| | |
10.11.2014 22:54 -
Re: Demontá turba / C5 III 2.0 HDi
|
2750438
|
|
jumep
|
|
|
vyberal som akutualne z X7 jedno servo a popri tom pozeral na to RHR turbo, bez sundavania napravy by som ho isto nevyberal a sundat napravu je raz dva
kadopadne ako uz X krat bolo povedane, turbo nebude tiect zvonku ak mu nieco je ...
vyberal som akutualne z X7 jedno servo a popri tom pozeral na to RHR turbo, bez sundavania napravy by som ho isto nevyberal a sundat napravu je raz dva
kadopadne ako uz X krat bolo povedane, turbo nebude tiect zvonku ak mu nieco je ...
|
|
11.11.2014 16:19 -
|
2750606
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Zaujímavé..ako to e na C5 I. a II. vydrali tie turbá večnos? Olej v saní nieje tragédia..mál som ho tam v kadom aute, a turbá sa točia dodnes bez pazvukov. Jediné turbo čo som rieil bolo na Hyundai 2.5 TDCi. Aj to bolo pokodené v dôsledku autonehody.
Jediné problémy čo som rieil s turbami bolo hrdzavé ovládanie, deravá membrána ,podtlaky atd.. Fyzicky som iadne nemenil z dôvodu opotrebenia.. preto mi padá sánka ked vidím e 50 tis. stálo turbo a pod..
Zaujímavé..ako to e na C5 I. a II. vydrali tie turbá večnos? Olej v saní nieje tragédia..mál som ho tam v kadom aute, a turbá sa točia dodnes bez pazvukov. Jediné turbo čo som rieil bolo na Hyundai 2.5 TDCi. Aj to bolo pokodené v dôsledku autonehody.
Jediné problémy čo som rieil s turbami bolo hrdzavé ovládanie, deravá membrána ,podtlaky atd.. Fyzicky som iadne nemenil z dôvodu opotrebenia.. preto mi padá sánka ked vidím e 50 tis. stálo turbo a pod..
|
|
13.11.2014 11:40 -
|
2751186
|
|
bad
|
Město: Tábor, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj vem,
díky za vae příspěvky, snad pomohou i ostatním.
Pro přehled uvádím rekapitulaci problému.
Nejdříve jsem nael olej pod autem, návtěva autoservisu a oddeklování spodního krytu, olej na zadní části motoru a trochu v trubce od turba a konstatování, e je to z vadného turba. Vzhledem k tomu, e auto má 37.000 km svěřil jsem to autorizovanému servisu s objednáním zjitění úniku oleje. Proto, e jsem čekal týden na volný termín tak jsem předběně zjioval ceny turba. Autorizovaný servis nabídl nový originál za cca 24.000 a repas za 14.000 s dodáním mého vadného na výměnu. Dle jejich vyjádření spadla cena nového z 48.000.- na současných 24.000 během posledního 1/2 roku. Jinak děkuji Petrovi za jeho příspěvek, to je myslím dobrá vychytávka s tím koupit a vyzvednout se zárukou 2 roky i pro ostatní . Co se týká nákupu turba velmi dobré informace a přístup jsem získal na adrese: .link. Nabídli nové turbo za 14.000 a repas mého za
6-8.000 do 48 hod. Předběně jsem ale předpokládal, e to nechám udělat komplet v autorizovaném servisu kvůli záruce, kdyby bal nějaký problém abych se nedohadoval, e někdo dodal díl a někdo práci a pak se to těko reklamuje. Nic z toho vak nebylo třeba. Dnes autorizovaný servis nael únik, (moná překvapení) olej teče na symerinku na klice!!!. Oprava bude do týdne, tak jetě dám info jak to ve dopadne. Ahoj vem.
Ahoj vem,
Nejdříve jsem nael olej pod autem, návtěva autoservisu a oddeklování spodního krytu, olej na zadní části motoru a trochu v trubce od turba a konstatování, e je to z vadného turba. Vzhledem k tomu, e auto má 37.000 km svěřil jsem to autorizovanému servisu s objednáním zjitění úniku oleje. Proto, e jsem čekal týden na volný termín tak jsem předběně zjioval ceny turba. Autorizovaný servis nabídl nový originál za cca 24.000 a repas za 14.000 s dodáním mého vadného na výměnu. Dle jejich vyjádření spadla cena nového z 48.000.- na současných 24.000 během posledního 1/2 roku. Jinak děkuji Petrovi za jeho příspěvek, to je myslím dobrá vychytávka s tím koupit a vyzvednout se zárukou 2 roky i pro ostatní . Co se týká nákupu turba velmi dobré informace a přístup jsem získal na adrese: http://www.turbocar.cz/cs/kontakt.html. Nabídli nové turbo za 14.000 a repas mého za
6-8.000 do 48 hod. Předběně jsem ale předpokládal, e to nechám udělat komplet v autorizovaném servisu kvůli záruce, kdyby bal nějaký problém abych se nedohadoval, e někdo dodal díl a někdo práci a pak se to těko reklamuje. Nic z toho vak nebylo třeba. Dnes autorizovaný servis nael únik, (moná překvapení) olej teče na symerinku na klice!!!. Oprava bude do týdne, tak jetě dám info jak to ve dopadne. Ahoj vem.
