| | |
25.05.2013 08:52 -
Re: Nářadí v autě
|
2582517
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Kolik ten kufřík stál?
Kolik ten kufřík stál? ;-)
|
|
05.09.2013 06:46 -
|
2615536
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Včera se mi rukama (!) podařilo zlomit klíč na kola z originál sady v kufru. Ta plná ohnutá černá trubka s navařenou 17 maticí. V místě sváru. Tak doporučuji ostatním ihned zahodit a koupit něco slunějího. Nedělám si iluze, e i jiné automobilky tam dávají něco sluného. Není to důleitá věc, ale v případě akutní potřeby to nase...
Včera se mi rukama (!) podařilo zlomit klíč na kola z originál sady v kufru. Ta plná ohnutá černá trubka s navařenou 17 maticí. V místě sváru. Tak doporučuji ostatním ihned zahodit a koupit něco slunějího. Nedělám si iluze, e i jiné automobilky tam dávají něco sluného. Není to důleitá věc, ale v případě akutní potřeby to nase...
|
|
05.09.2013 07:29 -
|
2615562
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Koupil jsem si na matice kol "kříák" za pár korun (něco přes 100,-Kč) v normálním obchodě auto-moto. Nemusím řeit odlinou velikost matic na liácích. A povolím i matice dotaený pistolkou v pneuservisech.
Koupil jsem si na matice kol "kříák" za pár korun (něco přes 100,-Kč) v normálním obchodě auto-moto. Nemusím řeit odlinou velikost matic na liácích. A povolím i matice dotaený pistolkou v pneuservisech.
|
|
05.09.2013 10:35 -
|
2615607
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Takový křiák za stovku jsem taky jednou uprostřed ve svaru roztrhnul - nejdřív se začala trochu do vrtule kroutit tyčka k ořechu a pak svar prasknul a měl jsem dvě samostatné tyčky.
Nejspí kvalitní čínská ocel
Originál z kufru je alespoň u mě o dost pevnějí.
Takový křiák za stovku jsem taky jednou uprostřed ve svaru roztrhnul - nejdřív se začala trochu do vrtule kroutit tyčka k ořechu a pak svar prasknul a měl jsem dvě samostatné tyčky.
Nejspí kvalitní čínská ocel :-d
Originál z kufru je alespoň u mě o dost pevnějí.
|
|
05.09.2013 10:44 -
|
2615612
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Ja mam v autach nieco taketo :: .link.
Mam doma momentak ale na kolesa nieje potrebny, koleso normalne zatiahnem (so zasunutym klucom) a potom skusim akoe povoli, ak sa auto hýbne a srob sa neuvolni tak je to dotiahnute ok
Ja mam v autach nieco taketo :: http://www.automotion.sk/516-174-thickbox/teleskopicky-kluc-na-matice-kolies.jpg
Mam doma momentak ale na kolesa nieje potrebny, koleso normalne zatiahnem (so zasunutym klucom) a potom skusim akoe povoli, ak sa auto hýbne a srob sa neuvolni tak je to dotiahnute ok :)
|
|
05.09.2013 11:26 -
|
2615642
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
od té doby, co jsem také ukroutil origo klíč na kola, vozím místo klíče na kola 19 ořech, krátký nástavec a Téčko. Je to skladné a rozebiratelné oproti kříi.
od té doby, co jsem také ukroutil origo klíč na kola, vozím místo klíče na kola 19 ořech, krátký nástavec a Téčko. Je to skladné a rozebiratelné oproti kříi.
|
|
05.09.2013 13:06 -
|
2615671
|
|
jumep
|
|
|
ked sa kola zatahuju spravne (tj 90-100nm) tak potom pojdu povolit aj tym origo klucom
ak su zarvane ako byvaju (pripadne ako pneuservis, zabucha ich pistolou a potom skusi momentakom ci su dost) tak sa krasne zapecu cez leto a potom to povolit fakt nejde (teda pistolou to ide) a trhaju sa kluce
na 90% vytiahnem vzdy momentak, ono to tolko namahy vybalit a zbalit ho neni ...
