| | |
22.01.2011 12:08 -
Re: EGR ventil - ivotnost
|
2370691
|
|
DOUFAK
|
|
|
Praxe Jumep praxe ! 30 let jsem řidič z povolání a vidím kolem sebe zase větinou "řidiče-čky"jak zachází s auty,jak se o ně starají,jak se k nim chovají,jak jezdí a co do nich lijí atd. První,nebo druhý majitel je v toleranci,ale třetí u je na pováenou.To je jako se spojkou.Někdo ji oddělá po 100000km - a jinému vydrí 300000km a více.Já tomu říkám syndrom olových nohou a e jich je si můe být jistý a takhle je to i s kompletními auty.Ti lidé na vyjímky dobře vědí,proč je prodávají...
Praxe Jumep praxe ! 30 let jsem řidič z povolání a vidím kolem sebe zase větinou "řidiče-čky"jak zachází s auty,jak se o ně starají,jak se k nim chovají,jak jezdí a co do nich lijí atd. První,nebo druhý majitel je v toleranci,ale třetí u je na pováenou.To je jako se spojkou.Někdo ji oddělá po 100000km - a jinému vydrí 300000km a více.Já tomu říkám syndrom olových nohou a e jich je si můe být jistý a takhle je to i s kompletními auty.Ti lidé na vyjímky dobře vědí,proč je prodávají...;-)
|
|
22.01.2011 13:47 -
|
2370708
|
|
mirke
|
Město: Archlebov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Auto mám v autorizovaném servise, take tam doufám problém nebude...?
A komentovat, e být třetím majitelem auta je na ho... radi nebudu... Neberu ti tvůj názor, ale peníze doma netisknu
Auto mám v autorizovaném servise, take tam doufám problém nebude...? :palec
A komentovat, e být třetím majitelem auta je na ho... radi nebudu... Neberu ti tvůj názor, ale peníze doma netisknu :-))
|
|
22.01.2011 16:15 -
|
2370721
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
hoďte brzdu a zařaďte prosín EGR, offy budou gumou smazány
hoďte brzdu a zařaďte prosín EGR, offy budou gumou smazány ;-)
|
|
11.05.2016 20:39 -
|
2950498
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Čaute chalani Máte niekto skúsenosti s týmto sprejom??? Alebo myslite si e by fakt dokázal dako vyčisti EGR a predli jeho ivotnos??? .link. + video .link.
Čaute chalani :-) Máte niekto skúsenosti s týmto sprejom??? Alebo myslite si e by fakt dokázal dako vyčisti EGR a predli jeho ivotnos??? http://citroeny.eu/technicke-spreje-a-kapaliny/799-cistic-egr-ventilu-a-sani-wynns-diesel-egr-3-200ml.html + video https://www.youtube.com/watch?v=XJg7WCkqads
|
|
11.05.2016 20:55 -
|
2950500
|
|
jumep
|
|
|
uplne zbytocne cokolvek robit s egr - hlavne tvoj je elektornicky a jedine co tam ide su suche sadze a tie sa neusadzaju nejako extra
uplne zbytocne cokolvek robit s egr - hlavne tvoj je elektornicky a jedine co tam ide su suche sadze a tie sa neusadzaju nejako extra
|
|
11.05.2016 21:07 -
|
2950511
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
aha... tak ok ja lene som nevedel e existuje aj take dačo na čistenie EGRka
aha... tak ok :-) ja lene som nevedel e existuje aj take dačo na čistenie EGRka
|
|
11.05.2016 21:33 -
|
2950519
|
|
jumep
|
|
|
zaolejovane je sanie a vstup trubky z EGR do sania, nie samotny ventil a na to netreba nic viac ako vyskrabnut tu vrstvu a skor ked uz nieco, tak treba sanie cistit .... a to je lepsie dat dole a tak vycistit
zaolejovane je sanie a vstup trubky z EGR do sania, nie samotny ventil a na to netreba nic viac ako vyskrabnut tu vrstvu a skor ked uz nieco, tak treba sanie cistit .... a to je lepsie dat dole a tak vycistit
|
|
11.05.2016 21:56 -
|
2950523
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tak jo
:-)))) tak jo :palec
|
|
07.09.2016 12:38 -
|
2992377
|
|
Brzda
|
|
|
Taky přidám svou troku k ivotnosti EGR. Jsem hrdým majitelem u ČTVRTÉHO EGR ventilu.
