| | |
26.08.2013 13:08 -
POZOR pri výmene stieračov na C5 III
|
2613338
|
|
monkus
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 59 |
|
|
Dnes sa mi stala vežmi nepríjemná záleitos. Menil som stierače na C5 III a skončilo to prasknutým čelným sklom. Pozor pri výmene, nakožko keď odklopíte stierač a otvoríte dvere vodiča, tak sa stierač vráti do pôvodnej polohy. Na C5 III sa stierač nedá odklopi vo východzej pozícii kvôli kapote a tým pádom ho musíte otoči. No v tom som potreboval otvori dvere vodiča a počul som iba ranu o sklo a dve diery od stieračov. Ako sa stierače vracali spä, tak ich kapota pritlačila o sklo. Naastie, ked buchli, u boli v tartovacej polohe a tak prasklina nie je v zornom poli, no nemusel som ma také astie. S takýmto scenárom asi páni ininiery z Francie vežmi nerátali. Snád sa to u nikomu nestane.
Dnes sa mi stala vežmi nepríjemná záleitos. Menil som stierače na C5 III a skončilo to prasknutým čelným sklom. Pozor pri výmene, nakožko keď odklopíte stierač a otvoríte dvere vodiča, tak sa stierač vráti do pôvodnej polohy. Na C5 III sa stierač nedá odklopi vo východzej pozícii kvôli kapote a tým pádom ho musíte otoči. No v tom som potreboval otvori dvere vodiča a počul som iba ranu o sklo a dve diery od stieračov. Ako sa stierače vracali spä, tak ich kapota pritlačila o sklo. Naastie, ked buchli, u boli v tartovacej polohe a tak prasklina nie je v zornom poli, no nemusel som ma také astie. S takýmto scenárom asi páni ininiery z Francie vežmi nerátali. Snád sa to u nikomu nestane. :nevim
|
|
26.08.2013 15:17 -
Re: POZOR pri výmene stieračov na C5 III
|
2613369
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
A ako si prosím a ten stierač otočil? Nasilu?
Normálne vypne motor a do cca 5s stačí uknú po páčke stieračov a tie vybehnú do hornej polohy.
Ja normálne niekedy v zime, keď veža sneí, nechám stierače v hornej polohe a ráno ich len odtiahnem, zmetiem sneh, vrátim na sklo a stierače zaparkujú do pôvodnej polohy a po natartovaní a uknutí po páčke stieračov...
A ako si prosím a ten stierač otočil? Nasilu? :nevim
Normálne vypne motor a do cca 5s stačí uknú po páčke stieračov a tie vybehnú do hornej polohy.
Ja normálne niekedy v zime, keď veža sneí, nechám stierače v hornej polohe a ráno ich len odtiahnem, zmetiem sneh, vrátim na sklo a stierače zaparkujú do pôvodnej polohy a po natartovaní a uknutí po páčke stieračov...
|
|
26.08.2013 16:01 -
|
2613386
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
No páni ininieri nepočítali s tým e niekto skúa menit stierače bez pretudovania návodu..
No páni ininieri nepočítali s tým e niekto skúa menit stierače bez pretudovania návodu..
|
|
26.08.2013 17:57 -
|
2613430
|
|
monkus
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 59 |
|
|
Veru, v dnenej dobe aby si pretudoval aj návod, ked ide stierače meni.
Ale má pravdu, je to tam.
Výměna stírátek předních
stěračů
Při výměně musí být stírátka stěračů
zastavena v poloze pro provádění
údrby. Vypněte zapalování,
a potom v průběhu následující
minuty stiskněte ovladač stěračů.
stěrače se zastaví ve svislé
poloze.
Po výměně stírátek zapněte zapalování a aktivujte ovládání stě-račů čelního skla, aby stěrače
zaujaly běnou provozní polohu.
Poznámka: Polohu údrba
můete rovně pouívat při
sněení, abyste zabránili hromadění sněhu.
Veru, v dnenej dobe aby si pretudoval aj návod, ked ide stierače meni.
Ale má pravdu, je to tam.
Výměna stírátek předních
stěračů
Při výměně musí být stírátka stěračů
zastavena v poloze pro provádění
údrby. Vypněte zapalování,
a potom v průběhu následující
minuty stiskněte ovladač stěračů.
stěrače se zastaví ve svislé
poloze.
Po výměně stírátek zapněte zapalování a aktivujte ovládání stě-račů čelního skla, aby stěrače
zaujaly běnou provozní polohu.
Poznámka: Polohu údrba
můete rovně pouívat při
sněení, abyste zabránili hromadění sněhu.
|
|
26.08.2013 23:48 -
|
2613538
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Tým e sú zasunuté pod kapotu sú chránené pred krádeou.. susedovi lohli BOSCH aerotwin či jak sa to volá.. za 38
Tým e sú zasunuté pod kapotu sú chránené pred krádeou.. susedovi lohli BOSCH aerotwin či jak sa to volá.. za 38
|
|
27.08.2013 11:13 -
|
2613552
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Nevim jak na X7, ale na faceliftu jde zvednout jen spolujezdcův. Ale stejně kdy jsem stál, kde jsem teda v pravdě tou dobou stát neměl, tak mi to dal jeden dobrák najevo zvednutým stěračem u řidiče (a sedřeným lakem v místě, kde se stěrač dotýká kapoty). Take kdy je někdo bude chtít ukrást, ukradne je. Jen jako vedlejí produkt ti zničí půl auta. Take radi hezky vystavit, a jdou lehce dolů
Nevim jak na X7, ale na faceliftu jde zvednout jen spolujezdcův. Ale stejně kdy jsem stál, kde jsem teda v pravdě tou dobou stát neměl, tak mi to dal jeden dobrák najevo zvednutým stěračem u řidiče (a sedřeným lakem v místě, kde se stěrač dotýká kapoty). Take kdy je někdo bude chtít ukrást, ukradne je. Jen jako vedlejí produkt ti zničí půl auta. Take radi hezky vystavit, a jdou lehce dolů :-))))
|
|
| |
|
|