ked sa kola zatahuju spravne (tj 90-100nm) tak potom pojdu povolit aj tym origo klucom
ak su zarvane ako byvaju (pripadne ako pneuservis, zabucha ich pistolou a potom skusi momentakom ci su dost) tak sa krasne zapecu cez leto a potom to povolit fakt nejde (teda pistolou to ide) a trhaju sa kluce
na 90% vytiahnem vzdy momentak, ono to tolko namahy vybalit a zbalit ho neni ...
|
|
05.09.2013 13:54 -
|
2615674
|
|
TycoonX
|
|
|
roby sa sami od seba nezapečú, vačinou je bordel na závitoch..stačí ich pred montáou obehnú drotenou kefou..nikdy som nemal problém, samostatnou etapou sú ludia čo tam napackajú vazelínu a tá naberie bordel alebo ludia čo zatahujú s 1m tyčou ako na kamióne.
V servisoch sú pitole vačinou s viacstupňovým momentom, na kolesá sme dávali stredný stupeň cca 110Nm
roby sa sami od seba nezapečú, vačinou je bordel na závitoch..stačí ich pred montáou obehnú drotenou kefou..nikdy som nemal problém, samostatnou etapou sú ludia čo tam napackajú vazelínu a tá naberie bordel alebo ludia čo zatahujú s 1m tyčou ako na kamióne.
V servisoch sú pitole vačinou s viacstupňovým momentom, na kolesá sme dávali stredný stupeň cca 110Nm
|
|
05.09.2013 14:11 -
|
2615676
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No já jako běný lajk vím, e v pneuservisu jedou pneumatickou pistolí a pak při sputění na zem to jetě obchcházejí momenákem a lady u pokladny (vdy - asi to má nařízeno) pronese frázi, e si to mám po pár set kilometrech překontrolovat, co nikdy nedělám.
No a hlavně vím, e normálním amatérským vercajkem bez nástavné trubky to po nich jde povolit velmi mizerně, větinou dupáním nebo poskakováním na klíči na kola.
No já jako běný lajk vím, e v pneuservisu jedou pneumatickou pistolí a pak při sputění na zem to jetě obchcházejí momenákem a lady u pokladny (vdy - asi to má nařízeno) pronese frázi, e si to mám po pár set kilometrech překontrolovat, co nikdy nedělám.
No a hlavně vím, e normálním amatérským vercajkem bez nástavné trubky to po nich jde povolit velmi mizerně, větinou dupáním nebo poskakováním na klíči na kola.
|
|
05.09.2013 14:59 -
|
2615682
|
|
TycoonX
|
|
|
Tak má blbo nastavenú pitol..vačinou sa potom overujú sa len 2 roby na kolese.. spomínaným akoe povolením ,pre istotu
Tak má blbo nastavenú pitol..vačinou sa potom overujú sa len 2 roby na kolese.. spomínaným akoe povolením ,pre istotu
|
|
05.09.2013 19:18 -
|
2615804
|
|
vilous
|
|
|
To výe jsou fotky z mého auta. Obecně doporučuji, kdo má bezpečností roub na kole, tak se ho rychle zbavit v klidu ne to bude potřeba na silnici. Dostal jsem k autu jeden oříek, ale i kdybych jich měl 10, tak to bylo jedno, protoe ty válečky mající zapadnout do roubu na kole se z toho sypou i při pouití malé síly. Zail jsem v pneuservisech i slyel od známých jen samé problémy (zapomene se, ztratí, rozpadne...). Je jedno, o jaké jde auto.
Měl jsem to naposledy před více ne 20 lety na Favoritu. Tehdy ale litá kola představovala asi polovinu ceny ojetiny . Nyní, myslím, je to jenom pro vztek.
Navíc kdyby zloděj fakt chtěl daná kola a moc po nich touil, tak bude asi mít nějakou sadu nebo nějaký universál...
To výe jsou fotky z mého auta. Obecně doporučuji, kdo má bezpečností roub na kole, tak se ho rychle zbavit v klidu ne to bude potřeba na silnici. Dostal jsem k autu jeden oříek, ale i kdybych jich měl 10, tak to bylo jedno, protoe ty válečky mající zapadnout do roubu na kole se z toho sypou i při pouití malé síly. Zail jsem v pneuservisech i slyel od známých jen samé problémy (zapomene se, ztratí, rozpadne...). Je jedno, o jaké jde auto.
