300 prodavač mi řekl e není.
Ale teď kdy přili ty za 70,- tak mi přili nějaké horí ne ty drahé.
To drahé jsem přiloil a ono se samo "přicuclo" ,a na ten růek.
To levné zůstal celý spodek s bublinou a nelo to vyhladit.
Pouzdro je samozřejmě lepí ale mě vadí ta "plácačka" přes displej.
Sice ho to parádně chrání ale při pouívání telefonu mi tam vadí.
Proto mám jen ten zadní kryt.
U tohoto mého telefonu uvádí e nemá gorila Glass,tak jsem ho chtěl chránit dalím sklem...
No tímto stylem bych za ty skla měl za chvíli nový telefon...
S těmi telefony je to u mě průser. Samsung mi přijde jako mít auto Oktávku.
Vdy jsem měl Sony je to pro mě něco jako Citroen. A asi doslova nebo Sony jde do kopru stejně jako Citroen. Z5 jsem nechtěl platit
a ostatní u za nic nestojí. Opravdu neskutečná paralela s tím Citroenem...
iPhone s 30 a více G paměti je drahý a moc mi nesedí ten systém.
A kdy najdu nějakou alternativu,tak zase není přísluenství.To jetě mám omezení e opravdu nechci nic co má 5 a více palců, nebo chci mít telefon v kapse a ne v batohu...
To Samsung nebo iPhone,na to se dá sehnat obal a zabezpečení e to můe přejet tank...
Na to LG jsem byl rád e jsem sehnal jak tak bitelný obal ale sklo je bez ochrany.
To bude ono, já kdy kupoval to první sklo pro dceru jsem se ptal jaký je rozdíl ve skle za 100 a 300 prodavač mi řekl e není.
Ale teď kdy přili ty za 70,- tak mi přili nějaké horí ne ty drahé.
To drahé jsem přiloil a ono se samo "přicuclo" ,a na ten růek.
To levné zůstal celý spodek s bublinou a nelo to vyhladit.
Pouzdro je samozřejmě lepí ale mě vadí ta "plácačka" přes displej.
Sice ho to parádně chrání ale při pouívání telefonu mi tam vadí.
Proto mám jen ten zadní kryt.
U tohoto mého telefonu uvádí e nemá gorila Glass,tak jsem ho chtěl chránit dalím sklem...
No tímto stylem bych za ty skla měl za chvíli nový telefon...:-((((
S těmi telefony je to u mě průser. Samsung mi přijde jako mít auto Oktávku.
Vdy jsem měl Sony je to pro mě něco jako Citroen. A asi doslova nebo Sony jde do kopru stejně jako Citroen. Z5 jsem nechtěl platit
a ostatní u za nic nestojí. Opravdu neskutečná paralela s tím Citroenem...
iPhone s 30 a více G paměti je drahý a moc mi nesedí ten systém.
A kdy najdu nějakou alternativu,tak zase není přísluenství.To jetě mám omezení e opravdu nechci nic co má 5 a více palců, nebo chci mít telefon v kapse a ne v batohu...
To Samsung nebo iPhone,na to se dá sehnat obal a zabezpečení e to můe přejet tank...:-(
Na to LG jsem byl rád e jsem sehnal jak tak bitelný obal ale sklo je bez ochrany.
|
|
26.02.2017 15:03 -
|
3044556
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
samsung no..on hw neni az tak nejhorsi jen LCD a sw nadstavba je sileno no..
ja jsem mel take SE byli dobre nicmene u posledniho Z3 taky dobry jen zracovani bohuzel po pul roce se to zacalo cele rozlepovat ..a to mam po dvou letech telefon jako novy...
casto pouzivam fotak takze LG G4 byla jasna volba sedi mi i prostredi a tahe ze tam neni priliz balastu a umi vse co od moderniho telefonu pozaduju..tj zmineny fotak (v ramci mezi telefonu samozdrejme),rychle 9/12v nabijeni,kapacita bateriem NFC,bezdratove nabijeni..a proste v te kuzi to vypada pekne
samsung no..on hw neni az tak nejhorsi jen LCD a sw nadstavba je sileno no..
ja jsem mel take SE byli dobre nicmene u posledniho Z3 taky dobry jen zracovani bohuzel po pul roce se to zacalo cele rozlepovat ..a to mam po dvou letech telefon jako novy...
casto pouzivam fotak takze LG G4 byla jasna volba sedi mi i prostredi a tahe ze tam neni priliz balastu a umi vse co od moderniho telefonu pozaduju..tj zmineny fotak (v ramci mezi telefonu samozdrejme),rychle 9/12v nabijeni,kapacita bateriem NFC,bezdratove nabijeni..a proste v te kuzi to vypada pekne :-d
|
|
27.02.2017 00:27 -
|
3044707
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jetě nějaký trik na to lepení ochranného skla by nebyl?
Základem je vdy bezprané prostředí - jak je ve vzduchu prach, nemá moc anci.
A postup záleí jestli má opravdu sklo nebo fólii.
Fólie se přikládá přes jarovou/mýdlovou vodu, kterou pak do stran vytlačí s bubinkami vzduchu.
Pro sklo se displej jen pořádně vyčistí a lehce prohnuté sklo pak přiloí.
