| | |
29.03.2014 20:32 -
Re: Ceník pokut
|
2681558
|
|
jumep
|
|
|
Tony_Z a sme u toho, bliknem na neho, necha ma predbehnut a potom zastavi a bude hladat cokolvek a dobre vies ze vzdy najde ... nemal som cas hodinu pobehovat okolo auta
Tony_Z a sme u toho, bliknem na neho, necha ma predbehnut a potom zastavi a bude hladat cokolvek a dobre vies ze vzdy najde ... nemal som cas hodinu pobehovat okolo auta
|
|
29.03.2014 20:33 -
|
2681559
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Na éfa se nebliká.
Na éfa se nebliká. :-p
|
|
29.03.2014 20:35 -
|
2681560
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Jumep: Já bych blikal jak zběsilej. (kdybych pospíchal a bylo to u nás) a nemůu říct, e vdy najde. Co by taky měl najít, kdy má člověk vechno v pořádku.
Jumep: Já bych blikal jak zběsilej. :-D (kdybych pospíchal a bylo to u nás) a nemůu říct, e vdy najde. Co by taky měl najít, kdy má člověk vechno v pořádku.
|
|
29.03.2014 20:45 -
|
2681562
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
hele Jarouku, nech toho, vdy je v tom jetě něco jiného, kdyby za kadé krábnutí brali poldové ŘP, tak je republika lépe průjezdná.... čo bolo to bolo, terazky keď som rentiérom to vidím inakie, jinak pánové poldové jsou taky občané ČR a kdy je mezi řidiči X blbců, tak prostě ze statistického hlediska se musí najít i u poldů. Kdy pánové houby znáte na co máte právo, bohuel znáte jenom tzv. práva, otvírate si drky na poldy, hned jak otevřete okénko u auta, dáváte poldovi hned na jevo, e je blbec, e vás otravuje, a věřte tomu, e někdy stačí i ty vae kyselé ksichty.... za 37 let jsem platil pokutu a resp. jsem byl kontrolován asi 3x, jednou stání na zákazu... moje vina pokuta 10,- korun, a 1x kdy bylo pátrání po Kájinkovi a 1x fotečka někde na MOravě pěkně asi v zastávce za obcí o 15km více. Nechcete mít problémy s poldy, tak dodrujte pravidla a zákon, i kdy vás to můe kakat, e nějaká rovina a nikde nic a je tam 5 km/hod, tak vás to neopravňuje tuto značku poruovat, nikdy nevíte proč to tam někdo schválil a umístnil. Nelíbí se vám to? Tak si dejte stínost na dopravní odbor Národního výboru..... Tony zdraví vás bývalý polda a dnes vámi oblíben mazač
hele Jarouku, nech toho, vdy je v tom jetě něco jiného, kdyby za kadé krábnutí brali poldové ŘP, tak je republika lépe průjezdná.... čo bolo to bolo, terazky keď som rentiérom to vidím inakie, jinak pánové poldové jsou taky občané ČR a kdy je mezi řidiči X blbců, tak prostě ze statistického hlediska se musí najít i u poldů. Kdy pánové houby znáte na co máte právo, bohuel znáte jenom tzv. práva, otvírate si drky na poldy, hned jak otevřete okénko u auta, dáváte poldovi hned na jevo, e je blbec, e vás otravuje, a věřte tomu, e někdy stačí i ty vae kyselé ksichty.... za 37 let jsem platil pokutu a resp. jsem byl kontrolován asi 3x, jednou stání na zákazu... moje vina pokuta 10,- korun, a 1x kdy bylo pátrání po Kájinkovi a 1x fotečka někde na MOravě pěkně asi v zastávce za obcí o 15km více. Nechcete mít problémy s poldy, tak dodrujte pravidla a zákon, i kdy vás to můe kakat, e nějaká rovina a nikde nic a je tam 5 km/hod, tak vás to neopravňuje tuto značku poruovat, nikdy nevíte proč to tam někdo schválil a umístnil. Nelíbí se vám to? Tak si dejte stínost na dopravní odbor Národního výboru..... Tony :palec zdraví vás bývalý polda a dnes vámi oblíben mazač ;-)
|
|
29.03.2014 20:49 -
|
2681563
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jumep napsal(a): prave to je chyba, kosta by vedel povedat ako sa sudil za 20EUR, ked sa vsetci budu stavat za svoje prava (nie zato ze mu namerali 80 na useku kde mal ist 50)
ale aby sme neriesili len stare veci osobna skusenost
vecer, prazdna dialnica, tempomat 130
dobehnes auto iduce v lavom pruhu, pred nim nic, za mnou nic
dane auto iduce v lavom pruhu 110 je policajne auto
co spravis? obehnut ho sprava - porusenie predpisov, blikat na neho?
tak som sa vliekol za nim 30km, potom zisiel z dialnice, cize cista provokacia
řekni mi jediný důvod proč si se nezařadil do pravého pruhu a nepokračoval si v těch tvých 130???? říká, e ádné autá tam nebyla....
