| | |
24.03.2010 06:21 -
Re: Vrzání v zadní nápravě i po výměně loisek v zadních ramenech?
|
1807430
|
|
Mamlas
|
|
|
Ja sem menil loziska a obcas se ozve zavrzani taky. Ale u me bych videl duvod v tom, ze jsem mel sadu, ve ktere nebyly ty trubky na ktery jsou pak ty loziska nalisovany. Jelikoz a protoze ty puvodni trubky byly trochu narezly tak si myslim, ze lozisko na nich poradne nedrzi. Takze me pravdepodobne ceka jeste jednou to rozebrat. Mam nejaky fotky v profilu a je to tam pakne videt.
Takze pokud ti nemenili i tyhle trubky tak to muze byt klidne ten duvod.
Ja sem menil loziska a obcas se ozve zavrzani taky. Ale u me bych videl duvod v tom, ze jsem mel sadu, ve ktere nebyly ty trubky na ktery jsou pak ty loziska nalisovany. Jelikoz a protoze ty puvodni trubky byly trochu narezly tak si myslim, ze lozisko na nich poradne nedrzi. Takze me pravdepodobne ceka jeste jednou to rozebrat. Mam nejaky fotky v profilu a je to tam pakne videt.
Takze pokud ti nemenili i tyhle trubky tak to muze byt klidne ten duvod.
|
|
24.03.2010 21:23 -
|
1807484
|
|
Jingo
|
Město: Mikulov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
jruze napsal(a): Jde o to kdo to dělal a jak. Co se týče co ti dali do ruky ? Já ti dám do ruky loisek z dvaceti aut a těch tvejch se ani nedotknu.Ale jestli to udělali OK tak potom by bordel mohlo dělat uloení nápravnice,přidřené pístnice(nepravděpodobné).Loiska by se mněli projevit kdy pomalu zmáčkne zadek dolů-co nejpomaleji a pomalu poutět.Kolik to má po výmněně, - jestli to nenamazali,nebo ty ramena byli vydřené a nechali to tak - natekla tam voda tak jsou KO.
Loiska jsou po výměně pár dní,namazané jsou. Ty původní byli rezavé,ale nebyli úplně narot. Jinak zkouel jsem dle popisu tvého i Jeffryho a vrzání se neozývá. Zkusím jetě ty brzdy.
Jde o to kdo to dělal a jak. Co se týče co ti dali do ruky ? Já ti dám do ruky loisek z dvaceti aut a těch tvejch se ani nedotknu.Ale jestli to udělali OK tak potom by bordel mohlo dělat uloení nápravnice,přidřené pístnice(nepravděpodobné).Loiska by se mněli projevit kdy pomalu zmáčkne zadek dolů-co nejpomaleji a pomalu poutět.Kolik to má po výmněně, - jestli to nenamazali,nebo ty ramena byli vydřené a nechali to tak - natekla tam voda tak jsou KO.
Loiska jsou po výměně pár dní,namazané jsou. Ty původní byli rezavé,ale nebyli úplně narot. Jinak zkouel jsem dle popisu tvého i Jeffryho a vrzání se neozývá. Zkusím jetě ty brzdy.
|
|
24.03.2010 21:26 -
|
1807485
|
|
Jingo
|
Město: Mikulov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Mamlas napsal(a): Ja sem menil loziska a obcas se ozve zavrzani taky. Ale u me bych videl duvod v tom, ze jsem mel sadu, ve ktere nebyly ty trubky na ktery jsou pak ty loziska nalisovany. Jelikoz a protoze ty puvodni trubky byly trochu narezly tak si myslim, ze lozisko na nich poradne nedrzi. Takze me pravdepodobne ceka jeste jednou to rozebrat. Mam nejaky fotky v profilu a je to tam pakne videt. Takze pokud ti nemenili i tyhle trubky tak to muze byt klidne ten duvod.
Trubky zůstaly původní. Loiska byly narezlí take trubky asi taky.
Ja sem menil loziska a obcas se ozve zavrzani taky. Ale u me bych videl duvod v tom, ze jsem mel sadu, ve ktere nebyly ty trubky na ktery jsou pak ty loziska nalisovany. Jelikoz a protoze ty puvodni trubky byly trochu narezly tak si myslim, ze lozisko na nich poradne nedrzi. Takze me pravdepodobne ceka jeste jednou to rozebrat. Mam nejaky fotky v profilu a je to tam pakne videt. Takze pokud ti nemenili i tyhle trubky tak to muze byt klidne ten duvod.
