| | |
20.08.2015 14:23 -
Chcípání motoru / C5 I 3.0i 24V
|
2853024
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahoj, hledal jsem a nenael, tak to sepíu tu.
Obecně mi třeba i před půl rokem auto nastartovalo, ale cukalo a chvilku trvalo, ne motor necukal a pěkně brumlal, jak má. Postupem času mi někdy zdechl, znova jsem nastartoval a po znovunastartování ve hned ok. V tuto chvíli jsem ve fázi, kdy a u ráno nebo odpoledne po práci nastartuju, tak cuká a zdechá hned. V pondělí jsem vyjel ze zatáčky na volnoběh, zdechlo mi to při zatáčení a fakt to nebylo moc fajn vyjet do protisměru, protoe nelo točit ani volantem. Dřív to dělalo třeba jen kdy bylo míň stupňů, teď u je mu to putna.
Přemýlím, e je to sáním, to vdycky zlobilo. V červnu jsem byl na dovči v Řecku, tuna písku a bordlu z pláe. Tak jsem umyl a vysuil filtr. Teď jsem byl v Řecku dva týdny. Tak přemýlím, jestli to můe být třeba jen filtrem a koupit nový, čistý? LPG nebo benzín je fuk.
Nějaké nápady, co udělat, a to hlavně necuká, nezdechá při startu? Jaké mám monosti na zkouku, výměnu? Plus teda co ten měřák oleje...
A kdybyste viděli ten bordel, co mám teď písku a veho v autě, no hnus . Kdo to má čistit...
Díky!
Ahoj, hledal jsem a nenael, tak to sepíu tu.
Obecně mi třeba i před půl rokem auto nastartovalo, ale cukalo a chvilku trvalo, ne motor necukal a pěkně brumlal, jak má. Postupem času mi někdy zdechl, znova jsem nastartoval a po znovunastartování ve hned ok. V tuto chvíli jsem ve fázi, kdy a u ráno nebo odpoledne po práci nastartuju, tak cuká a zdechá hned. V pondělí jsem vyjel ze zatáčky na volnoběh, zdechlo mi to při zatáčení a fakt to nebylo moc fajn vyjet do protisměru, protoe nelo točit ani volantem. Dřív to dělalo třeba jen kdy bylo míň stupňů, teď u je mu to putna.
Přemýlím, e je to sáním, to vdycky zlobilo. V červnu jsem byl na dovči v Řecku, tuna písku a bordlu z pláe. Tak jsem umyl a vysuil filtr. Teď jsem byl v Řecku dva týdny. Tak přemýlím, jestli to můe být třeba jen filtrem a koupit nový, čistý? LPG nebo benzín je fuk.
Nějaké nápady, co udělat, a to hlavně necuká, nezdechá při startu? Jaké mám monosti na zkouku, výměnu? Plus teda co ten měřák oleje...
A kdybyste viděli ten bordel, co mám teď písku a veho v autě, no hnus :-). Kdo to má čistit...
Díky!
|
|
20.08.2015 15:44 -
Re: Chcípání motoru / C5 I 3.0i 24V
|
2853046
|
|
ivanivan
|
|
|
Ty má prací filtr? Jinak filtr bych měnil jako první.
Ty má prací filtr? Jinak filtr bych měnil jako první.
|
|
20.08.2015 18:54 -
|
2853107
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no pokud mas LPG muze ti propoustet ventil a potom te dela dost problemu
zavri ventil v LPG nadrzi
olej je jasnej..smerodatne je to mas na merce koukni a dolej
no pokud mas LPG muze ti propoustet ventil a potom te dela dost problemu
zavri ventil v LPG nadrzi
olej je jasnej..smerodatne je to mas na merce koukni a dolej
|
|
20.08.2015 21:54 -
|
2853145
|
|
jruze
|
|
|
Stirius napsal(a): Nějaké nápady, co udělat, a to hlavně necuká, nezdechá při startu? Jaké mám monosti na zkouku, výměnu? Plus teda co ten měřák oleje...
