| | |
28.04.2012 15:33 -
Re: odvzdunění spojky
|
2472603
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Tak jsem dneska taky odvzdunil spojku.. a výsledek je mnohem měkčí pedál, vrácí se hned za nohou (trochu to vázlo) a plynulejí a měkčí záběr za těch 10 minut práce to stálo (co se týče výky záběru, tak zabírá ve stejný poloze, jak se tady ví řeilo)
Tak jsem dneska taky odvzdunil spojku.. a výsledek je mnohem měkčí pedál, vrácí se hned za nohou (trochu to vázlo) a plynulejí a měkčí záběr :palec za těch 10 minut práce to stálo (co se týče výky záběru, tak zabírá ve stejný poloze, jak se tady ví řeilo)
|
|
13.04.2015 19:06 -
|
2809641
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Trochu blbá otázka, ale nemôem prís na to, ako to odvzduni.
Dole je obrázok tuím valca, čo ovláda spojku ale nevidím tam iadny róbovací odvzduňovací ventil, len nejaká gumová čiapočka na nejakom ventilčeku (len nasadená, nerobovacia), ale keď ju dám dole a mačkám spojku tak sa nič nedeje...
Trochu blbá otázka, ale nemôem prís na to, ako to odvzduni.
Dole je obrázok tuím valca, čo ovláda spojku ale nevidím tam iadny róbovací odvzduňovací ventil, len nejaká gumová čiapočka na nejakom ventilčeku (len nasadená, nerobovacia), ale keď ju dám dole a mačkám spojku tak sa nič nedeje...
Přílohy: Spojka_X7.jpg ( 1826915b ) - |
|
13.04.2015 19:23 -
|
2809654
|
|
jumep
|
|
|
nach sa paci
kazdopadne ti to nepomoze, uplatni tu zaruku: (ak sa budu zdrahat odkaz ich na dokument B2BW0119Q0 )
Při výrazné akceleraci na 3., 4., 5. nebo 6. převodový stupeň vzrostou otáčky motoru, ale vozidlo neakceleruje ihned
1. ORIGINÁLNY
Spojka.
2. ZÁKROK POPREDAJNEHO SERVISU
Výměna sady spojky.
Přeprogramování řídicího počítače motoru.
2.1. Potřebné díly
1 Sada spojky (Ref. čislo nd 2052.P3).
2.2. Oprava
Vyměnit sadu spojky .
POZOR : Při montái systému spojky pouít přípravek ke stlačení mechanismu spojky (-).0217
POZOR : Diagnostický přístroj musí mít poslední aktualizaci, která se nachází na serveru pro aktualizace na dálku
Instalovat nejnovějí program řídicího počítače motoru ze serveru pro poprodejní servis.
3. SÉRIOVÉ RIEENIE
Aplikace nového programu a montá nové spojky počínaje číslem OPR 12273.
ps. inak v preklade, dali sme tam nahovno spojku a softwarovo upravujeme krutak pri vymacknutej spojke a akceleracii - ak ti neprepalia jednotku tak ta vymena bude zbytocna, zoderes ju zasa
nach sa paci
kazdopadne ti to nepomoze, uplatni tu zaruku: (ak sa budu zdrahat odkaz ich na dokument B2BW0119Q0 )
Při výrazné akceleraci na 3., 4., 5. nebo 6. převodový stupeň vzrostou otáčky motoru, ale vozidlo neakceleruje ihned
1. ORIGINÁLNY
Spojka.
2. ZÁKROK POPREDAJNEHO SERVISU
Výměna sady spojky.
Přeprogramování řídicího počítače motoru.
2.1. Potřebné díly
1 Sada spojky (Ref. čislo nd 2052.P3).
2.2. Oprava
Vyměnit sadu spojky .
POZOR : Při montái systému spojky pouít přípravek ke stlačení mechanismu spojky (-).0217
POZOR : Diagnostický přístroj musí mít poslední aktualizaci, která se nachází na serveru pro aktualizace na dálku
Instalovat nejnovějí program řídicího počítače motoru ze serveru pro poprodejní servis.
3. SÉRIOVÉ RIEENIE
Aplikace nového programu a montá nové spojky počínaje číslem OPR 12273.
ps. inak v preklade, dali sme tam nahovno spojku a softwarovo upravujeme krutak pri vymacknutej spojke a akceleracii - ak ti neprepalia jednotku tak ta vymena bude zbytocna, zoderes ju zasa
Přílohy: C5 (X7) - B2BI010EP0 - Odvzdunění _ Hydraulické ovládání spojky neřízené mechanické převodovky.pdf ( 210768b ) - |
|
13.04.2015 19:57 -
|
2809673
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Vďaka za návod, len ako naschvál musím ma ten najdebilnejí spôsob s tými sponami, s ktorými nejde ani hnú.
Zmeral som aspoň zdvih 21mm (udávané rozpätie je 18-22mm) take zavzdunené to nie je.
Pochybujem, e spojka preklzuje vďaka tomu, e som to za 4 roky nespravil (brzdovú som menil pred dvoma rokmi + odvzunené brzdy, na spojku som zabudol...).
Ale výdr spojky 70tkm, WTF??? A to si dávam pozor, ak dávam plný, tak vdy a po úplnom uvožnení spojky. Na bývlej XA má spojka 300tkm a je pôvodná
Vďaka za návod, len ako naschvál musím ma ten najdebilnejí spôsob s tými sponami, s ktorými nejde ani hnú.
