| | |
04.06.2013 10:01 -
rezonance,drnčení z motoru
|
2586525
|
|
doktor
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ahoj vicni,trapi me tento problem.Kdyz neni zapnuty kompresor klimatizace,tak mi v rozmezi 1500-2000 otacek neco rezonuje na prave(spolujezdcove) strane motoru(alespon si myslim ze z motoru)po krekrocení techto krytickych otacek to zmizi.Pokud je v rezimu AUTO kompresor zapnuty,tyto rezonance tam nejsou.Mel jsen dole remen,vse se tvari OK.Zkousel jsem novou dynamickou kladku i remen,ale bez uspechu.Koukal jsem i na remenici na klice,na volnobezku,ale vse se zda byt OK. Nemate nekdo nejaky napad,co me to zlobi?Jeste podotykam,ze pri stojicim aute je vse OK,pouze pokud je auto v tahu.
Je to C5 II,2.0HDI 100KW,r.v 2006,najeto asi 116000.
Ahoj vicni,trapi me tento problem.Kdyz neni zapnuty kompresor klimatizace,tak mi v rozmezi 1500-2000 otacek neco rezonuje na prave(spolujezdcove) strane motoru(alespon si myslim ze z motoru)po krekrocení techto krytickych otacek to zmizi.Pokud je v rezimu AUTO kompresor zapnuty,tyto rezonance tam nejsou.Mel jsen dole remen,vse se tvari OK.Zkousel jsem novou dynamickou kladku i remen,ale bez uspechu.Koukal jsem i na remenici na klice,na volnobezku,ale vse se zda byt OK. Nemate nekdo nejaky napad,co me to zlobi?Jeste podotykam,ze pri stojicim aute je vse OK,pouze pokud je auto v tahu.
Je to C5 II,2.0HDI 100KW,r.v 2006,najeto asi 116000.
|
|
04.06.2013 11:45 -
Re: rezonance,drnčení z motoru
|
2586539
|
|
jumep
|
|
|
prava poloos?
prava poloos?
|
|
04.06.2013 14:35 -
|
2586562
|
|
doktor
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Jetě chci upřesnit ten zvuk.Mel jsem Xantii II,2.0HDI 80Kw a drnčeli tam volné vidicí čepy v podkově na předni kotoucovce.Po pritazeni rucni brzdy bylo po drncení.Takto bych charakterizoval to drnčení. Ta poloosa by spi vybrovala
Jetě chci upřesnit ten zvuk.Mel jsem Xantii II,2.0HDI 80Kw a drnčeli tam volné vidicí čepy v podkově na předni kotoucovce.Po pritazeni rucni brzdy bylo po drncení.Takto bych charakterizoval to drnčení. Ta poloosa by spi vybrovala:nevim
|
|
04.06.2013 14:37 -
|
2586564
|
|
jumep
|
|
|
ak len drnci a netrha, skus zhodit motorvy dekel z motora
ak len drnci a netrha, skus zhodit motorvy dekel z motora
|
|
04.06.2013 15:21 -
|
2586573
|
|
doktor
|
|
|
No jestli to dela kryt pod motorem,tak me rani mrtvice.Vyzkousim a uvidime.Dik za radu.
No jestli to dela kryt pod motorem,tak me rani mrtvice:-(.Vyzkousim a uvidime.Dik za radu.
