| | |
29.06.2012 22:14 -
Vysoký tlak v hydraulice?
|
2488850
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Ahoj dneska u tesca na letnanech se mi stala nemila vec. Jel jsem a prdla mi hadice od posilovače řízení co jde k chladiči. Posilovač ztuhnul jak svin a za mnou kalu. Zaparkoval jsem to u brena. Zavola kamarádovi a nechali se odvízt. Auto jsem tam nechal doufám,e nákej dobrák to tam neobere. Moje totázka zní proč mi prdla hadice. Musí tam bejt asi vysokej tlak,ale tohle má přece jednoduchý čerpadlo od motoru? Před 14 dnema se mi stalo u to,e mi vylitla na durhý staně hadice od posilovače (taky bylo vedro jak dnes). Přes sponu, Tak jsem tam dal nouzove jinou a dojel do autorizáku. Aby mi dolili kapalinu podivaláli na to co a jak. Taky se divili proč mi to vylítlo. Dále se potřebuju zeptat,zda s tím můu nouvzoě dojet k někomu do servisu ,abych nezníčil čerpadlo bhi, nebo něco jinýho od hydrauliky? Přemýlím ke komu nejblí od letnan dojet asi Jruzovi?
Ahoj dneska u tesca na letnanech se mi stala nemila vec. Jel jsem a prdla mi hadice od posilovače řízení co jde k chladiči. Posilovač ztuhnul jak svin a za mnou kalu. Zaparkoval jsem to u brena. Zavola kamarádovi a nechali se odvízt. Auto jsem tam nechal doufám,e nákej dobrák to tam neobere. Moje totázka zní proč mi prdla hadice. Musí tam bejt asi vysokej tlak,ale tohle má přece jednoduchý čerpadlo od motoru? Před 14 dnema se mi stalo u to,e mi vylitla na durhý staně hadice od posilovače (taky bylo vedro jak dnes). Přes sponu, Tak jsem tam dal nouzove jinou a dojel do autorizáku. Aby mi dolili kapalinu podivaláli na to co a jak. Taky se divili proč mi to vylítlo. Dále se potřebuju zeptat,zda s tím můu nouvzoě dojet k někomu do servisu ,abych nezníčil čerpadlo bhi, nebo něco jinýho od hydrauliky? Přemýlím ke komu nejblí od letnan dojet asi Jruzovi?
|
|
29.06.2012 22:31 -
Re: Vysoký tlak v hydraulice?
|
2488856
|
|
jumep
|
|
|
mas facelift 2.0, tam je elektrohydraulicke cerpadlo s premenlivym tlakom
moze byt nieco v nom, je to dost zaujimavy prvok na popis funkcie
dalsia vec je ze ta trubka mohla byt nacata (buracka alebo nieco podobne)
alebo mas zalepene vicko na nadrzke LDS, aj ked si myslim ze by skor strelila niektora prepadova hadicka
mas facelift 2.0, tam je elektrohydraulicke cerpadlo s premenlivym tlakom
moze byt nieco v nom, je to dost zaujimavy prvok na popis funkcie
dalsia vec je ze ta trubka mohla byt nacata (buracka alebo nieco podobne)
alebo mas zalepene vicko na nadrzke LDS, aj ked si myslim ze by skor strelila niektora prepadova hadicka
|
|
29.06.2012 22:37 -
|
2488859
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Já myslel,e proměnlivý účinek řízení, mají jen 3.0 benín a 2.2 biturbo... Nějak se mi nezdálo,e by to tuhlo při vyích rychlostech... A můu s tím někam dojet ani bych něco zníčil? s tím e je to tuhý a patně se s tím zatáčí.
Já myslel,e proměnlivý účinek řízení, mají jen 3.0 benín a 2.2 biturbo... Nějak se mi nezdálo,e by to tuhlo při vyích rychlostech... A můu s tím někam dojet ani bych něco zníčil? s tím e je to tuhý a patně se s tím zatáčí.
|
|
29.06.2012 22:44 -
|
2488861
|
|
toskey
|
|
|
posílám obrázek kde to prasklo a kde mi odlitla spona před 14 dnema.
posílám obrázek kde to prasklo a kde mi odlitla spona před 14 dnema.
