| | |
24.08.2013 01:58 -
Vymena automat za manual
|
2612436
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Zdravím, pokukujem po jednej C5 2.2HDi, no má vraj vadný automat, klbe. Naiel som na inzeráte jednu C5 I. na rozpredaj a 6st. prevodovka s prísluenstvom by sa zmestila do 200 čo je pekné. Take váený skúsenejí mám na Vás pár otázok::
1.Pasuje aj z facelift modelu, konkretne motor 2.0HDi RHR?
2.Čo vetko treba menit fyzicky ? typujem konzola radenia s tiahlami, pedále, silentblok(záves),doplni spojku s prítlačákom ? ete niečo?
3.Elektronická čas- je moné čínskou lexiou zmeni z auto na manual napr preprogramovaním? asi to bude zloitejie
4.ako bude fungova tempomat?
Chcem tam manuál z dvoch dôvodov- menia údrba a podstatne niia spotreba , na 2.2 jazdím bene za 6,3 dlhodobá.. s automatom je priemer evraj 7-7,7...za to trocha luxusu oeliem.
Zdravím, pokukujem po jednej C5 2.2HDi, no má vraj vadný automat, klbe. Naiel som na inzeráte jednu C5 I. na rozpredaj a 6st. prevodovka s prísluenstvom by sa zmestila do 200 čo je pekné. Take váený skúsenejí mám na Vás pár otázok::
2.Čo vetko treba menit fyzicky ? typujem konzola radenia s tiahlami, pedále, silentblok(záves),doplni spojku s prítlačákom ? ete niečo?
3.Elektronická čas- je moné čínskou lexiou zmeni z auto na manual napr preprogramovaním? asi to bude zloitejie :)
Chcem tam manuál z dvoch dôvodov- menia údrba a podstatne niia spotreba , na 2.2 jazdím bene za 6,3 dlhodobá.. s automatom je priemer evraj 7-7,7...za to trocha luxusu oeliem.
|
|
24.08.2013 02:14 -
Re: Vymena automat za manual
|
2612437
|
|
jruze
|
|
|
TycoonX napsal(a): Zdravím, pokukujem po jednej C5 2.2HDi, no má vraj vadný automat, klbe. Naiel som na inzeráte jednu C5 I. na rozpredaj a 6st. prevodovka s prísluenstvom by sa zmestila do 200 čo je pekné. Take váený skúsenejí mám na Vás pár otázok::
3.Elektronická čas- je moné čínskou lexiou zmeni z auto na manual napr preprogramovaním? asi to bude zloitejie
Podle mne 1.-4. NE a to nemluvím o alespoň v CZ to nejde papírově
Podle mne 1.-4. NE a to nemluvím o alespoň v CZ to nejde papírově:nevim
|
|
24.08.2013 09:52 -
|
2612449
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Ked to technicky vyriesis do dokonalosti tak birokracia ta nepusti na cestu.Papierovo nedokazes zmenit automat na manual alebo opacne.( nedovoleny zasah do konstrukcie vozidla)
Teraz ma napdlo:Nie som sice odbornik na prevodovky,ale ak na autobuse automaticka prevodovka zle radi alebo sa chova inak je bezne tak nasi mechanici idu vzdy najprv po oleji(mnozstvo,vzhlad) A uz sa par krat stalo ze nakladnu opravu vyriesila vymena za par minci....
Ked to technicky vyriesis do dokonalosti tak birokracia ta nepusti na cestu.Papierovo nedokazes zmenit automat na manual alebo opacne.( nedovoleny zasah do konstrukcie vozidla)
Teraz ma napdlo:Nie som sice odbornik na prevodovky,ale ak na autobuse automaticka prevodovka zle radi alebo sa chova inak je bezne tak nasi mechanici idu vzdy najprv po oleji(mnozstvo,vzhlad) A uz sa par krat stalo ze nakladnu opravu vyriesila vymena za par minci....
|
|
24.08.2013 11:57 -
|
2612455
|
|
TycoonX
|
|
|
co som pocul..tak zorotova 4HP20 je umenie..a toto má u rázy pri radení..myslím e olej pomôe minimálne ked sú komponenty opečené príp pokodené
jedná sa o tút C5 : .link.