A kdybyste viděli ten bordel, co mám teď písku a veho v autě, no hnus . Kdo to má čistit...
Díky!
Kolik mají svíčky? A jaké tam jsou? tyhle motory jsou na to dost háklivé . Dost pomůe to protáhnout aby se ten motor pořádně prohřál a protáhl se výfuk a sání.Jinak jak píe autodiag.
A jezdi do ruska nebo na ukrajinu tam mají hovno - nebude mít v autě písek
Kolik mají svíčky? A jaké tam jsou? tyhle motory jsou na to dost háklivé . Dost pomůe to protáhnout aby se ten motor pořádně prohřál a protáhl se výfuk a sání.Jinak jak píe autodiag.
A jezdi do ruska nebo na ukrajinu tam mají hovno - nebude mít v autě písek:-))))
|
|
21.08.2015 20:57 -
|
2853290
|
|
Stirius
|
|
|
Haha. Tak filtr pratelný asi není, ale tak je to filtr, tak jsem to projel vodou z hadice, ususil na slunku a bylo. Otázka, jak moc to vydrí. Kolik tak ten filtr snese km?
Jinak olej teda prcam, zatím ok. Vypadá to, e v normálních českých teplotách funguje merka jak má
Svíčky mi měnili v dubnu ve fedor auto, jak jsem byl na prohlídce plynu.
Zkusím asi vyměnit filtr a pak uvidíme, co dál.
Haha. Tak filtr pratelný asi není, ale tak je to filtr, tak jsem to projel vodou z hadice, ususil na slunku a bylo. Otázka, jak moc to vydrí. Kolik tak ten filtr snese km?
Jinak olej teda prcam, zatím ok. Vypadá to, e v normálních českých teplotách funguje merka jak má :-)
|
|
21.08.2015 21:20 -
|
2853301
|
|
jruze
|
|
|
Stirius napsal(a): Haha. Tak filtr pratelný asi není, ale tak je to filtr, tak jsem to projel vodou z hadice, ususil na slunku a bylo. Otázka, jak moc to vydrí. Kolik tak ten filtr snese km?
Jinak olej teda prcam, zatím ok. Vypadá to, e v normálních českých teplotách funguje merka jak má
Ten filtr je po tvé úpravě opravě víc KO ne před, svíčky vem a vyhoď dej origo co patří do tohoto motoru - dali tam 100% co dávají na auta na plyn a ty tenhle motor nechce!!
Ten filtr je po tvé úpravě opravě víc KO ne před, svíčky vem a vyhoď dej origo co patří do tohoto motoru - dali tam 100% co dávají na auta na plyn a ty tenhle motor nechce!! ;-)
|
|
23.08.2015 10:09 -
|
2853497
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Stirius napsal(a): No a pak jsem vedle sebe z hláení oleje v motoru. Zapnu za studena, olej dle elektroniky v pohodě, mám tam na konci třeba 2 čárky vpravo, jinak kolečka. Jezdím a pak najednou buch, prý málo oleje. Kontroluju manuálně, jsem mezi ryskami docela v pohodě. To se průběně občas opakuje, dolil jsem teď teda trochu do motoru zase, jsem řekněme dle "tyčky" v motoru tak na 80% mezi ryskami. Zatím drí, ale stejně je to blbý pocit, kdy to hlásí málo oleje.
indikace hladiny oleje: .link.
Stirius napsal(a): No a pak teda jetě byl v Řecku error s antipollutionem, ale jak tu myslím jruze říkal a radil, asi to bylo cívkami, které se dostaly do oleje. Pak to přestalo a jel jsem na kopec (a z kopce) prudký jako kráva, tak se to mohlo na ně dostat.
antipollution pro benzinové motory: .link.