Přílohy: rizeni.jpg ( 62323b ) - |
|
29.06.2012 22:44 -
|
2488863
|
|
jumep
|
|
|
neviem co presne ti tam nejde, takze nepoviem
relativne by slo odpojit konektor na serve aby neslo a potom ist (zaslepit dieru a doliat lds)
oni to nepisu ako premenlive, lebo je to riesene inak ako ventilom a mechanickym cerpadlom, ale je to premenlive
neviem co presne ti tam nejde, takze nepoviem
relativne by slo odpojit konektor na serve aby neslo a potom ist (zaslepit dieru a doliat lds)
oni to nepisu ako premenlive, lebo je to riesene inak ako ventilom a mechanickym cerpadlom, ale je to premenlive
|
|
29.06.2012 23:18 -
|
2488882
|
|
jumep
|
|
|
ved preto hovorim, odpojit napajanie, tym sa nebude tocit, zalepit dieru nejako, doliat lds a dojst ...
malo by stacit pripadne vyhodit mega poistku
ved preto hovorim, odpojit napajanie, tym sa nebude tocit, zalepit dieru nejako, doliat lds a dojst ...
malo by stacit pripadne vyhodit mega poistku
|
|
30.06.2012 00:47 -
|
2488927
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): No zpátečka je bez tlaku-jestli ji poutí přes čerpadlo do nádobky a to se kouslo tak řízení mohlo vystřelit zpátečku - páč auto je jetě normál nahoře a servo u nelo a to je nejní čily by mělo brát doposledka-otázka je jestli to nedrí jen to co zůstalo v pístnicích
Provizorně se to dá propojit od čerpadla a na druhou stranu jakoukoli hadicí a zkusit jak se to bude chovat.
Vratka je normálně bez tlaku,tudí jsou s ohledem k tomu ty trubky konstruovaný,ale kdy bude ke konci přikrcená,tak tam tlak můe narůst a hadice to neunese. A jetě mě napadlo,nevim teda,jak je to tady dělaný,ale rozdělovač tlaku na servu(jak jsi tenkrát v jinym vlákně psal:to elezný ,co stojí víc,ne celý řízení),nebo samotná pístnice řízení? Teoreticky-netěsnost mezi sekcemi=monost nárůstu tlaku ve vratce,ne?
Vratka je normálně bez tlaku,tudí jsou s ohledem k tomu ty trubky konstruovaný,ale kdy bude ke konci přikrcená,tak tam tlak můe narůst a hadice to neunese. A jetě mě napadlo,nevim teda,jak je to tady dělaný,ale rozdělovač tlaku na servu(jak jsi tenkrát v jinym vlákně psal:to elezný ,co stojí víc,ne celý řízení),nebo samotná pístnice řízení? Teoreticky-netěsnost mezi sekcemi=monost nárůstu tlaku ve vratce,ne?
|
|
30.06.2012 02:10 -
|
2488929
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Vratka je normálně bez tlaku,tudí jsou s ohledem k tomu ty trubky konstruovaný,ale kdy bude ke konci přikrcená,tak tam tlak můe narůst a hadice to neunese. A jetě mě napadlo,nevim teda,jak je to tady dělaný,ale rozdělovač tlaku na servu(jak jsi tenkrát v jinym vlákně psal:to elezný ,co stojí víc,ne celý řízení),nebo samotná pístnice řízení? Teoreticky-netěsnost mezi sekcemi=monost nárůstu tlaku ve vratce,ne?
To si nemyslím-já jí mám na svém zmačkanou jak kdyby ji přejel s tankem a nic to nedělá.
Tak nové info: příčina - něco nevěřitelného čeho je schopen značkovej servis viz přílohy.
To si nemyslím-já jí mám na svém zmačkanou jak kdyby ji přejel s tankem a nic to nedělá.
Tak nové info: příčina - něco nevěřitelného čeho je schopen značkovej servis viz přílohy.
Přílohy: 300620122288.jpg ( 674303b ) - 300620122290.jpg ( 823381b ) - 300620122292.jpg ( 657570b ) - 300620122294.jpg ( 1220432b ) - |
|
30.06.2012 17:28 -
|
2489018
|
|
toskey
|
|
|
Děkuji mockrát jruze za pomoc. Sfoukli jsme na parkoviti odříznutí prasklé hadice (před svorkou na hadice co tam nechal servis). Nyní mi Jarda pomůe řeit reklamaci v servisu, co mi měnili před půl rokem trubku od posilovače a před 14 dny dolívali LDS po tom co vylítla hadice na druhý straně a jetě měli anci zjistit ,e tam zapomněli svorku, tu anci promrhali... Jinak jsme s manelkou rádi,e se to nestalo někde 200 km odsud, nebo e se nestala nějaká nehoda, kvůli bleskově nefunujcímu posilovači...
