| | |
28.04.2014 19:12 -
Lupání po ubráni plynu
|
2691187
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Čau veci. Tak jsem si včera viml, e po putění plynu ve vyích otáčkách ( >2000ot/min. ) někde v autě "lupne", nebo klepne. Připadá mi to jako u PP kola. Je to jen kdy nechám zařazenou rychlost a pustím plyn. Čím vyí jsou otáčky, tím markantnějí je lupnutí. Čep to nejspí nebude, protoe auto na neutrál neklepe při přejídění nerovností. Mátě někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být? Do servisu se teď bohuel nedostanu, tak jestli to můe být něco yávanějího rázu?
Čau veci. Tak jsem si včera viml, e po putění plynu ve vyích otáčkách ( >2000ot/min. ) někde v autě "lupne", nebo klepne. Připadá mi to jako u PP kola. Je to jen kdy nechám zařazenou rychlost a pustím plyn. Čím vyí jsou otáčky, tím markantnějí je lupnutí. Čep to nejspí nebude, protoe auto na neutrál neklepe při přejídění nerovností. Mátě někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být? Do servisu se teď bohuel nedostanu, tak jestli to můe být něco yávanějího rázu?
|
|
28.04.2014 19:45 -
Re: Lupání po ubráni plynu
|
2691193
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Kym nevlezes pod auto tak na to asi neprides.. silentbloky su ok?, polos vratane stredoveho loziska ok?
Kym nevlezes pod auto tak na to asi neprides.. silentbloky su ok?, polos vratane stredoveho loziska ok?
|
|
28.04.2014 22:09 -
|
2691219
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Mono povolená poloos, silentbloky na motore, náprave....
Mono povolená poloos, silentbloky na motore, náprave....
|
|
30.04.2014 16:07 -
|
2692079
|
|
spacekj
|
|
|
Tak bych se jetě zeptal, kam v Brně by se za kým mohlo s tím obrátit? Přeci jen v originálním Citroen servisu by se ze mě určitě i kůi snaili sedřít . Díky moc
Tak bych se jetě zeptal, kam v Brně by se za kým mohlo s tím obrátit? Přeci jen v originálním Citroen servisu by se ze mě určitě i kůi snaili sedřít :nevim . Díky moc :)
|
|
30.04.2014 23:00 -
|
2692263
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Zeptej se tady .link.
Zeptej se tady http://www.c5club.cz/profiles/PATaMAT :palec
|
|
01.05.2014 02:23 -
|
2692277
|
|
spacekj
|
|
|
No tak jsem jeste prochazel internet a narazil na zajimavou diskusi tady: .link. Nejspis by to mohl byt stejny problem? To co je v clanku popsane je presne to, co se mi deje. Kolik tak vychazi takova oprava popripade jak moc tato zavada vadi auto (respektive da se s tim ujet treba 1k km)? Diky
No tak jsem jeste prochazel internet a narazil na zajimavou diskusi tady: http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?p=68941 Nejspis by to mohl byt stejny problem? To co je v clanku popsane je presne to, co se mi deje. Kolik tak vychazi takova oprava popripade jak moc tato zavada vadi auto (respektive da se s tim ujet treba 1k km)? Diky :)
|
|
01.05.2014 15:50 -
|
2692383
|
|
spacekj
|
|
|
Jinak jsem zkusil při zataené ruční brzdě poutět spojku na jedničku a motor s sebou kopal směrem dozadu a zadní částí dolů tak 4-5 cm. To se asi ve zdravém stavu neděje? I při vypnutí jsem pozoroval markantní zatřepání a na volnoběh se motor rozvibruje tak, e je téměř nečitelný nápis HDi 16. Nejspí bych to tedy tipnul opravdu na ten silentblok?
Jinak jsem zkusil při zataené ruční brzdě poutět spojku na jedničku a motor s sebou kopal směrem dozadu a zadní částí dolů tak 4-5 cm. To se asi ve zdravém stavu neděje? I při vypnutí jsem pozoroval markantní zatřepání a na volnoběh se motor rozvibruje tak, e je téměř nečitelný nápis HDi 16. Nejspí bych to tedy tipnul opravdu na ten silentblok?
|
|
01.05.2014 18:35 -
|
2692404
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To ne. Jestli se ten motor klepe, tak ho ádnej silentblock neudrí. Nesmí se klepat. Jen musí vrnět jako koátko.
To ne. Jestli se ten motor klepe, tak ho ádnej silentblock neudrí. Nesmí se klepat. Jen musí vrnět jako koátko. :-d
|
|
01.05.2014 22:24 -
|
2692432
|
|
spacekj
|
|
|
Tak ze by to bylo necim kompletne jinym? Vim, zajed si do servisu To musim tak jak tak, jen abych vedel co zhruba tomu muze byt a nesnazili se mi valit kliny do hlavy. Pri pridani plynu trepani motoru prakticky vymizi. A tim jak skube pri zaberu na spojku a zabrzdenym aute to vypada, jako by motor nedrzel na miste tak jak ma.
Tak ze by to bylo necim kompletne jinym? Vim, zajed si do servisu :D To musim tak jak tak, jen abych vedel co zhruba tomu muze byt a nesnazili se mi valit kliny do hlavy. Pri pridani plynu trepani motoru prakticky vymizi. A tim jak skube pri zaberu na spojku a zabrzdenym aute to vypada, jako by motor nedrzel na miste tak jak ma.
|
|
02.05.2014 16:27 -
|
2692599
|
|
spacekj
|
|
|
Sice to tu smrdi skoro monologem, ale i tak Dnes jsem byl v servise a bylo mi receno, ze problem je ve vymackanych vodicich cepech brzdice (na 90%). Cena 5000 a tusim, ze k tomu nepripocital za praci. Radost. Asi ne nadarmo se rika "pokud chces opici, musis mit na banany"
Sice to tu smrdi skoro monologem, ale i tak :D Dnes jsem byl v servise a bylo mi receno, ze problem je ve vymackanych vodicich cepech brzdice (na 90%). Cena 5000 a tusim, ze k tomu nepripocital za praci. Radost. Asi ne nadarmo se rika "pokud chces opici, musis mit na banany" :D
|
|
02.05.2014 18:22 -
|
2692658
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
moná ti to tu smrdí monologem, ale 30.04.2014 23:00 ti Georgie poslal tenhle odkaz .link. aby ses tam zeptal, no a ty jedes do servisu s klepáním motoru a přijde s vymačkanejma čepama na brzdách - zajímavý. Ty čepy nestojí 5000 i s prací ani náhodou .link. take zkus poádat ikulu v odkazu a věř, e ti pomůe dobře
moná ti to tu smrdí monologem, ale 30.04.2014 23:00 ti Georgie poslal tenhle odkaz http://www.c5club.cz/profiles/PATaMAT#.U2PD3vn2G5U aby ses tam zeptal, no a ty jedes do servisu s klepáním motoru a přijde s vymačkanejma čepama na brzdách - zajímavý. Ty čepy nestojí 5000 i s prací ani náhodou http://www.autodily-online.cz/cs/E-shop/Osobn%C3%AD_automobily/Produkty/QUICK_BRAKE/113-1355X take zkus poádat ikulu v odkazu a věř, e ti pomůe dobře;-)
|
|
| |
|
|