| | |
07.07.2008 12:28 -
Oprava levého sklápěcího zrcátka
|
166435
|
|
Macc
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahojky, má C5 I. 2002 2,2 Hdi, Exclus. Mám problém se sklápěním levého zrcátka.Kdy zamknu auto a mám aktivované sklápění zrcátek tak se mi levé sklopí, ale servo nevypne a pořád vrčí a dělá to hrozné zvuky. Pokouel jsem se zrcátko rozdělat, ale nepovedlo se mi to. Připadá mi to, e je patný kontakt nebo tak něco na vypnutí serva.Pravé funguje bez problémů. Nepodařilo se mi sundat vrchní kryt zrcátka. Nechci kupovat zatím nové, dle informací ze servisu original za 10 tisic. Replika je, ale nesklápějící se. Nedělal to prosím někdo z Vás? Mohl by mi poradit? Jak postupovat, abych něco nezničil? Díky moc.
Ahojky, má C5 I. 2002 2,2 Hdi, Exclus. Mám problém se sklápěním levého zrcátka.Kdy zamknu auto a mám aktivované sklápění zrcátek tak se mi levé sklopí, ale servo nevypne a pořád vrčí a dělá to hrozné zvuky. Pokouel jsem se zrcátko rozdělat, ale nepovedlo se mi to. Připadá mi to, e je patný kontakt nebo tak něco na vypnutí serva.Pravé funguje bez problémů. Nepodařilo se mi sundat vrchní kryt zrcátka. Nechci kupovat zatím nové, dle informací ze servisu original za 10 tisic:(. Replika je, ale nesklápějící se. Nedělal to prosím někdo z Vás? Mohl by mi poradit? Jak postupovat, abych něco nezničil? Díky moc.
|
|
05.08.2008 16:58 -
Re: Oprava levého sklápěcího zrcátka
|
166436
|
|
Macc
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím vechny Chtěl jsem říci, e se mi povedlo opravit sklápění levého zrcátka. Byla to makačka, ale povedlo se. Komplet jsem jej rozebral a zase sloil, promazal. Kdy jsem se ptal v servisu tak mi řekli, e je to neopravitelné a e musí koupit nové za cca. 10 tis. bez laku. Mě to vylo tak na 2 hodinky práce, protoe jsem nevěděl jak na to, ale u vímKdyby někdo potřeboval, tak mu mohu říci jak na to
Zdravím vechny :) Chtěl jsem říci, e se mi povedlo opravit sklápění levého zrcátka. Byla to makačka, ale povedlo se. Komplet jsem jej rozebral a zase sloil, promazal. Kdy jsem se ptal v servisu tak mi řekli, e je to neopravitelné a e musí koupit nové za cca. 10 tis. bez laku. Mě to vylo tak na 2 hodinky práce, protoe jsem nevěděl jak na to, ale u vím:)Kdyby někdo potřeboval, tak mu mohu říci jak na to:))
|
|
05.08.2008 18:02 -
|
166437
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
tesim sa s tebou. Ja tiez hovorim, ze autorizovanym servisom sa neda verit. Oni to tam najradsej vsetko riesia vymenou celych dielov, namiesto toho aby nieco obcas aj opravili. Dufam ze si urobil par fotiek a mohol by si dat tvoje skusenosti do pisomnej podoby a vlozit sem na club.
tesim sa s tebou. Ja tiez hovorim, ze autorizovanym servisom sa neda verit. Oni to tam najradsej vsetko riesia vymenou celych dielov, namiesto toho aby nieco obcas aj opravili. Dufam ze si urobil par fotiek a mohol by si dat tvoje skusenosti do pisomnej podoby a vlozit sem na club.
|
|
12.08.2008 13:49 -
|
166438
|
|
Darja
|
|
|
Kluci, jak se rozebira zrcatko? Ja jsem ho sundala a popravde jsem neprisla na to, jak "dovnitr".
Kluci, jak se rozebira zrcatko? Ja jsem ho sundala a popravde jsem neprisla na to, jak "dovnitr".