řekni mi jediný důvod proč si se nezařadil do pravého pruhu a nepokračoval si v těch tvých 130???? říká, e ádné autá tam nebyla.... ;-)
|
|
29.03.2014 21:21 -
|
2681568
|
|
jruze
|
|
|
najk napsal(a): hele Jarouku, nech toho, vdy je v tom jetě něco jiného, kdyby za kadé krábnutí brali poldové ŘP, tak je republika lépe průjezdná.... čo bolo to bolo, terazky keď som rentiérom to vidím inakie, jinak pánové poldové jsou taky občané ČR a kdy je mezi řidiči X blbců, tak prostě ze statistického hlediska se musí najít i u poldů. Kdy pánové houby znáte na co máte právo, bohuel znáte jenom tzv. práva, otvírate si drky na poldy, hned jak otevřete okénko u auta, dáváte poldovi hned na jevo, e je blbec, e vás otravuje, a věřte tomu, e někdy stačí i ty vae kyselé ksichty.... za 37 let jsem platil pokutu a resp. jsem byl kontrolován asi 3x, jednou stání na zákazu... moje vina pokuta 10,- korun, a 1x kdy bylo pátrání po Kájinkovi a 1x fotečka někde na MOravě pěkně asi v zastávce za obcí o 15km více. Nechcete mít problémy s poldy, tak dodrujte pravidla a zákon, i kdy vás to můe kakat, e nějaká rovina a nikde nic a je tam 5 km/hod, tak vás to neopravňuje tuto značku poruovat, nikdy nevíte proč to tam někdo schválil a umístnil. Nelíbí se vám to? Tak si dejte stínost na dopravní odbor Národního výboru..... Tony zdraví vás bývalý polda a dnes vámi oblíben mazač
Přísahám e nebylo nic víc nic méně ne jsem napsal dokonce původní debata byla jak odemne tak od řidiče e na to kalem a pojedeme dál - ve rozpoutal polda spolujezdec a potom já kdy přijeli jejich kolegové a začli e jsem to zavinil(řekl jsem to si děláte prdel e to budete řeit vi) no a u to začalo (asi 30. lidí z hospody do nich z toho asi osm kteří stáli před hospodou) nače tam bylo do dvaceti minut asi 6.-8. aut a následně policajtka z inspektorátu a ta na mne jestli to auto u stálo při kontaktu nebo jetě jelo? řekl jsem e nevím e jsem byl rád e jsem se jim vyhnul a e oni jednoznačně nacoubali do mé jízdní dráhy - také tvrdila mou vinu - no závěr byl pan kapitán Pudil(zástupce éfa správního oddělení) s poznámkou e jestli to bude řeit on tak jsem bez ŘP jestli kolegině dostanu pokutu - ztratil jsem jistotu v úspěch a řekl e ne abych byl bez not tak jsem to reději zavinil - no to zase nasralo jeho a bylo.To je ve nepotřebuji si hrát na ublíeného je to deset let - je to pryč.
Přísahám e nebylo nic víc nic méně ne jsem napsal dokonce původní debata byla jak odemne tak od řidiče e na to kalem a pojedeme dál - ve rozpoutal polda spolujezdec a potom já kdy přijeli jejich kolegové a začli e jsem to zavinil(řekl jsem to si děláte prdel e to budete řeit vi) no a u to začalo (asi 30. lidí z hospody do nich z toho asi osm kteří stáli před hospodou) nače tam bylo do dvaceti minut asi 6.-8. aut a následně policajtka z inspektorátu a ta na mne jestli to auto u stálo při kontaktu nebo jetě jelo? řekl jsem e nevím e jsem byl rád e jsem se jim vyhnul a e oni jednoznačně nacoubali do mé jízdní dráhy - také tvrdila mou vinu - no závěr byl pan kapitán Pudil(zástupce éfa správního oddělení) s poznámkou e jestli to bude řeit on tak jsem bez ŘP jestli kolegině dostanu pokutu - ztratil jsem jistotu v úspěch a řekl e ne abych byl bez not tak jsem to reději zavinil - no to zase nasralo jeho a bylo.To je ve nepotřebuji si hrát na ublíeného je to deset let - je to pryč.;-)
|
|
10.04.2014 13:05 -
|
2686093
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Sice se nejedná o ceník pokut, ale určitě doporučuju nastudovat si tyto dva články. Alespoň notoričtí platiči pokut by to měli znát. Moná se budeme divit, jak jsme kdy kdo naletěli.
