| | |
14.05.2016 21:31 -
pískání/kvílení
|
2951183
|
|
hispeed
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Dobrý večer pánové,pokud zakládám duplicitní téma tak se předem velice omlouvám,ale nenael jsem nic co by mi pomohlo s problémem... Mám C5 2.2Hdi 98kW r.v.2001 se vím naprostá spokojenost,ale ji delí dobu cca 3měsíce mě trápí pískání z prostoru jakoby u turba.. Jeliko auto ji několikrát spadlo do nouzáku spojil jsem si toto pískání se zprávou od turba,e se chystá na odpočinek.. Dnes jsem turbo vyměnil avak problém se zvukem neustal,auto jede jak z praku,ale pití jak lokomotiva... Abych trochu popsal ten zvuk tak je velice podobný prokluzujícímu klíňáku. Dělá to pořád jak za studena tak za tepla a vzdy pri akceleraci a při brdění motorem,pokud jedu po rovině stálou rychlostí tak to píská velice malo ba někdy vůbec...To samé i na volnoběh,lápnu-li na plyn tak piská,pokud udruju stejné otačky tak je ticho... zkusím dát do přílohy malou nahrávku pokud to někomu pomůe,předem vem velice děkuji za jakékoli nasměrování a radu
Dobrý večer pánové,pokud zakládám duplicitní téma tak se předem velice omlouvám,ale nenael jsem nic co by mi pomohlo s problémem... Mám C5 2.2Hdi 98kW r.v.2001 se vím naprostá spokojenost,ale ji delí dobu cca 3měsíce mě trápí pískání z prostoru jakoby u turba.. Jeliko auto ji několikrát spadlo do nouzáku spojil jsem si toto pískání se zprávou od turba,e se chystá na odpočinek.. Dnes jsem turbo vyměnil avak problém se zvukem neustal,auto jede jak z praku,ale pití jak lokomotiva... Abych trochu popsal ten zvuk tak je velice podobný prokluzujícímu klíňáku. Dělá to pořád jak za studena tak za tepla a vzdy pri akceleraci a při brdění motorem,pokud jedu po rovině stálou rychlostí tak to píská velice malo ba někdy vůbec...To samé i na volnoběh,lápnu-li na plyn tak piská,pokud udruju stejné otačky tak je ticho... zkusím dát do přílohy malou nahrávku pokud to někomu pomůe,předem vem velice děkuji za jakékoli nasměrování a radu:palec
Přílohy: Hlas0001.amr ( 13702b ) - |
|
14.05.2016 21:43 -
Re: pískání/kvílení
|
2951196
|
|
jumep
|
|
|
ta nahravka je dost nespecificka, ale v akom stave je volnobezka na alternatore / aky alternator tam je?
ta nahravka je dost nespecificka, ale v akom stave je volnobezka na alternatore / aky alternator tam je?
|
|
14.05.2016 21:46 -
|
2951198
|
|
hispeed
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
jak jsem psal,zvuk se line ze zadní strany motoru,jakoby od turba.. altík a ve okolo drákového řemene je ok
jak jsem psal,zvuk se line ze zadní strany motoru,jakoby od turba.. altík a ve okolo drákového řemene je ok
|
|
14.05.2016 21:48 -
|
2951201
|
|
jumep
|
|
|
mno, takyto zvuk tam okrem turba nema moc co davat, nie je diera v sani / vyfuku (vlnovec?)
turbo je mazane dobre?
mno, takyto zvuk tam okrem turba nema moc co davat, nie je diera v sani / vyfuku (vlnovec?)
turbo je mazane dobre?
|
|
14.05.2016 21:51 -
|
2951202
|
|
hispeed
|
|
|
to mě taky napadlo,ale jednak jsem nikde nic nenael a tak si myslím,e by to pískalo pořád a ne jen při změně otáček motoru
to mě taky napadlo,ale jednak jsem nikde nic nenael a tak si myslím,e by to pískalo pořád a ne jen při změně otáček motoru:nevim
|
|
14.05.2016 21:53 -
|
2951204
|
|
jumep
|
|
|
zmenou otacok sa menia aj otacky turba, ono sa to ustali predokladam na na nejakom konstantnom zvuku ktory ti nepride divny
zmenou otacok sa menia aj otacky turba, ono sa to ustali predokladam na na nejakom konstantnom zvuku ktory ti nepride divny
|
|
14.05.2016 21:56 -
|
2951205
|
|
hispeed
|
|
|
kdy se to ustálí a nebo je to bez zátěě tak to nepíská takřka vůbec... řve to ale opravdu dost hlasitě,je to dost nepříjemné s tím jezdit
kdy se to ustálí a nebo je to bez zátěě tak to nepíská takřka vůbec... řve to ale opravdu dost hlasitě,je to dost nepříjemné s tím jezdit
|
|
14.05.2016 22:06 -
|
2951214
|
|
jumep
|
|
|
skus zhodit remen prislusenstva a ci to nestichne
inak ma takto nenapada nic, len byt pod autom a mat niekoho kto to bude preslapavat a hladat
skus zhodit remen prislusenstva a ci to nestichne
inak ma takto nenapada nic, len byt pod autom a mat niekoho kto to bude preslapavat a hladat
|
|
15.05.2016 09:53 -
|
2951239
|
|
hispeed
|
|
|
Tak řemen přísluenství jsem shodil-stále píská stejně,hadice jsem proel a ani tam jsem nic nenalezl... U mi to hlava nebere...
