| | |
11.02.2015 19:32 -
Re: Funkce sníh u automatické převodovky
|
2785960
|
|
Fantomas21
|
Město: Liberec, Auto: C5 Aircross | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Zkouel jsem reim sníh jen 1-2x. Rozjezd na 3. Prej to jinak nastaví podvozek, to jsem napozoroval. Je to vhodné asi jen na extrémní situace, na normální provoz na sněhu asi nemá smysl.
Zkouel jsem reim sníh jen 1-2x. Rozjezd na 3. Prej to jinak nastaví podvozek, to jsem napozoroval. Je to vhodné asi jen na extrémní situace, na normální provoz na sněhu asi nemá smysl.
|
|
11.02.2015 20:43 -
|
2786007
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Taky to zatim nepouzivam, ale esp mam vyzkouseno dost dobre, funguje to skvele a mozna proto se nad 30 KMH neda deaktivovat, jelikoz mam automat a zadnou rucni brzdu tak je to takove divne pri ostrejsi jizde po snehu, ale to auto si to srovna samo...francouzi jsou nato asi fakr dobri, u byvaleho megane III jsem mel ručku, ale neslo se na ni otocit, auto zacalo řvat a hned se srovnalo samo jakymsi brzdeni vnitřnich kol atd..zvlastni, ale funkčni...
Taky to zatim nepouzivam, ale esp mam vyzkouseno dost dobre, funguje to skvele a mozna proto se nad 30 KMH neda deaktivovat, jelikoz mam automat a zadnou rucni brzdu tak je to takove divne pri ostrejsi jizde po snehu, ale to auto si to srovna samo...francouzi jsou nato asi fakr dobri, u byvaleho megane III jsem mel ručku, ale neslo se na ni otocit, auto zacalo řvat a hned se srovnalo samo jakymsi brzdeni vnitřnich kol atd..zvlastni, ale funkčni...:palec
|
|
12.02.2015 10:05 -
|
2786152
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Reim jsem pouil jen párkrát, opravdu nutné to bylo jednou - v prudkém uklouzaném kopci. ESP se mi samo zapne nad 50 km/h. Osobně mi to úplně nevyhovuje, ale je to trend (v nových VW mimo pár aut nelze ESP vypnout) a je pravda, e nad 50 km/h s Citroënem opravdu nepojede tak, aby ti to v něčem bránilo... Na rallye jsou jiná auta ne ty nae autobusy
Reim jsem pouil jen párkrát, opravdu nutné to bylo jednou - v prudkém uklouzaném kopci. ESP se mi samo zapne nad 50 km/h. Osobně mi to úplně nevyhovuje, ale je to trend (v nových VW mimo pár aut nelze ESP vypnout) a je pravda, e nad 50 km/h s Citroënem opravdu nepojede tak, aby ti to v něčem bránilo... Na rallye jsou jiná auta ne ty nae autobusy ;-):palec
|
|
16.12.2015 20:35 -
|
2897826
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Ahoj, já mám jiný problém. Kdy u nás letos napadl první sníh, byl jsem s autem na chalupě. Tam bylo na cestě zhruba 15 - 20 cm sněhu. Auto s tím nemělo problém do doby, ne jsem si potřeboval zacouvat, abych se u chalupy otočil. Při couvání mi začala problikávat lutá kontrolka asi ABS na palubce a auto se nechtělo hnout. Ani nemělo tendenci hrabat, prostě jako, kdyby bylo bez výkonu. Kdy jsem si dal kus na rozjezd, tak se mi zacouvat podařilo. Dodávám, e to bylo do mírného kopce. Je toto normální chování?
Ahoj, já mám jiný problém. Kdy u nás letos napadl první sníh, byl jsem s autem na chalupě. Tam bylo na cestě zhruba 15 - 20 cm sněhu. Auto s tím nemělo problém do doby, ne jsem si potřeboval zacouvat, abych se u chalupy otočil. Při couvání mi začala problikávat lutá kontrolka asi ABS na palubce a auto se nechtělo hnout. Ani nemělo tendenci hrabat, prostě jako, kdyby bylo bez výkonu. Kdy jsem si dal kus na rozjezd, tak se mi zacouvat podařilo. Dodávám, e to bylo do mírného kopce. Je toto normální chování?
|
|
16.12.2015 20:45 -
|
2897840
|
|
ivanivan
|
|
|
To je chování ESP a kontrolka taky .
To je chování ESP a kontrolka taky ;-) .
|
|
16.12.2015 21:56 -
|
2897876
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
A co s tím? S C5 absolvuji první zimu a jsem z toho celkem nervózní
A co s tím? S C5 absolvuji první zimu a jsem z toho celkem nervózní :-d
|
|
16.12.2015 22:08 -
|
2897878
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Má tam tlačítko na vypnutí ESP/ASR. Kdy svítí, je vypnuto. Zkus to přítě s vypnutým a uvidí, jestli to pomůe. To blikání na přístrojovce ukazuje, e ESP/ASR zafungovalo. Mělo by to omezit prokluz kol. Ale jak je to na zpátečku, to vyzkoueno nemám.
Má tam tlačítko na vypnutí ESP/ASR. Kdy svítí, je vypnuto. Zkus to přítě s vypnutým a uvidí, jestli to pomůe. To blikání na přístrojovce ukazuje, e ESP/ASR zafungovalo. Mělo by to omezit prokluz kol. Ale jak je to na zpátečku, to vyzkoueno nemám.
|
|
17.12.2015 07:21 -
|
2897916
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Na zpátečku nefungoval akorát Haldex první generace. ESP funguje vdy, stejně tak ASR.
Na zpátečku nefungoval akorát Haldex první generace. ESP funguje vdy, stejně tak ASR.
|
|
| |
|
|