|
|
18.05.2009 23:19 -
|
660875
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Ahoj, nebyly by nějaké ty fotky jak rozebrat zrcátko. Levé se mi sklápí a narazí na boční sklo, tak se na to chci podívat, ale nějak se mi nedaří do něj dostat a nerad bych něco zlomil Díky
Ahoj, nebyly by nějaké ty fotky jak rozebrat zrcátko. Levé se mi sklápí a narazí na boční sklo, tak se na to chci podívat, ale nějak se mi nedaří do něj dostat a nerad bych něco zlomil ;-) Díky
|
|
26.10.2010 19:47 -
|
2360456
|
|
gari
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Chtěl bych vás poádat o navod na rozebraní levého zpětného zrcátka,abych ho mohl opravit(el. sklápění),mám C5 1 2,2HDI Exklusive
Chtěl bych vás poádat o navod na rozebraní levého zpětného zrcátka,abych ho mohl opravit(el. sklápění),mám C5 1 2,2HDI Exklusive
|
|
31.10.2010 23:17 -
|
2361049
|
|
fred
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 20 |
|
|
je tu takový obecný schema .link. já jsem opatrně "vypáčil" zrcátko (5] a pak opatrně uvolnit ty "packy" na zadnim krytu (3), moc bych nedoporučoval to dělat při nízkých teplotách, přeci jen je to plast - já ho mám poměrně sluně popraskaný, ale není to tím rozebíráním
je tu takový obecný schema http://www.c5club.cz/files/pdf/zrcatko.pdf já jsem opatrně "vypáčil" zrcátko (5] a pak opatrně uvolnit ty "packy" na zadnim krytu (3), moc bych nedoporučoval to dělat při nízkých teplotách, přeci jen je to plast - já ho mám poměrně sluně popraskaný, ale není to tím rozebíráním
|
|
01.11.2010 06:56 -
|
2361051
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Nedávno jsem po uknutí se zrcátkem druhého auta přiel o kryt zrcátka i samotné zrcátko, které se jetě pěkně přitisklo na boční sklo a střepy na něm pěkně vyryly malé rýhy .
Natěstí mechanismus nastavování a sklápění zůstal nepokozen.
Koupil jsem tedy samotné nové zrcátko a jeho kryt (ten jsem nastříkal sprayem, který mi jetě zbyl z dřívějí opravy) a napasoval to na skelet zrcátka. Nejdříve nacvaknout ten kryt a potom zrcátko.
Při sundavání, jak píe fred, nejříve vycvaknout zrcátko a po jeho odstranění jsou vidět packy jistící vnějí kryt, které je třeba odmáčknout a kryt poté vysunout. Vzhledem k tomu, e při nárazu se na dráku zrcátka nic neodlomilo, tak bych se toho vypáčení zrcátka tolik nebál (jsou na něm jenom takové drobné packy). Zato plastový kryt měl skoro vechny plastové packy ulámané.
Nedávno jsem po uknutí se zrcátkem druhého auta přiel o kryt zrcátka i samotné zrcátko, které se jetě pěkně přitisklo na boční sklo a střepy na něm pěkně vyryly malé rýhy :-( .
Natěstí mechanismus nastavování a sklápění zůstal nepokozen.
Koupil jsem tedy samotné nové zrcátko a jeho kryt (ten jsem nastříkal sprayem, který mi jetě zbyl z dřívějí opravy) a napasoval to na skelet zrcátka. Nejdříve nacvaknout ten kryt a potom zrcátko.
Při sundavání, jak píe fred, nejříve vycvaknout zrcátko a po jeho odstranění jsou vidět packy jistící vnějí kryt, které je třeba odmáčknout a kryt poté vysunout. Vzhledem k tomu, e při nárazu se na dráku zrcátka nic neodlomilo, tak bych se toho vypáčení zrcátka tolik nebál (jsou na něm jenom takové drobné packy). Zato plastový kryt měl skoro vechny plastové packy ulámané.
|
|
21.03.2014 22:52 -
Re: Oprava sklápěcího zrcátka
|
2678729
|
|
vos.pe
|
|
|
Nedalo mi to a podíval jsem se proč jde zrcátko a do skla.Ulomený zoubek jsem nael,ale oprava je spí nemoná.Jen se mi nepodařilo zrcátko sundat z motorku.Co ho drí?
Nedalo mi to a podíval jsem se proč jde zrcátko a do skla.Ulomený zoubek jsem nael,ale oprava je spí nemoná.Jen se mi nepodařilo zrcátko sundat z motorku.Co ho drí?
Přílohy: DSC_0198.JPG ( 289712b ) - DSC_0199.JPG ( 284008b ) - DSC_0197.jpg ( 677917b ) - |
|
21.03.2014 22:57 -
|
2678736
|
|
jumep
|
|
|
osobne som to riesil len raz, navrtal som tam 2 dierky a do nich natavil dratiky cele to plastovou zvarackou pospajal
drzalo to tyzden co tu to auto bolo, ako je to teraz uz netusim
osobne som to riesil len raz, navrtal som tam 2 dierky a do nich natavil dratiky cele to plastovou zvarackou pospajal
drzalo to tyzden co tu to auto bolo, ako je to teraz uz netusim
|
|
21.03.2014 23:00 -
|
2678743
|
|
DrMarvin
|
|
|
jj mam to same..nekam uz jsem sem daval fotky...zkousel jsem to lepit....leto to vydrzelo, v zime zas ulomilo..tak uz to neresimmozna zkusit misto toho vrtnout sroubek bez hlavicky....ale to by to chtelo rozebrat uplne cele...a zas az tolik srani kvuli zrcatku bych neresil
jj mam to same..nekam uz jsem sem daval fotky...zkousel jsem to lepit....leto to vydrzelo, v zime zas ulomilo..tak uz to neresim:-)mozna zkusit misto toho vrtnout sroubek bez hlavicky....ale to by to chtelo rozebrat uplne cele...a zas az tolik srani kvuli zrcatku bych neresil:-)
|
|
| |
|
|