20.03.2013 09:55 -
Chladici system - ztraci se voda / C5 I 3.0 i
|
2559236
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti tematu ...
presunuti tematu ...
|
|
10.03.2013 19:58 -
Re: Chladici system - ztraci se voda / C5 I 2.0 HDi
|
2555468
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Ztrácí se mi voda, dolil jsem litr za 3 měsíce. Při otevřeném víčku voda nebuble, nestříká. Potřeboval bych návod na odvzdunění okruhu, nemůu to nikde najít. Kdy jsem auto koupil, tak bylo v nádrce prd, tak jestli se to nezavzdunilo.
Ztrácí se mi voda, dolil jsem litr za 3 měsíce. Při otevřeném víčku voda nebuble, nestříká. Potřeboval bych návod na odvzdunění okruhu, nemůu to nikde najít. Kdy jsem auto koupil, tak bylo v nádrce prd, tak jestli se to nezavzdunilo.
|
|
10.03.2013 21:04 -
Re: Chladici system - ztraci se voda / C5 I 2.0 HDi
|
2555483
|
|
jumep
|
|
|
to uz by davno bolo odvzdusnene alebo upeceny motor .. takze nad tym sa nezastavuj
pozri vsetky spoje okolo hadic, ci tam nemas navarnu vodu ... dalsia moznost je vodna pumpa, skoro kazda ked robim rozvody je otecena
to uz by davno bolo odvzdusnene alebo upeceny motor .. takze nad tym sa nezastavuj
pozri vsetky spoje okolo hadic, ci tam nemas navarnu vodu ... dalsia moznost je vodna pumpa, skoro kazda ked robim rozvody je otecena
|
|
08.01.2015 14:39 -
Re: Chladici system - ztraci se voda / C5 I 3.0 i
|
2773010
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Tak mám stejný problém jako předloni ALX s tím, e voda la kolem vodní pumpy. Ne těsněním na hřídeli, ale teněním na tělese pumpy. Mělo to zajímavé průvodní jevy.
a) Netopilo - logicky, kdy se ztratí kapalina, tak nedosahne do výměníku. OK!
b) Celkem logicky dolo i k zavzdunění soustravy. OK!
c) Najednou z ničeho nic přestal foukat jakýkoli vzduch do kabinových výduchů, vyjma okenní lity a noních na zadní sedačce. a budíky teploty vody i oleje zůstali na 0.
Porucha mimo ztrácení kapaliny přes vodní pumpu byla diagnostikována jako trvale otevřený termostat - v tomto případě s teplotním čidlem za cca kilčo. Důvod nefunkčnosti klimy či nuceného větrání nejasný. Z časových a kapacitních důvodů dolo jen k výměně pumpy a rozvodového řemene (komplet rozvody měněny před 50.000) - termostat je nedostupný.
Po výměně pumpy a odvzdunění systému je ve opět v normálu. Má někdo vysvětlení, proč se uzavřeli kabinové klapky?
Tak mám stejný problém jako předloni ALX s tím, e voda la kolem vodní pumpy. Ne těsněním na hřídeli, ale teněním na tělese pumpy. Mělo to zajímavé průvodní jevy.
a) Netopilo - logicky, kdy se ztratí kapalina, tak nedosahne do výměníku. OK!
b) Celkem logicky dolo i k zavzdunění soustravy. OK!
c) Najednou z ničeho nic přestal foukat jakýkoli vzduch do kabinových výduchů, vyjma okenní lity a noních na zadní sedačce. :nevim a budíky teploty vody i oleje zůstali na 0.
Porucha mimo ztrácení kapaliny přes vodní pumpu byla diagnostikována jako trvale otevřený termostat - v tomto případě s teplotním čidlem za cca kilčo. Důvod nefunkčnosti klimy či nuceného větrání nejasný. Z časových a kapacitních důvodů dolo jen k výměně pumpy a rozvodového řemene (komplet rozvody měněny před 50.000) - termostat je nedostupný.
Po výměně pumpy a odvzdunění systému je ve opět v normálu. Má někdo vysvětlení, proč se uzavřeli kabinové klapky?
|
|
09.01.2015 00:46 -
|
2773124
|
|
jumep
|
|
|
logika systemu a nudzove rezimi (vyparnik nedosahuje teplotu ...)
logika systemu a nudzove rezimi (vyparnik nedosahuje teplotu ...)
|
|
09.01.2015 10:07 -
|
2773154
|
|
jruze
|
|
|