2.2HDi , navi, JBL hifi pack, exclusive..len ten automat ..nerád by som jazdil za 8 ked mozem za 6..tak neviem ci od nej neodpustim.. najdem neaku exclusive a dorobím JBL a navi
co som pocul..tak zorotova 4HP20 je umenie..a toto má u rázy pri radení..myslím e olej pomôe minimálne ked sú komponenty opečené príp pokodené
jedná sa o tút C5 : http://citroen-c5.autobazar.eu/22-hdi-at-id4219850.html
2.2HDi , navi, JBL hifi pack, exclusive..len ten automat ..nerád by som jazdil za 8 ked mozem za 6..tak neviem ci od nej neodpustim.. najdem neaku exclusive a dorobím JBL a navi
|
|
24.08.2013 16:42 -
|
2612496
|
|
TycoonX
|
|
|
no..naiel som jeden za 1500kč ale čo potom tá spotreba.. dá sa to neak rieit? na manuálnom reime je niia? Ak to správne chápem tak 4st. na automate je dlhý cca rovnako ako 5-6? nevidel som tabulky..
Na c6 fore jazdia na snow mode..zevraj znizuje spotrebu..
no..naiel som jeden za 1500kč :D ale čo potom tá spotreba.. dá sa to neak rieit? na manuálnom reime je niia? Ak to správne chápem tak 4st. na automate je dlhý cca rovnako ako 5-6? nevidel som tabulky..
Na c6 fore jazdia na snow mode..zevraj znizuje spotrebu..
|
|
25.08.2013 21:48 -
|
2613118
|
|
jumep
|
|
|
1. podla dokumentacie nie a bude to aj ine v reale (spojka, poloosy atd.)
2. pedale, kulisa, tachometer, silentblok, poloosy, spojka, upravit chladic a okruh (zablendovat), spojkovy pedal (tj. valcek ...), samozrejme diagnostikou ponastavovat vsetko a asi este nieco co som zabudol
3. len sa to jednoducho nastavi
4. normalne, po nastaveni
vseobecne je to blbost, papiere netusim ako to je .... (mal som zato ze v nich prevodovka zaznamenana neni)
1. podla dokumentacie nie a bude to aj ine v reale (spojka, poloosy atd.)
2. pedale, kulisa, tachometer, silentblok, poloosy, spojka, upravit chladic a okruh (zablendovat), spojkovy pedal (tj. valcek ...), samozrejme diagnostikou ponastavovat vsetko a asi este nieco co som zabudol
vseobecne je to blbost, papiere netusim ako to je .... (mal som zato ze v nich prevodovka zaznamenana neni)
|
|
25.08.2013 22:24 -
|
2613141
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): 1. podla dokumentacie nie a bude to aj ine v reale (spojka, poloosy atd.)
Mám za to e i počítač motoru(na manuálu je tuím jedna dlouhá a na AP jsou tři krátké- i kdyby nebyla jiná neskousne to),komplet kabelá motorového prostoru,BSM(100% jiné) ,moná i ABS.V česku to určitě v dokladech je a nepovolí změnu.Je to prostě nesmysl-musel by ve od BSI dopředu jiné .
Mám za to e i počítač motoru(na manuálu je tuím jedna dlouhá a na AP jsou tři krátké- i kdyby nebyla jiná neskousne to),komplet kabelá motorového prostoru,BSM(100% jiné) ,moná i ABS.V česku to určitě v dokladech je a nepovolí změnu.Je to prostě nesmysl-musel by ve od BSI dopředu jiné .
|
|
25.08.2013 22:31 -
|
2613146
|
|
jumep
|
|
|
pocitac motoru a kabelaz nie, len skratka vypnes tu riadiacku v diag a nastavis ze tam je manual, to je vsetko, prestane to ocakavat odpovede od prevodovky (teraz myslim ze aj ABS este treba prestavit ...)