|
|
05.06.2013 00:09 -
|
2586691
|
|
jumep
|
|
|
nehovorim o kryte pod motorom ale samotnom dekli na motore
90% ludi ho nevie nasadit a urve tie gumy na nom a on potom rezonuje a prediera kable a trubky
(dava sa tam tak ze sa tam len polozi na tie gulicky a nezatlaca sa)
nehovorim o kryte pod motorom ale samotnom dekli na motore
90% ludi ho nevie nasadit a urve tie gumy na nom a on potom rezonuje a prediera kable a trubky
(dava sa tam tak ze sa tam len polozi na tie gulicky a nezatlaca sa)
|
|
05.06.2013 09:34 -
|
2586698
|
|
doktor
|
|
|
Ja jsem to pochopil,ty silentbloky uz jsem menil.Dokonce jsem bez toho jezdil,abych to vyloucil.Dneska rano kolona do prace,kompresor vypnutej a drnceni jako blazen.Dam za jedna,normalni rozjezd a okolo tech 1500 otacek to prijde a po zvyseni otacek je klid.Porad me zarazi ta souvislost s kopresorem klima?Pripada mi to jakoby neco drncelo na naprave nebo lozisko P poloosy?Uz nevim,budu muset pod to jeste vlezt a zkusit nejake vule,ale nevim kde
Ja jsem to pochopil,ty silentbloky uz jsem menil.Dokonce jsem bez toho jezdil,abych to vyloucil.Dneska rano kolona do prace,kompresor vypnutej a drnceni jako blazen.Dam za jedna,normalni rozjezd a okolo tech 1500 otacek to prijde a po zvyseni otacek je klid.Porad me zarazi ta souvislost s kopresorem klima?Pripada mi to jakoby neco drncelo na naprave nebo lozisko P poloosy?Uz nevim,budu muset pod to jeste vlezt a zkusit nejake vule,ale nevim kde:nevim
|
|
05.06.2013 11:04 -
|
2586719
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Zkontroloval bych řemenici kompresoru. Točí se přece pořád, jen při vypnuté klimatizaci nemá ádné zatíení. Typoval bych pokozenou nebo volnou elektromagnetickou spojku.
Zkontroloval bych řemenici kompresoru. Točí se přece pořád, jen při vypnuté klimatizaci nemá ádné zatíení. Typoval bych pokozenou nebo volnou elektromagnetickou spojku.
|
|
05.06.2013 11:51 -
|
2586734
|
|
doktor
|
|
|
Kdyz jsem mel sundanej remen,tak je pravda ze lozisko na kompresoru neni nijak hlucne,ale ma trochu axialni vuli.Je mozne ze tato minimalni vule muze byz pricinou tecto rezonanci?Elekromagneticka spojka cvaka normalne,kdyz je kompresor vypnuty tak jde spojkou celkem lehce otacet,jak by se projevovalo poskozeni spojky?
Kdyz jsem mel sundanej remen,tak je pravda ze lozisko na kompresoru neni nijak hlucne,ale ma trochu axialni vuli.Je mozne ze tato minimalni vule muze byz pricinou tecto rezonanci?Elekromagneticka spojka cvaka normalne,kdyz je kompresor vypnuty tak jde spojkou celkem lehce otacet,jak by se projevovalo poskozeni spojky?
|
|
05.06.2013 12:16 -
|
2586745
|
|
Hanz 397
|
|
|
Teď jsem tu měl XM 2,5td s utrenym uloením pp pístnice. Vyměnil jsem pístnici(starí dobrou) a zadní uloení ramene a kdy jsem se s autem projel,tak jsem zjistil,e se zároveň odstranilo i stejné rezonování,jako jsi popisoval (občas,1500-2000ot,tah).Akorát jsem teda nezkoumal vliv kompresoru. Na to si majitel stěoval taky,ale prioritně chtěl řeit tu pístnici...
Take bych moná kouknul i na tohle...
Teď jsem tu měl XM 2,5td s utrenym uloením pp pístnice. Vyměnil jsem pístnici(starí dobrou) a zadní uloení ramene a kdy jsem se s autem projel,tak jsem zjistil,e se zároveň odstranilo i stejné rezonování,jako jsi popisoval (občas,1500-2000ot,tah).Akorát jsem teda nezkoumal vliv kompresoru. Na to si majitel stěoval taky,ale prioritně chtěl řeit tu pístnici...