Chcípání benzinového motoru je mimojiné také zde: .link.
antipollution pro benzinové motory: http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/168453-antipollution-system-faulty-benzinove-motory
Chcípání benzinového motoru je mimojiné také zde: http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/2488801-chcipa-pri-startovani-benzin
|
|
26.08.2015 09:57 -
|
2854446
|
|
Stirius
|
|
|
To jsem dal nový filtr a mám pocit, e je to horí . Dřív se to aspoň snailo kopat a udret motor naivu, teď to chcípá rovnou i 3x po sobě, take jsem to pak musel dret na plynu. Ale pak třeba zase za 2 minuty ok a ve v pohodě. Nevím, můu jetě zkusit zavřít ten plyn. Btw. matně si pamatuju z dubna, jak mi měnili svíčky, e tam dávali ofico řeené na plyn pro můj typ. Předtím jsem měl myslím trochu jiné, co mi tu poradil někdo z vás. Ale ono to chcípálo i předtím, i teď.
Napadá mě jetě sítko benálu zasrané? Mrknu jetě na vzduchovou klapku, ale tam je to snad ok, s tou jsem si hrál za poslední roky nesčetněkrát, a mi konečně zůstávala čistá.
PS: Filtr jsem měl z roku 2010 A furt mi to jezdilo
To jsem dal nový filtr a mám pocit, e je to horí :-). Dřív se to aspoň snailo kopat a udret motor naivu, teď to chcípá rovnou i 3x po sobě, take jsem to pak musel dret na plynu. Ale pak třeba zase za 2 minuty ok a ve v pohodě. Nevím, můu jetě zkusit zavřít ten plyn. Btw. matně si pamatuju z dubna, jak mi měnili svíčky, e tam dávali ofico řeené na plyn pro můj typ. Předtím jsem měl myslím trochu jiné, co mi tu poradil někdo z vás. Ale ono to chcípálo i předtím, i teď.
Napadá mě jetě sítko benálu zasrané? Mrknu jetě na vzduchovou klapku, ale tam je to snad ok, s tou jsem si hrál za poslední roky nesčetněkrát, a mi konečně zůstávala čistá.
PS: Filtr jsem měl z roku 2010 :-o:-d:-d A furt mi to jezdilo ;-)
|
|
10.09.2015 22:42 -
Re: Chyba imobilizeru
|
2860265
|
|
malutka
|
Město: Černotín, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím,mám problém.
Dnes jsem chtela nastartovat,ale motor se točil,ale nechytil. Po hodině jsem to zkusila zase,kliček jsem nechala v popoze před nastartováním cca pět minut a zkusila jsem. Auti nastartovalo,ale po chvilce motor sám Vypl,co by to mohlo být? Děkuji za radu.
Zdravím,mám problém.
Dnes jsem chtela nastartovat,ale motor se točil,ale nechytil. Po hodině jsem to zkusila zase,kliček jsem nechala v popoze před nastartováním cca pět minut a zkusila jsem. Auti nastartovalo,ale po chvilce motor sám Vypl,co by to mohlo být? Děkuji za radu.:nevim:-o
|
|
11.09.2015 07:46 -
|
2860323
|
|
malutka
|
|
|
Benzin tam je,motor běel normalně a chybová hláení ádná neukázal. Posl. Dobou jsme vyjíděli nádr dost do prázdna,e by filtr? Čerpadlo po otočení klíčku slyet je,ale jeho zvukový projev se mi zdá jiný ne doposud.
Benzin tam je,motor běel normalně a chybová hláení ádná neukázal. Posl. Dobou jsme vyjíděli nádr dost do prázdna,e by filtr? Čerpadlo po otočení klíčku slyet je,ale jeho zvukový projev se mi zdá jiný ne doposud.:-(
|
|
11.09.2015 09:28 -
|
2860384
|
|
malutka
|
|
|
Děkuji mooooooc!!! Tak to vyzkouíme a nevíte jestli jsou vechny čerpadla stejná? Na C5?
Děkuji mooooooc!!! Tak to vyzkouíme a nevíte jestli jsou vechny čerpadla stejná? Na C5?;-)
|
|
| |
|
|