BSM sa myslis, su v C5 1 len 2 typi, starsia a novsia (delphi, siemens), nemaju s prislusenstvom nic spolocne, vsetky su rovnako osadene a len nastavenia BSI ich v nich spinaju a rozpinaju prislusne relatka atd.
pocitac motoru a kabelaz nie, len skratka vypnes tu riadiacku v diag a nastavis ze tam je manual, to je vsetko, prestane to ocakavat odpovede od prevodovky (teraz myslim ze aj ABS este treba prestavit ...)
BSM sa myslis, su v C5 1 len 2 typi, starsia a novsia (delphi, siemens), nemaju s prislusenstvom nic spolocne, vsetky su rovnako osadene a len nastavenia BSI ich v nich spinaju a rozpinaju prislusne relatka atd.
|
|
25.08.2013 22:37 -
|
2613151
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): pocitac motoru a kabelaz nie, len skratka vypnes tu riadiacku v diag a nastavis ze tam je manual, to je vsetko, prestane to ocakavat odpovede od prevodovky (teraz myslim ze aj ABS este treba prestavit ...)
Dal jsem z mé AP do jiné z 6.kval man.(KO relátko na čerpadlo v nádri+piny) a nechodila,nela nastavit a ptal jsem se na to ,,pana elektrikáře"(opravdu mistra v oboru a potvrzeno)-je to človíček kterého pouívám kdy si nevím rady.
Dal jsem z mé AP do jiné z 6.kval man.(KO relátko na čerpadlo v nádri+piny) a nechodila,nela nastavit a ptal jsem se na to ,,pana elektrikáře"(opravdu mistra v oboru a potvrzeno)-je to človíček kterého pouívám kdy si nevím rady.:nevim
|
|
25.08.2013 22:40 -
|
2613155
|
|
jumep
|
|
|
mozno v prvovyrobe, kazdopadne ak kupis novu uz bude plne osadena a pojde - ma len jedno objednacie cislo a objednas kludne bez vin
mozno v prvovyrobe, kazdopadne ak kupis novu uz bude plne osadena a pojde - ma len jedno objednacie cislo a objednas kludne bez vin
|
|
11.09.2013 17:25 -
|
2616972
|
|
luk.a.s
|
Město: Raková, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ludia nas citroen sme chceli dat opravit kedze je to paradne auto, dali sme do servisu a co nam povedali bol celkom sok: auto ma 1,2miliona km.... (2.0hdi automat r.v.2003) som sice auto je nepojazdne kvoli tej prevodovke a taktiez som chcel vymenit za manual ale bude asi lepsie hodit tam s5 automat.
Ak by som mohol otazku: pasuje z benzinu 2.0l prevodovka automaticka do 2.0 hdi?
Ludia nas citroen sme chceli dat opravit kedze je to paradne auto, dali sme do servisu a co nam povedali bol celkom sok: auto ma 1,2miliona km.... (2.0hdi automat r.v.2003) som sice auto je nepojazdne kvoli tej prevodovke a taktiez som chcel vymenit za manual ale bude asi lepsie hodit tam s5 automat.
Ak by som mohol otazku: pasuje z benzinu 2.0l prevodovka automaticka do 2.0 hdi?
|
|
11.09.2013 18:02 -
|
2616975
|
|
jumep
|
|
|
je tam pisany iny menic a asi aj par inych drobnosti
je tam pisany iny menic a asi aj par inych drobnosti
|
|
12.09.2013 12:48 -
|
2617094
|
|
jumep
|
|
|
1 200 000 byva inak aj bug riadiacky ked to niekto stoci ... takze to este nemusi byt pravda, ale z druhej strany preco nie
1 200 000 byva inak aj bug riadiacky ked to niekto stoci ... takze to este nemusi byt pravda, ale z druhej strany preco nie
|
|
| |
|
|