Poprvé mi ho měnil jumep (nebudu rozebírat, e to bylo zbytečné), podruhé mi ho měnili v servisu Ricar a teď potřetí p. Matějka ve FM. Kromě první výměny kdy byl problém v loisku startéru a ne v EGR dalí dva ventily odely na stejnou mechanickou závadu - upadnuté sedlo ventilu a protoe díky tomu zůstal ventil vlastně stále otevřený, auto chcíplo a u dál nejelo. Tak jak píe ve svém příspěvku JirkaSei, pokadé bez jakéhokoliv náznaku, za jízdy, z ničeho nic. Vechny demontované ventily byly čisté, take problém jinde bych asi neviděl (ani si dost dobře nedokáu představit kde jinde). Vdy to byly originální díly.
Citroen jsem vdy obhajoval, ale toto mi přijde přes čáru. Dle informací od servisáka je to dost častá závada, Citroen dokonce prodává levnějí repasované EGR protoe se toto dost často stává. Nebylo by lepí změnit konstrukci ne stále dokola měnit toté? I kdy výměna nyní přijde na cca 5000kč, přece jenom to dost natve a komplikuje ivot a určitě si dokáu představit lepí důvody k utracení této částky.........
Taky přidám svou troku k ivotnosti EGR. Jsem hrdým majitelem u ČTVRTÉHO :-p EGR ventilu.
Poprvé mi ho měnil jumep (nebudu rozebírat, e to bylo zbytečné:-(), podruhé mi ho měnili v servisu Ricar a teď potřetí p. Matějka ve FM. Kromě první výměny kdy byl problém v loisku startéru a ne v EGR dalí dva ventily odely na stejnou mechanickou závadu - upadnuté sedlo ventilu a protoe díky tomu zůstal ventil vlastně stále otevřený, auto chcíplo a u dál nejelo. Tak jak píe ve svém příspěvku JirkaSei, pokadé bez jakéhokoliv náznaku, za jízdy, z ničeho nic. Vechny demontované ventily byly čisté, take problém jinde bych asi neviděl (ani si dost dobře nedokáu představit kde jinde). Vdy to byly originální díly.
Citroen jsem vdy obhajoval, ale toto mi přijde přes čáru. Dle informací od servisáka je to dost častá závada, Citroen dokonce prodává levnějí repasované EGR protoe se toto dost často stává. Nebylo by lepí změnit konstrukci ne stále dokola měnit toté? I kdy výměna nyní přijde na cca 5000kč, přece jenom to dost natve a komplikuje ivot a určitě si dokáu představit lepí důvody k utracení této částky.........
|
|
07.09.2016 13:41 -
|
2992412
|
|
jumep
|
|
|
neskusal si dat spravit upgrade jednotky motora?
oni tam kvoli egr nieco menili na mape
to co si bol s tym u mna je uz strasne davno, takze si to nepamatam, ale nie som si isty zeby sa to riesilo kvoli stratovaniu onehda + sa robili zhavice (kvoli dostupnosti ze ked to bude otvorene - to si pamatam)
neskusal si dat spravit upgrade jednotky motora?
to co si bol s tym u mna je uz strasne davno, takze si to nepamatam, ale nie som si isty zeby sa to riesilo kvoli stratovaniu onehda + sa robili zhavice (kvoli dostupnosti ze ked to bude otvorene - to si pamatam)
|
|
07.09.2016 15:30 -
|
2992447
|
|
jruze
|
|
|
Změnit mapu otvírání a upravit mezní hodnoty váhy. Na EGRu větinou odejde snímání polohy sedlo je extrém 1:50
Změnit mapu otvírání a upravit mezní hodnoty váhy.:-p Na EGRu větinou odejde snímání polohy sedlo je extrém 1:50;-)
|
|
07.09.2016 15:44 -
|
2992455
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Zivotnost take dost ovlivnuje stav motoru
Zivotnost take dost ovlivnuje stav motoru
|
|
09.09.2016 08:45 -
|
2992840
|
|
Brzda
|
|
|
jumep napsal(a): neskusal si dat spravit upgrade jednotky motora?
