| |  |
23.09.2014 23:19 -
Nepravidelny chod motoru / C5 III 3.0i V6
|
2736183
|
|
filipxec
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 19 |
|

|
Zdar vsem,
mam C5 r.v.2009, motor 3.0V6. Kupoval jsem ho 2lete s 90tisici km a zavada tam uz byla. Jenze jsem kupoval v zime a vysledoval jsem, ze se projevuje, když je tepleji.
Typicky rano, když nastartuji (bez potizi na cvrnknuti) houpou otáčky a po pridani plynu je tendence strelit (nevim jestli sani nebo vyfuk - spis sani, jako by to bylo chudy). A vzapeti se u toho studeného motoru rozebehnou vetraky na chladici. To trva cca 10 sekund, pak se auto normalne rozjede a vse je OK. Když však klesne teplota niz, cca 5°C a níže, pak je všechno OK a ani vetraky se nerozeběhnou.
Sam jsem si rikal, jestli "nelže" cidlo teploty motoru a nerika, ze motor je teplejsi nez je skutečnost.
Nemáte někdo
Zdar vsem,
mam C5 r.v.2009, motor 3.0V6. Kupoval jsem ho 2lete s 90tisici km a zavada tam uz byla. Jenze jsem kupoval v zime a vysledoval jsem, ze se projevuje, když je tepleji.
Typicky rano, když nastartuji (bez potizi na cvrnknuti) houpou otáčky a po pridani plynu je tendence strelit (nevim jestli sani nebo vyfuk - spis sani, jako by to bylo chudy). A vzapeti se u toho studeného motoru rozebehnou vetraky na chladici. To trva cca 10 sekund, pak se auto normalne rozjede a vse je OK. Když však klesne teplota niz, cca 5°C a níže, pak je všechno OK a ani vetraky se nerozeběhnou.
Sam jsem si rikal, jestli "nelže" cidlo teploty motoru a nerika, ze motor je teplejsi nez je skutečnost.
Nemáte někdo
|
|
23.09.2014 23:24 -
Re: Nepravidelny chod motoru / C5 III 3.0i V6
|
2736184
|
|
jumep
|
|

|
diagnostika nehovori nic?
teplotu to ukazuje aku?
inak to znie ako cidlo - 1338 A7, ja by som ho kupil a vymenil
diagnostika nehovori nic?
teplotu to ukazuje aku?
inak to znie ako cidlo - 1338 A7, ja by som ho kupil a vymenil
|
|
23.09.2014 23:31 -
|
2736186
|
|
filipxec
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 19 |
|

|
Upřímně řečeno ja z té digitální rafičky na budících moc nepoznám, čísla tam žádná nejsou. Když je to studený, tak to nic neukazuje. Mám ještě Xantii 2.0i16V a ta má 3 čidla teploty (pro řídící jednotku, pro budíky a pro saharu). Tady nevím, jak je to řešený, ještě jsem do toho moc nelezl. má to teprve 140tisic, Xantoska už má 540tisíc 
Myslím na to čidlo. To číslo, co píšeš znají v Citroenu?
Upřímně řečeno ja z té digitální rafičky na budících moc nepoznám, čísla tam žádná nejsou. Když je to studený, tak to nic neukazuje. Mám ještě Xantii 2.0i16V a ta má 3 čidla teploty (pro řídící jednotku, pro budíky a pro saharu). Tady nevím, jak je to řešený, ještě jsem do toho moc nelezl. má to teprve 140tisic, Xantoska už má 540tisíc :-)
Myslím na to čidlo. To číslo, co píšeš znají v Citroenu?
|
|
23.09.2014 23:36 -
|
2736187
|
|
filipxec
|
|

|
Koukam, že jezdíš C6. Šilhám po ní. Jen si říkám, jestli nejsou 2 třílitry v rodině moc Jaký je s ní ježdění? Mně moje C5 připadá oproti Xantii jako tank. Dnes jsemjel domu za C6 a muzik (je vedle ze vsi) to s ní pekne svihal serpentinami...
Koukam, že jezdíš C6. Šilhám po ní. Jen si říkám, jestli nejsou 2 třílitry v rodině moc :-) Jaký je s ní ježdění? Mně moje C5 připadá oproti Xantii jako tank. Dnes jsemjel domu za C6 a muzik (je vedle ze vsi) to s ní pekne svihal serpentinami...
|
|
| |
|
|