| | |
26.01.2016 14:47 -
Re: STK - novinky, zákon, pravidla
|
2911355
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): Můj názor je, e ty správné nuly se tam naučí buď vepsat ručně (stejně jako doteď byly emise Online záznamem.... a nakonec tam vyplnil vechno ručně) a nebo si na emisích pořídí chytré krabičky, které převedou jedničky na nuly. Hrozit jim za to nic nebude, nikdo jim nedokáe, e v tu chvíli to auto nebylo bez závad.
A i kdyby to neudělali přímo na emisích, tak s těma krabičkama co nevidět někdo přijde na bazoi. Jediná funkce bude, e budou přeposílat komunikaci z OBD a jakmile zachytí výpis závady nebo patný readiness, tak to nepustí dál.
Přepsat kódy jde , a ty na to má znalosti a zařízení?(a to jako převodník dat v jednotce? - tak to mi dej vědět a to někdo udělá) mimo to se ti okamitě zapíou chybné zpět - to by jsi to musel udělat tam a nesměl by jsi nastartovat a .... dalí.Tam na emisích by se toto teoreticky dalo , ale jen u toho koho dobře znají protoe to můe být volavka(a i kdy né myslí e můe někomu věřit? - tebe zastaví pár dní po emisích za to e to kouří a řeknou: mi vám odpustíme 50000,- kdy nám řeknete kde a jak jste proel,mi vám dáme jiné auto které budeme sledovat a vy s ním projedete) ví jaké prachy ty emisní stanice dělají a e se kvůli tomu připraví o chleba a o třeba mega pokuty? - ty jsou tak vy...ný e nepustí ani to co by mohli.
Přepsat kódy jde , a ty na to má znalosti a zařízení?(a to jako převodník dat v jednotce? - tak to mi dej vědět a to někdo udělá) mimo to se ti okamitě zapíou chybné zpět - to by jsi to musel udělat tam a nesměl by jsi nastartovat a .... dalí.Tam na emisích by se toto teoreticky dalo , ale jen u toho koho dobře znají protoe to můe být volavka(a i kdy né myslí e můe někomu věřit? - tebe zastaví pár dní po emisích za to e to kouří a řeknou: mi vám odpustíme 50000,- kdy nám řeknete kde a jak jste proel,mi vám dáme jiné auto které budeme sledovat a vy s ním projedete) ví jaké prachy ty emisní stanice dělají a e se kvůli tomu připraví o chleba a o třeba mega pokuty? - ty jsou tak vy...ný e nepustí ani to co by mohli.
|
|
26.01.2016 22:10 -
|
2911536
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Nepřepisovat kódy v jednotce, jednotka a si normálně funguje. Ale krabičku - prodluovák, který se napojí mezi jednotku a diagnostiku a do diagnostiky nepustí ádné chybové kódy. Samozřejmě krabička by byla schovaná a v autě by byla přístupná jenom cinknutá OBD.
Myslí, e na emise posílají volavky? A proč by za kouřící auto dávali 50000 pokuty? Emise má, ádná kontrolka ti v autě nesvítí, tak jak má vědět, e něco není ok?
Nepřepisovat kódy v jednotce, jednotka a si normálně funguje. Ale krabičku - prodluovák, který se napojí mezi jednotku a diagnostiku a do diagnostiky nepustí ádné chybové kódy. Samozřejmě krabička by byla schovaná a v autě by byla přístupná jenom cinknutá OBD.
Myslí, e na emise posílají volavky? A proč by za kouřící auto dávali 50000 pokuty? Emise má, ádná kontrolka ti v autě nesvítí, tak jak má vědět, e něco není ok?
|
|
26.01.2016 22:15 -
|
2911538
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Myslí, e na emise posílají volavky? A proč by za kouřící auto dávali 50000 pokuty? Emise má, ádná kontrolka ti v autě nesvítí, tak jak má vědět, e něco není ok?
Tady platí taková česká klasika - nikoho nezajímá, jak to má nebo nemá vědět, jestli to ví nebo neví. Jede v autě/provozuje auto, který není takový, jaký má být a má problém. Tečka, konec..
Má to jako xy dalích nesmyslů, který u nás bohuel fungujou, vědět jsi měl a mohl, a lus.. Nebo "soud nabyl přesvědčení" ...