Take bych moná kouknul i na tohle...
|
|
05.06.2013 12:30 -
|
2586755
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Řemenice má axiální vůli, spojka v řemenici má vůli, výsledkem je rachot. Poádej někoho a ti drí obrátky kolem 1700 při vypnuté klimatizaci poslechem a osaháním zjistí, zda se jedná skutečně o kompresor, a poté a zapne klimatizaci. Pokud hluk zmizí má určený hlučný spotřebič.
Řemenice má axiální vůli, spojka v řemenici má vůli, výsledkem je rachot. Poádej někoho a ti drí obrátky kolem 1700 při vypnuté klimatizaci poslechem a osaháním zjistí, zda se jedná skutečně o kompresor, a poté a zapne klimatizaci. Pokud hluk zmizí má určený hlučný spotřebič.
|
|
05.06.2013 12:40 -
|
2586759
|
|
doktor
|
|
|
To jsem taky zkousel poslouchat a vsecno se v normalu.Problem je,kdyz auto stoji na miste,tak zadne rezonance nejsou ani sklimou ani bez ni.Auto na miste slape jak hodinky v jakykoliv otackach,ale jde do tahu a je to tam
To jsem taky zkousel poslouchat a vsecno se v normalu.Problem je,kdyz auto stoji na miste,tak zadne rezonance nejsou ani sklimou ani bez ni.Auto na miste slape jak hodinky v jakykoliv otackach,ale jde do tahu a je to tam:-(
|
|
06.03.2015 14:17 -
|
2795134
|
|
doktor
|
|
|
Ahoj vichni,tak u jsem konečne vyřeil problém s rezonancemi. Nebudete mi to věřit,ale rezonovala trubkohadice klimatizace v plastovém dráku na pravém nosníku(ta tlustá co jde z kompresoru-studená). Podloil jsem trubku kouskem plastu z víčka na krém a je po problému. Jetě popíu co mě vedlo k teto hadici.Problém byl při jízdě dopředu,při couvání nic,při zapnutém klimakompresoru taky ticho,při prujezdu levotočivé zatáčky rezonance ustaly,jakmile se srovnal volant rezonance znovu.Rozhodl jsem se vyměnit sil.motoru u rozvodu(hruku),po výměně bez rezonancí,ale druhý den zase.A potom mi to zpětně dolo,jak byl motor přizvednutej heverem,tak se ta trubka nějak v tom plastovém dráku hnula a dalo to na chvilku pokoj,ale po nějaký době,jak se motor klepe,to bylo zpět.Má to vysvětlení i k tomu,e to nedělalo s klimouo sepnuti klimy se natlakoval system a trubkohadice se zase trochu naponovala a zvuky přestaly.
Jestli je to moc dlouhý,tak sory,ale musel jsem vám to zdělit
Ahoj vichni,tak u jsem konečne vyřeil problém s rezonancemi. Nebudete mi to věřit,ale rezonovala trubkohadice klimatizace v plastovém dráku na pravém nosníku(ta tlustá co jde z kompresoru-studená). Podloil jsem trubku kouskem plastu z víčka na krém a je po problému. Jetě popíu co mě vedlo k teto hadici.Problém byl při jízdě dopředu,při couvání nic,při zapnutém klimakompresoru taky ticho,při prujezdu levotočivé zatáčky rezonance ustaly,jakmile se srovnal volant rezonance znovu.Rozhodl jsem se vyměnit sil.motoru u rozvodu(hruku),po výměně bez rezonancí,ale druhý den zase.A potom mi to zpětně dolo,jak byl motor přizvednutej heverem,tak se ta trubka nějak v tom plastovém dráku hnula a dalo to na chvilku pokoj,ale po nějaký době,jak se motor klepe,to bylo zpět.Má to vysvětlení i k tomu,e to nedělalo s klimou:po sepnuti klimy se natlakoval system a trubkohadice se zase trochu naponovala a zvuky přestaly.
Jestli je to moc dlouhý,tak sory,ale musel jsem vám to zdělit:-)
|
|
07.03.2015 20:43 -
|
2795399
|
|
gull
|
|
|