| |  |
08.03.2015 11:30 -
Pomoc pro kamarádku s C3
|
2795547
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|

|
Ahojte, kámoška bojuje už čtvrt roku se servisy, poslal jsem ji i za C5kařem ve Frýdku-Místku, kam jezdím já, ale ani on to na 3x neopravil. Nevíte, co může mít ještě špatně, kde je chyba? Tady je její popis:
Čau, tak posílám ty příznaky na to auto (Citroen C3, rok výroby 2007, motor 1,1), dělá to již cca 3 měsíce. Prvně to začalo po 200 km, nyní se závada projevu po 20 km, po zahřátí motoru:
- klesání otáček
- cukání motoru během jízdy
- problikávání displeje a také světel (zřetelné ve tmě)
- dojem vypadávání jednoho válce
Provedené opravy:
- výměna svíček 2x, cívky, pročištění škrtící klapky, pročištěné ventily, vyměněno palivové čerpadlo (poté mi naskočila na displeji kontrola emise), olej a všechny filtry měním každý rok, kolikanásobná diagnostika,
- na diagnostice v citroenu bylo sděleno, že se jedná o lambdu sondu, ovšem v jiných servisech mi bylo sděleno, že ji není třeba vyměnit, jelikož nesvítí kontrolka na displeji řidiče ...
Dík za pomoc
Ahojte, kámoška bojuje už čtvrt roku se servisy, poslal jsem ji i za C5kařem ve Frýdku-Místku, kam jezdím já, ale ani on to na 3x neopravil. Nevíte, co může mít ještě špatně, kde je chyba? Tady je její popis:
Čau, tak posílám ty příznaky na to auto (Citroen C3, rok výroby 2007, motor 1,1), dělá to již cca 3 měsíce. Prvně to začalo po 200 km, nyní se závada projevu po 20 km, po zahřátí motoru:
- klesání otáček
- cukání motoru během jízdy
- problikávání displeje a také světel (zřetelné ve tmě)
- dojem vypadávání jednoho válce
Provedené opravy:
- výměna svíček 2x, cívky, pročištění škrtící klapky, pročištěné ventily, vyměněno palivové čerpadlo (poté mi naskočila na displeji kontrola emise), olej a všechny filtry měním každý rok, kolikanásobná diagnostika,
- na diagnostice v citroenu bylo sděleno, že se jedná o lambdu sondu, ovšem v jiných servisech mi bylo sděleno, že ji není třeba vyměnit, jelikož nesvítí kontrolka na displeji řidiče ...
Dík za pomoc :-)
|
|
08.03.2015 11:46 -
Re: Pomoc pro kamarádku s C3
|
2795548
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|

|
A nedaly vám na skúšku v citroene tu lambdu?Aby bolo na isto,že to je chyba!Ja by som to skusil aspon universal tie vídu na cca 30e!Asi už do toho dost vrazila
A nedaly vám na skúšku v citroene tu lambdu?Aby bolo na isto,že to je chyba!Ja by som to skusil aspon universal tie vídu na cca 30e!Asi už do toho dost vrazila:-(
|
|
08.03.2015 13:16 -
|
2795567
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
nemoze prerazat rampa, teda niektory kabel k sviecke? mne sa zda ze som to videl opravovane v nejakej fakture od predchadzajuceho majitela nasej c3
nemoze prerazat rampa, teda niektory kabel k sviecke? mne sa zda ze som to videl opravovane v nejakej fakture od predchadzajuceho majitela nasej c3
|
|
08.03.2015 14:27 -
|
2795590
|
|
bluemotion
|
Město: Rožnov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|

|
Znam spoustu aut co maji k.o lambdu a jezdi normalne...tak nevim, spis si rikam kdyz dvakrat menili svicky ani jednou nevymenili i kabliky k nim? Ale ja mechanik nejsem na to tu jsou jini machri..asi to bude neco v kabelech kdyz i problikavaji svetla.
Znam spoustu aut co maji k.o lambdu a jezdi normalne...tak nevim, spis si rikam kdyz dvakrat menili svicky ani jednou nevymenili i kabliky k nim? Ale ja mechanik nejsem na to tu jsou jini machri..asi to bude neco v kabelech kdyz i problikavaji svetla.
|
|
08.03.2015 15:44 -
|
2795638
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|

|
Žena měla podobné příznaky u Clia a byli to kabely s cívkama ke svíčkám, u kamaráda zase zlobil po zahřátí motoru imobilizér.
Žena měla podobné příznaky u Clia a byli to kabely s cívkama ke svíčkám, u kamaráda zase zlobil po zahřátí motoru imobilizér.
|
|
08.03.2015 19:53 -
|
2795693
|
|
Hanz 397
|
|