|
|
13.11.2014 12:39 -
|
2751190
|
|
jruze
|
|
|
bad napsal(a): Ahoj vem,
Nejdříve jsem nael olej pod autem, návtěva autoservisu a oddeklování spodního krytu, olej na zadní části motoru a trochu v trubce od turba a konstatování, e je to z vadného turba. Vzhledem k tomu, e auto má 37.000 km svěřil jsem to autorizovanému servisu s objednáním zjitění úniku oleje. Proto, e jsem čekal týden na volný termín tak jsem předběně zjioval ceny turba. Autorizovaný servis nabídl nový originál za cca 24.000 a repas za 14.000 s dodáním mého vadného na výměnu. Dle jejich vyjádření spadla cena nového z 48.000.- na současných 24.000 během posledního 1/2 roku. Jinak děkuji Petrovi za jeho příspěvek, to je myslím dobrá vychytávka s tím koupit a vyzvednout se zárukou 2 roky i pro ostatní . Co se týká nákupu turba velmi dobré informace a přístup jsem získal na adrese: .link. Nabídli nové turbo za 14.000 a repas mého za
To trochu nechápu - pokud by to teklo z gufera tak jak mohli mluvit o turbu? - jediná cesta od gufera do míst turba je po spoji blok-vana a ten je dost pod turbem.(a řekl bych e tam je vidět docela dobře) Druhá věc je cena turbo ?? - Citroen alespoň slevu při tomto nájezdu Km.
To trochu nechápu - pokud by to teklo z gufera tak jak mohli mluvit o turbu? - jediná cesta od gufera do míst turba je po spoji blok-vana a ten je dost pod turbem.(a řekl bych e tam je vidět docela dobře) Druhá věc je cena turbo ?? - Citroen alespoň slevu při tomto nájezdu Km.
|
|
13.11.2014 12:51 -
|
2751193
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Přesně tak, mně to gufero trochu prolíná a je to přesně jak píe Jarda, po spoji blok-vana a jde to a na vypoutěcí roub oleje dolů, kolem turba je to čistý, je moc vysoko.
Přesně tak, mně to gufero trochu prolíná a je to přesně jak píe Jarda, po spoji blok-vana a jde to a na vypoutěcí roub oleje dolů, kolem turba je to čistý, je moc vysoko.
|
|
13.11.2014 15:36 -
|
2751221
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Prečo by nezarobili na neznalom majitelovi? Veď keď sa mu páči nové turbo..tak mu ho dajú .. nakoniec je to gufero na kluke za 10.. samozrejme aj za to mu vyúčtujú peknú kôpku. Kadý je strojcom svojho tastia..niekto si nájde servisáka čo sa vyzná..niekto sa spolahne na autorizovaných zdieračov Ja osobne nepoznám dobrý autorizovaný servis.. pri blbej vymene kolies ktore sme tam kupovali nam strhli rob na náboji ..radsej som naboj menil doma lebo za opravu zase zabili cenu..ach
Prečo by nezarobili na neznalom majitelovi? Veď keď sa mu páči nové turbo..tak mu ho dajú .. nakoniec je to gufero na kluke za 10.. samozrejme aj za to mu vyúčtujú peknú kôpku. Kadý je strojcom svojho tastia..niekto si nájde servisáka čo sa vyzná..niekto sa spolahne na autorizovaných zdieračov ;-) Ja osobne nepoznám dobrý autorizovaný servis.. pri blbej vymene kolies ktore sme tam kupovali nam strhli rob na náboji ..radsej som naboj menil doma lebo za opravu zase zabili cenu..ach
|
|
01.12.2014 12:10 -
|
2759660
|
|
bad
|
Město: Tábor, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj, zasílám info na závěr.
Bylo to gufero na klice. Nechal jsem to ve značkovém servisu, mají na to normočas 8 hod a za to by to zřejmě doma nikdo neudělal. I kdy sazba je násobná. Bad
Ahoj, zasílám info na závěr.
Bylo to gufero na klice. Nechal jsem to ve značkovém servisu, mají na to normočas 8 hod a za to by to zřejmě doma nikdo neudělal. I kdy sazba je násobná. Bad
|
|
01.12.2014 15:09 -
|
2759735
|
|
edo172
|
|
|
no nebol by som si a taky isty,e za 8 hodin by to doma nikdo neurobil....
no nebol by som si a taky isty,e za 8 hodin by to doma nikdo neurobil....:nevim
|
|
01.12.2014 19:27 -
|
2759850
|
|
jruze
|
|
|
To jako gufero na klice - které? u rozvodů ? pokud u rozvodů tak kdy pospíchám tak za 4. hodiny to mám i s rozvodama.a samo i s v.pumpou
Ale nerad pospíchám tak trochu déle.
To jako gufero na klice - které? u rozvodů ? pokud u rozvodů tak kdy pospíchám tak za 4. hodiny to mám i s rozvodama.a samo i s v.pumpou :-p
Ale nerad pospíchám tak trochu déle.
|
|
01.12.2014 19:58 -
|
2759879
|
|
jumep
|
|
|
tak ked si myslel ze je to turbo tak na 90% klasicky na spojke
tak ked si myslel ze je to turbo tak na 90% klasicky na spojke
|
|
01.12.2014 21:17 -
|
2759946
|
|
edo172
|
|
|
ja som mal na mysli to na kžuke,veď to aj napisal vyie....
ja som mal na mysli to na kžuke,veď to aj napisal vyie....
|
|
01.12.2014 22:03 -
|
2760014
|
|
jumep
|
|
|
na kluke su dva, jeden zo strany rozvodov a druhy zo strany prevodovky
na kluke su dva, jeden zo strany rozvodov a druhy zo strany prevodovky
|
|
02.12.2014 04:47 -
|
2760133
|
|
edo172
|
|
|
ten na strane prevodovky som nemyslel e by to mohol by keďe mal olej okolo turba.Ale asi som sa mylil.
ten na strane prevodovky som nemyslel e by to mohol by keďe mal olej okolo turba.Ale asi som sa mylil.
|
|
02.12.2014 10:23 -
|
2760244
|
|
bad
|
|
|
Bylo to ze strany spojky. Bad
Bylo to ze strany spojky. Bad
|
|
| |
|
|