| | |
22.04.2011 10:33 -
spojka / C5 II 2.0HDi
|
2385522
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
U spojkového pedálu jsem zpozoroval (po přeskočení ze zimních bot do lehkých letních), e v horní poloze má asi půl centimetru, kdy jde velice lehce zmačknout (skoro ádný odpor, ale v krajní horní poloze drí sám) a teprve poté začne klást odpor normální. Zabírá dost nahoře, ale neprokluzuje, nevibruje ani nedělá jiný neplechy.
Můe tohle být znamení problému? Druhý auto mám toyotu, tam pedál klade po celou dráhu odpor přiblině stejný. Plánuju výměnu, jen nevím, jak moc je to akutní. Na konci června chci jet do Chorvatska, tak bych nerad, aby mi to tam někde kykslo
Jestli se to tu u probíralo, omlouvám se, hledal jsem, ale nenael.
Díky!
U spojkového pedálu jsem zpozoroval (po přeskočení ze zimních bot do lehkých letních), e v horní poloze má asi půl centimetru, kdy jde velice lehce zmačknout (skoro ádný odpor, ale v krajní horní poloze drí sám) a teprve poté začne klást odpor normální. Zabírá dost nahoře, ale neprokluzuje, nevibruje ani nedělá jiný neplechy.
Můe tohle být znamení problému? Druhý auto mám toyotu, tam pedál klade po celou dráhu odpor přiblině stejný. Plánuju výměnu, jen nevím, jak moc je to akutní. Na konci června chci jet do Chorvatska, tak bych nerad, aby mi to tam někde kykslo :-)
Díky!
|
|
22.04.2011 10:42 -
Re: spojka / C5 II 2.0HDi
|
2385523
|
|
zdenoc5
|
|
|
czpepikcz napsal(a): U spojky jsem zpozoroval (po přeskočení ze zimních bot do lehkých letních), e v horní poloze má asi půl centimetru, kdy ji jde velice lehce zmačknout (skoro ádný odpor, ale v krajní horní poloze drí sama) a teprve poté začne klást odpor normální. Zabírá dost nahoře, ale neprokluzuje, nevibruje ani nedělá jiný neplechy.
Můe tohle být znamení problému? Druhý auto mám toyotu, tam spojka klade po celou dráhu odpor přiblině stejný. Plánuju výměnu, jen nevím, jak moc je to akutní. Na konci června chci jet do Chorvatska, tak bych nerad, aby mi to tam někde kykslo
Díky!
Skus odvzdusnit
Skus odvzdusnit
|
|
22.04.2011 16:20 -
|
2385531
|
|
Pavel C5
|
|
|
mne spojka zaberala as pri vrchu,pri prudsom rozjazde to davalo taky cudny zvuk,hned som menil a od tej doby spojka ok,ked som ju vybral lanela komplet zbrusena na kov a to robilo ten cudny zvuk,podotykam aj menit pritlacny zo spojkou,ja mam spojkovy set Luk v pohode
mne spojka zaberala as pri vrchu,pri prudsom rozjazde to davalo taky cudny zvuk,hned som menil a od tej doby spojka ok,ked som ju vybral lanela komplet zbrusena na kov a to robilo ten cudny zvuk,podotykam aj menit pritlacny zo spojkou,ja mam spojkovy set Luk v pohode;-)
|
|
22.04.2011 17:55 -
|
2385542
|
|
stano1
|
|
|
Ahoj kedy si dával spojku? ja pred cca 2 rokmi a u je znovu KO ale dával som Valeo origo tam bol Luk tak budem dáva znovu Luk
Ahoj kedy si dával spojku? ja pred cca 2 rokmi a u je znovu KO ale dával som Valeo origo tam bol Luk tak budem dáva znovu Luk
|
|
16.05.2011 15:30 -
|
2390899
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Tak nakonec nová spojková sada a dvojhmota. Spojka u se chová normálně, lamela byla jetě tak na 5kkm. Tak snad je na nějakých 200kkm pokoj
Tak nakonec nová spojková sada a dvojhmota. Spojka u se chová normálně, lamela byla jetě tak na 5kkm. Tak snad je na nějakých 200kkm pokoj :)
|
|
18.05.2011 11:06 -
|
2391215
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
jak se pozna ze dvojhmota odchazi/odesla? nebo se to 100% zjisti az kdyz se bude menit spojka ?
vibrace ? skubani pri rozjezdu ?
jak se pozna ze dvojhmota odchazi/odesla? nebo se to 100% zjisti az kdyz se bude menit spojka ?
vibrace ? skubani pri rozjezdu ?
