| | |
14.06.2013 08:05 -
Problém s výkou na přední nápravě
|
2589217
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
...
...
|
|
22.05.2013 10:19 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
2581652
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Dneska ráno jsem přiel k autu, a auto bylo ní jak obvykle. Po odemčení se zvedlo, následovně po rozjetí auta, začalo auto poskakovat. lo to z přední nápravy (moná z pravého přední koule), jak kdybych měl píchlé kolo a jel po poli Po asi 800metrů to u bylo k nevydrení , po zastavení a vypnutí motoru, se přední náprava zdvihnula do nejvyí polohy. Znovu jsem nastartoval a pokračoval dál, po rozjetí se auto dorovnalo do roviny, a po asi 500metrech to přestalo. Dál jsem pokračoval 15km do práce v pohodě. Můete mi někdo říct, co s tím je?
Dneska ráno jsem přiel k autu, a auto bylo ní jak obvykle. Po odemčení se zvedlo, následovně po rozjetí auta, začalo auto poskakovat. lo to z přední nápravy (moná z pravého přední koule), jak kdybych měl píchlé kolo a jel po poli :nevim Po asi 800metrů to u bylo k nevydrení :-(, po zastavení a vypnutí motoru, se přední náprava zdvihnula do nejvyí polohy. Znovu jsem nastartoval a pokračoval dál, po rozjetí se auto dorovnalo do roviny, a po asi 500metrech to přestalo. Dál jsem pokračoval 15km do práce v pohodě. Můete mi někdo říct, co s tím je?
|
|
22.05.2013 10:54 -
|
2581665
|
|
DrMarvin
|
|
|
Katan napsal(a): Dneska ráno jsem přiel k autu, a auto bylo ní jak obvykle. Po odemčení se zvedlo, následovně po rozjetí auta, začalo auto poskakovat. lo to z přední nápravy (moná z pravého přední koule), jak kdybych měl píchlé kolo a jel po poli Po asi 800metrů to u bylo k nevydrení , po zastavení a vypnutí motoru, se přední náprava zdvihnula do nejvyí polohy. Znovu jsem nastartoval a pokračoval dál, po rozjetí se auto dorovnalo do roviny, a po asi 500metrech to přestalo. Dál jsem pokračoval 15km do práce v pohodě. Můete mi někdo říct, co s tím je?
výkový korektor?
výkový korektor?
|
|
22.05.2013 15:13 -
|
2581696
|
|
jruze
|
|
|
Katan napsal(a): To si nemyslím, to by nelo jen od pravé koule...Pořád se to zvedalo a sniovalo (převalovalo). Jak kdyby se měnil tlak v kouli od minima po maximum.
Jestli houpe nahoru dolů tak asi ano- korektor - nedovede načíst polohu a hledá kde je.
Já koupil auto(biturbo) se zelenou vodou(LHM) a tak trochu z toho mám zamotanou iku - po koupi padal zadek,po pár dnech OK a pár dní na to znovu něco - za jízdy se nepatrně přizvedávala někdy prdel, po zhasnutí někdy padla dolů, korektor jiný - dva dny klid a zase - do půl hodiny na zemi. Tak začnem od zadu a uvidím kam a dojdu - jediné pozitivum je e ve mám take to bude jen sport kdo s koho - jestli vyhraje biturbo nebo já a po čem vem a kdy do srazu vyhraju já (doufám) i kdybych měl vytrhat vechno a dát jiné díly.(chyby ádné a tak nastupuje výměnný obchod,i kdy po aktualizaci se objevovala chyba pérování,ale v tu dobu se to chovalo normálně- teď chybu nehlásí a zase je ) - je to souboj nervů kdo s koho
Jestli houpe nahoru dolů tak asi ano- korektor - nedovede načíst polohu a hledá kde je.
Já koupil auto(biturbo) se zelenou vodou(LHM) a tak trochu z toho mám zamotanou iku - po koupi padal zadek,po pár dnech OK a pár dní na to znovu něco - za jízdy se nepatrně přizvedávala někdy prdel, po zhasnutí někdy padla dolů, korektor jiný - dva dny klid a zase - do půl hodiny na zemi. Tak začnem od zadu a uvidím kam a dojdu - jediné pozitivum je e ve mám take to bude jen sport kdo s koho - jestli vyhraje biturbo nebo já a po čem vem a kdy ;-) :-)))) do srazu vyhraju já (doufám) i kdybych měl vytrhat vechno a dát jiné díly.(chyby ádné a tak nastupuje výměnný obchod,i kdy po aktualizaci se objevovala chyba pérování,ale v tu dobu se to chovalo normálně- teď chybu nehlásí a zase je :nevim) - je to souboj nervů kdo s koho:-))))
|
|
22.05.2013 15:26 -
|
2581701
|
|
Katan
|
|
|
To by mě jeblo Kdy by byl korektor patný, tam je jen jeden na přední nápravě? e mi dělá bordel asi jen jedna strana přední nápravy, je to teké pochytit, auto začne skákat při jízdě jak kdybych v nějaké gangsterské káře s hydraulikou
To by mě jeblo :-)) Kdy by byl korektor patný, tam je jen jeden na přední nápravě? e mi dělá bordel asi jen jedna strana přední nápravy, je to teké pochytit, auto začne skákat při jízdě jak kdybych v nějaké gangsterské káře s hydraulikou :-d
|
|
22.05.2013 16:02 -
|
2581702
|
|
DrMarvin
|
|
|
Tak on psal e to lo moná od pravého kola..tak nevim....kdy mam auto v servisní ploze (do 40km/h ) tak mi taky skáče jako koza kdy se přibliuju k těm 40ti....výkový korektor mi taky dělá e auto se z ničeho nic zvedne o kousek a najednou padne zase dolu kde má být....jinak ve v pořádku..korektor mam doma u asi rok připravenej a furt se mi nechce do toho ho měnit:=)
zatim bez problému
Tak on psal e to lo moná od pravého kola..tak nevim....kdy mam auto v servisní ploze (do 40km/h ) tak mi taky skáče jako koza kdy se přibliuju k těm 40ti....výkový korektor mi taky dělá e auto se z ničeho nic zvedne o kousek a najednou padne zase dolu kde má být....jinak ve v pořádku..korektor mam doma u asi rok připravenej a furt se mi nechce do toho ho měnit:=)
zatim bez problému
|
|
22.05.2013 17:35 -
|
2581740
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ak ti v prvej zvýenej polohe skáče ako koza má zle nastavenú výku. Na prvej zvýenej (do 40km/h) to musí ete celkom slune prui.