Tady platí taková česká klasika - nikoho nezajímá, jak to má nebo nemá vědět, jestli to ví nebo neví. Jede v autě/provozuje auto, který není takový, jaký má být a má problém. Tečka, konec.. :-)
Má to jako xy dalích nesmyslů, který u nás bohuel fungujou, vědět jsi měl a mohl, a lus.. :-) Nebo "soud nabyl přesvědčení" ... :-)
|
|
26.01.2016 22:27 -
|
2911543
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
V tom případě první na řadě budou VW, ne?
"nikoho nezajímá, jak to má nebo nemá vědět, jestli to ví nebo neví. Jede v autě/provozuje auto, který není takový, jaký má být" - to přesně splňují u z výroby
V tom případě první na řadě budou VW, ne?:)
"nikoho nezajímá, jak to má nebo nemá vědět, jestli to ví nebo neví. Jede v autě/provozuje auto, který není takový, jaký má být" - to přesně splňují u z výroby:)
|
|
26.01.2016 22:42 -
|
2911562
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jsem vyprávěl kamarádovi co jsem se zde ohledně STK dozvěděl. On je autoklempíř co dělá hlavně VW koncern. Nechtěl mi věřit e to má byt takhle hustý. Sám má relativně čerstvě koupený Transporter a prý se zrovna chystal na radu od auto mechaniků koncernu kuchat FAP.
Tak jsem mu řekl a to raději nedělá...
Říkal, ty vole a co Taxikáři? Ty to mají z 90%vykuchané.
Co jako budou dělat?
Jsem vyprávěl kamarádovi co jsem se zde ohledně STK dozvěděl. On je autoklempíř co dělá hlavně VW koncern. Nechtěl mi věřit e to má byt takhle hustý. Sám má relativně čerstvě koupený Transporter a prý se zrovna chystal na radu od auto mechaniků koncernu kuchat FAP.
Tak jsem mu řekl a to raději nedělá...
Říkal, ty vole a co Taxikáři? Ty to mají z 90%vykuchané.
Co jako budou dělat? :nevim
|
|
26.01.2016 23:24 -
|
2911574
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): Nepřepisovat kódy v jednotce, jednotka a si normálně funguje. Ale krabičku - prodluovák, který se napojí mezi jednotku a diagnostiku a do diagnostiky nepustí ádné chybové kódy. Samozřejmě krabička by byla schovaná a v autě by byla přístupná jenom cinknutá OBD.
No za stav auta zodpovídá řidič - to je stará věc (pokud tě zastaví.pokud né a jde o rychlost) příjde to majiteli a ručí majitel(vyhledání majitele účtují 60eur + pokuta) - zodpovědnost nese majitel jako teď u nás.
A proč by za kouřící auto dávali 50000 pokuty? Emise má, ádná kontrolka ti v autě nesvítí, tak jak má vědět, e něco není ok? - Ty má v autě kontrolku kouřivosti? A myslí e budou řeit jestli o tom ví a jestli a kdy se ti to pokazilo nebo to tak má?
Projeď se po Rakousku - měj trochu smůlu a schválně kolik tě to bude stát ? (hezky tě doprovodí na místo kde jsou schopni provést kontrolu) - neprojde - odstaví tě,dostane pokutu jak prase a s autem nehne ne na odtahovce(ale a po zaplacení pokuty) myslí e je bude zajímat e má platnou STK a emise ? Tak na to zapomeň U nás to bude to samé - bude to sice jetě nějaký čas trvat,ale bude.Rakuákům stačí k základnímu zjitění filtrační pytel na výfuk (jdou hlavně po novějích autech a cizích SPZ) a platí tam e oni jsou zákon!! a to e se ti něco zrovna teď pokazilo to je tvůj problém - je tam samo asi nějaká tolerance ale...
Mně odstavili za toto v doměnce ze já - no byla to ale alfa které jsem seděl na prdeli a hulila jak darebné kamna - kdy neuspěli s kouřivostí tak jsem dostal 10.eček za nedodrování odstupu od vozidla.(ta alfa hulila tak e to ve 140. bylo na mlhovky abych viděl)
No za stav auta zodpovídá řidič - to je stará věc;-) (pokud tě zastaví.pokud né a jde o rychlost) příjde to majiteli a ručí majitel(vyhledání majitele účtují 60eur + pokuta) - zodpovědnost nese majitel jako teď u nás.
A proč by za kouřící auto dávali 50000 pokuty? Emise má, ádná kontrolka ti v autě nesvítí, tak jak má vědět, e něco není ok? - Ty má v autě kontrolku kouřivosti? A myslí e budou řeit jestli o tom ví a jestli a kdy se ti to pokazilo nebo to tak má?
