| | |
15.12.2014 19:46 -
Re: Přepínání dálkových světel - bixenon / C5 III
|
2764857
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Přesně tohle (pojistit a rozbít) mi poradili v servisu Kdy pominu, e je to podvod, tak za cenu pojistky budu mít nové světlo... Kdybych ho měl na stole, tak si s ním pohraju, ale sundavejte na zahradě nárazník - na to nemám čas ani zkuenosti
Přesně tohle (pojistit a rozbít) mi poradili v servisu :-D Kdy pominu, e je to podvod, tak za cenu pojistky budu mít nové světlo... Kdybych ho měl na stole, tak si s ním pohraju, ale sundavejte na zahradě nárazník - na to nemám čas ani zkuenosti :(
|
|
15.12.2014 19:47 -
|
2764858
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No tak navtiv Jaroue. Ten má času na rozdávání.
No tak navtiv Jaroue. Ten má času na rozdávání. :-))))
|
|
25.03.2015 14:31 -
|
2801823
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Konečně jsem to lépe prozkoumal. Na pravém světle (funkčním) po sundání 2 pinového konektoru, který vede k elektromotorku ovládajícímu clonku, jsem při zapnutých dálkových naměřil napětí. Na levém jsem nenaměřil nic. Na vícepinovém konektoru, který je ve světle dole (bílý íroký konektor s malými piny, dráty osazených je asi 5 pozic) jsem nenaměřil ádné napětí, ale zjistil jsem, e po rozpojení se clonka přestane pohybovat. Na velkém konektoru (připojení světlometu ke kabelům v autu - černý konektor s tlustými dráty zvenku na světlometu) jsem také nezjistil, jak se dálková ovládají (nenaměřil jsem ádné změny napětí ani na fungujícím světlometu). Problém tedy nejspí bude někde v elektroinstalaci. Pokud byste někdo měl schéma nebo byste věděl, jak to funguje, tak prosím napite... Díky.
Konečně jsem to lépe prozkoumal. Na pravém světle (funkčním) po sundání 2 pinového konektoru, který vede k elektromotorku ovládajícímu clonku, jsem při zapnutých dálkových naměřil napětí. Na levém jsem nenaměřil nic. Na vícepinovém konektoru, který je ve světle dole (bílý íroký konektor s malými piny, dráty osazených je asi 5 pozic) jsem nenaměřil ádné napětí, ale zjistil jsem, e po rozpojení se clonka přestane pohybovat. Na velkém konektoru (připojení světlometu ke kabelům v autu - černý konektor s tlustými dráty zvenku na světlometu) jsem také nezjistil, jak se dálková ovládají (nenaměřil jsem ádné změny napětí ani na fungujícím světlometu). Problém tedy nejspí bude někde v elektroinstalaci. Pokud byste někdo měl schéma nebo byste věděl, jak to funguje, tak prosím napite... Díky.
|
|
24.03.2016 07:05 -
|
2931500
|
|
dpadevet
|
|
|
Po roce jsem potkal jiné světlo a zkusil ho připojit (byl to starí model se árovkou místo LED). lape jako hodinky. Take závada je v mém světle a elektromotorkem (nebo elektromagnetem či čím se tak clonka hýbe) to nebude. Kdyby někoho napadlo, čím by to mohlo být a jestli by to lo opravit, tak mi prosím dejte vědět. Předpokládám, e světlo má nějakou řídící jednotku? Můe být třeba někde upadlý drátek přivádějící napětí k clonce? Bohuel jsem ho nikdy neviděl rozebrané (asi se budu muset podívat po nějakém rozmláceném kusu z bouračky) a ani jsem neměl monost pořádně prohlédnout vyndané světlo (a na světle nasazeném v autě toho bohuel moc nevidím).