Ak ti v prvej zvýenej polohe skáče ako koza má zle nastavenú výku. Na prvej zvýenej (do 40km/h) to musí ete celkom slune prui.
|
|
22.05.2013 17:46 -
|
2581742
|
|
DrMarvin
|
|
|
jj pruí..ale kdy se dostanu k těm 40ti tak to skáče ikdy jedu po rovině...jak kdyby byly brutálně nevyváený kola:=) neřeim...průí to normálně kdy jedu pomalejc...
jj pruí..ale kdy se dostanu k těm 40ti tak to skáče ikdy jedu po rovině...jak kdyby byly brutálně nevyváený kola:=) neřeim...průí to normálně kdy jedu pomalejc...
|
|
22.05.2013 18:36 -
|
2581746
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak to bude niektorý vnútorný kĺb poloosi.
Tak to bude niektorý vnútorný kĺb poloosi.
|
|
23.05.2013 06:54 -
|
2581917
|
|
Katan
|
|
|
Tak dnes ráno opět. Přiel jsem k autu, a přední celá náprava úplně na zemi, zadek v provozní poloze. Po nastartování předek vyjel a na horu a nereaguje na úpravu výky, jen zadní náprava funguje jak má. Odjel jsem do práce s tím e se to po cestě zpraví jak včera ale tentokrát nic. Take je to asi ten přední korektor... Je ho potřeba vyměnit, nebo stačí např. promazat ty táhla, nebo korektor nějak rozhýbat?
Tak dnes ráno opět. Přiel jsem k autu, a přední celá náprava úplně na zemi, zadek v provozní poloze. Po nastartování předek vyjel a na horu a nereaguje na úpravu výky, jen zadní náprava funguje jak má. Odjel jsem do práce s tím e se to po cestě zpraví jak včera ale tentokrát nic. :-(((( Take je to asi ten přední korektor... Je ho potřeba vyměnit, nebo stačí např. promazat ty táhla, nebo korektor nějak rozhýbat? :nevim
|
|
23.05.2013 07:55 -
|
2581919
|
|
Katan
|
|
|
Jak poznám e to dělá korektor?
Jak poznám e to dělá korektor?
|
|
23.05.2013 08:46 -
|
2581928
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Katan napsal(a): Take je to asi ten přední korektor... Je ho potřeba vyměnit, nebo stačí např. promazat ty táhla, nebo korektor nějak rozhýbat?
Přenos informace o poloze v korektoru je "bezkontaktní" Korektor začne blbnout, kdy se do něj dostane vlhkost a zaoxiduje napojení desky s tiákem na vývody konektoru. Pak to má "elektrickou" chybu a počítač si neví rady. Samozřejmě je dobré mít táhlo volné - promazané, aby se pohyb dobře přenáel.
Tady sem to kdysi dával: .link.
Ten samý případ s vlhkostí tu v jiném vlákně ... .link.
JOSKO napsal(a): ahojte,v poslednej dobe sa mi stava ze pocas jazdy sa mi zdvihne zadok do najvyssej polohy.jazda jak na koze.zastavim spustim auto do najnizsej,potom do normalu a po chvili sa mi zadok zdvihne az na doraz.cital som tu o tom vyskovom onom vzadu na torznej tyci,myslite ze by to robilo ono?dakujem za info.
JOSKO napsal(a): nie pod autom som nebol.len som bol asi pred tyzdnom na umyvarke kde som dal auto umyt aj zospodu,neviem ci by to spolu suviselo.
|
|
19.04.2015 19:24 -
Re: Problém s výkou na zadni nápravě
|
2812421
|
|
bobr
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Děla mě to same po vyměne konektoru.Někdy normal nekdy zadek tvrdy cca po 50 km. Nemam adnej tip polete tip
Děla mě to same po vyměne konektoru.Někdy normal nekdy zadek tvrdy cca po 50 km. Nemam adnej tip polete tip
|
|
25.08.2016 00:11 -
Re: Problém s výkou na přední nápravě
|
2987263
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Jedna perlička:
Předek neel dolů, auto tvrdé.
Odtlakování diagnostikou v pořádku.
Vlezu pod auto abych se podíval, co se na tom bezkontaktním regulátoru můe pokazit a mezi páčkou korektoru a rámem jsem nael kousek plastu z montání lampy, který bránil korektoru v regulaci. Natěstí nic neprasko a ve zase funguje.
Jedna perlička:
Předek neel dolů, auto tvrdé.
Odtlakování diagnostikou v pořádku.
Vlezu pod auto abych se podíval, co se na tom bezkontaktním regulátoru můe pokazit a mezi páčkou korektoru a rámem jsem nael kousek plastu z montání lampy, který bránil korektoru v regulaci. Natěstí nic neprasko a ve zase funguje.
|
|
| |
|
|