Ano, je to dávno. Měl jsem problém se startováním se zahřátým motorem. haviče jsme měnily preventivně jak říká, ale hlavní důvod bylo to startování a kvůli tomu se měnil EGR. Kupoval si ho v Citroenu a byl jsem u tebe hlavně pro to, e na slovensku byl ten EGR tehdy výrazně levnějí. Po necelém roce upadlo sedlo. Ventil jsem ti poslal, aby se dal reklamovat, co nedopadlo......
Ten Co mi vyměnily potov v Ricaru a umřel teď vydrel 5 let/cca 85t km.
A ten co mi tam dal p. Matějka teď doufám vydrí minimálně taky tak, protoe mezi tím to auto u půjde asi do kytek. Kadopádně mě ujistil, e je na něj 2 roky záruka......
Ano, je to dávno. Měl jsem problém se startováním se zahřátým motorem. haviče jsme měnily preventivně jak říká, ale hlavní důvod bylo to startování a kvůli tomu se měnil EGR. Kupoval si ho v Citroenu a byl jsem u tebe hlavně pro to, e na slovensku byl ten EGR tehdy výrazně levnějí. Po necelém roce upadlo sedlo. Ventil jsem ti poslal, aby se dal reklamovat, co nedopadlo......
Ten Co mi vyměnily potov v Ricaru a umřel teď vydrel 5 let/cca 85t km.
A ten co mi tam dal p. Matějka teď doufám vydrí minimálně taky tak, protoe mezi tím to auto u půjde asi do kytek. Kadopádně mě ujistil, e je na něj 2 roky záruka......
|
|
09.09.2016 08:50 -
|
2992841
|
|
Brzda
|
|
|
jruze napsal(a): Změnit mapu otvírání a upravit mezní hodnoty váhy. Na EGRu větinou odejde snímání polohy sedlo je extrém 1:50
No, tak sedlo je moná extrém 1:50, ale mě u se to stalo dvakrát
Tu změnu mapy otvírání a úpravu mezní hodnoty váhy umí autorizovaný servis? A za kolik? Nerad bych ten motor nějak rozhasil, protoe kromě toho EGR funguje normálně - rozuměj dobře. Táhne, kouří málo, ere okolo 6l. Mám najeto 270t km (a to nepočítám, o kolik to mohlo být stočené). Jezdím s dost lehkou nohou, vyblbnu se na motorce.....
No, tak sedlo je moná extrém 1:50, ale mě u se to stalo dvakrát :nevim
Tu změnu mapy otvírání a úpravu mezní hodnoty váhy umí autorizovaný servis? A za kolik? Nerad bych ten motor nějak rozhasil, protoe kromě toho EGR funguje normálně - rozuměj dobře. Táhne, kouří málo, ere okolo 6l. Mám najeto 270t km (a to nepočítám, o kolik to mohlo být stočené). Jezdím s dost lehkou nohou, vyblbnu se na motorce.....
|
|
09.09.2016 11:08 -
|
2992857
|
|
jruze
|
|
|
Brzda napsal(a): No, tak sedlo je moná extrém 1:50, ale mě u se to stalo dvakrát
Tu změnu mapy otvírání a úpravu mezní hodnoty váhy umí autorizovaný servis? A za kolik?
Určitě ne - Asi třeba autočip nebo někdo takovej - EGR je jen ekologickej nesmysl,ale kdy u tam je tak je na to postavená celá elektronika.(EGR poutí do sání saze - sání je mastné a na to se ty saze nalepí - zaserou čidla,kanály,olej atd..) EGR by tam být měl z důvodu ekologie - větina ,,ekologie" je na úkor něčeho.
Určitě ne - Asi třeba autočip nebo někdo takovej;-) - EGR je jen ekologickej nesmysl,ale kdy u tam je tak je na to postavená celá elektronika.(EGR poutí do sání saze - sání je mastné a na to se ty saze nalepí - zaserou čidla,kanály,olej atd..) EGR by tam být měl z důvodu ekologie - větina ,,ekologie" je na úkor něčeho.
|
|
| |
|
|