Projeď se po Rakousku - měj trochu smůlu a schválně kolik tě to bude stát ? (hezky tě doprovodí na místo kde jsou schopni provést kontrolu) - neprojde - odstaví tě,dostane pokutu jak prase a s autem nehne ne na odtahovce(ale a po zaplacení pokuty) myslí e je bude zajímat e má platnou STK a emise ? Tak na to zapomeň;-) U nás to bude to samé - bude to sice jetě nějaký čas trvat,ale bude.Rakuákům stačí k základnímu zjitění filtrační pytel na výfuk:-p (jdou hlavně po novějích autech a cizích SPZ) a platí tam e oni jsou zákon!! a to e se ti něco zrovna teď pokazilo to je tvůj problém - je tam samo asi nějaká tolerance ale...
Mně odstavili za toto v doměnce ze já - no byla to ale alfa které jsem seděl na prdeli a hulila jak darebné kamna - kdy neuspěli s kouřivostí tak jsem dostal 10.eček za nedodrování odstupu od vozidla.(ta alfa hulila tak e to ve 140. bylo na mlhovky abych viděl)
|
|
27.01.2016 13:08 -
|
2911676
|
|
c5vyskov
|
|
|
Kontrolku kouřivosti ne, ale kontrolku -vrtulník. A i ta je navíc oranová a se svítícíma oranovýma můe jezdit, ne?
No jsem teď na zcestí, jestli nedám fap zpátky. Auto s ním vcelku fungovalo, asi tak jak teď, a byl by klid.
Kontrolku kouřivosti ne, ale kontrolku -vrtulník. A i ta je navíc oranová a se svítícíma oranovýma můe jezdit, ne?:)
No jsem teď na zcestí, jestli nedám fap zpátky. Auto s ním vcelku fungovalo, asi tak jak teď, a byl by klid.
|
|
27.01.2016 13:10 -
|
2911677
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Ahoj
Mám otázku ohledně nových pravidel.
Na vozidlech C5 I, ktere nejsou z vyroby vybaveny FAPem, se meri pouze kourivost a pokud bude v limitu, tak vozidlo nema problem? Nebo je tam nejake zpriseneni na kourivost, ze DeFacto vozidla bez FAPu emise neudelaji? Respektuje limit kourivosti stale emisni tridy vozidel?
Ahoj
Mám otázku ohledně nových pravidel.
Na vozidlech C5 I, ktere nejsou z vyroby vybaveny FAPem, se meri pouze kourivost a pokud bude v limitu, tak vozidlo nema problem? Nebo je tam nejake zpriseneni na kourivost, ze DeFacto vozidla bez FAPu emise neudelaji? Respektuje limit kourivosti stale emisni tridy vozidel?
|
|
27.01.2016 13:48 -
|
2911682
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Samozřejmě - limity kouřivosti se nezměnily - co se změnilo, e u nebudou přičítat koeficient 0,5 jako doteď - take kdo procházel těsně, má problém.
Konkrétní limitní hodnotu, kterou nesmí auto nikdy v době svého provozu překročit udává pro konkrétní model auta výrobce na základě homologace (ale hodnota není totoná s obecnými limity nutnými pro získání homologace u nového auta).
Koukni na poslední papír z kontroly emisí, dovolenou hodnotu kořivosti sni o 0,5 a porovnej s naměřenou ze stejného papíru.
Samozřejmě - limity kouřivosti se nezměnily - co se změnilo, e u nebudou přičítat koeficient 0,5 jako doteď - take kdo procházel těsně, má problém.
Konkrétní limitní hodnotu, kterou nesmí auto nikdy v době svého provozu překročit udává pro konkrétní model auta výrobce na základě homologace (ale hodnota není totoná s obecnými limity nutnými pro získání homologace u nového auta).
Koukni na poslední papír z kontroly emisí, dovolenou hodnotu kořivosti sni o 0,5 a porovnej s naměřenou ze stejného papíru.
|
|
27.01.2016 16:55 -
|
2911737
|
|
jruze
|
|
|
TomasT napsal(a): Samozřejmě - limity kouřivosti se nezměnily - co se změnilo, e u nebudou přičítat koeficient 0,5 jako doteď - take kdo procházel těsně, má problém.