Trubky zůstaly původní. Loiska byly narezlí take trubky asi taky.
|
|
25.03.2010 09:39 -
|
1807497
|
|
jruze
|
|
|
To s těmi trubkami je nepravděpodobné a pokud dává celou sadu tak si musí dát pozor na vymezení.Doporučil bych schodit stabylizátor(aby se ti uvolnili jednotlivé strany) a vyskouet jestli nemají ramena vůli-nebo nejsou moc fest a která strana a co to dělá - potom rozebírat
To s těmi trubkami je nepravděpodobné a pokud dává celou sadu tak si musí dát pozor na vymezení.Doporučil bych schodit stabylizátor(aby se ti uvolnili jednotlivé strany) a vyskouet jestli nemají ramena vůli-nebo nejsou moc fest a která strana a co to dělá - potom rozebírat :nevim
|
|
01.12.2011 19:55 -
|
2429886
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mě se taky asi před půl rokem začalo zezadu při přejezdu nerovností ozývat povrzávání. Tak jsem se začal připravovat na výměnu loisek ramen. A jsem si vimnul,e kdy vzadu někdo sedí,tak to nedělá. Chvilku jsem tedy pátral po autě,a jsem zjistil,e to dělá zámek opěradla levého sedadla.... .
Zapoměl jsem napsat,e kdy jsem auto kupoval,tak mi dali fakturu,kde mimo jiného byla ta výměna fakturovaná...
Mě se taky asi před půl rokem začalo zezadu při přejezdu nerovností ozývat povrzávání. Tak jsem se začal připravovat na výměnu loisek ramen. A jsem si vimnul,e kdy vzadu někdo sedí,tak to nedělá. Chvilku jsem tedy pátral po autě,a jsem zjistil,e to dělá zámek opěradla levého sedadla....:-d .
Zapoměl jsem napsat,e kdy jsem auto kupoval,tak mi dali fakturu,kde mimo jiného byla ta výměna fakturovaná...
|
|
24.09.2016 19:36 -
|
2996779
|
|
michalf
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Mě se taky asi před půl rokem začalo zezadu při přejezdu nerovností ozývat povrzávání. Tak jsem se začal připravovat na výměnu loisek ramen. A jsem si vimnul,e kdy vzadu někdo sedí,tak to nedělá. Chvilku jsem tedy pátral po autě,a jsem zjistil,e to dělá zámek opěradla levého sedadla...
Potvrzuju, přesně stejný problém. Shodou okolností mně v servisu u před delí dobou nali vůli na uloení levého zadního ramene. Teď konečně dolo na výměnu, tak jsem si blbec říkal, e se konečně zbavím vrzání, protoe jen podle zvuku to samozřejmě nepoznám - kovové vrzání jako kovové vrzání. Po výměně to vrzalo úplně stejně. Pojal jsem podezření na zámek opěradla, celý jsem ho rozebral, vyčistil, sloil, vůle v něm jsem vypodloil roztrhanýma a poskládanýma parkovacíma lístkama a od té doby je ticho.
Potvrzuju, přesně stejný problém. Shodou okolností mně v servisu u před delí dobou nali vůli na uloení levého zadního ramene. Teď konečně dolo na výměnu, tak jsem si blbec říkal, e se konečně zbavím vrzání, protoe jen podle zvuku to samozřejmě nepoznám - kovové vrzání jako kovové vrzání. Po výměně to vrzalo úplně stejně. Pojal jsem podezření na zámek opěradla, celý jsem ho rozebral, vyčistil, sloil, vůle v něm jsem vypodloil roztrhanýma a poskládanýma parkovacíma lístkama a od té doby je ticho.
|
|
25.09.2016 08:38 -
|
2996989
|
|
jruze
|
|
|
Ale vrzání loisek v ramenech se větinou projevuje za suchého počasí a po vystoupení z auta (jak se dorovnává vejka) - za jízdy to nebývá moc slyet - jen pokud jsou to u rozpadlé klece a jehličky se dostanou k sobě a to nevre ale střílí. pokud to povrzává za jízdy tak potom hledat v plastech a nebo jak píe Hanz (nebo postříkat zadní ramena vodou,nebo třeba povolovákem atd.. a pokud to ztichne jsou to loiska)
Ale vrzání loisek v ramenech se větinou projevuje za suchého počasí a po vystoupení z auta (jak se dorovnává vejka) - za jízdy to nebývá moc slyet - jen pokud jsou to u rozpadlé klece a jehličky se dostanou k sobě a to nevre ale střílí. pokud to povrzává za jízdy tak potom hledat v plastech a nebo jak píe Hanz (nebo postříkat zadní ramena vodou,nebo třeba povolovákem atd.. a pokud to ztichne jsou to loiska)
|
|
| |
|
|