|
|
18.05.2011 11:25 -
|
2391219
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
hele mě to dělalo to, e kdy jsem někde stál třeba na semaforu tak to hrozně kubalo s autem, ale né pravidelně, třeba týden nic, nebo kdy jsem se rozjíděl do kopce tak při přeřazení na dvojku a poutění spojky mi začal vybrovat pedál i s celim autem, po výměně u jen troičku vybrovala ta dvojka ale to sem niní odstranil novou řemenicí na klice
hele mě to dělalo to, e kdy jsem někde stál třeba na semaforu tak to hrozně kubalo s autem, ale né pravidelně, třeba týden nic, nebo kdy jsem se rozjíděl do kopce tak při přeřazení na dvojku a poutění spojky mi začal vybrovat pedál i s celim autem, po výměně u jen troičku vybrovala ta dvojka ale to sem niní odstranil novou řemenicí na klice :palec
|
|
18.05.2011 14:28 -
|
2391227
|
|
jumep
|
|
|
zotrvak vacsinou aj pocut ze piskoce a hrkoce
ale pri vymene spojky ho odporucam vymenit ako sucast spojky
zotrvak vacsinou aj pocut ze piskoce a hrkoce
ale pri vymene spojky ho odporucam vymenit ako sucast spojky
|
|
18.05.2011 19:14 -
|
2391238
|
|
hráč
|
Město: Blovice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Jak dlouho se s tím dá jezdit? Ne se to úplně rozsype? J.
Jak dlouho se s tím dá jezdit? Ne se to úplně rozsype? J.
|
|
18.05.2011 19:25 -
|
2391239
|
|
tief
|
|
|
sam si si odpovedal ... az do doby nez se to rozsype ... a kdy to bude vi jenom tvoje spojka/setrvak ...
sam si si odpovedal ... az do doby nez se to rozsype ... a kdy to bude vi jenom tvoje spojka/setrvak ...
|
|
18.05.2011 20:40 -
|
2391246
|
|
jumep
|
|
|
samotny zotrvak som este nevidel rozsypany a to som videl manika co do neho natlacil vazelinu mysliac si ze to pomoze a este spravil na takom "opravenom" 50t km
samotny zotrvak som este nevidel rozsypany a to som videl manika co do neho natlacil vazelinu mysliac si ze to pomoze a este spravil na takom "opravenom" 50t km
|
|
06.12.2011 10:19 -
|
2430725
|
|
frape
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Zdravim,
prosím o info, zda je moné kombinovat spojku LUK a dvouhmotu Valeo.
Dik
Zdravim,
prosím o info, zda je moné kombinovat spojku LUK a dvouhmotu Valeo.
Dik
|
|
06.12.2011 12:21 -
|
2430756
|
|
jumep
|
|
|
1. nevidim v tom vyznam
2. ak sedia diery, co by malo byt dane typom, tak je jedno co sa sklada
1. nevidim v tom vyznam
2. ak sedia diery, co by malo byt dane typom, tak je jedno co sa sklada
|
|
22.10.2012 22:22 -
|
2514798
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, zda se někomu u nestala následující porucha:
Pokud auto stoji je při běhu motoru slyet na pozadí lehce zvuk jakoby "klepání kamenu v plechovce, nebo obdoba utrené výplně katalizátoru". Pokud selápnu spojku zvuk přestane, po putěni se objeví. Hluk je někdy slyet a někdy zase ne. Pokud selápnu lechce pedál o cca 1-2 cm cítím v něm nepravidelné vybrace, které odpovídají onomu zvuku. Doli jsme zatím k jedinému nazoru spojka nebo dvouhmoák (ten by snad měl, ale i jiné projevy). Ne se do této opravy pustíme, chtěl bych vědět, jestli jste se s tím nahodou u někdo nepotkal.
Auto je C5 II 2.0HDi 100kw 2007.
Jetě melé doplnění spojka jde na auto stlačit trochu tvrději ne na jiných, ale není to o mnoho.
Díky za rady Michal
Ahoj,
Pokud auto stoji je při běhu motoru slyet na pozadí lehce zvuk jakoby "klepání kamenu v plechovce, nebo obdoba utrené výplně katalizátoru". Pokud selápnu spojku zvuk přestane, po putěni se objeví. Hluk je někdy slyet a někdy zase ne. Pokud selápnu lechce pedál o cca 1-2 cm cítím v něm nepravidelné vybrace, které odpovídají onomu zvuku. Doli jsme zatím k jedinému nazoru spojka nebo dvouhmoák (ten by snad měl, ale i jiné projevy). Ne se do této opravy pustíme, chtěl bych vědět, jestli jste se s tím nahodou u někdo nepotkal.
Jetě melé doplnění spojka jde na auto stlačit trochu tvrději ne na jiných, ale není to o mnoho.