Měl jsem to naposledy před více ne 20 lety na Favoritu. Tehdy ale litá kola představovala asi polovinu ceny ojetiny :-). Nyní, myslím, je to jenom pro vztek.
Navíc kdyby zloděj fakt chtěl daná kola a moc po nich touil, tak bude asi mít nějakou sadu nebo nějaký universál...
|
|
05.09.2013 19:41 -
|
2615823
|
|
jruze
|
|
|
vilous napsal(a): To výe jsou fotky z mého auta. Obecně doporučuji, kdo má bezpečností roub na kole, tak se ho rychle zbavit v klidu ne to bude potřeba na silnici. Dostal jsem k autu jeden oříek, ale i kdybych jich měl 10, tak to bylo jedno, protoe ty válečky mající zapadnout do roubu na kole se z toho sypou i při pouití malé síly. Zail jsem v pneuservisech i slyel od známých jen samé problémy (zapomene se, ztratí, rozpadne...). Je jedno, o jaké jde auto.
Měl jsem to naposledy před více ne 20 lety na Favoritu. Tehdy ale litá kola představovala asi polovinu ceny ojetiny . Nyní, myslím, je to jenom pro vztek.
Záměrně jsem neuváděl jméno - těchto akcí mám zasebou několik - buď k autu nebyl,nebo pokozený,nebo tak zarvaný e byl k ničemu a dolo stejně na COčko.
Záměrně jsem neuváděl jméno - těchto akcí mám zasebou několik - buď k autu nebyl,nebo pokozený,nebo tak zarvaný e byl k ničemu a dolo stejně na COčko.;-)
|
|
06.09.2013 01:00 -
|
2616018
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
jumep napsal(a): ked sa kola zatahuju spravne (tj 90-100nm) tak potom pojdu povolit aj tym origo klucom
ukroutil jsem ho při povolování a ani jsem moc nemusel zabrat. Samozřejmě, e roub, na kterém jsem to ukroutil, byl tím samým klíčem utaený. 4 roky jsem tím klíčem bez problémů utahovala a povoloval, vdy zhruba stejnou silou - s citem - bez pouití 2metrové leenové trubky. (nejsem laik)
ukroutil jsem ho při povolování a ani jsem moc nemusel zabrat. Samozřejmě, e roub, na kterém jsem to ukroutil, byl tím samým klíčem utaený. 4 roky jsem tím klíčem bez problémů utahovala a povoloval, vdy zhruba stejnou silou - s citem - bez pouití 2metrové leenové trubky:-)))). (nejsem laik)
|
|
06.09.2013 10:23 -
|
2616094
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
vilous napsal(a): Obecně doporučuji, kdo má bezpečností roub na kole, tak se ho rychle zbavit v klidu ne to bude potřeba na silnici. Dostal jsem k autu jeden oříek, ale i kdybych jich měl 10, tak to bylo jedno, protoe ty válečky mající zapadnout do roubu na kole se z toho sypou i při pouití malé síly. Zail jsem v pneuservisech i slyel od známých jen samé problémy (zapomene se, ztratí, rozpadne...).
Mám rovnaké auto/bezpečnostný orech a stále vyzerá ako nový. Netreba ho pouíva s pneu pitožou, to sú neskutočné rázy. Pekne ručne a tie nedoahova róby na "smr". Veď 100nm je na ten dodávaný cca 30cm kžúč na kolesá okolo 30kg.
Mám rovnaké auto/bezpečnostný orech a stále vyzerá ako nový. Netreba ho pouíva s pneu pitožou, to sú neskutočné rázy. Pekne ručne a tie nedoahova róby na "smr". Veď 100nm je na ten dodávaný cca 30cm kžúč na kolesá okolo 30kg.
|
|
06.09.2013 10:27 -
|
2616096
|
|
vilous
|
|
|
No jene větina lidí jezdí do pneuservisů a kdybch jim řekl, a nepouijí pneupistoli, tak mi nechají změřit teplotu, jestli nejsem marod.
No jene větina lidí jezdí do pneuservisů a kdybch jim řekl, a nepouijí pneupistoli, tak mi nechají změřit teplotu, jestli nejsem marod.
|
|
| |
|
|