| | |
13.03.2012 21:14 -
Re: Snímač tlaku vzduchu v sání
|
2458585
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Díky za odpověď. Hadičky u jsem procházel (ty, které jsou přístupné), čeká mě jetě kontrola hadičky k turbu, ty jsou schované pod sáním. To vlákno jsem četl. Zkouel jsem ale vysát z té hadičky vzduch a podtlak celkem drel, tak předpokládám, e bude dobrá. Uvauju o přidřeném opátku regulace turba, ale podle grafu tlaku se zdá, e regulace probíhá, jen je o něco vyí. Hlavně mi jde o ten tlak při vypnutém motoru, kdy by měl být stejný jako atmosférický, ale je o 24mbarů větí.
Díky za odpověď. Hadičky u jsem procházel (ty, které jsou přístupné), čeká mě jetě kontrola hadičky k turbu, ty jsou schované pod sáním. To vlákno jsem četl. Zkouel jsem ale vysát z té hadičky vzduch a podtlak celkem drel, tak předpokládám, e bude dobrá. Uvauju o přidřeném opátku regulace turba, ale podle grafu tlaku se zdá, e regulace probíhá, jen je o něco vyí. Hlavně mi jde o ten tlak při vypnutém motoru, kdy by měl být stejný jako atmosférický, ale je o 24mbarů větí.
|
|
13.03.2012 21:16 -
|
2458590
|
|
jumep
|
|
|
to je stale v norme a normalne
pozri si to v tom antipollution vlakne
to je stale v norme a normalne
pozri si to v tom antipollution vlakne
|
|
13.03.2012 21:27 -
|
2458598
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ten rozdiel tlakov je normalny. PC motora vie podla mapy aky tlak ma byt pri akom zatazeni a porovnava ho s nameranym. Ak je rozdiel o cca 200 mBar a toto sa deje niekolko sekund a nevie sa to uregulovat hodi zavadu a ide do nudzoveho. Ak je podtlakova hadicka ok tak moze byt zly ventil, alebo ine ventily, hadicky, zasobnik podtlaku, zadreta regulacia, alebo podtlakova membrana.
Ten rozdiel tlakov je normalny. PC motora vie podla mapy aky tlak ma byt pri akom zatazeni a porovnava ho s nameranym. Ak je rozdiel o cca 200 mBar a toto sa deje niekolko sekund a nevie sa to uregulovat hodi zavadu a ide do nudzoveho. Ak je podtlakova hadicka ok tak moze byt zly ventil, alebo ine ventily, hadicky, zasobnik podtlaku, zadreta regulacia, alebo podtlakova membrana.
|
|
13.03.2012 21:54 -
|
2458612
|
|
Jimik
|
|
|
To se hodí. Díky
To se hodí. Díky
|
|
13.03.2012 22:54 -
|
2458627
|
|
jruze
|
|
|
Toto mi přesně připomíná co jsem teď řeil vechny podtlaky v pohodě,v měřených h. turbo po přidání stáhlo hodnoty na OK a při 3000 ot postupně a pomalu vylezly nahoru.závěr byl málem patný(KO membrána turba)- skutečná příčina byl vadný zásobník podtlaku-kdy jsem ho vyřadil tak regulace turba OK.
Toto mi přesně připomíná co jsem teď řeil vechny podtlaky v pohodě,v měřených h. turbo po přidání stáhlo hodnoty na OK a při 3000 ot postupně a pomalu vylezly nahoru.závěr byl málem patný(KO membrána turba)- skutečná příčina byl vadný zásobník podtlaku-kdy jsem ho vyřadil tak regulace turba OK.
|
|
14.03.2012 11:01 -
|
2458716
|
|
Jimik
|
|
|
Taky dobrý. Tady by se hodilo vědět jak dlouho vlastně má jetě zůstat podtlak po vypnutí motoru ne uteče?
Taky dobrý. Tady by se hodilo vědět jak dlouho vlastně má jetě zůstat podtlak po vypnutí motoru ne uteče?
|
|
14.03.2012 14:18 -
|
2458757
|
|
jumep
|
|
|
chvilu, pocujes pekne ako ventily vrnia a potom uz nemaju co
chvilu, pocujes pekne ako ventily vrnia a potom uz nemaju co
|
|
14.03.2012 15:07 -
|
2458773
|
|
jumep
|
|
|
presne, len v posilovaci ... ale ten sa nepouziva na ostatok auta ... v systeme je to do minuty isto prec a myslim ze aj skor
presne, len v posilovaci ... ale ten sa nepouziva na ostatok auta ... v systeme je to do minuty isto prec a myslim ze aj skor
|
|
05.09.2012 19:38 -
|
2503113
|
|
hubert
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím pánové.
Mám taky trápení s hromadou hlaek z diagnostiky. Poradíte mi prosím kde hledat a pátrat a po čem jít? Hlavně ten přetlak turba mě trápí.
Zdravím pánové.
Mám taky trápení s hromadou hlaek z diagnostiky. Poradíte mi prosím kde hledat a pátrat a po čem jít? Hlavně ten přetlak turba mě trápí.
Přílohy: 01092012514.jpg ( 1096232b ) - 01092012513.jpg ( 1238048b ) - |
|
05.09.2012 19:53 -
|
2503132
|
|
Mamlas
|
|
|
Mas tam toho asi vic a hlavne to bude patrit i do jinych vlaken. Ten kdo delal diagnostiku tak by mel byt schopen podle realne merenych hodnot i priblizne rict kde hledat. Zacal bych hledat tady: .link.
Mas tam toho asi vic a hlavne to bude patrit i do jinych vlaken. Ten kdo delal diagnostiku tak by mel byt schopen podle realne merenych hodnot i priblizne rict kde hledat. Zacal bych hledat tady: http://www.c5club.cz/diskuze/c5club/2402493-rozcestnik-c5/#last
|
|
05.09.2012 19:57 -
|
2503137
|
|
jumep
|
|
|
v rychlosti - minimalne 3 zavady sposobuje podtlak - prejdi do vlakna antipollution fault a tam sa okrem ineho dozvies co a ako ... (popraskane podtlakove hadicky)
a tiez vymen zhavice
v rychlosti - minimalne 3 zavady sposobuje podtlak - prejdi do vlakna antipollution fault a tam sa okrem ineho dozvies co a ako ... (popraskane podtlakove hadicky)
a tiez vymen zhavice
|
|
| |
|
|