Tak řemen přísluenství jsem shodil-stále píská stejně,hadice jsem proel a ani tam jsem nic nenalezl... U mi to hlava nebere...
|
|
15.05.2016 10:28 -
|
2951251
|
|
hispeed
|
|
|
Nová a snad kvalitnějí nahrávka
Nová a snad kvalitnějí nahrávka ;)
Přílohy: Hlas0002.amr ( 40102b ) - |
|
15.05.2016 10:45 -
|
2951268
|
|
jumep
|
|
|
teraz je to jednoznacne turbo
aj ho pocut ked bezi - takze najdi si dieru (uz som podobny zvuk mal ked bola diera v rure pred katalyzatorom - cize vyfukova cast)
teraz je to jednoznacne turbo
aj ho pocut ked bezi - takze najdi si dieru (uz som podobny zvuk mal ked bola diera v rure pred katalyzatorom - cize vyfukova cast)
|
|
15.05.2016 11:16 -
|
2951278
|
|
hispeed
|
|
|
Tak ířka ádná nenalezena...
Tak ířka ádná nenalezena...:nevim
|
|
15.05.2016 12:57 -
|
2951307
|
|
jumep
|
|
|
nudzak neberem moc do uvahy (pravdepodobne swirl....) - nemame k nemu ziaden popis
hovori ze mu to ide normalne - diera v sani by to nemalo ist normalne, ale zasa pravda - nemusi to ist ok
z toho co mame na popise je to malo a zo zvuku sa da jedine povedat ze pocut turbo
inak ma tak napadlo ze este aj ta plastova sacia trubka moze byt nacata a potom to nema spravne info z vahy atd.
nudzak neberem moc do uvahy (pravdepodobne swirl....) - nemame k nemu ziaden popis
hovori ze mu to ide normalne - diera v sani by to nemalo ist normalne, ale zasa pravda - nemusi to ist ok
z toho co mame na popise je to malo a zo zvuku sa da jedine povedat ze pocut turbo
inak ma tak napadlo ze este aj ta plastova sacia trubka moze byt nacata a potom to nema spravne info z vahy atd.
|
|
15.05.2016 15:05 -
|
2951344
|
|
hispeed
|
|
|
pánové moc Vám díky za rady avak zatím nic z toho to není... pod autem uz jsem byl zatmco kamarád dupal na plyn a stále jsem nic nenael,nikde nic nefouka a ani se nic nezamastilo... jinak auto ji do nouze nepadá a a na ten příerný zvuk se chová normálně..
pánové moc Vám díky za rady avak zatím nic z toho to není... pod autem uz jsem byl zatmco kamarád dupal na plyn a stále jsem nic nenael,nikde nic nefouka a ani se nic nezamastilo...:nevim jinak auto ji do nouze nepadá a a na ten příerný zvuk se chová normálně..
|
|
15.05.2016 15:26 -
|
2951346
|
|
jruze
|
|
|
hispeed napsal(a): pánové moc Vám díky za rady avak zatím nic z toho to není... pod autem uz jsem byl zatmco kamarád dupal na plyn a stále jsem nic nenael,nikde nic nefouka a ani se nic nezamastilo... jinak auto ji do nouze nepadá a a na ten příerný zvuk se chová normálně..
Netuím je to o hledání a klidně by mohl být problém i v turbu(pokud to nedělaly obě - tuím e jsi psal e jsi měnil) - musí to být slyet odkud to jde - takhle od PC se nedá a je to od nás obou jen hádání - těch míst je dost a i kdy jsme oba xxkrát toto řeili tak to pokadé můe být od jinud. Na audinách se propaluje podloka a píská jak lokomotiva - fouka ze spoje mezi turbínou,na C5 je to hodně často ta propojka (krátká hadice jak jsem psal,i sem tu měl KO tu plastovou pod autem,tu spodní od ypsilonky,nebo netěsnila ypsilonka , ale zezadu těch moností není tolik aby se to neodposlechlo.
Netuím je to o hledání a klidně by mohl být problém i v turbu(pokud to nedělaly obě - tuím e jsi psal e jsi měnil) - musí to být slyet odkud to jde - takhle od PC se nedá a je to od nás obou jen hádání - těch míst je dost a i kdy jsme oba xxkrát toto řeili tak to pokadé můe být od jinud.:nevim Na audinách se propaluje podloka a píská jak lokomotiva - fouka ze spoje mezi turbínou,na C5 je to hodně často ta propojka (krátká hadice jak jsem psal,i sem tu měl KO tu plastovou pod autem,tu spodní od ypsilonky,nebo netěsnila ypsilonka , ale zezadu těch moností není tolik aby se to neodposlechlo.
|
|
| |
|
|