Po roce jsem potkal jiné světlo a zkusil ho připojit (byl to starí model se árovkou místo LED). lape jako hodinky. Take závada je v mém světle a elektromotorkem (nebo elektromagnetem či čím se tak clonka hýbe) to nebude. Kdyby někoho napadlo, čím by to mohlo být a jestli by to lo opravit, tak mi prosím dejte vědět. Předpokládám, e světlo má nějakou řídící jednotku? Můe být třeba někde upadlý drátek přivádějící napětí k clonce? Bohuel jsem ho nikdy neviděl rozebrané (asi se budu muset podívat po nějakém rozmláceném kusu z bouračky) a ani jsem neměl monost pořádně prohlédnout vyndané světlo (a na světle nasazeném v autě toho bohuel moc nevidím).
|
|
24.03.2016 07:37 -
|
2931501
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ve svetle je jednotka ktera ridi naklapeni,clunku a nivelaci
ve svetle je jednotka ktera ridi naklapeni,clunku a nivelaci
|
|
24.03.2016 10:18 -
|
2931556
|
|
tomasg
|
Město: Podvysoka, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 77 |
|
|
dpadevet napsal(a): Konečně jsem to lépe prozkoumal. Na pravém světle (funkčním) po sundání 2 pinového konektoru, který vede k elektromotorku ovládajícímu clonku, jsem při zapnutých dálkových naměřil napětí. Na levém jsem nenaměřil nic. Na vícepinovém konektoru, který je ve světle dole (bílý íroký konektor s malými piny, dráty osazených je asi 5 pozic) jsem nenaměřil ádné napětí, ale zjistil jsem, e po rozpojení se clonka přestane pohybovat. Na velkém konektoru (připojení světlometu ke kabelům v autu - černý konektor s tlustými dráty zvenku na světlometu) jsem také nezjistil, jak se dálková ovládají (nenaměřil jsem ádné změny napětí ani na fungujícím světlometu). Problém tedy nejspí bude někde v elektroinstalaci. Pokud byste někdo měl schéma nebo byste věděl, jak to funguje, tak prosím napite... Díky.
Skontaktuj sa s manikom tuna: .link.
Pole dobierkou,opraví a pole spä, kolega bol spokojný
Skontaktuj sa s manikom tuna: http://www.eshopbn.sk/
Pole dobierkou,opraví a pole spä, kolega bol spokojný
|
|
01.06.2016 16:55 -
|
2957172
|
|
Drakod
|
Město: Rakovník, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj, tak jsem před týdnem shledal, e i moje C5ka/III z roku 2009 má stejný problém. Dnes jsem se objednal do autorizovaného servisu a uvidím, co mi řeknou. Ale pravděpodobně se jedná o stejnou závadu, jako u tebe. Vůbec se mi to nelíbí, ale bojím se, e mi řeknou, e musím vyměnit celé světlo ... co jak zmiňuje je pěkně drahá sranda. Budu snad raději jezdit bez jednoho dálkového, ne vyplácnout 20.000,- za světlomet. Pochybuji, e ho toti seenu někde na vrakoviti. Nepodařilo se ti s tím mezi tím něco vymyslet?
Ahoj, tak jsem před týdnem shledal, e i moje C5ka/III z roku 2009 má stejný problém. Dnes jsem se objednal do autorizovaného servisu a uvidím, co mi řeknou. Ale pravděpodobně se jedná o stejnou závadu, jako u tebe. Vůbec se mi to nelíbí, ale bojím se, e mi řeknou, e musím vyměnit celé světlo ... co jak zmiňuje je pěkně drahá sranda. Budu snad raději jezdit bez jednoho dálkového, ne vyplácnout 20.000,- za světlomet. Pochybuji, e ho toti seenu někde na vrakoviti. Nepodařilo se ti s tím mezi tím něco vymyslet?
|
|
02.06.2016 07:34 -
|
2957390
|
|
Drakod
|
Město: Rakovník, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Tak ji se mi to včera povedlo rozchodit. Nael jsem hrubý návod, jak to někdo řeil na passata .link. a tak jsem to podle něj zkusil a opravdu se mi clonku podařilo rozchodit. Uff, to jsem si oddechl. Clonka je promazaná a zase lape tak jak má.
Tak ji se mi to včera povedlo rozchodit. Nael jsem hrubý návod, jak to někdo řeil na passata http://forum.passat-club.cz/viewtopic.php?f=183&t=1060 a tak jsem to podle něj zkusil a opravdu se mi clonku podařilo rozchodit. Uff, to jsem si oddechl. Clonka je promazaná a zase lape tak jak má.
|
|
| |
|
|