.link.
.link.
Sice se nejedná o ceník pokut, ale určitě doporučuju nastudovat si tyto dva články. Alespoň notoričtí platiči pokut by to měli znát. Moná se budeme divit, jak jsme kdy kdo naletěli.
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013010605
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014032001
|
|
29.05.2014 12:58 -
|
2700389
|
|
Mikra
|
|
|
Zase jedna finta.
Zase jedna finta. :-d
Přílohy: pokuty.jpg ( 58687b ) - |
|
29.05.2014 14:04 -
|
2700408
|
|
Ouff
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ze zajímavosti jsem se podíval na výe zmiňovaný §22 zákona 200/90 Sb. (Zákon o přestupcích) a vůbec tam není - byl zruen. O překročení rychlosti se toti v zákonu č.200/90 vůbec nepíe. To proto, e tento zákon byl změněn zákonem č.411/2005 Sb., kde se v "novém" §22 píe o přestupku, kdy řidič:
f) při řízení vozidla
...
2. překročí nejvyí dovolenou rychlost stanovenou zvlátním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 40 km.h-1 a více nebo mimo obec o 50 km.h-1 a více,
3. překročí nejvyí dovolenou rychlost stanovenou zvlátním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 20 km.h-1 a více nebo mimo obec o 30 km.h-1 a více,
4. překročí nejvyí dovolenou rychlost stanovenou zvlátním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o méně ne 20 km.h-1 nebo mimo obec o méně ne 30 km.h-1.
Take předchozímu příspěvku od Mikry bych osobně nevěřil.
Ze zajímavosti jsem se podíval na výe zmiňovaný §22 zákona 200/90 Sb. (Zákon o přestupcích) a vůbec tam není - byl zruen. O překročení rychlosti se toti v zákonu č.200/90 vůbec nepíe. To proto, e tento zákon byl změněn zákonem č.411/2005 Sb., kde se v "novém" §22 píe o přestupku, kdy řidič:
f) při řízení vozidla
...
2. překročí nejvyí dovolenou rychlost stanovenou zvlátním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 40 km.h-1 a více nebo mimo obec o 50 km.h-1 a více,
3. překročí nejvyí dovolenou rychlost stanovenou zvlátním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 20 km.h-1 a více nebo mimo obec o 30 km.h-1 a více,
4. překročí nejvyí dovolenou rychlost stanovenou zvlátním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o méně ne 20 km.h-1 nebo mimo obec o méně ne 30 km.h-1.
Take předchozímu příspěvku od Mikry bych osobně nevěřil.
|
|
29.05.2014 14:43 -
|
2700419
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Přesně tak. Základem je zákon č.361/2000 sb. paragraf 18, odst. 3,4.
(3) Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti nepřevyující 3 500 kg a autobusu smí jet mimo obec rychlostí nejvýe 90 km.h-1; na dálnici a silnici pro motorová vozidla rychlostí nejvýe 130 km.h-1. Řidič jiného motorového vozidla smí jet rychlostí nejvýe 80 km.h-1.
(4) V obci smí jet řidič rychlostí nejvýe 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýe 80 km.h-1.
Ta novelizace (411/2005) jak správně píe Ouff upravuje jak z.č.361/2000, tak i z.č.200/1990. Dále jsou v této úpravě jetě určeny penalizace v bodovém systému. A to do 20 v obci a do 30 mimo je to za dva body, nad je to za tři body. Pokud ovem ona zmiňovaná právnička studovala v Plzni pak můe dávat takovéhle zcestné rady.
Ale, pokud kdokoliv nesouhlasí s tím, e by přestupek svým jednáním spáchal, není povinen platit blokovou pokutu na místě nebo na sloenku. Pak se pokuta oznamuje. O tomto ho jistě policista poučí. Následně policista sepíe oznámení o přestupku, kde se dotyčný můe (ale nemusí) stručně vyjádřit k onomu skutku a následně to policista odele na přísluný správní orgán k projednání, pochopitelně se záznamem z radaru.
O takto zdokumentovaném přestupku asi nebude pochyb, e?
Take vás to bude stát čas navíc + náklady řízení + právník pokud si ho vezmete sebou. Já osobně, pokud bych rychlost překročil, tak raději zaplatím na místě a byl bych při jednání zkrouený hodný hoch.