Já bych to zjednoduil - to co je v TP musí splňovat (u nás jedno , ale v D kde jsou zóny (plakety) se třeba nemusí dostat do centa města) nikdo zatím vevydal vyhláku aby euro 3.(co je C5 bez FAP nesmělo na silnici) pokud se vejde do hodnot uváděných výrobcem.(Já mám RHR bez FAP a ne - kouří méně ne 1/2 C5 s FAP)
Já bych to zjednoduil - to co je v TP musí splňovat (u nás jedno , ale v D kde jsou zóny (plakety) se třeba nemusí dostat do centa města) nikdo zatím vevydal vyhláku aby euro 3.(co je C5 bez FAP nesmělo na silnici) pokud se vejde do hodnot uváděných výrobcem.(Já mám RHR bez FAP a ne - kouří méně ne 1/2 C5 s FAP);-)
|
|
27.01.2016 17:57 -
|
2911755
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Děkuju TomasT a Jruze za odpovedi.
Děkuju TomasT a Jruze za odpovedi.
|
|
13.05.2016 10:07 -
Re: STK-POZOR budou změny
|
2950876
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Ale podle nového u teď je to naprosto normální, závada na havení = závada na emisním systému = neprojde...
Ale podle nového u teď je to naprosto normální, závada na havení = závada na emisním systému = neprojde...
|
|
13.05.2016 11:19 -
|
2950881
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Byl jsem na emisích STK v únoru, taky prej nějaká závada tam byla, nebyl schopnej říct čeho se to týká.Asi 15min tam laboroval s tim e prej to nejde vymazat, pak se mu to nějak povedlo.Celou dobu byla sonda ve výfuku a motor běel na volnoběh, ádný tůrování motoru nic se nekonalo vytisknul papír, dal razítko a bastafidly, proel jsem Take stejně záleí kde jak jsou nebo nejsou fanatici, stk taky v pohodě
Byl jsem na emisích STK v únoru, taky prej nějaká závada tam byla, nebyl schopnej říct čeho se to týká.Asi 15min tam laboroval s tim e prej to nejde vymazat, pak se mu to nějak povedlo.Celou dobu byla sonda ve výfuku a motor běel na volnoběh, ádný tůrování motoru nic se nekonalo vytisknul papír, dal razítko a bastafidly, proel jsem :-d Take stejně záleí kde jak jsou nebo nejsou fanatici, stk taky v pohodě :-)
|
|
13.05.2016 13:38 -
|
2950891
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
PATaMAT napsal(a): Ale podle nového u teď je to naprosto normální, závada na havení = závada na emisním systému = neprojde...
Zajisté je to naprosto normální (ne v Česku) pokud budou lidé jezdit do servisů a mit nato sypat prachy za výměny dilů(,nebo pořídí operativní leas.) tak je ve bez problémů a pak přestane fungovat i tento veb kde větina řeí krizové stavy.Otázka zní kdo si to bez mrknutí oka dovolí?
Zajisté je to naprosto normální (ne v Česku) pokud budou lidé jezdit do servisů a mit nato sypat prachy za výměny dilů(,nebo pořídí operativní leas.) tak je ve bez problémů a pak přestane fungovat i tento veb kde větina řeí krizové stavy.Otázka zní kdo si to bez mrknutí oka dovolí?
|
|
13.05.2016 20:45 -
|
2950926
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Já jel se svou c5 tourer 2.2 hdi na emise ted v pondělí v domnění e kdý jsem asi před měsícem nechal v citroenu doplnit eloys a auto se chová normálně nikde nic nehlásí projdu emisemi a stk jako nů máslem. Mechanik na emisích napíchl auto na diag ta mu hlásila chybu malý tlak na turbu tak ji smáznul a poslal mě auto projet aby se prý skalibrovalo pro dalí měření.Auto se samozřejmě po ujetí cca 30km neskalibrovalo tak mě poslal zdrávas.
Já jel se svou c5 tourer 2.2 hdi na emise ted v pondělí v domnění e kdý jsem asi před měsícem nechal v citroenu doplnit eloys a auto se chová normálně nikde nic nehlásí projdu emisemi a stk jako nů máslem. Mechanik na emisích napíchl auto na diag ta mu hlásila chybu malý tlak na turbu tak ji smáznul a poslal mě auto projet aby se prý skalibrovalo pro dalí měření.Auto se samozřejmě po ujetí cca 30km neskalibrovalo tak mě poslal zdrávas.
|
|
| |
|
|