|
Úplně nejdřív ze všeho bych zkontroloval kostru agregátu (samozřejmě uchycení kontaktů aku,všechny kostry aspoň v motorovém prostoru,...) To totiž může způsobovat všechny tyhle "závady"..
K tý lambdě: jde o interpretaci chyby-pokud houpe volnoběh,vypadává zapalování jednoho válce,bude nejspíš uložená chyba lambda-regulace,což NIKDY neznamená vadou lambdasondu,jenže to spousta lidí netuší...(už jsem to tu někde psal). Na základě toho,pokud nepomůže kontrola/oprava koster,bych se Zaměřil na systém sání vzduchu.
Ale.... všechno to jsou obecný rady,který ti tu dá každej,protože jsme nikdo to auto neviděli a neměli jsme ho na diagnostice...
Jinak jsi to mohl dát sem: .link.
Úplně nejdřív ze všeho bych zkontroloval kostru agregátu (samozřejmě uchycení kontaktů aku,všechny kostry aspoň v motorovém prostoru,...) To totiž může způsobovat všechny tyhle "závady"..
K tý lambdě: jde o interpretaci chyby-pokud houpe volnoběh,vypadává zapalování jednoho válce,bude nejspíš uložená chyba lambda-regulace,což NIKDY neznamená vadou lambdasondu,jenže to spousta lidí netuší...(už jsem to tu někde psal). Na základě toho,pokud nepomůže kontrola/oprava koster,bych se Zaměřil na systém sání vzduchu.
Ale.... všechno to jsou obecný rady,který ti tu dá každej,protože jsme nikdo to auto neviděli a neměli jsme ho na diagnostice...
Jinak jsi to mohl dát sem: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze/2676882-c3-peripetie/#.VPyai3yG9bo
|
|
08.03.2015 21:52 -
|
2795756
|
|
jumep
|
|

|
c3 1.1 - mal som vadny strik
a presne, toto je skor elektrickeho razu, niekde nieco blbne, je to na hladanie
c3 1.1 - mal som vadny strik
a presne, toto je skor elektrickeho razu, niekde nieco blbne, je to na hladanie
|
|
09.03.2015 17:51 -
|
2795878
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|

|
V podstatě to samý dělalo kamarádovi na renaultu(teď nevim jestli megane nebo clio) a bylo to baterkou..
V podstatě to samý dělalo kamarádovi na renaultu(teď nevim jestli megane nebo clio) a bylo to baterkou.. :nevim
|
|
09.03.2015 21:59 -
|
2796006
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tiež si myslím, že baterka. Mesiac dozadu také isté auto, veľmi podobné problémy. Baterka k.o. a po výmene ok.. A na C3 dosť blbo odchádzajú alternátory. Idú nejdú, kolíše napätie až raz prestanú dobíjať úplne. Samozrejme kontrolka dobíjania veselo zhasnutá. Keď riešili kontrolku dobíjania (a kopu ďalších vecí) asi jedli tie žaby...
Tiež si myslím, že baterka. Mesiac dozadu také isté auto, veľmi podobné problémy. Baterka k.o. a po výmene ok.. A na C3 dosť blbo odchádzajú alternátory. Idú nejdú, kolíše napätie až raz prestanú dobíjať úplne. Samozrejme kontrolka dobíjania veselo zhasnutá. Keď riešili kontrolku dobíjania (a kopu ďalších vecí) asi jedli tie žaby...
|
|
09.03.2015 22:00 -
|
2796018
|
|
jumep
|
|

|
kontrolka dobijania je rovnako sialeno robena aj na c5, musi to 5min nedobijat nijako az potom to ohlasi problem ...
kontrolka dobijania je rovnako sialeno robena aj na c5, musi to 5min nedobijat nijako az potom to ohlasi problem ...
|
|
09.03.2015 22:29 -
|
2796069
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|

|
Na baterii bych to nehádal, píše že se to projevuje po 20km, po zahřátí motoru, to by musel alternátor za tu dobu v pohodě dobít, musela by se už projevit při startu, pokud by byla špatná a blbla by při jízdě, podruhé by to už nenastartoval.
Na baterii bych to nehádal, píše že se to projevuje po 20km, po zahřátí motoru, to by musel alternátor za tu dobu v pohodě dobít, musela by se už projevit při startu, pokud by byla špatná a blbla by při jízdě, podruhé by to už nenastartoval.
|
|
09.03.2015 22:38 -
|
2796079
|
|
jruze
|
|

|
Na C3 se serou teď nevím přesně 2. nebo 3. vstřik a nebo jednotka motoru - typnul bych jednotku - je to jejich bolest.Můj typ jednotka (a mám pocit že se bude špatně zhánět) - je to trochu z ruky - do Ostravy se mi jet nechce ,poslat jednotku poštou je nelogické páč jde o diagnostikování související s celím autem a takhle to nejde. Pokud je tam někdo schopnej dát přesnější info . hlásí to na střídačku dva válce v chybě? - to chcípání sedí také a další stádium bude že to nepůjde nastartovat,bude to hlásit chybu zapalování a pokud to chytne tak na tři a bude to chcípat a houpat.(bude to navádět na výměnu zap.cívky- nepomůže to.)
Na C3 se serou teď nevím přesně 2. nebo 3. vstřik a nebo jednotka motoru - typnul bych jednotku - je to jejich bolest.Můj typ jednotka (a mám pocit že se bude špatně zhánět);-) - je to trochu z ruky - do Ostravy se mi jet nechce ,poslat jednotku poštou je nelogické páč jde o diagnostikování související s celím autem a takhle to nejde. Pokud je tam někdo schopnej dát přesnější info . hlásí to na střídačku dva válce v chybě? - to chcípání sedí také a další stádium bude že to nepůjde nastartovat,bude to hlásit chybu zapalování a pokud to chytne tak na tři a bude to chcípat a houpat.(bude to navádět na výměnu zap.cívky- nepomůže to.)
|
|
09.03.2015 22:51 -
|
2796089
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|

|
A moze sposobit riadiaca jednotka motora vypadky svetiel????
A moze sposobit riadiaca jednotka motora vypadky svetiel????
|
|
10.03.2015 16:17 -
|
2796293
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|

|
Předám info dál, kámoška si to tu čte. Dnes si pro to znova jede, buď to bude ok, nebo ne a potom by to řešila dál...
Předám info dál, kámoška si to tu čte. Dnes si pro to znova jede, buď to bude ok, nebo ne a potom by to řešila dál...
|
|
| |
|
|