Děkuji mockrát jruze za pomoc. Sfoukli jsme na parkoviti odříznutí prasklé hadice (před svorkou na hadice co tam nechal servis). Nyní mi Jarda pomůe řeit reklamaci v servisu, co mi měnili před půl rokem trubku od posilovače a před 14 dny dolívali LDS po tom co vylítla hadice na druhý straně a jetě měli anci zjistit ,e tam zapomněli svorku, tu anci promrhali... Jinak jsme s manelkou rádi,e se to nestalo někde 200 km odsud, nebo e se nestala nějaká nehoda, kvůli bleskově nefunujcímu posilovači...
|
|
30.06.2012 21:35 -
|
2489113
|
|
jumep
|
|
|
aha, takze "domontovana suciastka" sa bude vracat servisu ...
je ze si jruze zarobil nove vybavenie do dielne
aha, takze "domontovana suciastka" sa bude vracat servisu ...
je ze si jruze zarobil nove vybavenie do dielne :D
|
|
01.07.2012 13:57 -
|
2489232
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): ...tak to vidí,Hustoles,nám se nevěří Ale je to fakt mazec,co dokáou(nejen autorizovaný)některý servisy
Teď si vezměte e by se po této úpravě servisu toto stalo v situaci kdy vám před auto vběhne třeba děcko a budete se mu snait vyhnout? V tomto případě v podstatě ,,o nic nejde" jen o na nějaký čas nepojízdné auto,hodina práce a trochu peněz za práci a LDS,ale jaká cena by byla při nezvládnutí téměř neovladatelného auta a nějakého zranění ? - toto je na trestňák pro servis(ale asi dost těko prokazatelný-to by se to muselo stát asi hned při odjezdu ze servisu)
V případě e s tím pojede něné pohlaví,které nemusí být zkuený řidič tak uřídit auto bez posilovače? Pro kultůristu to asi problém nebude,ale i tak jeto nečekaná změna v ovládání a na ní nemusí kadý zrovna dobře zareagovat a potom uplatňovat technickou závadu? to ale z vaeho vědomí nevymae e jste někomu způsobili úraz-smrt....
Mně se jednou stalo něco podobného na Cx - praskl mi ve 180 náhon omezovače účinku posilovače řízení(tam je následek opačný-vůbec necítíte odpor řízení na volantu ) a hnedle jsem to roztřískal.
Tak pokračování příběhu: Po mé komunikaci s majitelem servisu dohoda a uznání jejich pochybení,a omluva s tím e vekeké náklady s tím spojené uhradí a jako bonus majiteli věnují nějaký poukaz (tuím ve kolem klimy) - Take udělali chybu,ale zachovali se férově.
Teď si vezměte e by se po této úpravě servisu toto stalo v situaci kdy vám před auto vběhne třeba děcko a budete se mu snait vyhnout? V tomto případě v podstatě ,,o nic nejde" jen o na nějaký čas nepojízdné auto,hodina práce a trochu peněz za práci a LDS,ale jaká cena by byla při nezvládnutí téměř neovladatelného auta a nějakého zranění ? - toto je na trestňák pro servis(ale asi dost těko prokazatelný-to by se to muselo stát asi hned při odjezdu ze servisu):nevim
V případě e s tím pojede něné pohlaví,které nemusí být zkuený řidič tak uřídit auto bez posilovače? Pro kultůristu to asi problém nebude,ale i tak jeto nečekaná změna v ovládání a na ní nemusí kadý zrovna dobře zareagovat a potom uplatňovat technickou závadu? to ale z vaeho vědomí nevymae e jste někomu způsobili úraz-smrt....
Mně se jednou stalo něco podobného na Cx - praskl mi ve 180 náhon omezovače účinku posilovače řízení(tam je následek opačný-vůbec necítíte odpor řízení na volantu ) a hnedle jsem to roztřískal.
Tak pokračování příběhu: Po mé komunikaci s majitelem servisu dohoda a uznání jejich pochybení,a omluva s tím e vekeké náklady s tím spojené uhradí a jako bonus majiteli věnují nějaký poukaz (tuím ve kolem klimy) - Take udělali chybu,ale zachovali se férově.
|
|
| |
|
|