Je ovem kadého volba, jestli se bude řídit slaboduchými slinty nebo si sám přečte přísluné právní normy.
Přesně tak. Základem je zákon č.361/2000 sb. paragraf 18, odst. 3,4.
(3) Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti nepřevyující 3 500 kg a autobusu smí jet mimo obec rychlostí nejvýe 90 km.h-1; na dálnici a silnici pro motorová vozidla rychlostí nejvýe 130 km.h-1. Řidič jiného motorového vozidla smí jet rychlostí nejvýe 80 km.h-1.
(4) V obci smí jet řidič rychlostí nejvýe 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýe 80 km.h-1.
Ta novelizace (411/2005) jak správně píe Ouff upravuje jak z.č.361/2000, tak i z.č.200/1990. Dále jsou v této úpravě jetě určeny penalizace v bodovém systému. A to do 20 v obci a do 30 mimo je to za dva body, nad je to za tři body. Pokud ovem ona zmiňovaná právnička studovala v Plzni pak můe dávat takovéhle zcestné rady.
Ale, pokud kdokoliv nesouhlasí s tím, e by přestupek svým jednáním spáchal, není povinen platit blokovou pokutu na místě nebo na sloenku. Pak se pokuta oznamuje. O tomto ho jistě policista poučí. Následně policista sepíe oznámení o přestupku, kde se dotyčný můe (ale nemusí) stručně vyjádřit k onomu skutku a následně to policista odele na přísluný správní orgán k projednání, pochopitelně se záznamem z radaru.
O takto zdokumentovaném přestupku asi nebude pochyb, e?
Take vás to bude stát čas navíc + náklady řízení + právník pokud si ho vezmete sebou. Já osobně, pokud bych rychlost překročil, tak raději zaplatím na místě a byl bych při jednání zkrouený hodný hoch.;-)
Je ovem kadého volba, jestli se bude řídit slaboduchými slinty nebo si sám přečte přísluné právní normy.;-)
|
|
29.05.2014 15:13 -
|
2700423
|
|
Mikra
|
|
|
Jo jo, je to tak. Dnes nás můou oloupit za jakýkoliv překročení rychlosti.
Ten obrázek byl spí jen ukázkou toho, co se povaluje po netu.
Jo jo, je to tak. Dnes nás můou oloupit za jakýkoliv překročení rychlosti.
Ten obrázek byl spí jen ukázkou toho, co se povaluje po netu. :-d
|
|
29.05.2014 15:26 -
|
2700425
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Tak to jsi zalovil v docela kalných vodách. Pokud by se toho někdo chytil, moc by si nepomohl.
S tím překročením rychlosti je to fakt zlé. PČR mají obecně radary nastavené s jistou drobnou mírou tolerance, protoe člověk není robot a nedrí tu rychlost naprosto přesně, ale městské policie v honbě za ziskem to sekají dost tvrdě.
:-d Tak to jsi zalovil v docela kalných vodách.;-) Pokud by se toho někdo chytil, moc by si nepomohl.
S tím překročením rychlosti je to fakt zlé. PČR mají obecně radary nastavené s jistou drobnou mírou tolerance, protoe člověk není robot a nedrí tu rychlost naprosto přesně, ale městské policie v honbě za ziskem to sekají dost tvrdě.
|
|
29.05.2014 20:34 -
|
2700505
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Vechny radary jsou certifikovány stejně (tolerance +4km/hod). Otázkou je spíe kde měří, ale u obecní policie lze dosáhnout omezení monosti měření.
Vechny radary jsou certifikovány stejně (tolerance +4km/hod). Otázkou je spíe kde měří, ale u obecní policie lze dosáhnout omezení monosti měření.
|
|
30.05.2014 19:42 -
|
2700805
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
for Mikra.
Tomuto blábolu snad nemůe uvěřit. Zkus to u přestupkové komise a napi na jak dlouho ti sebrali řidičák. To co jsi tu zveřejnil je blábol. Kdo se tím bude řídit bude pěkně v pr......
for Mikra.
Tomuto blábolu snad nemůe uvěřit. Zkus to u přestupkové komise a napi na jak dlouho ti sebrali řidičák. To co jsi tu zveřejnil je blábol. Kdo se tím bude řídit bude pěkně v pr......
|
|
30.05.2014 20:36 -
|
2700825
|
|
Mikra
|
|
|
Rio se probudil.
Tak teda dobré ráno.
Rio se probudil. :-))))
Tak teda dobré ráno. ;-)
|
|
| |
|
|