Zmeral som aspoň zdvih 21mm (udávané rozpätie je 18-22mm) take zavzdunené to nie je.
Pochybujem, e spojka preklzuje vďaka tomu, e som to za 4 roky nespravil (brzdovú som menil pred dvoma rokmi + odvzunené brzdy, na spojku som zabudol...).
Ale výdr spojky 70tkm, WTF??? A to si dávam pozor, ak dávam plný, tak vdy a po úplnom uvožnení spojky. Na bývlej XA má spojka 300tkm a je pôvodná :-((((
|
|
13.04.2015 19:59 -
|
2809674
|
|
jumep
|
|
|
uz od RHR je tento problem, skratka je poddymenzovana na ten motor, ako som ti povedal, ak mas tu zaruku, daj to spravit a nevahaj s tym
uz od RHR je tento problem, skratka je poddymenzovana na ten motor, ako som ti povedal, ak mas tu zaruku, daj to spravit a nevahaj s tym
|
|
13.04.2015 20:16 -
|
2809677
|
|
sgt
|
|
|
Zajtra sa idem objedna do servisu, predpokladám e vďaka predĺenej záruke s tým nebude problém.
Len pre info, 120kW dvojliter s manuálnou prevodovkou má rovnakú "dimenzovanú" spojku, keďe má o 20Nm viac?
Zajtra sa idem objedna do servisu, predpokladám e vďaka predĺenej záruke s tým nebude problém.
Len pre info, 120kW dvojliter s manuálnou prevodovkou má rovnakú "dimenzovanú" spojku, keďe má o 20Nm viac?
|
|
13.04.2015 20:34 -
|
2809697
|
|
jumep
|
|
|
netusim, zatial sa nikto nestazoval ale myslim ze tam je to uz ine
netusim, zatial sa nikto nestazoval :) ale myslim ze tam je to uz ine
|
|
13.04.2015 21:22 -
|
2809738
|
|
jruze
|
|
|
Já nevím jestli je na RHR poddymenzovaná spojka , ale 230000Km a je jetě dobrá jen je trochu slyet dvouhmota při zhasnutí.(pro normálního uivatele nepoznatelné) a jsem přesvědčen e má před sebou jetě nejméně 30000Km.To je jako patná spojka? co by potom byla na 1.6HDI.
Já nevím jestli je na RHR poddymenzovaná spojka , ale 230000Km a je jetě dobrá jen je trochu slyet dvouhmota při zhasnutí.(pro normálního uivatele nepoznatelné) a jsem přesvědčen e má před sebou jetě nejméně 30000Km.To je jako patná spojka? co by potom byla na 1.6HDI.:nevim
|
|
01.10.2015 11:31 -
|
2869135
|
|
SWalker
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Můe mi někdo prosím poradit? Včera mi při parkování zůstala promáčklá spojka a nevracela se. Nádobka na brzdovou kapalinu byla na minimu a pod autem flek... Po doplnění a několikeré zmáčknutí spojky začala být ok, ale jakmile zůstala selápnutá, zase začala unikat brzdová kapalina (bylo vidět, jak zpod motoru kape). Nevíte někdo čím to můe být - zda jen prasklá nějaká hadička a popř. která? Auto mi zůstalo v sousedním městě a mám celkem problém to blíe prozkoumat. Popř. jestli máte někdo kontakt na někoho ze Zlína a okolí? Děkuji
Můe mi někdo prosím poradit? Včera mi při parkování zůstala promáčklá spojka a nevracela se. Nádobka na brzdovou kapalinu byla na minimu a pod autem flek... Po doplnění a několikeré zmáčknutí spojky začala být ok, ale jakmile zůstala selápnutá, zase začala unikat brzdová kapalina (bylo vidět, jak zpod motoru kape). Nevíte někdo čím to můe být - zda jen prasklá nějaká hadička a popř. která? Auto mi zůstalo v sousedním městě a mám celkem problém to blíe prozkoumat. Popř. jestli máte někdo kontakt na někoho ze Zlína a okolí? Děkuji
|
|
29.10.2015 08:50 -
|
2879146
|
|
SWalker
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Se zpoděním děkuji za radu, byl to ten spojkový váleček. Vyměněno a ve lape
Se zpoděním děkuji za radu, byl to ten spojkový váleček. Vyměněno a ve lape :)
|
|
01.05.2016 18:26 -
|
2947818
|
|
Radooz
|
Město: Radějovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
ahoj lidi, mám týden c5 2.2. hdi takté spojka zabírá a nahoře chtěl bych ji zkusit odvzdunit bo vude je samý plastový dekl, airbox adt ..... mohl byjste mi něko říci co je třeba demontovat abych se tam dostal? díky Radooz
ahoj lidi, mám týden c5 2.2. hdi takté spojka zabírá a nahoře chtěl bych ji zkusit odvzdunit bo vude je samý plastový dekl, airbox adt ..... mohl byjste mi něko říci co je třeba demontovat abych se tam dostal? díky Radooz
|
|
01.05.2016 19:49 -
|
2947838
|
|
Radooz
|
Město: Radějovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Odpovím si sám je pod airboxem
Odpovím si sám je pod airboxem :-)
|
|
| |
|
|