| | |
16.02.2016 21:12 -
Denní svícení C3
|
2919697
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze ...
presunuti diskuze ...
|
|
19.12.2015 16:35 -
Re: Aktivace denního svícení
|
2898640
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Ahojte, mám dotaz k dennímu svícení na naí nové C3. Máme na C3 originální LED denní svícení, které při rozsvícení provozních světel zhasne. Viděl jsem u hodně aut včetně Peugeotů, která mají rozsvícená provozní světla a zároveň s nima jim svítí i originál LED denní. Ptám se jestli někdo zda jde nastavit aby denní LED svítila dál, tedy spolu s provozníma světlama ?
Díky za odpovědi, Vaek.
Ahojte, mám dotaz k dennímu svícení na naí nové C3. Máme na C3 originální LED denní svícení, které při rozsvícení provozních světel zhasne. Viděl jsem u hodně aut včetně Peugeotů, která mají rozsvícená provozní světla a zároveň s nima jim svítí i originál LED denní. Ptám se jestli někdo zda jde nastavit aby denní LED svítila dál, tedy spolu s provozníma světlama ?
Díky za odpovědi, Vaek.
|
|
19.12.2015 19:20 -
|
2898698
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jestli to jde nastavit, tak to nesmí pouívat.
e to nikdo nesleduje, jetě neznamená, e musí projít technickou a nebo e nemůe dostat pokutu.
Zákon hovoří jasně - S DRL nesmí svítit nic jinýho. Ani zadní koncový světla. Bohuel, je to blbost, ale je to tak. Viděl jsem dnes při cestě do Mikulova v tý prasecký mlze několik borců, co měli zapnutý jen DLR a nedivil bych se, kdyby domů dojeli se zbořeným zadkem. V tom pralese zadních mlhovek se před váma najednou objeví totálně neosvětlený zadek auta a to je pak co brzdit, kdy kolona jede 150km/h. Ale na tohle nai pomáhači kalou. Sedět za bukem a měřit rychlost, to je pohodlnějí.
Jestli to jde nastavit, tak to nesmí pouívat. :-d
e to nikdo nesleduje, jetě neznamená, e musí projít technickou a nebo e nemůe dostat pokutu. :-((((
Zákon hovoří jasně - S DRL nesmí svítit nic jinýho. Ani zadní koncový světla. Bohuel, je to blbost, ale je to tak. Viděl jsem dnes při cestě do Mikulova v tý prasecký mlze několik borců, co měli zapnutý jen DLR a nedivil bych se, kdyby domů dojeli se zbořeným zadkem. V tom pralese zadních mlhovek se před váma najednou objeví totálně neosvětlený zadek auta a to je pak co brzdit, kdy kolona jede 150km/h. Ale na tohle nai pomáhači kalou. Sedět za bukem a měřit rychlost, to je pohodlnějí.
|
|
19.12.2015 21:30 -
|
2898755
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
e to nemá svítit dohromady vím, ale je mi divné,e u jsem potkal hodně nových aut, které mají originální denní LED, a kdy jedou večer, tak jim svítí LED s provozníma světlama. Poslední co si pamatuji byl Peugeot.
e to nemá svítit dohromady vím, ale je mi divné,e u jsem potkal hodně nových aut, které mají originální denní LED, a kdy jedou večer, tak jim svítí LED s provozníma světlama. Poslední co si pamatuji byl Peugeot.
|
|
19.12.2015 22:49 -
|
2898844
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ono to bude chtít vyzkouet, jak který nastavení dle manuálu opravdu fungujou. Oni toti ty jejich překlady občas nedávají smysl a pak se v tom plácáme. Např. u mojeho auta (bez DRL) znamená popis v manuálu - Denní svícení - to, e se světla automaticky rozsvítí po nastartování a nezáleí při tom na viditelnosti. Pokud to v menu vypnu, tak se světla rozsvěcí podle denního světla. V tunelu se rozsvítí a za tunelem zhasnou.
Nebo je to moná naopak (abych někoho nemystifikoval), ale vím, e mi to při pročítání nedávalo smysl. Take moná to v manuálu má, ale nepozná to díky tomu překladu.
Ale i tak si myslím, e není proč z toho smutnit. Já bych to nepouíval. DRL se pouívá proto, aby to etřilo árovky. Proč to zapínat i se árovkama?
Ono to bude chtít vyzkouet, jak který nastavení dle manuálu opravdu fungujou. Oni toti ty jejich překlady občas nedávají smysl a pak se v tom plácáme. Např. u mojeho auta (bez DRL) znamená popis v manuálu - Denní svícení - to, e se světla automaticky rozsvítí po nastartování a nezáleí při tom na viditelnosti. Pokud to v menu vypnu, tak se světla rozsvěcí podle denního světla. V tunelu se rozsvítí a za tunelem zhasnou.
Nebo je to moná naopak (abych někoho nemystifikoval), ale vím, e mi to při pročítání nedávalo smysl. Take moná to v manuálu má, ale nepozná to díky tomu překladu.
Ale i tak si myslím, e není proč z toho smutnit. Já bych to nepouíval. DRL se pouívá proto, aby to etřilo árovky. Proč to zapínat i se árovkama? :nevim
|
|
20.12.2015 00:09 -
|
2898861
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdarec, na C5/III to jde a je to legílní (homologované). V diagnostice lze nastavit, jestli jako obrysová světla má být pouita iluminace světel pro denní svícení. Denní led svítí ostře, při zapnutí xenonů se automaticky ztlumí minimálně o 50 % a fungují opravdu jako obrysová světla. Níe uvedené nastavení z diag. není sice z C5, ale je to podobné.
1. "Simultaneous illumination of the day running lights and side lights = YES"
2. Type of the day running lights = Dedicated day running lights
Zdarec, na C5/III to jde a je to legílní (homologované). V diagnostice lze nastavit, jestli jako obrysová světla má být pouita iluminace světel pro denní svícení. Denní led svítí ostře, při zapnutí xenonů se automaticky ztlumí minimálně o 50 % a fungují opravdu jako obrysová světla. Níe uvedené nastavení z diag. není sice z C5, ale je to podobné. :-))
1. "Simultaneous illumination of the day running lights and side lights = YES"
2. Type of the day running lights = Dedicated day running lights
|
|
20.12.2015 00:27 -
|
2898862
|
|
Mikra
|
|
|
Ano, takto je to legální. Buď svítí ostře jen DRL, nebo svítí árovky/výbojky plus DRL degradované na obrysovky. To potom dává smysl, protoe nemusí mít v autě dalí árovky v parkovačkách/obrysovkách.
Ano, takto je to legální. Buď svítí ostře jen DRL, nebo svítí árovky/výbojky plus DRL degradované na obrysovky. To potom dává smysl, protoe nemusí mít v autě dalí árovky v parkovačkách/obrysovkách.
|
|
| |
|
|