Ale jak jsem psal: 1 zrnko prachu na displeji nebo skle = 1 viditelná bublinka. Jediná ance jak se jí zbavit je sundat sklo dolů, znova vyčistit a zkusit znovu. Naposledy, kdy jsem dával ochranné sklo klukovi na Redmi3, tak jsem ho sundaval asi 5x
Jetě nějaký trik na to lepení ochranného skla by nebyl?
Fólie se přikládá přes jarovou/mýdlovou vodu, kterou pak do stran vytlačí s bubinkami vzduchu.
Ale jak jsem psal: 1 zrnko prachu na displeji nebo skle = 1 viditelná bublinka. Jediná ance jak se jí zbavit je sundat sklo dolů, znova vyčistit a zkusit znovu. Naposledy, kdy jsem dával ochranné sklo klukovi na Redmi3, tak jsem ho sundaval asi 5x :-p
|
|
27.02.2017 11:11 -
|
3044723
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
K tomu sklu.. byl jsem normálně v Tescu v mobil prodejně a tam jsem si ho nechal nalepit.. stojí to 100Kč navíc.. frajer lepil a dvě skla zničil a a to třetí dobře sedlo.. ale nemohl naúčtovat nic navíc.. Tvrdil, e jsou vadná ta skla, ale kdoví.. třeba měl jen olový ruce .. Kadopádně si myslím, e je to lepí varianta ne kupovat nějaké skla po netu a akorát vyhazovat prachy..
K tomu sklu.. byl jsem normálně v Tescu v mobil prodejně a tam jsem si ho nechal nalepit.. stojí to 100Kč navíc.. frajer lepil a dvě skla zničil a a to třetí dobře sedlo.. ale nemohl naúčtovat nic navíc.. Tvrdil, e jsou vadná ta skla, ale kdoví.. třeba měl jen olový ruce :nevim .. Kadopádně si myslím, e je to lepí varianta ne kupovat nějaké skla po netu a akorát vyhazovat prachy..
|
|
27.02.2017 13:10 -
|
3044731
|
|
HELLMUT
|
|
|
Ano ,to je dobrý nápad, vím o něm, kdysi mi to taky dělali na to Sony.
Problém je to LG - není to Samsung, iPhone. Málo kde ty skla mají...
Ale mám v plánu zkusit obchod kde to údajně lepí,tak uvidím.
Ano ,to je dobrý nápad, vím o něm, kdysi mi to taky dělali na to Sony.
Problém je to LG - není to Samsung, iPhone. Málo kde ty skla mají...
Ale mám v plánu zkusit obchod kde to údajně lepí,tak uvidím.
|
|
28.02.2017 12:24 -
|
3045028
|
|
gull
|
|
|
Já mám Galaxy S4 mini a ochranu jsem řeil gumovým obalem a "koenou" plácačkou, přes display fólii a nemůu si stěovat, po dvou letech stále v pohodě, i kdy u pomalu přemýlím nad novou fólií, páč u je trochu ountělá. Kadopádně obal mi dobře ztlumil hromadu pádů, take jiné řeení u bych nebral. Manelka má sklo, ale to u jí stihlo po jednom pádu prasknout, take jí taky dám fólii.
Já mám Galaxy S4 mini a ochranu jsem řeil gumovým obalem a "koenou" plácačkou, přes display fólii a nemůu si stěovat, po dvou letech stále v pohodě, i kdy u pomalu přemýlím nad novou fólií, páč u je trochu ountělá. Kadopádně obal mi dobře ztlumil hromadu pádů, take jiné řeení u bych nebral. Manelka má sklo, ale to u jí stihlo po jednom pádu prasknout, take jí taky dám fólii.
|
|
03.03.2017 10:29 -
|
3045934
|
|
HELLMUT
|
|
|
TomasT napsal(a): Jetě nějaký trik na to lepení ochranného skla by nebyl?
Ale jak jsem psal: 1 zrnko prachu na displeji nebo skle = 1 viditelná bublinka. Jediná ance jak se jí zbavit je sundat sklo dolů, znova vyčistit a zkusit znovu. Naposledy, kdy jsem dával ochranné sklo klukovi na Redmi3, tak jsem ho sundaval asi 5x
Tak tato informace pro mě byla zásadní. Včera jsem zase koupil nové sklo (drahé, kvalitní) opět se mi moc nedařilo. Ale po přečtení této informace jsem se nebál ho sundat a zkusit to znovu. Přesně jak píe,asi na pátý pokus se to zadařilo a sedlo to vude.
Nevěděl jsem e se to dá několikrát opakovat. Před tím jsem se bál odlepit a zkusit znovu.
Take díky za novou informaci
Tak tato informace pro mě byla zásadní. Včera jsem zase koupil nové sklo (drahé, kvalitní) opět se mi moc nedařilo. Ale po přečtení této informace jsem se nebál ho sundat a zkusit to znovu. Přesně jak píe,asi na pátý pokus se to zadařilo a sedlo to vude.
Nevěděl jsem e se to dá několikrát opakovat. Před tím jsem se bál odlepit a zkusit znovu.
Take díky za novou informaci:palec
|
|
| |
|
|