Díky za rady Michal
|
|
22.10.2012 23:06 -
|
2514826
|
|
libor1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Mam C5II, a mel jsem letos ten "pruser". Je to spojka, ktera bohuzel mi se rosypala na ceste a to 35o km ad meho bydliste. Opravili to v Praze v servisu Citroenu., Kolbenova ul. www. dojacek.cz Ta "sranda"stala pres 32.000,- Kc.Udajne u vsech C5 tek ty spojky nevydrzi vice nez tech 150.000 km. Moje C5 ma sice slabsi motor 1,6 HDI ale pry to se stava. Nevim, jestli to mas stejnou zavadu, ale ukazuje to na to. Auto jinak mam v terfektnim stavu, a ujeto celkem 160000 km.I
Mam C5II, a mel jsem letos ten "pruser". Je to spojka, ktera bohuzel mi se rosypala na ceste a to 35o km ad meho bydliste. Opravili to v Praze v servisu Citroenu., Kolbenova ul. www. dojacek.cz Ta "sranda"stala pres 32.000,- Kc.Udajne u vsech C5 tek ty spojky nevydrzi vice nez tech 150.000 km. Moje C5 ma sice slabsi motor 1,6 HDI ale pry to se stava. Nevim, jestli to mas stejnou zavadu, ale ukazuje to na to. Auto jinak mam v terfektnim stavu, a ujeto celkem 160000 km.I
|
|
22.10.2012 23:52 -
|
2514867
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Knight napsal(a): Ahoj,
Díky za rady Michal
u to tu je řeený, řeil jsem to taky teď, přesně jak píe, dvouhmoák KO, lamela a spol. samozřejmě vyměnit zároveň s tím, celá sranda jak psal libor okolo 30tis.
.link. tady jsem dával video, nemusí to být uplně stejnej zvuk, ale vsadím se, e ti to bude dělat podobně. Časem se to zhorí, začne to vibrovat v niích otáčkách při jízdě, oobčas kostrbatějí řazení na nií stupně a tak dále...
u to tu je řeený, řeil jsem to taky teď, přesně jak píe, dvouhmoák KO, lamela a spol. samozřejmě vyměnit zároveň s tím, celá sranda jak psal libor okolo 30tis.
http://www.youtube.com/watch?v=8uxqwmyaGTg tady jsem dával video, nemusí to být uplně stejnej zvuk, ale vsadím se, e ti to bude dělat podobně. Časem se to zhorí, začne to vibrovat v niích otáčkách při jízdě, oobčas kostrbatějí řazení na nií stupně a tak dále...
|
|
23.10.2012 09:57 -
|
2514896
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Zbyňa napsal(a): u to tu je řeený, řeil jsem to taky teď, přesně jak píe, dvouhmoák KO, lamela a spol. samozřejmě vyměnit zároveň s tím, celá sranda jak psal libor okolo 30tis. .link. tady jsem dával video, nemusí to být uplně stejnej zvuk, ale vsadím se, e ti to bude dělat podobně. Časem se to zhorí, začne to vibrovat v niích otáčkách při jízdě, oobčas kostrbatějí řazení na nií stupně a tak dále...
Tak u mne je to výrazně tií zvuk.
u to tu je řeený, řeil jsem to taky teď, přesně jak píe, dvouhmoák KO, lamela a spol. samozřejmě vyměnit zároveň s tím, celá sranda jak psal libor okolo 30tis. http://www.youtube.com/watch?v=8uxqwmyaGTg tady jsem dával video, nemusí to být uplně stejnej zvuk, ale vsadím se, e ti to bude dělat podobně. Časem se to zhorí, začne to vibrovat v niích otáčkách při jízdě, oobčas kostrbatějí řazení na nií stupně a tak dále...
Tak u mne je to výrazně tií zvuk.
|
|
23.10.2012 14:48 -
|
2514913
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
No u mně to taky začínalo, e semtam na volnoběh potichoučku, e člověk musel poslouchat odkud to jde.. a jetě k tomu někdy joo, někdy nee. tak na to kale, jezdí, jezdí. Pak přijede na McDrive, stáhne okýnko a říká si,ty kráso co to jde za randál z toho fiatu předemnou, to je děs! V něčem takovym bych nejel nikam... pak fiat odjede a randál zůstane
No u mně to taky začínalo, e semtam na volnoběh potichoučku, e člověk musel poslouchat odkud to jde.. a jetě k tomu někdy joo, někdy nee. tak na to kale, jezdí, jezdí. Pak přijede na McDrive, stáhne okýnko a říká si,ty kráso co to jde za randál z toho fiatu předemnou, to je děs! V něčem takovym bych nejel nikam... pak fiat odjede a randál zůstane :-))))
|
|
| |
|
|